MLG Dallas – Kedvcsináló és Kibeszélő – Elérkezett a 2. nap!

Hero . e-Sport 4158

dallas11_545_rev

A stream, amint elérhetővé válik, ki lesz téve. Igen, ide. Ma 19:00-ig még restreamelni fogja az MLG az első nap eseményeit, így aki nem bírt fennmaradni késő hajnalig, az pótolhatja a lemaradását. A VODok csak akkor kerülnek ki, ha már befejeződött a verseny (azaz vasárnap után). Vasárnap egyébként (hivatalosan…) 16:30-kor kezdődnek el a végső küzdelmek.

STREAM!!!

IRC – Itt lehet chatelni az eseményről!

Csoportkör állása! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

Egyenesági Selejtező ágrajza! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

A mai GSL VODjai itt találhatók!

Azt azonban szeretném leszögezni, hogy az esemény alatti és utáni kommenteket MIND ide vagy az IRC-re kell, hogy írjátok, amennyiben az MLG-vel kapcsolatosak. A chaten tehát senki sem beszélhet az eredményekről és természetesen nem is utalhat rájuk. Ha mégis, akkor az a hsz törölve lesz. Erről bővebben a „Tovább…” után.

A „Tovább…” után van még egy kis kedvcsináló is, valamint megpróbálom elmagyarázni, hogy milyen (új) rendszer alapján is fog majd zajlani a torna.:)

Whoa, akkor kezdjük előbb azzal, hogy miért is ide kell írogatni. Egyrészt, ha a chatre kerülne minden, akkor az, aki tegyük fel TÉNYLEG chatelni jönne fel (nem a szó szoros értelmében), akkor az el lenne nyomva, vagy rá lenne kényszerülve, hogy olvassa a spoileres dolgokat is, ha a választ szeretné megtalálni a kérdésére. És ha már spoiler… Lehet van, aki nem szeretné ha a pofájába vágnák az eredményeket és csak azért mert páran (vagy épp sokan) lusták a kibeszélőbe írogatni, ő szívjon azzal, hogy csak hunyorgatva merje járni az oldalt, nehogy véletlenül beleszaladjon valamibe. Másrészt az, hogy legyen emlékeztető és stream kirakva, az egy jogos elvárás a részetektől. Viszont ugyanígy jogos az is, hogy akkor elvárjuk, hogy ide írjatok. Ha az ember nyit egy éttermet, akkor a vásárlók nem viszik ki a kaját az utcára, hogy ott csövezzenek. Mert ha ez van akkor felesleges az étterem, azaz a kibeszélő\emlékeztető, hiszen akkor majd a chat erre is jó lesz, akik meg későn érkeznek, azok mire elolvassák az összes spoilert, talán megtalálják valahol a chat mélyén a linket a streamhez. Utóbbi nem hiszem, hogy túl buli volna. Remélem az emberek legalább 80%-ának ez alap dolognak számít és csak untattam őket. =D

Erről ennyi elég is, sőt. Lehet most már az MLG-ről is kellene egykét szót ejteni. Először talán a formátumot kellene tisztáznunk, ugyanis már az előző szezonban sem volt a legegyszerűbb, de most csavartak rajta egyet a szervezők, nehogy véletlenül valaki megértse. Aki tud angolul és úgy érzi, hogy nem fog agyvérzést kapni egy ábrától, tele nyilakkal meg szöveggel, az nyugodtan vethet egy pillantást a formátum rajzos ábrázolására.

Aki most nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy az ábra alapján megfejtse a világ titkait, annak megpróbálok segíteni. Ennyire jó fej vagyok, igen. :

Először is meghívtak 16 játékost az eddig elért pontszámaik alapján, akiket besoroltak négy csoportba. Eddig megvagyunk? Menjünk biztosra, kaptok egy tesztkérdést: hányan vannak akkor egy csoportban? … … Amennyiben a válaszotok öt, akkor gratulálok, sikeresen vettétek az első akadályt.

_KJ02088Azért öt, mert minden csoportban van a 4-4 meghívott játékos mellett egy ötödik hely, amire az Egyenesági Selejtezőn át lehet bejutni. Az Egyenesági Selejtezőre maximum 256 játékos jelentkezhet. A selejtező – kapaszkodjatok – egyenesági rendszerben zajlik és double elimination, azaz mindenkinek van egy 2. dobása is. De ezzel mi ne foglalkozzunk, elég annyit tudni, hogy a selejtező első négy helyezettjét besorolják a meghívottak csoportjába. Így alakul ki tehát a négy csoport, amelyek mindegyikében van négy meghívott és egy selejtezőn át bejutott játékos. Az Egyenesági Selejtező 5-16. helyezettjei sem szomorkodhatnak, ők ugyanis bekerülnek a Vesztes Ágra (abba kéne hagynom, hogy ezeket nagybetűvel írom, de félek, hogy valaki elvesztené a fonalat:D).

Miközben megkezdődnek a Vesztes Ági küzdelmek, a négy csoportban is lejátsszák a meccseket. Minden csoport első helyezettje továbbjut a Győztes Ág elődöntőjébe. A csoportok 2., 3., 4. és 5. helyezettjei pedig becsatlakoznak a Vesztes Ágba. Természetesen minél hátrébb végzett valaki a csoportban, annál hamarabb csatlakozik a vesztesekhez, azaz annál több meccset kell játszania. (a 2. helyezettek a negyeddöntőbe, a 3. helyezettek a nyolcaddöntőbe, a 4. helyezettek a RO32-be, az ötödik helyezettek pedig a RO64-be kerülnek. A VESZTES ÁGON! Nehogy valaki összekeverje a Győztes Ággal, csak mert az előbb írtam, hogy ott már az elődöntők mennek a négy csoportgyőztes részvételével)

A Vesztes Ágon is kialakul előbb utóbb egy elődöntő, pontosabban az ELSŐ elődöntő. Azért első, mert a két Vesztes Ági elődöntő győztese egy újabb elődöntőbe jutnak, ahol a Győztes ági elődöntő veszteseivel játszanak. Nyugodtan olvasgassátok el ezt a bekezdést újra és újra, amennyiben nem áll össze a kép elsőre. 😀 Akik még tudnak követni azoknak egyrészt gratulálok, másrészt olvassanak akkor tovább.

