Miért érdemes megvenni a Starcraft2-t?

Astonkacser . Cikkek 2862

monkey-face-2410296A Starcraft2 hivatalos hazai ára 14999 Ft (előrendelőknek 13999 Ft), ezt a pénzt viszont van aki sokallja és gondolkodóba ejti, hogy kiadja-e ezt a „hatalmas” összeget az SC2-ért. Szeretném egy kicsit összefoglalni nektek mindazt amit tudni kell a Starcraft2-ről még azelőtt, mielőtt azon gondolkoznátok, hogy megvegyétek-e a játékot. Remélem azoknak, akik sűrűn olvasnak minket semmi újdonságot nem fogok már mondani, és ők amúgy is már régen előrendelték a játékot, hiszen nem kétséges számukra, hogy a játékért kiadott minden egyes forint bizony megéri. Ha tehát van olyan haverod, aki még csak nem régen kezdett el foglalkozni a Starcraft2-vel, esetleg még nem is ismeri de Te úgy gondolod, hogy meg akarod győzni arról, hogy vegye majd meg a játékot, akkor csak küldd el neki ezt az irományt! Ha valakinek ezután is kétségei adódnak, akkor annak bizony elment a józan esze! (vagy csak egyszerűben nem jön be neki a játék, de az egy másik kérdés)

Na de lássuk mit is kell mindenképpen tudnunk a játékról (az összefoglalás közel sem teljes!):

1. Egyjátékos mód (Singleplayer):

Az egyik legfontosabb újítása a Blizzardnak. A Starcraft2 egyjátékos módja forradalmi újításokat vezet be, szakít a régi hagyományokkal és nem követi tovább a már jól bevált sémákat. Az új egyjátékos kampányban nem csak a többjátékos mód egységei lesznek elérhetőek, hanem visszatérnek a Starcraft első részéből régi egységek (Wrath, Firebat, stb), és lesznek olyan egységek is, amelyeket sehol máshol nem lehet majd viszont látni. Az új egyjátékos módban a történet folyása nem lesz lineáris, a következő pályát te magad fogod kiválasztani, attól függően, hogy milyen fejlesztésekre költöttél már. Ezen kívül a játékban nem csak ilyen típusú döntéseid lehetnek, hanem a történetet is befolyásolod majd a döntéseiddel. Így hát bizony az egyjátékos módot több úton keresztül is végig lehet majd játszani, a történet természetesen egy közös szálban fog összefutni. A játék közben több előrenderelt videó és rengeteg, a játék motorjával készült átvezető videó lesz majd látható. Csak az egyjátékos mód teljes játékideje szinttől függően 20-30 óra. Egy pár videó amit érdemes megnézni. Fontos még megjegyezni, hogy az első részben, a Starcraft2 Wings of Libertyben csak a Terran kampány lesz játható, de ha jól megnézed, akkor láthatod, hogy ez a kampány van olyan hosszú, mint az előző játékok kampányai mind a három fajjal együtt, úgyhogy a Blizzard egyáltalán nem tolt ki velünk, csupán az egyes kampányokat sokkal nagyobbra és sokkal epikusabbra tervezte. A Zerg kampány az első kiegészítővel a Heart of the Swarmmal jön majd, a Protoss kampány pedig a Path of the Voiddal, mindegyikben 20-30 órányi tiszta játékidő lesz majd.

2. Többjátékos mód (Multiplayer):

A többjátékos módban lehetőséged lesz barátaid ellen játszani egész Európából. A három eredeti faj a Zerg, a Terran és a Protoss tér vissza megújult formában, új és régi egységekkel, új játékmechanikai elemekkel, biztosítva azt, hogy a játék megőrzi a Starcraft első részének hangulatát, de legalább annyi új elemet és lehetőséget tartalmaz, amit egy folytatásnak tartalmaznia kell. A béta során kiderült, hogy a fejlesztők megtalálták ezt az egyensúlyt, ugyanis a Starcraft2 többjátékos módja pörgősebb mint valaha, még nagyobb seregek csaphatnak össze egymással, mindezt teljesen 3D-ben gyönyörű, a legapróbb részletekig kidolgozott grafikával. Biztosíthatlak, hogy rengeteg játék után is kijelenthetem, a Starcraft2 1v1, 2v2, 3v3, 4v4 és FFA módban játszva is nagyon hangulatos, rengeteg kihívást rejt magában, és abszolút szórakoztató. Ráadásul a Battle.net 2.0 segítségével ezentúl a saját szinteden lévő, a saját játéktudásodhoz igazodó ellenfelek ellen fogsz majd csak játszani!

