Elérkezett hát a nagy NAP

Astonkacser . Blog 2467

raikkonen-celebratesFIGYELEM! A cikk erősen szentimentális részeket tartalmaz. A szerzőből és az oldalból való kiábrándulásért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ma van pontosan 1.165 napja azaz gyors fejszámolással 27.960 órája, hogy bejelentették a Starcraft2-t. A Starcraft2.Hu akkor még regisztrálás alatt volt, én pedig a PcDome által felajánlott tárhelyen kezdtem el a blogolást 2 nappal később. Akkoriban még nem így nézett ki az oldal (ennek az alján megtekinthető), és egyedül ProfessorJ haverommal írtuk a cikkeket, fordítottuk a hivatalos anyagokat. Ezután csatlakozott Vorian, aki azóta sajnos elveszett az orvosi egyetem egyik laboratóriumában, de szerintem csak túl sokat WoW-ozik.

Az azóta eltelt több mint 3 év rengeteg mindent hozott számomra és az oldal számára. Szinte el sem hiszem, hogy ennyi ideje csinálom amit csinálok, ez alatt az idő alatt szinte végig az oldallal keltem és az oldallal feküdtem. Most biztos vannak olyan új olvasók akik azt mondják magukban, hogy „nincs még egy ilyen marha Magyarországon” és teljesen igazuk is van, de én legalább bevállalom.

Így most este ezen sorokat írva furcsa érzések kavarognak bennem. Talán nem voltam ilyen ideges a diplomázásom vagy a kiköltözésem óta. Úgy járkálok fel-alá mintha vizsgázni mennék, és a gyomrom is furcsa, de talán csak azért mert kimaradt a vacsora. Na de most nem ez a lényeg.

Az most a lényeg, hogy itt van ez a nagyszerű játék, amit több mint 3 éve követek Veletek együtt figyelemmel. Itt van ez a játék, amely változását 3 éven keresztül figyeltük, csodáltunk minden új képet és videót amit szépen lassan kiszivárogtattak a fejlesztők titkos főhadiszállásáról. Tudom sokan nem értenek velem egyet, na de hadd legyek már egy kicsit elfogult: minden egyes apró részlet amit kaptunk csak abban erősített meg engem (minket), hogy a játék fantasztikus lesz és biztos, hogy jó időre meg fogja határozni az életünket. Most ez egy picit hülyén hangzik de ha kicsit belegondoltok akkor így van. Elindul a kampány felfedezése, elindul a battle.net ladder meghódítása, elindulnak a fantasztikus játszmák a haverokkal, elindulnak a korlátlan számban már most is fellelhető egyedi pályák, RPG-k, FPS-ek, satöbbi.

Megérte várni? Megmondom őszintén én néha elbizonytalanodtam. Elbizonytalanodtam, mert természetesen minden egyes késleltetése a játéknak rosszul érintett, ahogy valaki mondta mindig előadtam a „magánszámot”, hogy most már aztán tényleg indul a béta. Amikor először ezt feltételeztem az még a béta indulása előtt majdnem 2 évvel volt. De akkor is, így visszagondolva, megérte várni? Aki elolvasta a cikkeimet a Blizzard minden döntéséről, a trilógiáról, a battle.net miatti csúsztatásról, aki olvasta az érveimet amik persze természetesen néhol elfogultak voltak, azok tudják pontosan, hogy MEGÉRTE! Megérte, mert a Starcraft úgy nekem is mint ahogy nagyon sokatoknak a egy meghatározó élmény volt gyerekkoromban (úristen öregszem JAAAJ!), rengeteg kellemes élményem fűződik hozzá és úgy ahogy nagyon sokatok, én is több mint 10 éve várom, hogy ezeket megismételve, hanem megtöbbszörözve éljem át ugyanazt most is. A most 13-16 éveseknek valószínűleg nincsen fogalma arról, hogy miről beszélek, nekik csak azt tudom mondani, hogy készüljenek fel arra, hogy a most induló időszakot majd ők is úgy emlegetik majd, mint én a Starcraft megjelenése körülieket.

Mit mondhatnék még? Elindulunk együtt ezen az úton, és remélem, hogy továbbra is velem lesztek, továbbra is velem lesznek a szerkesztők, reméljük egyre többen, remélem hogy ugyanilyen lelkesedéssel fogadjuk majd a trilógia második és harmadik részét is, és egy felejthetetlen 3 év elé nézünk most együtt.

