Mass Force Field rulez

Astonkacser . VOD 1587

Ez a VOD önmagában nem egy hatalmas nagy szám, hiszen láttunk már hasonlót, viszont a Protoss játékos egy ügyes taktikát használt a Zerg ellen, amit talán érdemes megnézni. Nekem megvan a véleményem, na de nem akarom lelőni a poént, illetve kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, hogy mit kellett volna másképp és hogyan, mi volt helyes illetve mi volt a helytelen.


Comments (12)

  • lamaroid

    |

    NOOO IT’S TERRIBLE TERRIBLE DAMEGE!!!!

    Reply

  • JaReL

    |

    Na ja… Zergnek vissza kellett volna vonulnia, nem szarozni a mutákkal… Folyamatosan a stalkerek range-én kívül maradni és megvárni míg a sentryknek elfogy az energyjük, aztán hajrá… De így…

    Reply

  • triazz

    |

    Áááá, ez de gyönyörű volt. Bár kicsit imba 😛 ! Amúgy creep-en voltak a roachok, gyorsan futottak, simán vissza kellett volna húzni bázishoz roachokat meg mutákat is, míg lejár a force field. meg nagyobb területen jobbak a roachok. Meg pár zerglingnek is bele kellett volna férnie a csapatba, muta mellé.

    Reply

  • backnomore_

    |

    halihó!
    ami számomra lejött
    #1: Bár ezt elmondja a shoutcaster is, de nem értem minek veszi ki az ecolineból a drone-t feleslegesen, mikor itt az over is időben odaér. Ha már ott van legalább lockolja a másik gázfelületet.
    #2: Érzésem szerint az az early exp kicsit „későn” kerül le. Pláne hogy 1 drone-al overlordal nézhette hogy a protoss 3gwzik el lehetett kapni a viszonylag gyors warpgate fejlesztést is, itt már számolni kell(ene) hogy egy ilyen rankú Protos operálni fog a PPal. Igazából még akár le is flankelhette volna 2PPal, de az már tényleg ultraskilled lett volna:)
    #3: Még a 20pool expelés ellenére is viszonylag hamar lesz használható roach serege, kitudja ha az elején hamarabb expel, épp hogy alakul az első csatája.
    #4:Queen Creeppel úgytünt szépen operál, sajnos amennyire megpróbálta kihasználni a creep előnyeit, az annyival vissza is ütött, pont amikor az első adag protoss sereg odaér és leszedi az overlordját hirtelen beragad fooddal, vszinu az elindult exp és a hirtelen kilökött Roachok miatt. Az sajnos nem kivehető elötte mennyi larvat injectelt/spájzolt be, lehet az sem lenne egy utolsó segítség a nézőnek!
    #5:Kb az első contactnál mikor kiüldözi valamennyire a tosst egész biztosan látnia kellett hogy warpol a toss, szerintem már ott nagyon vesztett szitu kezdett lenni, hogy azzal a nemistudom talán 5 roachal nem bombázta be a pylont, hiszont utánna 2esével szépen bewarpolgat a toss aztan lassan jön a többi, majd felmassolja a stalkert kb majdnem bejaratra. Véleményem szerinte ott az az 5 roach bőséggel megérte volna az áldozatot, hogy kiebrudalja a pylont onnan, hiszen ha megfigyelitek, mikor elösször nem megy utánna pont mikor visszaér a creeple lesz kész megint egy adag roacha, ami még ha be is bukja a pylonveréssel azt a párat már elég a maradék stalkerre ha rámegy megfogja a konstans warpolást vele. Sokat segített volna még 1 vagy 2 spinecrawler is!
    #6: KB part2 elejenén kiszedi a PP-t, bár nem értettem, hogy mi az istennek üldözi fel mapon at a tosst, ugy hogy nincs neki movement incrase a roachokon.
    #7: Az hogy techswitchel mutára számomra érthetetlen. Arra gondoltam, hogy volt valami elképzelése ami ezidáig 10ből 9x bejött csak most épp nem…de én nem látom benne a zsenialitást, ehhez szerintem alapból hagyott meg sok stalkert a tossnak, hogy erre váltson. Jó pont hogy a creepet próbálja ujraszórni valahogy, és hogy ráakar harassolni toss expjére.!
    #8: szerintem az arany minerál nem ér annyit hogy „vadcsapás” közepére expeljél miatta. Miert nem volt jó a másik , közelebbi exp megintcsak nem értem. Tul rizikós volt rámenni az aranyra szvsz!
    #9: A mutákkal gyakorlatilag semmi haszonsat nem tudott csinálni, igazából kútba dobott ásvány volt!