A Starcraft2 megvásárlásával a többjátékos módot korlátlanul használhatod, havidíj mentesen, szinte korlátlan játékidőt biztosítva ezzel neked! Minden egyes játékmódhoz több pálya is rendelkezésedre fog állni. Bár nincsen LAN mód, a többjátékos módhoz internet kapcsolatra mindenképpen szükséged lesz, de a játéknak nincsen különösebben nagy sávszélesség igénye, ráadásul a fejlesztők jelenleg dolgoznak egy olyan „kvázi LAN” módon, ami egy a Battle.netes bejelentkezést követően a helyi hálózatodon keresztül továbbítja majd a veled egy alhálózaton helyet foglaló barátaidnak a játék adatait, így a régi LAN partykról sem kell lemondanod, azt továbbra is megszokott minőségben élvezheted majd barátaiddal.

3. Galaxy Editor és a pályakészítő közönség:

Már a béta során is kiderült az, hogy rengeteg tehetség és zseni várja már a Starcraft2-t, annak is főleg a pályakészítő részét, hogy mindenféle ötletes pályát készítsen nekünk. A fejlesztők rengeteg időt és energiát fektettek abba, hogy a Starcraft2 pályaszerkesztője a Galaxy Editor a lehető legmodernebb legyen, és olyan funkciókat, lehetőségeket biztosítson, amelyet eddig még egyetlen RTS pályaszerkesztő sem tudott. Ha még nem tetted meg, akkor nézz körül Inkwizitor cikkei között, találsz bennük rengeteg FPS-t, RPG-t és egyéb izgalmas UMS pályát. Azt hiszem ehhez nem is kell semmi többet hozzátennem, a Starcraft2 tele lesz jobbnál jobb pályákkal, amiket a pályakészítő közönség tervez ingyen és bérmentve, ezzel rengeteget hozzáadva a már amúgy is korlátlan játékidőhöz.

Ráadásul a Blizzard ebben is új utakat nyit. Az első kiegészítőben terveznek SC2 Marketplace-t, ahol az SC2 pályákat lehet majd böngészni és értékelni, ráadásul ezeket a pályákat majd pénzért is közzé lehet tenni. Mit jelent ez? Hát ez bizony azt jelenti, hogy profi Starcraft2 pályakészítő cégek fognak majd napvilágot látni, akik Blizzard minőségű pályákat, egyedi kampányokat stb. fognak tervezni az Apple Appstorejának mintájára. Bár ez még csak a jövő, de a későbbiekben biztosítva vagy arról, hogy párszáz forintért további nagyszerű pályákat vásárolhatsz majd magadnak a Starcraft2-höz, amiket nem egy szabadidőben dolgozó rajongó, hanem üzletszerűen ezzel foglalkozó vállakozók készítenek majd.

4. A többjátékos mód új platformja a Battle.net 2.0:

A Battle.net 2.0 és az emögött elhelyezkedő globális játékplatform a Starcraft2-vel debütáló egységes interfész a Blizzard rajongóknak, hogy egy hatalmas közönséghez csatlakozzunk mindannyian. A Battle.net 2.0 bevezeti a real ID fogalmát, ami gyakorlatilag a Battle.net accountod. A real ID-n keresztül a Battle.net 2.0-ban láthatod azon ismerőseidet is, akik egy másik Blizzard játékkal játszanak. Tehát a World of Warcraft ismerőseiddel Starcraft2-t játszva is tudsz majd csetelni, illetve raid előtt elcsábíthatod őket egy gyors 1v1-re. Ehhez a rendszerhez a Diablo3 is csatlakozni fog majd.

A Battle.net 2.0-ban bár nincsenek chat szobák, az első kiegészítővel jön majd a klánrendszer, ami felváltja majd ezt. Van viszont egy többszintes ligarendszer, amiben mindenki megtalálja majd a helyét:

Ligák: Novice (tanuló), Bronze (bronz), Silver (ezüst), Gold (arany), Platinum (platina), Diamond (gyémánt), Pro (profi)

A ligákról bővebben ProfJ összefoglalása itt. A Battle.net 2.0 továbbá egy olyan könnyen kezelhető felületet biztosít számodra, amiben könnyedén nyomonkövetheted előző játékaidat, láthatod saját magad és társaid játékstatisztikáit, achievementeket teljesíthetsz és még megannyi számos lehetőség vár rád.

5. Folyamatos fejlesztés a jövőben:

A Blizzard a jövőben folyamatosan törekedni fog arra, hogy a játékot folyamatosan fejlessze majd a megjelenés után is. Két kiegészítő fog megjelenni, amelyek valamivel olcsóbbak lesznek az eredeti játéknál, és a már előbb említett 4 fontos elem mindegyikét fejleszteni fogják, ráadásul folyamatosan fogják patchelni is a játékot, hogy a többjátékos mód minél kiegyensúlyozottabb legyen.