Mit mondhatnék még? Köszönöm! „Mit köszönsz?” kérdezhetik most sokan magukban. Szinte senkinek sincsen fogalma arról, hogy mit adott nekem a Starcraft2.Hu, hogy befolyásolta az életemet és mik azok a dolgok, amiket most ennek az oldalnak köszönhetek. Hülyén hangzik, de a Starcraft2.Hu megváltoztatta az életemet. Ha valaki kíváncsi, hogy miért mondom ezt, annak egy sör mellett elmondom majd az augusztusi találkozón. A többieket nem fárasztom most ezzel.

Szóval köszönöm! Elsősorban köszönöm a szerkesztőknek. Sokan voltak itt mellettem az oldalon. Vannak akik már nem aktívak, vannak akik éppen visszatérnek, vannak akik éppen eltűnnek, vannak akik azóta is eltűntek. Köszönöm mindannyiótoknak minden betűt amit hozzátettetek az oldalhoz. Nélkületek nem tartanék most itt ahol vagyok. De akiknek nem csak én hanem mindannyian a csapatból köszönettel tartozunk az TE vagy. Te aki olvasol, Te aki lájkolsz, Te aki kommentelsz, Te aki hírt küldesz, Te aki beszólsz és fikázol, Te aki bétakulcsért könyörögsz, Te akit bannollak és újraregisztrálsz (utólag is bocs!), Te akinek tetszik az amit csinálok és amit csinálunk. Nélkületek természetesen nem működne ez az oldal, de a sok olvasó miatt van jogom feltételezni, hogy nem teljesen szar az, amit itt összehoztunk így együtt. Köszönöm hát Nektek, hogy visszaigazoljátok azt amit itt szeretnénk képviselni és köszönöm hogy tetszik az amit csinálunk.

Na és akkor mi jön most? Hát ugyanaz, mint ezalatt a 3 év alatt, ugyanazt tudom mondani, mint 3 éve, ráadásként meg tudom ígérni, hogy én itt leszek a következő 3 évben is (tudom ez most sokaknak csalódás, bocsi), töretlen lelkesedéssel, egyre gyarapodó tudással, csak itt csak nektek (hú ez már nekem is sok egy kicsit …).

Starcraft2 fanok, játékra fel!


Comments (68)

  • johnnybgoode

    |

    Nincs mit hozzáfűzni, röviden ennyi: mi köszönjük! 🙂 (külön köszi a Kimis képért, telitalálat :D)

    Reply

  • Mr.Gumby

    |

    Ámen! 🙂

    Reply

  • zf79

    |

    Nagyon jó írás, és ugyan én még csak cirka 1-1,5 éve követem az oldalt, de azért nagyon köszönök mindent! 🙂

    Reply

  • Shai

    |

    !!

    eljott hat a nagy nap ! vegre 😉 koszi mindent Aston es a tobbiek!

    Reply

  • StormyHaze

    |

    Hé én 16 vagyok és „régen” még a tesóm mutatta be nekem a Starcraftot, azóta fan vagyok :D. Szóval van egy kivétel :D.

    További sok sikert az oldallal meg egyébként is 🙂

    Reply

  • Robi87

    |

    igen köszi a kimis képet! 😀

    Reply

  • Lamaroid

    |

    Én is csak 2 éve követem a blogot, másfél éve a fórumot 😀 de hát ez van 😀 mikorra várható a StarCraft2Hungary 2.0?

    Reply

  • predator_tom

    |

    Hát Asotn ez szívig hatolt.Minden tiszteletem.
    Ha tudnád én hogy járkálok fel alá azon gondolkodva hogy miféle gebasz jöhet ami miatt esetleg nem megy a game vagy ilyesmi.Mondjuk ezért is jó az oldal, itt a segítség. Ez már üldözési mánia komolyan!!!xD
    Én amúgy nem tudom mióta figyelem az oldalt jó régóta az biztos,azt tudom hogy baromi jó nap volt amikor megtaláltam mivel a blizz oldalon elég ritkán volt valami hír újdonság, itt meg mindig találni lehetett ezt azt főleg a béta nyitása után.
    Kössz a kemény munkát és csak így tovább.Én is itt leszek .

