Küldetés: Mining your Own Business (Redstone III)

Cho . Hírek 1125

Bár már leszakad a hátam és fáj a lábam, mert kicsit messziről kellett mostan hazasétálnom, de azért az ígéret szép szó, és így itt van Nektek most az utolsó, a BlizzConon játszható küldetés fordítása. Enjoy.

Küldetés: Bányássz 8000 kristályt
Bónusz Küldetés: Öld meg a Brutalisket, Keresd meg a bányászokat
Jutalom: $100,000
Új technológia: Reaper

A tovább olvasás előtt szeretném felhívni a figyelmet a SPOILER veszélyre! Ugyanis előfordulhat, hogy a végleges játéknál változni fog ez a küldetés , de biztos-ami-biztos én szóltam előre.

Ezt a bányászküldetészt Gabriel Tosh bízza ránk, és ezzel Raynor Fosztogatói a rendkívül veszélyes és vulkanikusan aktív Redstone III bolygóra kerülnek, amely azonban feltehetően az utóbbi miatt jelentős mértékű ásványi anyag otthona.

A ritka, sárga ásványtelep kibányászásával bíznak meg, amely azonban egy rendkívül aktív vulkanikus terület tetején fekszik. Normális körülmények közt egy ilyen bányászküldetés könnyű lenne, még ellenséges
közbeavatkozásokkal is.

Azonban ez a küldetés egy újabb változót ad az egészhez, mégpedig a környezet dinamikus változását, amely halálos lehet egy figyelmetlen játékosra nézve.
A Fosztogatók bázisa a térkép középső szintjén helyezkedik el, míg az ásványtelepek az alsóbb szinteken szanaszét. Minden ötödik percben a föld elkezd rázkódni, földoszlopok emelkednek ki és hullanak alá a talaj különböző részein, majd végül láva kezd kiömleni és beteríti a terkép egész alsó szintjét.

Bármilyen egység vagy épület amely ekkor az alsóbb szinteken ragad másodpercek alatt elpusztul.
A repülő egységek és épületeket nem bántja a láva.
Egy kis idő után a láva visszavonul és így folytatódhat a kitermelés.
Az első lávakitörés után egy számláló jelenik meg amely figyelmezteti a játékost a következő kitörésről.

A nehézséget a termelés és a seregméret kiegyensúlyozása nyútja, hiszen a cél eléréséhez meg kell védened egységeidet a térképen kis számban jelenlévő Zergtől, valamint egy bizonyos részét az ásványoknak olyan helyről kell kitermelni amely a Zerg közelében található.

Az ettől a pályától használható Reaperek igencsak hatásos segtíséget jelentenek a Fosztogatók számára a maguk szikláról fel- és leugró képességükkel. Továbbá a Reaperek fegyverzete igencsak hatékony a kis páncélzatú Zerg egységek ellen, a robbanó aknáikról nem is beszélve.

Az a zerg egység amelyik ellen például nem igazán használhatóak jól a Reaperek, az a Brutalisk.
Ahhoz, hogy teljesítsd a Zerg Mutáció bónuszt (szerk: ez egy globális bónusz, nem tudom lett-e már róla cikkezve, ha nem akkor még visszatérünk rá később) az itt található Brutalisk az első a kettőből amit meg kell ölni.
Egy Zerg egység amelyik magasabb az Ultralisknál, amely leginkább egy Hydralisk és Zergling keverékének tűnik, olyan formával mint egy Queen, igazán zavarbaejtő látványt nyújt. A nehéz páncélzata túl nagy falat a Reaperek fegyverzetének.

Azonban ez a páncél is kevés a feltörő, tűzforró láva ellen. A játékos  a szemtől szembe küzdelmet elkerülve lecsalhatja az alsóbb szintekre ezt a szörnyet a villámgyors Reaperei segítségével, így terelve azt a veszélyzónába ahol a halálos láva várja. A láva megérkezése előtta Reaperek könnyedén felugorhatnak a felsőbb szintekre míg a Brutaliskra csupán a kínhalál vár.

A másik bónusz küldetés a misszió során a bányászok megtalálása, akik az extrém körülmények és a folyamatos Zerg támadások miatt csapdába estek.
Minden bizonnyal meghálálják megmentésüket.

Említésre méltó még a lávás pályával kapcsolatban egy új állatka megjelenése, ez pedig a Láva Rák.
A Misszió során Láva Rákok kisebb csoportja gyűlik össze a magasabb szintre vezető feljárók környékén.
Általában a pálya alsóbb részein vándorolnak, azonban a láva érkezésével magasabb szintre menekülnek és ott a földbe ássák magukat a veszély elmúltáig.
Ezután előássák magukat és ismét nekiállnak mászkálni az alsóbb szinteken.

A Láva Rákok békés párák, nem zavarják a Terran hódítókat, még akkor sem ha megtámadják őket.
Valószínűsíthető, hogy ezek a lávavilági héjas állatkák más lávás küldetés során is megtalálhatóak lesznek, csak úgy mint más őshonos állatok, amelyek az adott, éppen meglátogatott világra jellemzők.

Eredmények:
Mined Out (Kibányászva): Teljesítsd a „Mining Your Own Business” küldetést
Red Lobster (Vörös mint a rák): Teljesítsd a „Mining Your Own Business” összes küldetését
Big Game Hunter (A nagy vadász): Öld meg a Brutalisket
Working Overtime (Túlóra): Teljesítsd a küldetést 15 perc alatt hard nehézségi szinten


Comments (4)

  • Cho

    |

    Az SC2 Armorys zerg Q&A a napokban lesz majd csak, mert már meghalok most 😀

    Reply

  • zozo

    |

    Köszi a fordítást. jó a küldi.
    Üdv zozo. 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.