Minden kedden feedback

Astonkacser . Hírek 1366

sc2feedbackElőször is Westynek szeretném ezúton is megköszönni a legutóbbi feedbackünket, amit teljes egészében ő gyűjtött, fogalmazott, fordított, én pedig elküldtem az illetékesnek (+ bneten itt olvashatjátok el).

Úgy látszik a community csapat annyira jónak tartja ezt az ötletet, hogy ezentúl heti rendszerességgel küldhetjük be nekik a véleményünket. Ők minden szerdán lesben állnak majd, hogy várják az emaileket, mi pedig majd szépen minden kedden reggeltől délután/estig összegyűjtjük, hogy aktuálisan mit gondolunk a játékról, én vagy valaki pedig írunk belőle egy feedbacket.

FONTOS! Nem csak a bétázók véleménye számít! Nem csak a profi játékosok véleménye számít! Mindenki véleménye számít.

Éppen azért majd irányítottan írja meg mindenki a véleményét, ami tartalmazza, hogy bétázol-e, illetve mi a véleményed aktuálisan úgy általában a játékról, mi a véleményed a protossről, zergről, terranról és egyéb megjegyzés.

Gondolom a heti rendszeresség az kicsit sűrű lesz, hiszen nem minden héten jön patch, és van aki nem is tud annyit játszani, meg lehet nem is lesz aki aktuálisan megszervezze a feedbacket, szóval majd meglátjuk.

Viszont ha valamelyik kedden megjelenik a bejegyzés a feedback gyűjtésről, akkor megkérek szépen minden bétázót és aktív olvasót, hogy küldje be nekünk a véleményét! Előre is köszönöm!


Comments (21)

  • Westy

    |

    Szívesen csinálom a többit is. 🙂

    Reply

  • siks

    |

    Én bétázok, nagy előny ha ugy nézzük hogy amire kijön a játék akkor akik most játszanak nem kis elönyt szereznek, lessz mit behozni a többieknek. Mivel én eddig Counter-strike-oztam mondhatni esport szinten igy ahogy megtudtam hogy kaptam bétakulcsot már dobtam is kifele és végre sc2 😀 és végre ez egy olyan játék lessz amivel komolyabb szinten is lehet nyomni, és nemtudok olyan játékot aminek már a bétájának volt 3-4 cupálya esl-en meg több helyen, szovval tökéletes és alig várom már a dobozost 😀

    Reply

  • Encrypt

    |

    Válasz Westy #1 üzenetére:
    GG Westy 🙂

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Nice! Ha nem is holnap, akkor jövő hétre én iis összedobok valamit. 😉

    Reply

  • SeoTox

    |

    Remélem a Blizzard is elismeri, hogy az igazi SC2 fanok magyarországiak! 😉

    Reply

  • Tauren

    |

    Jó akkor én csak annyit mondanék, hogy a zergek hangja legyen félelmetesebb, olyan mint az SC-jé volt. Mert kisé szerintem fura, amikor a zerglinget irányítva hülye vicces hangokat ad ki, de nem csak az ővé, sok másé is. XD
    Ami lehet, hogy jó, de elveszi azt az érzést a zergtől, hogy ő egy vérszomjas sáska faj, mely mindent legyilkolnak ami az útjukba kerül.
    Nem beszélve arról, hogy a Hydra-nak nagyon tetszet az emberi lehelet hangja, hiszen még én is tudom a hangját utánozni. XD De a mostani már nem olyan Hydralisk sajnos. Zerglingnek is jobban tetszett a béka brekegős hangja.

    Na mindegy, csak ha mindenki véleménye számít, és bármiről lehet vélemény, én egyenlőre ezt tudom felhozni. 😀

    Reply

  • Aston

    |

    #6: Mint írtam, => minden kedden <= tehát ne most 🙂 egyébként a zergek hangján és megjelenésén már dolgoznak, a twitter chateből derült ki.

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Aston egy gyakorlati tanács! Oké, hogy látszik a linkből elvileg, hogy mikor kezdték el a feedbackeket összegyűjteni, de valahol azért ki lehetne emelni, hogy ez a játék melyik verziójára vonatkozott még, mert pl írva vagyon a nydus worm építési idejének növelése, mint javaslat, ami megtörtént. És ezzel már szerintem elégedettek is lehetünk balansz szempontból, és nem biztos, hogy a Blizz úgy értelmezi, hogy ezzel letudta ezt a kívánságot, hanem lehet, úgy gondolja, a amgyaroknak még így is imba. Ez csak egy ötlet.

    egyébként angyon szép munka, jól összegyűjtött, szépen rendszerezett, és elég választékosan lefordított, így megy a pirsopont az egész csapatnak 🙂

    Reply

  • ZsoL

    |

    Plusz egy otlet: esetleg a forumon lehetne nyitni egy reszleget a feedbacknek (es persze ide is kirakni hirnek). Hetente egy thread, a kezdopostba gyujteni az otletek osszegzeset. Mit szoltok?

