Hogyan nyissunk ajtót zerg módra – Baneling Bust

Promie Motz . Cikkek, Stratégia, VOD 1017

Ha még személyesen nem is találkoztál vele, kedves olvasó ,hidd el, rengeteg terran játékos befalazza magát a játékban. Ilyenkor zerglingekkel, roachokkal áttörni meglehetősen körülményes, főleg, ha a supply depotokon túlról az ellen nagy erőkkel tüzel. Mit kel ilyenkor tenni? Betörni bázisra banelingekkel!


Őszintén, én máshogy csináom, persze nem feltételnül jobban. így kicsit all-in, ahogy HD is mondja, az én változatomban 13-14 pool, ha lehet, 20 körül fast exp, az első lingeket a neutraljara küldöm, ha nem reaperezik, hogy ne akarjon kimozdulni, és amikor már több lingem van, akkor alakítom át őket (mivel nem akarom őket olyan hamar kihozni, ezért nem is kell az early gáz, 16-tal teszem le), és folyamatosan, két hatch-ból küldöm az utánpótlást, hogy legyűrjék a túlerőt. Az én változatom előnye, hogy ha csak komoly kárt okozol, serege egy részét szeded ki és egy két supply depotot, akkor a folyamatos gyártásod neked garantált, így elég nagy eséllyel túléled az ellentámadást, míg ha husky ellenfelének mondjuk lett volna egy bunkere, akkor már nem (a múltkori terran 1/1/1-ben pont ilyen szitu volt), viszont az én változatom érzékenyebb természetesen valami early agression-re, de ház ezért kell deríteni :).


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (4)

  • GeryGTK

    |

    5 placementből 3terran ellen 2-t így vertem be. a 3. kinyírt:/

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Igen, ma én is elkezdtem a placementeket 1v1-ben, de csak 2-ig jutottam el, de ezzel a taktikával nyertem, ezért örültem meg, amikor ezt láttam, és gondoltam, gyorsan kirakjuk

    Reply

  • Tresh

    |

    Egyszerű, és gyönyörű taktika!

    Reply

  • Dingoday

    |

    Valaki tudna küldeni Zerg nyitáslistát vagy bármi hasonlót? Nemtomhogy kezdek, légyszi segítsetek

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.