Konklúzió:

Azt hiszem nem kell többet bizonyítanom azt, hogy azért az 14999 forintért amit a játékra költesz, bizony sokkal-sokkal többet kapsz, mind játékidőben, mind élményben, mind a szórakozás minőségében!


Comments (74)

  • Sly

    |

    Bár szerintem az év legjobb játéka lesz, megérdemeltem, mégis undorítónak tartom a játék körüli üzleti manővereket. Ebből is WoW-ot akarnak csinálni, de ha már havidíj nincs, akkor minden más létező úton módon szedik meg magukat. Megemelik az első rész árát csak azért hogy rá lehessen mondani majd a 12k Ft-os kiegészítőkre hogy olcsóbbak? Van még rengeteg más szemét húzásuk is, aki angolul tud az nézze meg Husky macskás videóját 😛
    Személy szerint nem tervezem megvenni, az egyetlen előnye az eredeti játéknak a Battle.net multiplayer, minden mást meg lehet kapni kalóz verziókból.
    Az egyik legjobb multiplayer élményt nyújtó játék lesz, ha nem a legjobb, de szerintem mindenki döntse el maga hogy megér-e ez neki 40k Ft-ot. Mert ugye ennyi lesz kiegészítőkkel, csak persze nem egyszerre fizeted ki.
    Előbb-utóbb úgyis lesz szerintem tört LAN és/vagy szerverek, ha mégsem, na majd akkor megveszem 😛

    Reply

  • dNL

    |

    Részben egyet értek az előttem szólóval…

    Jómagam játszottam a bétával is, és nagyon jó játék lesz (nem még nincs kész, de már most is egész jó), azonban 15.000 ft csak az első részért? Ahogy az előttem szóló is kiemelte… lesz még 2 rész, melyeket természetesen ha már az elsőt megveszed, úgyis meg fogod venni.

    Igazából a baj az, hogy a Blizzard nincs tekintettel arra, hogy TE meg tudod-e engedni magadnak… ők megszabnak egy árat ami nekik üzletileg előnyös és kész. Ezt vagy elfogadod és megveszed, vagy nem és akkor sajnos egy jó játékról maradsz le.

    Én személy szerint nagyon szeretném megvenni, de (dolgozó emberként írom ezt) nincs 15.000 ft-om csak úgy pluszban… Persze aki megteheti, mert anyuci-apuci megveszi vagy épp annyira jól keres az úgyis meg fogja szerezni, szóval szép ez az összegzés csak úgy is az anyagiak döntenek… Hiába értek egyet azzal hogy jó meg szép, de ha túl sok akkor biza túl sok 🙂

    Reply

  • CritWarrior

    |

    Ennyire elhamarkodottan még nem kell szidni őket.
    Van esély rá hogy ez lesz de bízzunk benne hogy nem.

    Reply

  • Jirayja_

    |

    idézem az elejéről : “hatalmas” összeg hát ez tényleg hatalmas összeg akkor is ha felsorolod az összes tényezőt mert ennyi erővel a gta 4 ről is írhattak volna egy ilyet hogy 40 óra alatt tolod ki és multiba ezt meg azt csinálhatod stb

    de ha ennyire “hatalmas” összeg akk a sc2.hu nak biztos telik annyira hogy vesz párat pl 10 et és itt kisorsolja őket mert ez annyira “hatalmas” összeg

    Reply

  • Aston

    |

    Ha nincs pénzed rá akkor majd megveszed később amikor olcsóbb lesz vagy lesz rá pénzed.

    „a Blizzard nincs tekintettel arra, hogy TE meg tudod-e engedni magadnak” => Na de ha te tényleg egy dolgozó ember vagy, akkor muszáj azzal az előfeltételezéssel élnem, hogy betöltötted már a 12 évet. Ha így van akkor szerintem már mindenképpen éltél legalább 6-7 évet úgy, hogy tisztában vagy azzal, mi történik körülötted a világban. Ez az idő pedig elég kellett hogy legyen arra, hogy megtapasztald, hogy a Blizzard egy cég és nem egy szeretetszolgálat, a kiszabott ár pedig nekik elég arra, hogy finanszírozzák a játék fejlesztését és valamekkora üzleti haszont elkönyveljenek. Hidd el ez így teljesen rendben van, így működik a világ.

    Reply

  • gtoma

    |

    Én biztos megveszem.

    A cikk erős túlzás… Jó játék, de vannak más jó játékok is.

    Az egyjátékos üzemmód semmit nem jelent. 20-30 óra az nagyon kevés szerintem. Azért nem vennék meg játékot.
    Ezzel szemben a fajok kampányainak külön kiadása felháborító, és pénzhajhász. Mások is költenek a játékokra….
    A grafika nem kiemelkedő.

