A nagy kérdés #1 – Xel’Naga célja

Astonkacser . Cikkek 1510

Ha már a régi posztokat előhoztuk Zedas felajánlására, úgy gondoltam egy-két nagyobb kérdést újra megvitathatnánk, hogy ki-mit gondol mi fog történni a Starcraft II-ben.

Az egyik ilyen a Xel’Naga visszatérése, ami sokakban felveti a kérdést: mi a céljuk? Zeratul is ezen tanakodik, miközben az elhagyatott, titokzatos Xel’Naga templom romos épületei között keresi a kérdésre a választ. Először jöjjön a videó, aztán az okfejtés, és hogy mit is mondott Zeratul (HD minőségben itt):

Rövid fordításban: a Zergek visszatértek, ahogy azt megjósolták, és a Protossoknak, a teremtés első szülötteinek most meg kell küzdeniük velük. Mindeközben a Xel’Naga, amely mindannyiunkat létrehozott (Zergek és Protossok) most visszatér. Vajon azért jönnek, hogy megmentsenek, vagy hogy elpusztítsanak? A végén Kerrigan: Tudtam, hogy végül idetalálsz.

Vajon mit jelentenek Kerrigan szavai? Vajon ő már a Xel’Naga érkezését előre tudta? Vajon a Xel’Naga milyen célból tér vissza? Kíváncsi vagyok a véleményetekre.


Comments (22)

  • Kovacsgergows

    |

    Szerintem Kerrigan már Zeratul előtt ellátogatott erre a helyre…

    Reply

  • Aston

    |

    #1: Ez egyértelmű, azért mondja, amit mond, de vajon az ezzel kapcsolatos Xel’Naga specifikus tudása is Zeratul előtt jár?

    Reply

  • SzuL

    |

    sztem csak 3213621452610000000 évenként felébrednek, és véletlenül pont akkor játszódik a történet 😀

    Reply

  • DJackson

    |

    a zerg majd bekebelezi a xel nagát is, erre készül kerrigan

    Reply

  • Kovacsgergows

    |

    Válasz Aston #2 üzenetére:
    Ez egy jó kérdés. Szerintem még egyikőjük sem talált választ arra a kérdésre: miért jönnek vissza?

    Reply

  • Aston

    |

    #5: A kérdés az, hogy neked mi a véleményed, de elolvastad egyáltalán amit írtam a posztban?

    Reply

  • Kex)

    |

    „de vajon az ezzel kapcsolatos Xel’Naga specifikus tudása is Zeratul előtt jár?”

    Elképzelhető, emlékezzetek, a Brood Warban Kerrigan uralma alá hajtotta a Dark Templarok matriarcháját Raszagalt, ő lehet többet tudott mint Zeratul, elvégre idősebb volt.

    Reply

  • Kovacsgergows

    |

    Válasz Aston #6 üzenetére:
    Elolvastam, de hogy Kerrigan többet tud-e, mint Zeratul, fogalmam sincs.
    Nem kizárt, hogy igen.

    Reply

  • Aston

    |

    #8: Hozzászólni nem kötelező, hanem opcionális. Ha nincs véleményed, akkor ne írj semmit. Azt hittem ez magától értetődő.

    Reply

  • Hydra

    |

    Kerrigan tényleg tudhat többet, ahogy előttem is említették, Raszagaltól…
    de erre majd választ kapunk…
    AMIKOR MÁR GÉMELÜNK :D:D:D !!!

    Reply

  • Tauren

    |

    Szerintem a Xel’Nagak visszatérésük egyet jelent, vagy többet is, de én valahogy ennek az elképzelésnek tartózkodom.
    Ha Xel’Nagak visszatérnek galaxisukból, akkor biztosan megint egy újabb fajt akar létrehozni ráadásul Samir Duran képviseletével, és a zerg-protoss hibrid szépen a mi (vagyis starcraft beli Földnek) galaxisának lesz a pestise.
    Xel’Nagak fejével gondolkozva: hogy ha két fajt elszúrtunk (zerg az egytudatos, önálló gondolkodásra képtelen faj, csak egy-egy lénynek van inteligenciája, mely a rajoknak parancsol, és a protoss, mely öntudatos szabad lény) akkor el kell törölni a föld… akarom mondani az univerzum színéből, és egyetlen egy fajt a helyére állítani, mely erős, intelligens, és legyőzhetetlen.
    De ki tudja, lehet, hogy mégis békével jönnek, de Duran nagyon, de nagyon összekavart mindent, nem beszélve a hibrides dologról.