    Edit: hogy hivjak ezt az allatot a postban talalhato kepen? 😀

    Reply

  • FeroxX

    |

    void ray = imba 😀

    Reply

  • Promie Motz

    |

    #10

    bőgőmajom? :unsure: De abban sem vagyok biztos, mennyire kérdezted komolyan meg 😀 De, majdnem biztos, hogy majom, és akkor én már hasonlónak el tudnám képzelni a bőgőmajmot 😛

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz FeroxX #11 üzenetére:
    Terranal easy fogni, zergel pedig 2 queen kell és egymást tölteni ennyi…
    Elején én is aprítottam vele, de most már kezd elterjedni a tökéletes ellenszer. Illetve a nagyon korai lair is megoldás de ha ezt csinálja a zerg akkor a p nem fog void rayezni mert felesleges.

    Reply

  • Sydra

    |

    Egész jól összeszedtétek az értelmes hozzászólásokat. Öröm volt olvasni. Kicsit másra számítottam a sok fanyalgás után.

    Van egy érdekes jelenség, ami nemtudom, hogy másnak is feltűnt-e. Úgy veszem észre, hogy a fajok népszerűsége kezd beleszólni a balance-al kapcsolatos módosításokba. Néhány cikk-ből, a szerkesztők részéről is feltűnt az elfogultság, de főként a fanok részéről. Egyre több felhozott balance problémát érzek jogtalannak és az írások szóhasználatából is jól leszűrhető, hogy az adott játékos a kedvenc faját védi és ezt figyelembe véve minősíti a kedvencét gyengének, a többi fajt pedig túl erősnek, azaz mellőzi az objektívitást. Már a kezdetektől, az első hivatalos bemutató meccsekből is leszűrhető volt, hogy a Terran a legnépszerűbb, utána a Protoss és a Zerg kullog az utolsó helyen. Azt látom, hogy a balance kérdések kezdenek szimpátia alapú szavazásba átmenni, és mint olyan a nagyobb szavazóbázisnak nagyobb ráhatása van a játék készítőinek döntéseire. Szóval szerintem erre is fel kellene hívni a Blizzard figyelmét, hogy próbálják ezt valahogyan kivéddeni és ne a populizmus legyen mérvadó… különben oda jutunk mint a mai „zene” ipar.:)

    Reply

  • Aston

    |

    #14: A Twitter chatből is kiderül, hogy ha a fejlesztők olyan sírásokat olvasnak a fórumokon, ami nyilvánvalóan a tapasztalatlanságból fakad, akkor azt válaszolják, hogy menj és játszál többet, aztána majd gyere vissza.
    Nem hiszem, hogy a populizmus lenne a mérvadó. A vodban amiket kirakunk éppen az aktuálisan történő eseményeket lehet csak megfigyelni.
    Abban szerintem is igazad van, hogy sokan látnak egy videót, ahol az X faj Y képességével a Z faj W kombinációját nagyon elveri, és ebből azt a következtetést vonják le, hogy X túl erős, Y imbalanced sz*r, Z túl gyenge és a W teljesen használhatatlan. Ez az esetek többségében nem igaz.
    A feedback gyűjtésekor próbálunk általában figyelni arra, hogy az ilyes sírásokat kiszűrjük, illetve annyit írunk, hogy „az emberek gyengének gondolják”, erre a megoldás viszont nem minden esetben a balanszolás, hanem az, hogy jobban meg kell ismerni a W fajt, kipróbálni K1, K2, K3 kombinációt is az X faj ellen, hogy Y-t counterelni lehessen, és ha minden lehetőséget kimerítettünk, nincs más Kz kombináció amivel counterelni lehetne, akkor beszélhetünk balansz problémáról.

    Azt viszont elutasítom, hogy a szerkesztők maguk elfogultak lennének. Amennyire tudom egy cikkben sem történt olyan állítás, hogy ez-vagy-az túl erős és amaz-meg-emez túl gyenge. A cikkekben (legjobb tudomásom szerint) objektívak maradunk, egy adott vodban és egy adott meccsben csak az aktuálisan fellelhető stratégiákat emeljük ki.

    Van olyan, hogy valaki megír egy cikket ami saját játékélményből fakad, de ilyen kevés van. Én is csináltam vodokat, de mindig próbálok nem csak nyertes hanem vesztes meccseket is elemezni.

    Ha megnézed én pl. Protossal játszom és igen, néha gyengének érzem, de nem a fajt, hanem önmagamat, és semmi okom arra, hogy sírjak, mert tudom jól, hogy a profik ott a pro és platinum ligában azt mondják, hogy a protoss és a zerg a legerősebb, tehát nem a protoss gyenge hanem én nem ismerem még eléggé a fajomat.