    Az ár nem kifizethetetlen, hanemcsak spontán pofátlan.

    A Blizzard üzletpolitikája megérdemelne egy általános „akkor most köszi, de nem vesszük meg a játékodat”. Ez persze nem fog megtörténni, én is megveszem.

    Reply

  • vampire

    |

    De remélem nem csak Real Id-val lehet majd friendet felvenni. Nekem ez kcist körülményesebb volt

    Reply

  • sweeping

    |

    Hihetetlen, hogy mindenről le vagytok maradva….
    Még mindig 60 dolcsi az sc2, csak egy probléma van. Baromira megerősödött a dollár, és igen most mi ezt szívjuk meg…
    Ennyivel ugrott fel emiatt a játék ára, a blizzard nem emelt az eredeti árán. Még mindig hozzájuthatnánk 12ezer ft-ért előrendelve, csak sajna a dolcsi most 230-240 ft között mozog úgy értelemszerűen többet kell csengetnünk

    Válasz dNL #2 üzenetére:
    Talán nem egy havi fizuból kéne félretenni… Ne mond már hogy 5000ft nem tudsz félretenni egy hónapba.
    3hónap alatt összejött volna az ára, ebből látszik hogy mennyire is érdekel téged 🙂

    Reply

  • Jirayja_

    |

    Válasz gtoma #6 üzenetére:

    ez olyan pofátlan mint mw2 ben 5 pályás pack 4 ezer ért ugy hogy 2 map a cod4 ből van

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz gtoma #6 üzenetére:
    Jó de ott van a multiplayer ami több ezer óra szórakozást nyújt az évek során. Persze ez attól függ ki mikor unja meg
    Én az sc-vel pl rengeteget játszottam multiban és ha most lebontanám azt az összeget amit kifizettem érte (ez csak 2ezer ft volt) Akkor 1óra játékért kb 1 ft fizettem. Ez az átlag jönne ki 🙂
    Sc2ben sem lenne sokkal magasabb ez az összeg.

    Reply

  • Titankahn

    |

    durván toljátok. 1. ha nem akarod nem veszed meg.2 Ha sokallod vársz amig lejebb megy az ára. Ha meg meg akarod venni megveszed. Bezzeg a Retro boltba senki se sajnálja a putri már tömegbeszürkülö farmernadrágra a 20-30 ropit meg a polora is 10-20ezret, de egy SC2re amire már több mint 10 éve vársz arra nem tudsz eltenni 15 ezret és mi van a kieggel? nem kell megvenni, sokan lesznek akik nem veszik meg és igen a simával is fognak játszani még utána is. Emellett drága a kenyér? akkor ne vedd meg haljá éhen. Nevetséges mit összetudtok sirni. Konzolra minden játék legalább ennyi mégis van ember az országba akinek konzolja van sztem és ott nincs a játékokhoz ilyen szintü multi támogatás és fejlesztés. Én is örültem volna ha olcsobb és lehet késöbb lesz csak rá pénzem de nem fogok faszságok miatt siránkozni idióta indokokkal. Jiraiya nevét meg tanuld meg leirni mert a „densetsu no sannin” egy tagja ennyit megérdemel. R.I.P

    Reply

  • Jirayja_

    |

    Válasz Titankahn #11 üzenetére:
    ezzel csak 1 baj van sok embernek van konzolja pl x360 (nekem is volt) és rohadtul nem veszik meg a játékokat x360 ra sokkal kevesebben vannak azok akik megveszik mert 2 ezer ft ért leszedik és kiírják neked pl playbox konzolban szal felesleges megvenni ugy hogy erről ennyit ps3 masok azok meg szívnak ott csak a snob családoknak van és aki sajnálja azt a + 3k mint én nehogy azt hidd hogy 40 ezreket kölz havonta ruha vásárlásra mert ha ez így lenne akkor simán megvenném csak nem áll ugy mindenki anyagilag ahogy azt mások gondolják

    Reply

  • gtoma

    |

    Válasz sweeping #10 üzenetére:

    Igaz, csakhogy ez más játékra is igaz lehet.

    Válasz sweeping #8 üzenetére:

    Oké, elfogadom, de akkor mond meg más játékok ára miért nem ennyi?