    Ha minden jól megy, holnap újra átélhetjük azt amit 1998-ban átéltünk.

    Reply

  • jer1co

    |

    nagyon köszönjük a híreket és minden egyebet!!
    Nemélem a megjelenés után is ilyen aktivitás lesz majd az oldalon mint ami eddíg volt.

    Sajna most vaszott meg az apeh, szóval lehet nem most veszem meg az sc2-t :S:S:S:S:S:'(

    Reply

  • nypeti

    |

    szép beszámoló XD de nekem csak holnap jön meg az sc2 🙁

    Reply

  • outro

    |

    Kitartást a továbbiakban is! És persze köszönjük az elmúlt 3 évet! 🙂

    Reply

  • Depyangel

    |

    Minden Tiszteletem a Tietek, remek munkát végeztek és kicsit több mint 16 óra múlva már a kezünkben tarthatjuk végre eme csodás játékot. Amiről biztos lemaradtam volna, vagy legalábbis nagyon kevés információt tudtam volna róla és talán nem is keltette volna fel a figyelmem ha TI nem lettetek volna! Ezért Köszönök mindent, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így! 🙂 És nagyon örülök, hogy ha „csak” a fórumon is de tagja lehetek valamilyen szinten ennek a remek csapatnak, és segíthetlek titeket!

    Reply

  • dev567

    |

    ” Te akit bannollak és újraregisztrálsz (utólag is bocs!) ”

    :DDDDDDDDDDDDDDD (ui: nem én voltam az)

    Reply

  • HBali

    |

    Válasz nypeti #10 üzenetére:
    mindenkinek holnap jön meg 🙂 (mámint a starcraft,félreértés ne essék)
    ti mit fogtok ma csinálni addig is? :O

    Reply

  • Cpt.Collins

    |

    „ugyanazt tudom mondani, mint 3 éve”

    klikk a 3évre, és nézzétek meg mit írt a cikk alá CraftyFox akkor!:D:D ő már akkor megjósolta hogy 2010 májusára se lesz kész a gém 😀

    Reply

  • zharusz

    |

    Sztem mondhatom többesszámban: Mi köszönjük 😉
    csak így tovább 😀

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Sziasztok!

    Köszi ASton a köszönetet. Örülünk, hogy te vezettél át minket a várakozás nehéz óráin. És bár remekül végezted a feladataidat, néha én is elbizonytalanodtam, hogy megéri-e várni. Szerintem 2008-2009 között volt egy nagyon rossz periódusom ebből a szempontból, már nem emlékszem 🙂 De valahogy visszajött belém a BR-ekkel a remény, és azóta elég töretlen. Most meg már itt vagyunk a kapuban 🙂 Érdekes érzés, de én egyáltalán nem izgulok. Én inkább megkönnyebbültem, mivel a Blizz elég sok játékát halasztotta. És most ez az első hivatalos megjelenési dátum volt.

    Szóval megérte várni, megérte naponta nézni az oldalt nekem 2007 óta folyamatosan a kezdőoldalam :)) És csak azt bántama meg, hogy nem vagyok olyan jó Zerggel, mint TLO 😛

    (A játék átvételéig én már nem leszek netközelben szerintem, utána meg átveszem és játszani fogok 😀 Szóval lehet, hogy eltart, amíg újra ide írok :))

    Reply

  • ProfessorJ

    |

    Szép szavak egy nagy embertől, ne feledd Aston, veled vagyunk, míg Sc2 az Sc2 vagy el nem jön a világvége. Sc2-re fel!Hajrá Jimmy!

    Reply

  • AxeMan_cpp

    |

    Na hurrá. Kinnek vannak jó spoilerekkel teli videói? Nem fogok szenvedni a döcögős kaki grafikával idehaza. Eleget vártam ide velük…

    Reply

  • CritWarrior

    |

    Nekem tetszett 🙂

    Mosmár Starcraft III leszünk? 😀

    Reply

  • Chimaira

    |

    *** SPOILERt nem linkelünk! Légyszíves! ***

    Reply

  • Chimaira

    |

    ja nem tudtam…

    Reply

  • AxeMan_cpp

    |

    🙁 Küld pm-ben…

    Reply

  • Liszkag

    |

    Én csupán a béta óta követem az oldalt, de nagyon jó, hogy lehet havert keresni itt a játékhoz, vannak közvetítéseink, vannak versenyeink, megtalálható itt minden ami kell egy jó játékhoz és annak közösségéhez. Remélem amint támogatva lesz a klánrendszer lesz egy jó nagy SC2.HU klán 🙂