    Reply

  • gerzsoni

    |

    Nekem az jön ki a dologból,hogy Kerrigan csak a heves vérmérséklete miatt uszított pár hidrát Zeratulra tudva hogy könyen leszedi őket,ez nála már tapasztalható volt.De ettől függetlenül inkább a segítségére számítana mert ő a képességei miatt már érzi milyen céllal jönnek a Xel’Nagák.(Ez lesz az egyik kulcs jelenet).

    Reply

  • ProfessorJ

    |

    A Xel’naga-k visszajövetelének sztem az az oka, hogy a Zergek túl elkanászodtak, és látható volt, h pl. a BW végén, hogy a Protoss+Terra összefogás is kevés volt a Zergek legyőzésére. A Xel’nagák reméljük anniyra megerősödtek már, hogy technikai, pszionikus/mágikus etc. segítséget képesek lesznek nyújtani, a véleményem szerint ismét Jimmy+Zeratu+Artanis szövetségnek, hogy legyőzzék Kerrigant és a Zergeket egyszer s mindekorra. Kevés esélyt látok, hogy az összes fajjal végezni szeretnének, hogy 1 új és sokkal erősebb faj vegye át a helyüket. Az eszköz melyet előzőleg említettem, sztem a Duran féle Hybrid tenyészet lesz, mivel a fajok pozitív tulajdonságai ötvöződnek benne, így elképzelhető hogy a Protoss+Terra+Hybrid ally megállíthatja Kerrigant, vagy esetleg visszamutálhatja.

    Reply

  • DJackson

    |

    Kerrigan már legyözött mindent amit ismert, a Xel Naga az egyetlen rejtély számára, ezért fél egy kicsit tölük. Ez az oka, hogy kutakodik utánuk, fel akar készülni. Ha eljön a Xel Naga szerintem mindent el akar majd pusztítani, látván hogy csak a háború és a nyomorúság maradt az életben. Kerrigan pedig le akarja majd gyözni öket. A cél érdekében felkutatja Durant, hogy a hibrideket segítségül hívva klónozza öket, és a saját fegyverükkel alázza porba az isteni fajt is. A ekkor a Xel Naga rádöbben, hogy Kerrigan-t nem fogja tudni legyözni, és félvén a megsemmisüléstöl majd a protoss, és terran fajokhoz fordul, hogy összefogással legyenek úrrá a zerg határt nem ismerö éhségén. A végén a szövetség elbukik, Kerrigan egyedül marad az univerzumban, és élete végéig linghúst fog kajálni.

    Reply

  • Eldoron

    |

    Nos, mit kell ezen agyalni? a Xel’naga mind a két frakciót utálhatja hiszen mind a kettő egy meghiúsult fajteremtési kísérlet, a zergek ráadásul úgy hagyták ott őket hogy jól oda is sóztak. mindkettőnek ellenségei.

    Reply

  • Tauren

    |

    áhh… nem hinném, hogy Duran vagy segítene Jimiéknek, vagy kerrigannek. Duran már becsapta Kerrigant, hiszen a BW-n jól láthattuk, hogy Kerrigan eszén senki nem foghat ki, de Duran megtette, elment még a zerg-protoss hibrid kapszulákkal a Koprulu szektorból, és felkészül a harcra. Azt még nem tudjuk, hogy Duran maga akar uralmat, vagy tényleg a Xel’Nagak előhírnöke volt, ez majd a játékban kiderül.
    Meg ne keringessünk hiú ábrándokat, hiszen nem minden terran van jóban a protossokkal. A sok kolónia közt, csupán a Mar Sara áll a protossok mellett, míg a többi kolónia meghúzza magát, vagy mint a terranok leggonoszabbika, Megnsk is kavarni fogja a történetet Jimi, és Zeratul ellen, nem beszélve, hogy Kerrigant is utálja. Szegény Megnsk, csak magára van utalva, míg a UED ugye nem lesz az SC2-ben, vagyis vagy visszamentek a földre, sebeiket, és veszteségeiket kiheverni, vagy csak egy pár bolygón, mint ugye a Braxison, ahol legelőször kolonizálták, szépen ott maradnak, és nézik Jim Zeraul vs Kerrigan vs Megnsk és lehet hogy a Xel’Nagak is Durannnal és a hibridekkel együtt fognak 4 frontos háborút szítani.
    Nagyon sok száll kapcsolódhat a történetbe, de sztem ez a legközelebb álló, csak gondoljatok bele. Persze akik nagy SC rajongók, gondoljatok bele az adott szereplőt stílusával, gondolkodásával, hogy ha te OLYAN lennél, mint ő, nem te, hanem ő, tök mindegy, hogy Jimi, Zeratul, vagy a másik három vezér, de mit csinálnátok a helyükben.
    Jim képében, megtartanám a protossokkal barátságomat, és megpróbálni megfékezni Kerrigant, bármi áron, de Megnsk-nek sosem bocsátanák meg, hiszen ő volt ki Kerrigant ott hagyta a bajban.
    Zeratul képében keresném a zergek elleni „ellenszert”, és ezt ugye a Xel’Nagak felkeresésével szerezhetem meg, persze ott lappangana a kérdés, hogy ha visszatérnek, akkor tényleg segítenek, vagy nem.
    Megsnk képében bosszút forralnék Jimi, és Zeratul ellen, és persze Kerrigant is gyengíteném. Császárként növelném a benyomásomat más kolóniákban, így nagyobb birodalommal szállnék szembe a Mar Saraval, és a protossokal, nem beszélve a zergekről.
    Kerrigan képében, ahogy tik is mondtátok, félnék, mert mindent elpusztítva már mindent ismerek, így csak a Xel’Nagatól kéne tartanom, és ugye ehhez rafináltnak, eszesnek, és nagyon ravasznak kell legyek, hogy szépen, amit én nem tudok, mások tudják meg az igazat, így fárasztanom se kell magam, és csak előnyre teszek szert ezáltal.
    És végül Duran szemében vagy a Xel’Nagahoz sietnék átadni az embriókat, mely a zergek, és a protossok DNS-éből állítva elő, új erős fajt létrehozva rohannám le a Koprulu szektort, vagy ha nem Xel’Naga hírnök, akkor csak ebből a fajból próbálnék hatalmat szerezni magamnak.
    De a Xel’Nagak már titokzatosabbak, ott vagy elakarják törölni a két fajt, egy újat létrehozva, vagy tényleg a zerg veszedelmet akarják megfékezni, mindörökre.