    Válasz Titankahn #11 üzenetére:
    Dehogynem. Azoknak az árai is pofátlanok 😀 Ezen kívül pedig, ez nem sírás. Csak vélemény nyilvánítás a pofátlanságról. Hidd el, én 38 évesen simán megveszem ennyiért is. Nem kell nyári munkára mennem ezért, hisz mindig dolgozom 😀 Azonban attól még, hogy meg tudom venni, még az üzletpolitika lehet pofátlan. 🙂

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Titankahnnak igazat kell hogy adjak. minimum 3 éve tudod h jön a játék. Ha havonta eltettél volna azóta 300 Ft-t lenne rá pénzed. Ha nem akarod ne vedd meg. Idd el, kajáld el, bulizd el a pénzt. A faszt nem érdekli mit csinálsz.. csak ne sírj h drága, ennyi. Az üzletpolitikát meg meg bizzátok a blizzardra, nem tudom felfogni, hogy nem értitek, hogy elsősorben azért lett szétdarabolva mert ha nem teszik akkor még várhatunk 2 évet… az egy dolog h ezzel még több pénzt is csinálnak az nekik csak jó, nem szomorkodnak miatta.

    #2 dNL medenceőrként napi 12 órában kint szopok a napon 2 naponta, hogy megvegyem, nem anyuci nem apuci veszi meg. ÉN.

    Reply

  • spani

    |

    Szerintem aki nem akarja megvenni a játékot az ne azt mondja hogy azért mert nem éri meg, hanem azt hogy elkölti azt a pénzt másra, mozira, piálásra, nyaralásra! Senki ne mesélje be hogyha szeretné nem tudná megoldani hogy legyen 14000Ft-ja. (2 éve volt rá gyűjteni ha nem több) Aki szerint meg nem éri meg az várja a klózverziókat, majd jókat röhögök rajtatok a fórumokon amikor olvasgatom a szenvedéseteket 😀 😀 😀
    Lényeg a lényeg: Aki igazán szereti a játékot, az talál rá módot hogy megvegye. Aki meg nem az ne komenteljen hülyeséget mert csak felidegesíti az embert..

    Reply

  • gtoma

    |

    Válasz spani #15 üzenetére:

    Nem látod a tényt. nem az a kérdés, hogy meg tudja-e venni az ember. Hanem az üzletpolitika sajnálatos iránya… Lásd a versenyekkel kapcsolatos törekvéseket is.

    Ez az irányvonal nem szimpatikus, persze mindannyian imádjuk Blizzardot…

    Reply

  • AxeMan_cpp

    |

    Látom sokan méltatlankodnak az ár végett. Nekem az a véleményem hogy még szerencsések lehetünk hogy nem Oroszországban kell megvenni a játékot mert ott tényleg kib*sznak a vásárlókkal. 1 év és utána fizetned kell havonta. Remélem rácsesznek és (ugye tudjuk az oroszokkal nem érdemes packázni mert az OpenRCE -t is ők alapították) más a megjelenéskor lesznek open source szerverek. Ugyanis már most a béta alatt már elkezdtek nyitott szervereket csinálni.

    Amúgy mi még szerencsések vagyunk egyszer kell kiadnunk azt a kevéske 50 eurót az első részért. A többi résszel nem kalkulálok mert szerintem nem ebben az évben fognak megjelenni. Jövőre meg bárki összetudja kaparni azt az 50 eurót ha esetleg jönne a folytatás. Viszont nem tetszene ha a patch -ekért vagy a Bnet -ért fizetni kellene.

    Amúgy meg maga s Single Player rész a számomra a legérdekesebb. Tetszik ez az adventure game szerű új játék elem és hogy végre szabadon garázdálkodhatunk a Kurpulu szerktorban.
    A múlti egyértelműen jó lesz bár remélem a régiókat feloldják és lesz külső kliens is mint például a SupCom -nál a GPGNet. Map editor nem érdekel. Jelenlegi formájában nekem bejön a játék kivéve néhány gyenge animációt (pl. hydralisk ahogy támad meg egyébb nuanszok) egykét hangeffekt és beszéd is eléggé gyenge bár ezeket már javítják szerencsére.

    Zerg egyébként némi változáson fog átmenni a béta második fázisában. Legalább is nagy az igény rá mind játékos mind fejlesztő oldalról. Idáig nem felelt meg…

    Reply

  • WarFire

    |

    Én biztosan megveszem az elsőt. Hogy a kiegekkel mi lesz, háát… Érdekes, hogy anno bele tudták mind a 3 fajt paszírozni az első részbe 😛 képzelem, hogy az SC3-ban meg már az lesz, hogy maponként fizessél tizenakárhányezer forintot. Nevetséges.

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz WarFire #18 üzenetére:
    Fogd már fel, hogy ez a kampány annyi lesz mint az elsőben a 3 együtt!!!!!!!!! Nevetséges.

    Reply

  • WarFire

    |

    Válasz GeryGTK #19 üzenetére:
    Ez nagyon jó, de egy faj akkor is csak egy faj. Ezt meg te fogd fel.

