Egy kis történelem

Vorian . Cikkek 1178

Sokan vannak, akik nem ismerik a Starcraft univerzum előzményeit, vagy már elfelejtették és fel szeretnék eleveníteni az ismereteiket. Többek között nekik szól ez a kis összeállítás, amit Brezsnyev rakott össze a saját blogján. Főleg a Terran, Protoss és Zerg fajok előtörténete szerepel benne, de nagy vonalakban leírja a történetet is a Brood War elejéig. Érdemes elolvasni..
Egy kis kedvcsináló:

Hasonlóan a középkori, véres inkvizícióhoz, mely jópár sebet ütött Európán 800 évvel korábban, az EEL elindította a Tisztogatás Projektet. Ez a hadjárat volt a kormányzat „végső megoldása” arra, hogy megtisztítsa az emberiséget a „selejttől”.
Semelyik nép sem kerülte el a csapást, mely során hackereket, szintetikusokat, tech-kalózokat és kiberbeépítéssel rendelkező emberek milliónyit (szám szerint 400 milliót) pusztítottak el. Az egészről persze a társadalom mit sem tudott. A média régóta már az EEL szigorú irányítása alatt volt.
Ezek voltak azok az évek, mikor a hatalom végre ismét belekezdett pár régi, nagy múltú technológia újraélesztésébe. A legfontosabb volt ezek közül a 20. század végére félbehagyott űrprogram. A kriogenetikus hibernáció és és a feketelyuk technológia végre kaput nyitott a csillagok felé. Alig 40 év alatt kolóniák születtek a Naprendszer több ismert bolygóján is.

Doran Routhe, egy fiatal tudós, célul tűzte ki magának, hogy a terrán hatalmat a Naprendszeren túlra is kiterjeszteti. Úgy gondolta, hogy az új világok friss nyersanyagainak felkutatásával ő lehet az egyik legbefolyásosabb ember az EEL-ben.

Politikai kapcsolatainak hála sok rabot bocsátottak a rendelkezésére, hogy őrült ötletét velük próbálhassa ki. Mindannyiuk halálraítélt volt. 56.000 rabot vettek adatbázisba, kategorizálták őket genetikai állapotuk és kiberbeültetéseik szerint, majd az adatokat betáplálták a Mesterséges Tele-empatikus Logisztikai Analitikus Rendszerbe (ATLAS).
Az ATLAS képes volt megjövendölni, hogy csupán 40.000 ember képes túlélni a rájuk váró megpróbáltatásokat, őket rögtön be is pakolták a négy szuperhordozóba. Nevük: Nagglfar, Argo, Sarengo, Reagan.

Miután a rabokon eluralkodott a „hideg alvás”, betáplálták az ATLAS-ba a Grantis IV bolygó koordinátáit és kilőtték őket az űrbe.
Még maga Routhe sem képzelte, hogy túlélhetik az utat, holott minden tökéletesen működött…

Forrás:


Vorian

kewl

Comments (3)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.