    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy így kell gondolkozni az adott, birodalmak, szövetségek fejében, hogy ki mit csinálna logikusan ilyen helyzetben, amilyenbe most vannak a Starcraft beli szereplők, magyarul nem lesz világmegváltó összefogás az egyik ellen, vagy a másik ellen. Itt 4 frontos háború készülődik, ahol mindenki hatalmas veszteségeket fog elszenvedni, persze ha a Xel’Nagak tényleg erősek lettek, mert akkor hibridjeikkel a veszteségeik nem lesznek nagyon veszteségesek. 😀
    Fúúúú, de jó volt ez kiadni. XD

    Reply

  • Heretic

    |

    Hát nem akarok hülyeséget írni és tény h nem olvastam egyik könyvet se de haverom azt mondta, hogy az egyik részben is benne vannak a Xel’Nagak és asszem olyan fajt hoznak létre ami beszívja a protossok és zergek DNSét. Ha ez nem igaz akkor bocs a HSZért és lehet h haverom vágott át 😀

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Kerrigan egyértelműen többet tud Zeratulnál, de nem hiszem, hogy tényleges, komoly tudással bármelyikük is bírna a végső célt illetően. Ez a tudásbeli különbség maximum arra elegendő, hogy egy kényszerszövetséget hozzon létre aZergek és a Protossok között a támadó Xel nagák ellen

    OFF: mivel csak pár ‘naga vett részt a protossok és a zergek létrehozásában, lehet, hogy testvéreik halálért bosszút akar állni a többi ‘naga, vagy éppen utólagosan is tönkretenni a munkájukat (ZErgek és protossok felemelkedése)

    Reply

  • Bodz

    |

    Többen is írtátok hogy Kerrigan fél a Xel’nagáktól, szerintem egyáltalán nem fél, csak a kihívást keresi, mivel mint mondtátok, eddig mindenki mást legyőzött. Szeretné kipróbálni magát velük szemben is és leigázni őket. Xel’nagák meg szerintem a zergek ellen jöttek, kijavítani hibájukat, amit akkor követtek el amikor megcsinálták őket.

    Reply

  • Laczko

    |

    Hát remélem tényleg lemondanak egy nagyonnagyösszefogásos sztoriról, mert az már a könyökömön jön ki!

    Reply

  • Xiccdrow

    |

    Hát most nem azért, de mintha bejelentették volna, hogy a Xel naga nem lesz játtszható faj, ebből adódóan szerintem olyan hatalmas jelentőségük nem is lesz.

    Reply

  • Tassadar

    |

    Nem tudom…szerintem a #16-os hozzászólás áll legközelebb a „valósághoz”.ez a nagy összefogós nagyon nem Blizzard stílus….Na jó a Warcraft 3 Élőholtak ellen de az se igazán…Pl az elfek is ugyan úgy rühelltek mindenki mást….Szal sztem megint ez a kényszerszövetség de valaki felrúgja és mindenki egymás torkának eset lesz… De ismerjük a Blizzard-ot…amikor már megjósolnád a Story végét képbe jön egy csavar ami megdobja az egészet….

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.