    Reply

  • Yeaf Kitri

    |

    Válasz Titankahn #11 üzenetére:
    Nem értem ezt a konzolos témát. Hidd el, akinek konzolja van az sem 15-16 ezerért vásárol játékot. Nem tudom miért hiszi ezt sok ember. Egy konzolra megjelenő új játék ára maximum 12-13 ezer forint. 16 ezerért csak az olyan boltok árulják, amiket nagy ívben kerülni kell. És ha valakinek konzolja van az nem egyenlő azzal, hogy el van eresztve pénzzel. Ők is spórolnak, keresik az akciókat, külföldről rendelnek, stb. Én például pont a spórolás miatt vettem konzolt, mert a számítógépem olyan öreg lett, hogy cserélni kellett volna. Egy új számítógép 150+ ezer lett volna, ehelyett 60 ezerért vettem egy konzolt, hozzá még 3 játékot stb. Így még egy pár évig nem kell új hardvereket vennem, mert amit konzolra írnak, annak „nincsen” elő követelménye, az biztosan fog futni a konzolodon.

    Reply

  • WarFire

    |

    Válasz Yeaf Kitri #21 üzenetére:
    És ne felejtsük el azt sem, hogy akinek konzolja van, azok közül is elég sokan tolják másolt játékokkal, akik értelemszerűen nem csengetik ki rá a 12-13e Ft-ot sem.

    Reply

  • dNL

    |

    Aston amúgy igen, tudom hogy nem szeretetszolgálat, csupán mondtam, hogy én speciel ezért nem tudom MÉG megvenni 🙂

    Srácok nektek meg van amiben igazatok van… Pusztán egyelőre anyagi körülményeim miatt nem tehetem meg… Gyüjtöttem is amúgy rá pár hónapja már, csak sajnos mivel nemrég halt meg a gépem és venni kellett újat így a spórolt pénz arra ment el… ha az nem történt volna, most én is vidáman előrendelhetném ^^

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz WarFire #20 üzenetére:
    Hát sajnálom akkor te nem úgy vártad ezt a játékot ahogy én, hogy minél több sztorit kapjak, engem nem az érdekel, hogy nem 3 faj kampányát kapom 1xerre hanem, hogy összesen 90 órányi kampányt kapok!
    Várjál még 2 évet azt lesz 3 fajos kampányod..

    Reply

  • Alg

    |

    Válasz WarFire #20 üzenetére:

    Campaign módban nem a fajok az érdekesek, ha jó a történet, élvezetes a játék, marhára nem érdekel hogy először csak terrannal tudok menni.

    Ha meg más fajjal is akarsz, ott a multi, meg a rengeteg custom map (UMS) ami jönni fog.

    Reply

  • JSaN

    |

    Nem tudom miert sirnak ilyen sokan, megrendeled akkor 13500Ft igy mar nem sokkal tobb mint egy uj EA jatek.
    (Bar bob kotick penz ehesseget en is megvetem)
    Konzolon is 15-16ezer egy uj jatek,xboxon van valamennyire varez de ps3-n nincs.
    Itt sokkal tobbet kapsz egy jateknal, egy rendszer resze leszel, errol szol a bnet2.0.
    En mar ev elejen elkezdtem felre tenni kisebb oszegeket hogy mire jon biztosan legyen ra penzem, amugy sem veszek mas jatekot mar valoszinu iden.

    Mindig merlegelni kell mihez kepest sok az osszeg, onmagaban tenyleg sok de pl aki 1,5 naponta elsziv egy doboz cigit (550Ft) az havi szinten 11-12 ezreket dob ki erre. Vagy hetvegi buliban 2-3-4 ezer forintot elkolt ami havi szinten szintén 12-13 ezer forint. Aki ilyenek mellet akarja megvenni, es ezeken nem tud sporolni az magara vesen hogy jatekra mar nincs penze.

    más:
    En a cdgalaxison rendeltem elo a CE-t, amikor itt még nem volt rendeles. Akkor is jar az ajandek amit emlitetetek vagy csak ha tenylegesen innnen rendelem meg a jatekot?

    Reply

  • Lantletevo

    |

    Előbb veszek egy gépet, melyen fut is.

    Reply

  • Gaby

    |

    Részemről csak egy kérdés merült fel miután ezt az „összeget leperkáltuk” és majd jönnek a kiegészítők akkor ugyanaz lesz mint a sc1 és bw között akinek csak a sima sc1 e van meg az a bw s( itt a bw s multira gondolok ) ezekkel nem játszhat ha jól emlékszem ott jött be a firebat és a medic a terrannál itt is lehet hasonlóra számítani???
    magyarul a sima sc1 es játékban nem lett felupdatelve a multi.