    Reply

  • inkwizitor

    |

    Nah, Aston most kiöntötte a lelkét:D

    Reply

  • Plevi

    |

    fasza az oldal most jöhet a 2.0. Mivel eddig vártunk,de csak most kezdődik 😀 óránként jönnek majd az új videók az új taktikákkal stb. és még a mostaninál is gyakrabban kell f5-öt nyomni 😀

    Reply

  • Lantletevo

    |

    Te jó isten… Emlékszem amikor egy nap feltévedtem erre az oldalra, még vagy két és fél éve… Az volt az első dolgom, hogy elolvassak minden Karune QnA-t…

    Most, hogy kijön az SC2: Kedves Blizzard… MIKOR JÖN A WC4 ?!!!

    Reply

  • Prompt

    |

    Jó írás és én is köszi 😉

    Reply

  • YounG

    |

    Ámen:) 3éve Én is itt vagyok és mindennap olvasom minden cikketeket 🙂 THX ALL…

    Reply

  • sweeping

    |

    Hihetetlen, hogy letelt ez a végtelennek tűnő várakozási idő. Az első perctől kezdve türelmetlenül vártam a játék.
    Szinte minden egyes nap felnéztem az elmúlt 3 évben, hogy milyen új információkat tudhatok meg az sc2-ről.
    Az összes youtube videót ami még a béta előtt felkerült az sc2ről láttam, ezzel csillapítottam starcraft2-es éhségemet. Sok nagyon rossz kamerás gameplay videó volt, de ez is jobb volt a semminél, ezeket is mind megnéztem amik különböző rendezvényeken készültek sunyiba.

    És most eljött a várva vált pillanat, a kezeim között tarthatom az sc2-t
    El se akarom hinni 😀
    Köszi a kitartó munkádat Aston, és Zsukovnak is aki egy időben egyedül vitte a vállán az oldalt.

    Reply

  • Chob

    |

    Lehet, hogy mostanában volt 1-2 olyan dolog az oldallal kapcsolatban ami nem tetszett, amivel nem értettem egyet, de belegondolva azért sokat kaptam ettől az oldaltól én is.Minden nap feljövök ide majdnem a kezdetek óta (csak kicsit később regisztráltam), és mindig néztem , hogy van-e valami új hír a játékról, és volt alkalom mikor hátborzongva, libabőrösen néztem az új dolgokat. Szóval én már minden apró kis botlást elnézek, hiszen több volt a jó jóval mint a rossz 🙂 . Szóval köszönöm a munkátokat 🙂 .

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Ámen testvéreim.

    Reply

  • Velral

    |

    Igaz, én csak kb. 2 éve követem az oldalt, de ezalatt is sokat adott nekem. Elsők között azt, hogy Aston lehetőséget adott az írásra (fordításra), és hogy tényleg fantasztikus érzés itt kint látni egy-egy munkámat. Másodszor, ami szerintem talán még fontosabb, remek embereket ismertem itt meg. Hosszú lenne mindenkit felsorolni (na meg nehogy kihagyjak valakit), de mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget a játékkal és a fórummal kapcsolatban. Azért szerintem L4.Zsukov munkáját és segítségét lehetne leginkább kiemelni Aston mellett.
    A játék maga pedig be kell hogy váltsa a hozzá fűzött reményeket. Egyszerűen ennyi várakozás után nem is lehet másképp. Örülök, hogy itt lehetek közöttetek, és már nagyon várom a percet, hogy végre elindíthassam a teljes verziós Starcraft 2-t. 😀

    Reply

  • nypeti

    |

    Válasz HBali #14 üzenetére:

    addig nem tudok mit csinálni amég meg nem jön az sc2 :D:D

    Reply

  • Rokalesocipo

    |

    Köszönjük mi is a sok munkát! Sok sikert a jövőben is.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Gyönyörű beszéd! Remélem a Starcraft 3 megjelenésére már hologramon keresztül tartod! 😀

    Reply

  • Parker

    |

    Szép beszéd volt de én most azon gondolkodok hogy az SC2 megjelenése után mi fog lenni a bloggal?
    milyen információk lesznek rajta?
    De egy valami biztos én itt leszek és minden tiszteletem a csapaté remek munkát végeztetek 😀

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Parker #38 üzenetére:
    Ha már ennyien megkérdeztétek, én 1-2 hónapot jósolok a 2.0-nak. Egyelőre még a designt várjuk Siks barátunktól, baba lesz :).

