Chris Metzen interjú – by SC:L

Astonkacser . Cikkek 945

headermetzen.jpg

A Starcraft Legacy készített egy exkluzív interjút Chris Metzennel, a Starcraft univerzum megalkotójával.

Az interjúban a kerettörténet a téma, megtudhatunk sok apró érdekességet a Starcraft II történetével kapcsolatban, ám Metzen az igazán érdekes kérdésekre nyilván kitérő választ ad.

Amit megtudhatunk:

A Protoss leányzó akit a legutóbbi art workon láthattunk nem más mint Selendis, egy új Protoss hős(nő) aki magának Artanisnak a tanítványa és a történet szerint éppen Executornak (végrehajtó) választották meg.

selendis.jpg

A Zerg cerebratek már nem térnek vissza, sem Daggoth aki egy elég egyedi karakter az eredeti játékban és sokan remélték feltámadását. Magyarázat az okozati összefüggésekben keresendő, a megalkotott lények nem élhetnek tovább a teremtőjük (Overmind) nélkül.

Miért haltak ki az Arbiterek:

After judicators were eliminated from the Protoss power structure, the arbiters quickly fell into disuse. When the Protoss fled to Shakuras, the arbiters were lost along with Aiur.

arbiter.jpg

A Starcraft legelső introjában (érdemes megnézni) az egyszerű hajót felrobbantó „Planet Cracker” szerű támadás nem más mint egy Mothership, amelynek ötlete már akkor megfogalmazódott a készítőkben és ez maradt az eredeti koncepció a Mothership készítésekor.

mothership.jpg

Tassadar visszatérhet. A Starcraft Legacy kérdésére miszerint lehetséges-e hogy visszatér Tassadar, Metzen annyit válaszolt, hogy a Starcraft világában előfordul, hogy régen elhunyt hősök támadnak fel vagy térnek vissza más formában. Persze ettől még ne vegyük készpénznek ezt a Medivh story lehetőséget.

tassadar.jpg

Angolul tudóknak más apróságokat is tartalmaz még a cikk.

Forrás:


Comments (8)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.