    Reply

  • lamaroid

    |

    Úgy látom sokan még mindig nem értették meg :-/…
    Ez a Blizzard játéka és ők döntik el a díjakat… A Single Playeres részt még kibővíteném azzal, hogy RPG elemeket is belevittek, ennek hála a StarCraft 2-es egységeidet tudod majd fejleszteni… Újabb egységeket vehetsz a küldetés végén kapott pénzből. És ez még semmi, mert a Blizzard is mondta, hogy elegük van a sima „Pusztítsd el azt/ezt, védd meg azt/ezt” pályákból… Tehát sokkal nagyobb kaliberű típusú pályák lesznek. Nem csak ez a „Öld meg őt/azt” típusúak…

    Én ajánlom mindenkinek a játékot, és gondolom HA nem tudod megfizetni ezt a 15.000-es árat (ami egyébként egy normál PS3-as vagy egy XBOX360-as játék normál ára) akkor ne sírj ,hogy a Blizzard milyen pénzéhes, mert nem az… Az ő játéka, az ő pénze. Joga van a saját hasznát kinyerni belőle, mert ez nem egy NonProfit(Aston szavaival élve:)Szeretetszolgálat. Ez ugyanaz ,hogy csinálsz egy játékot és eladod pénzért, a te kemény munkádért pénzt kérsz. Erről szól az egész. Egyébként HA rendelkezel saját keresettel (diákmunka, munka) és rajongsz a játékért, akkor mindenképpen megfogod venni ;). Most lőjjetek le ha nincs igazam u_u 😀

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Valszeg itt is így lesz, bár nem biztos. a Medic és a valkerie jött be bwben.

    Reply

  • lamaroid

    |

    Válasz WarFire #20 üzenetére:
    Azt meg felfoghatnád, hogy a Terran első kampány csak a Single Playerre hat ki, szóval nem arról van szó, hogy a multikat is csak Terrannal játszod (remélem ezzel tisztában vagy). Persze a Terran kampányban is lesz pár olyan küldetés ahol Protossokat irányítasz, az a lényeg, hogy mivel **** hosszúra sikerült az egész játék 1-3 kiegészítőig ezért fel kellett vágni 3 nagy kampányra. és a 20-30 órás játékidő részenként egyáltalán nem kevés. Persze ha überlítantiszockocka vagy akkor talán te egy fél nap alatt kijátszod a minimum 30órás játékidővel megáldott játékot 😉
    Nem akartalak nagyon leb*szni, de a felháborodásod logikátlan és azt vallja maga után, hogy nem olvastad el figyelmesen a Cikket 😉

    Reply

  • Animebj

    |

    Válasz Aston #5 üzenetére:
    Ettől még a kiegészítőnként elérhető Zerg- és Protoss kampány lehúzás, akármi is lesz bennük (kampánypályák tömkelege, új egységek és -fejlesztések, új multis pályák). De ez van, mint korábban irtam, a WoW-os csillagszemű paripa után már semmin se szabad csodálkozni.

    Reply

  • WarFire

    |

    Válasz lamaroid #31 üzenetére:

    Nem basztál le. Az kb az lett volna, hogyha anyáztál volna egy sort, hogy hogy merek ilyeneket mondani :D(Sajnos ilyenek is vannak) Am. én személy szerint már az SC1-ben is untam amikor már a 10. küldetést toltam ugyanazzal a fajjal. Ezért vagyok inkább annak a híve, hogy legyen benne mind 3 faj, utána jöhet max. 1 kieg, azt csókolom. Multiban meg világos, hogy mindegyik fajjal lehet tolni, ennyire ne nézz sötétnek 😀

    Reply

  • grindcore

    |

    Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat, de a felénél abbahagytam, mert túlságosan mélyen belementek egy ilyen egyszerű kérdésbe…Ha csak az online porciót nézzük (amit legtöbben használnak majd), már az is megér ennyi lét. Ha nem akarsz kampánymódot csinálni, akkor nem is kell többet költened, mert már az első pakkban benne van minden ami a multihoz kell. Elég ha megnézitek a konzoljátékok árait, PS3-ra a Blur 13 000 Ft, pedig (bocsi a stílus kedvelőitől…) csak egy hülye körbemegyek a pályán, pontokat kapok autóversenyzős baromság…aztán ott az Assasins Creed 2, 13 000 Ft…végjátszod, ennyi…itt azzal szemben pedig van egy játék, amely a PC-s társadalom legnagyobb durranása lesz ebben az ínséges időkben, amikor mindenki már dualschock controllerrel születik… 🙂 Aki pedig tört szerveren nyomul majd, meg is érdemli, kapjon csak kevesebbet, semmi frissítést, bénázzon nyugodtan, ki nem szarja le? Kicsit kell félretenni és már ott is az eredeti ami fullra a tied, és tudod, hogy adtál érte, és az idővel megtérül, mégha első hallásra sok is.