    Amit szerintem másképp csináltam volna.
    Még ha olyan ütembe kapom is ki a proxy-t véleményem szerint akkor is a közelebbi nem arany expre megyek rá, mint az aranyra. Mutára váltás helyett én (ezt már máshol is irtam) megint csak az infestort akarództam volna hozni. Dotol van BM, és profin iktatja ki a sentryket. Mellé érzés szerint hydra esetleg ugy bemassingelni hogy néhányat kinthagy burrowolva, és amikor a zoss befalazott volna felszedi mögüle a lingeket és leflankeli.Infestorral tök jól operálsz magaslatról is, valamint a hydrasupport is kilőtt volna fentről. Szerintem kivitelezhető, igaz ehhez azért tudni kell. De ők profik voltak elvben, ígyhát így is kezelem őket! Aztán fenetudja. Zergel még mindig nehéz játszani ha az ellenfél már jobb mint egy regular!

    Reply

  • Demotivator

    |

    Kösz hogy kiraktátok, sokat lehet tanulni belőle.

    Reply

  • Radon

    |

    a legalapabb szerintem, hogy ha mutázik, akkor nincs nagy védelme, igy pár sunkent kelett volna letenni.
    annál is inkább, mert még odaért a protoss sereg, meg az overlordokat ölte 1 csomo ideje volt felkészülni, már tudta, h mi ellen kell védekeznie, ezek ellen meg elég jó a sunken. pláne a szirtre tett volna 1-2őt, akkor azokat nem is sebezték volna.
    Ráadásul tudta hogy sentrik is jönnek, és hogy hol lesz a becsaódás, igy 3 oldalra szét kelett volna szedni a mutákat a sentryk miatt.
    és ja, a force field után el kelett volna huzni mindent. igy a protoss sem tudott volna tovább menni, és a sentryk is kifogynak energybol.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Zergnek vissza kellett volna húzódnia amíg elmúlik a ff, úgysem ért el a főépületig a proti csapat még. Másrészt nem otthon kéne raktározni az egységeket. Mutaharassal felcsalta a stalkereket a méjnre, közben expet lebonthatta volna ground unitokkal, amennyi rócs maradt + ling… Úgyis gyakran esnek a pléjerek abba a hibába, hogy 1 hotkeyre reják az összes támadóunitot a végtelen kijelölés miatt. Én biztos hogy expelés helyett inkább kicsit agreszívabb lettem volna z helyében. Legalábbis engem ugyanezen a mapon, ugyanebben a kezdőpozícióban, ugyanígy expelve mutaling ütött be, pedig én is ugyanezt az unitkombót eröltettem p-vel. Amúgy jó gém… valaki tegnap vagy tegnapelőtt már linkelte…

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz 84Noname #7 üzenetére: Szerintem, ezért is lépett ki gg nélkül, mert ő is rájött erre a hibájára.
    Válasz Radon #6 üzenetére: sunken az sc2-ben eléggé gyenge, és „szobadísznek” meg nem fogják használni.

    Reply

  • triazz

    |

    Megoldás:
    Fungal Growth (Infestor)

    Reply

  • TavariS

    |

    a megoldás az, hogy nem mutázol hanem veszed a roach mellé a hydrát és tahómakrózol á lá dimaga..

    Reply

  • Radon

    |

    Válasz L4ZsukoV #8 üzenetére: tudom, hogy gyenge, de igazából csak a hp-jával van gond. Dps-e elég nagy, és elég gyorsan is üt, csak hamar szétesik, de egy ilyen csatában nyugodtan tudtak volna a háttérből szurkálni nagy range miatt, és a roachok védik (nameg a force field:) ).
    És azért is jó lett volna sunken, mert látta, hogy jön a sereg, neki meg limitált lárvábol nem jön több egység–> sunken bármennyi lehet.

    Reply

  • Szabeszkah

    |

    Azon bukott először a zerg hogy sem a burrowot, sem a roach ásó képességét nem fejlesztette ki…Másodszor,látja mennyi sentry meg stalker van a protossnál, akkor minek csinált mutát? ha mass roachol, közben próbál techelni brood lordig vagy infestorig, lehet nyert is volna.
    ZsukoV szerintem nem volt 1ben gyenge a sunken, ha lenne sc2-ben, felrakott volna párat a főexp magaslatára, ahol rálát a csatamezőre, akkor az a 30-40(nem tudom mennyi) sebzés nagyon jól jön.

    #7: Aha linkelték de azokból van a válogatás, és ha jók, vagy ilyesmi akkor kikerül a főoldalra, gondolom én.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.