    Uff.

    Reply

  • Radon

    |

    Szerintem az előző feedbackben elég jól össze lett gyülytve és ki sirhattuk magunkat, egyelőre a kövi peccsig fölös újat kezdeni.
    max a bugokat lehet irni.

    Reply

  • Sydra

    |

    Nem mondtam, hogy a szerkesztők mind elfogultak, csak hogy néhány cikkből ez is kiérezhető.

    Konkrétan jó példa egy nem olyan régi cikk:
    https://starcraft2.hu/2010/03/12/patch-5/
    Lehet csak én vettem túl komolyan, de ahoz képest, hogy melyik fajon mennyi „letápoló” változtatás történt enyhén aránytalannak érzem Westy írását.:D De persze a Feedback objektív összeállítása utólag felmenti az elfogultság vádja alól.:)

    Persze amúgy én sem tartom elveszett gyerekeknek a játék készítőit, csupán ők sem figyelhetnek mindenre és még rajtuk is látszik, hogy a Zerg-et kedvelik legkevésbé. Az egységeket is kicsit fantáziátlannak érzem, hivatalos bemutató meccseken is mindig a zerg veszített, meg hát sztori szempontjából ott van egyedül csak egy neves npc(aki ráadásul eredetileg ember volt), míg a többi fajnál számtalan neves karakter van. Szerintem a zergnél még poénosabb és jellemesebb npc-ket lehetne csinálni, mint a többi fajnál, hiszen a polimorf megjelenésük miatt az adott karakter jellemét a testfelépítésével is jobban lehetne illusztrálni. Kevés a zergeknél az IQ. No méndegy… szívesen lennék a Starcraft történetírója.:D

    Reply

  • Vincze01

    |

    Válasz Aston #15 üzenetére:
    Kicsit sok a változó 😀 belekavarodtam :D:D

    Reply

  • Aston

    |

    #17: Nem hinném, hogy gyenge a zerg ha a progamerek körében a terran a legkevésbé használt faj. A te kedvedért elemzem Westynek azt az ominózus két mondatát:

    „Bizony, megjött az 5. patch és a nerfbunkó újra tarkón vágta a Protossokat. Olyat tettek a Warp Gate-tel , hogy mától semelyik protoss játékos mosolya nem őszinte. Na, azért a Zergeknek is kijutott a jóból, yeah!”

    Nézzük az első részt:
    „Bizony, megjött az 5. patch” => ebben nem látok semmi kivetni valót
    „a nerfbunkó újra tarkón vágta a Protossokat” => így történt vagy nem így történt? nagyon helyesen kapta a protoss, a warpin miatt a PvP játszhatatlan volt, Westy nem ír semmit, csak közli hogy nerfelték a protosst, tehát még állást sem foglal

    „Olyat tettek a Warp Gate-tel , hogy mától semelyik protoss játékos mosolya nem őszinte.” => én ezt inkább egy kis poénnak venném be, de igazad lehet, valószínűleg (most esik csak le) Westy protoss párti, és?

    ” Na, azért a Zergeknek is kijutott a jóból, yeah!” => egyszerű tény, a zerget is nerfelték egy kicsit. ismét igazad lehet, az utolsó 4 karakter arról tesz tanubizonyságot, hogy Westy ennek örül, és?

    Tehát amit megtudtunk: szimpla tények + Westy valószínűleg szereti a protossokat és nem szereti a zergeket. Én nem látok síránkozást, hogy „jaj szegény protossok már így is milyen gyengék voltak, de most …” és olyat sem, hogy „megérdemli a zerg a nerfet, túl imbák voltak”.

    Ha még ennyi személyes véleményt sem írnánk a posztjainkba, akkor ez itt a távirati iroda lenne, nem egy rajongói oldal. Kérlek, bocsájtsd ezt meg nekünk!

    Reply

  • Westy

    |

    Srácok, én csak megpróbáltam nem felsorolás szinten írni a hírt, ez a probléma? Amúgy Zerggel játszottam mindig is és a jövőben is velük fogok, szóval szerintem két szavakból ne tippeld meg a fajok iránti véleményemet, mert nem működik Ha zavar a stílus, akkor a továbbiakban bevásárló lista styleban írom őket. 🙂

    Reply

  • Aston

    |

    Válasz Westy #20 üzenetére:
    Cím: Patch 6
    Hozzávalók: 150g zerg nerf, 2 liter terran buff és 10 perc helyett főzzük 15 percig a warpint.

    Válasz Vincze01 #18 üzenetére:
    Na ne már, X,Y,Z,W,K1,K2,K3,Kz , ez olyan sok? 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.