    Reply

  • grindcore

    |

    Válasz Lantletevo #27 üzenetére:

    Jah amúgy azt nekem sem ártana… 🙂

    Reply

  • kaszi

    |

    Válasz Yeaf Kitri #21 üzenetére:
    Neked tuti van konzolod? A legújabb játékok amik kijönnek, kerülnek 20k-ba is. Jó is lenne ha 13k lenne max. 😀

    Reply

  • CritWarrior

    |

    őőőő
    egy más dolog vki tudja milyen lesz a rendszerkövetelménye?

    Reply

  • Vincze01

    |

    Én kérek elnézést a blizzard nevében, hogy pénzt mernek kérni a munkájukért.
    Az meg hogy mennyit, hát annyit amivel a legtöbbet keresheti. Én is ezt tenném, és vsznleg a felháborodott emberek is.
    Egyébként meg sztem nem drága ahoz képest amit adnak.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz CritWarrior #37 üzenetére:
    Már voltak róla információk, viszont most vannak abban a stádiumban hogy optimizálják a játékot. Szóval előfordulhat hogy változni fognak az régebbi adatok

    Reply

  • Volband

    |

    Bár multiban így a béta végére diamondig is felküzdöttem magam (heh, anno még a bronzban is szoptam =) ), de mivel annyira nem érdekel a multis része, ezért nekem majd szépen hozzák a kalózok.

    Persze ha majd olcsó lesz valószínű megveszem (SC-vel is így tettem), de ez attól is sokban függ, hogy a kiegészítőket mennyiért fogják piacra dobni, mert ha azokkal is leakarnának húzni ennyit pénzt, akkor elmehetnek a búsba. 😀

    Reply

  • sweeping

    |

    Egyébként most végre én is megrendeltem innen az oldalról.
    Már réges-rég volt egy előjegyzésem, viszont az árváltozás miatt érvénytelenedett. Így kihasználtam a lehetőséget és megrendeltem innen

    Tényleg hogy van ez, mikor kapok valami e-mail hogy házhoz szállítást kérek vagy személyesen veszem át?
    Mert amikor nem az oldalon keresztül hanem egyből a cd galaxis honlapján rendeltem elő, akkor egyből megadhattam hogyan is kérem.

    Reply

  • Titankahn

    |

    Válasz WarFire #22 üzenetére: akkor ne aggodj sc2höz is lesz törés töltsétek le a netröl és mehet is a single!

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Titankahn #42 üzenetére:
    Warfire mindenképp megfogja venni, csak ő ilyen lázadozó 🙂

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Deja vu érzésem van…

    Reply

  • DarkTemplar

    |

    Válasz Sly #1 üzenetére:
    Pfuj, hogy a francba képzeli a Blizzard, hogy pénzt mert kérni a játékáért, ráadásul ő dönti el, hogy mennyit?! Felháborító!
    És még profitjuk is lesz belőle!!! Ahelyett, hogy kiadnák freewareként a játékot, és csak adományokból tartanák el magukat!

    Reply

  • whatever22

    |

    propaganda. hány ATVI-t kaptatok ezért? :]

    Reply

  • Shakuras

    |

    8 éve starcraftozok (neten) ez a kedvenc játékom, a 2-öt is „lájkolom”, de nem veszem meg…:) Én inkább várok a tört verzióra vagy ha sok pézem lesz és új gépet tudok venni és még lazán marad sc2-re is akkor talááán de akkor se biztos. Pc játékokra sosem adok ki pénzt.

    Csak egy kérdés, hogy ugyebár most hogy 3 felé bontották a játékot akkor a másik 2 kiegészítőnek számít, vagy majd ezek mellé jön az igazi kiegészítő mint pl a broodwar?
    Utóbbi elgondolásom jobb lenne, több történet több új unit meg minden, igaz az már kumma sokba kerülne így az egész együtt de én tudok várni 😀

    Reply

  • Firebat

    |

    LOL?!

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz DarkTemplar #45 üzenetére:
    Mielőtt balfaxságokat írsz légyszíves járj utána a dolgoknak, mert akkor tudnád, hogy nem azzal van csak gondja, hogy konzolos az ár. Szóval vagy nézd meg tényleg a macskás videót, vagy inkább hallgass. Ty.

    Reply

  • Shakuras

    |

    „egy olyan “kvázi LAN” módon, ami egy a Battle.netes bejelentkezést követően a helyi hálózatodon keresztül továbbítja majd a veled egy alhálózaton helyet foglaló barátaidnak a játék adatait”

    Ezt nem igazán értem mi ennek a célja azon kívül hogy 30 év mulva majd azt is megfigyeli valami cég, hogy wc-ére mész….

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.