Karune Kérdések és Válaszok – 19.

Vorian . Hírek 890

karune.gifÚjra egy „sima” kérdésköteget kapunk, de ahogy Karune is írja, nem feledkeztek meg a Map Maker sorozatról sem. Végre érdekesebb a téma, többek között kiderül, hogy a Protoss egy autotróf faj.

Chat a fejlesztőkkel: Mivel a Terran Cobra „elvette” a Protoss Stasis Orb lassító támadását, az Orb megkapta a Force Field képességet. Ez nagyon hasznos lesz a csapatjátékok kezdeti szakaszában, egy játékost például el lehet vele vágni a szövetségesei felmentő seregétől, ha egy forgalmas útvonalt torlaszolunk el vele. A fejlesztők jelenleg az egységek képességeivel kísérleteznek, a Templar pl. visszakapta a Hallucináció varázslatát.

StarCraft II Q&A – Batch 19

1. Fognak kapni a Protossok valami módszert az egységeik gyógyítására és/vagy az épületeik javítására?
Nem, ezt a szerepet náluk a pajzsok töltik be, amik a Starcraft 2-ben kétszer olyan gyorsan töltődnek fel, mint az első részben.

2. Most, hogy új a fizikai engine, képesek a robbanások egységeket hátralökni, vagy tereptárgyakat elpusztítani?
Úgy éreztük, hogy az egységek hátralökése elrontaná a játékegyensúlyt, és sok hiba származhat belőle, például egységek lezuhanása a szakadékba, beakadás, eltűnés stb. A tereptárgyakat viszont szét lehet lőni, és néhány pályán erre szükség is lesz, hogy hozzájuthassunk egyes stratégiai pontokhoz, vagy új bányákhoz.

3. Mennyi idő, amíg egy egység tervéből végleges egység lesz?
Ez nagyon változó, lehet pár nap, de több hónap is. Sok függ attól, hogy éppen mennyire fontos az adott egység a pillanatnyi fejlesztési szakaszban. A Zerg Baneling kifejlesztése például csak pár napig tartott, a Protoss Stalker azonban 4-5 hónapot is igénybe vett.

4. A hivatalos oldalra kirakott egységek véglegesek?
Semmi sem végleges 100%-ig, ahogy az idő halad előre, megváltoztathatjuk még a kirakott egységeket, sőt el is távolíthatjuk őket a játékból. Célunk a Starcraft méltó folytatásának elkészítése, és semmitől nem riadunk vissza, hogy ezt elérjük.

5. Mit esznek a Protossok?
A Protoss napfénnyel, és kisebb részben holdfénnyel (ami végülis visszavert napfény) „táplálkozik”, a bőrükön át veszik fel az energiát és a vízgőzt. Ennek ellenére jó ideig kibírják napfény nélkül.

Forrás:


Vorian

kewl

Comments (22)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.