    Reply

  • Zwiebel

    |

    OFF:
    Huhh, én most kifogok tűnni a többiek közül, mert csak néhány napja olvasom az oldalt, vagy inkább egy hete 🙁 Nagyon sajnálom, mert mióta rátaláltam, azóta ez az első amire rámegyek akárhányszor ide ülök a géphez (utána pedig itt ragadok), Starcrafttal sem játszottam sosem, 2. részt viszont már epekedve várom. 😀
    /OFF

    Ettől az oldaltól viszont többet kaptam a Starcraftról, mint bárhonnan más forrásból. Ez komolyan így van. Úgyhogy köszönöm én is a munkátokat! 🙂

    Reply

  • Depyangel

    |

    Válasz Parker #38 üzenetére:
    Hát vajon mi lesz a bloggal? Nem csak egy részben jön az sc2. Még vagy 3 évig jönni fognak újdonságok sc2vel kapcsolatban. 🙂 Meg ugye a kiegészítők, patch-ek satöbbi 🙂
    És még kitudja lehet lesz sc3 is 😀 10 év múlva 😛

    Reply

  • Parker

    |

    Válasz Depyangel #41 üzenetére:
    igaz is elfelejtettem hogy 3 részben adják ki úgy várom az Wol-t hogy nekem úgy tűnik ez az 1 és mindenható XD

    Válasz Zwiebe #40 üzenetére:
    Nyugi én is csak 2 hete vagyok itt mert eletronikati prodlémáim voltak de előtte 1.5 évig itt rontottam a szemem 😀

    Reply

  • HBali

    |

    és ha majd sokan kivitték akkor megtárgyaljuk a hadjárat eseményeit ?

    Reply

  • zsolo1122

    |

    Válasz Depyangel #41 üzenetére:
    Az sc3-at dustin szerintem nem éli meg 😀

    Reply

  • 55yoghurt55

    |

    Nekem Édesapum mütata a starcraftot olyan 7 éves koromban most 14 vagyok, sajna apum nem élte meg a starcraft2 megjelenését, az oldalt fél éve követem kb.

    Reply

  • Atlasy

    |

    Emlékszem amikor rátaláltam az oldalra 2008-ban. Egyszerűen beírtam a google-be, hogy starcraft, na és mit adot ki? 😀
    Aztán amikor 2009-ben regisztráltam a fórumra és írtam a sok hülyeséget ^^
    Aztán mikor 2010-ben csatlakoztam a wordpresses bloghoz és elkezdtem eszeveszetten kommentálni 🙂

    Reply

  • trolltarto

    |

    Sziasztok!
    Nekem dupla öröm ez a nap, mert megszületett a fiam, Zsombor, és ma jön haza az anyukájával együtt. Volt, aki megvádolt fekete mágiával 🙂 mert pont most veszem ki az 5 nap szabit, ami egy apának jár. Nem tudom, mennyit fogok majd játszani, de az biztos, hogy a baba és a játék ki fogják tölteni az időm.

    Minden jót nektek, köszönöm a béta kulcsot amit a mosogatós fényképért kaptam! Ott leszek az Allee-ban ma este.

    Péter

    Reply

  • inkwizitor

    |

    Válasz trolltarto #47 üzenetére:
    gratulálok!:)

    Reply

  • Xiccdrow

    |

    Na szépen vagyunk. Vegyem ezt úgy, hogy én a 17 évemmel le vagyok ejtve ? 😀 Első játékaim egyike volt a Starcraft, már pöcsös koromban megszerettem. Nagyon jó írás, további sok sikert az oldalhoz ! 🙂

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Válasz Xiccdrow #49 üzenetére:
    Te még mindig csak 17 vagy?? wtf csak én öregszem?

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.