Miután lejátszották a második Vesztes Ági elődöntőt, jöhet a harmadik is! Oh yeah! Iszonyat buli a Vesztes Ágon a játszani. Ez a bizonyos harmadik elődöntő a második elődöntő győztesei között fog zajlani. Tudom, hogy ez paradox hangzik, de kitartás. A harmadik elődöntő után ugyanis végre elérkeztünk a Vesztes Ági döntőhöz! Ez úgy áll össze, hogy a Vesztes Ág harmadik elődöntőjének a győztese játszik a Győztes Ág döntőjének a vesztesével. Ezután jön a Nagydöntő, ahol a Győztes Ág nyertese játszik a Vesztes Ág nyertesével.

Egyszerű, mint az egyszeregy. Remélem a képpel mind vizuálisan, mind érzelmileg megnehezítettem a dolgotokat. Azt egyébként nem tudom, hogy továbbra is él-e az a rendszer, hogy ha két olyan játékos találkozik a Vesztes Ágon, akik már ezelőtt találkoztak (pl. a csoportmeccseken), akkor az előnyből indul-e, aki az első találkozásukkor győzedelmeskedni tudott. Szerintem igen.

A 16 meghívottról egyébként már olvashattatok XvoraZ egyik bejegyzésében. Értelemszerűen azok a játékosok, akik előtt ugyanaz a betű szerepel, egy csoportban vannak.

De ígértem némi kedvcsinálót is, szóval csak röviden pár dolgot így a végére:

  • DAY999999999999999999999999999999999999
  • Idra és Cruncher ugyanazon a versenyen? … : )
  • Dr. Pepper. Most őszintén, hányan fújjuk még az előző szezon reklámait kívülről?
  • TLO!!
  • HuK, a tavalyi MLG abszolút győztese az utolsó utáni pillanatban bejelenti a részvételét a versenyen! Ennek természetesen ára van, hiszen így már nem juthat hozzá a kipárnázott automatikus csoportrészvételhez. Át kell magát küzdenie az Egyenesági Selejtezőn.
  • A pályák közt szerepel a Testbug is! (A többi pálya egyébként a következő: Metalopolis, Scrap Station, Shakuras Plateu, The Shattered Temple, Xel’Naga Caverns, Crossfire-SE). A pályákon a rámpákat kiszélesítették, így nem lehet két pylonnal, vagy bunkerrel elzárni azokat. A Metalopolison és a The Shattered Temple-n nincs közeli spawn, a Shakuras Plateu-n pedig csakis egymással szemben spawnolhatnak a játékosok.
  • A Starcraft 2 megkapta a main staget. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy valahogy így fog kinézni a cuccos, az SC2-t végre kezdik komolyan venni nyugaton is. Vagy elég pénzt pumpálnak az illetékesek hátulról, hogy komolyan vegyék, igazából lényegtelen, mert ha az ilyen eseményeken, ahol főszerepet kap a játék, meg tudják mutatni a játékosok, hogy ez igenis egy jó ESPORT, akkor azzal hatalmasat lendítenének a játék megítélésén. Szóval drukkoljunk a jó meccseknek! Vagy a droppoknak. Ki mit akar. 😀

_KJ02080

Sok köze nincs az MLG-hez, de nem találtam jobb promóciós képeket. =)

Forrás:


Comments (236)

  • viasz

    |

    Válasz Hero bejegyzésére:

    Szép kis dko. leírás 😀
    Szerencsére csocsóversenyeken edződtem, szal nem probléma a megértése :))
    Kicsit egyszerűbben is leírhattad volna, de így legalább jót nevettem a szövegen :))

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz viasz #51 üzenetére:
    „Kicsit egyszerűbben is leírhattad volna”

    De akkor megértették volna. :S

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #52 üzenetére:

    No igen, gondolom fontos, hogy sokat olvasgassák, mire megértik, így többet vannak az oldalon és ez jót tesz a statnak 😀

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz viasz #54 üzenetére:
    Valamiből nekem is meg kell élni.:D

    Amúgy kellemes a zene~~~

    Reply

  • frod

    |

    3an, ha már eddig vártam nem fogom kihagyni

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #55 üzenetére:

    Köszi.
    A hajnali fél kettes bioritmusomhoz pont passzolnak ezek a zenék 😀

    Reply

  • Hero

    |

    Asszem ezt linkelte egyszer Tasteless a twitterén. De a zenedobozba már nem kerül ki, neked már nincs érméd.

    Más meg lehet tényleg nincs itt.:D

    Válasz frod #57 üzenetére:
    Ez a mentalitás! Ne tarsd vissza magad frod, kérjél csak egy számot.

    LOL : http://i56.tinypic.com/15gfddj.png

    Reply

  • Linoge

    |

    Válasz Gate #60 üzenetére:
    Na végre valami jó.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Gate #60 üzenetére:
    Hohó, Skillet!

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #59 üzenetére:

    Na, jókor szólsz, h elfogyott az apróm…
    Mondjuk zenélés helyett ink. játékot néznék már.
    Nem terveztem, h fent maradok, de eddig néztem a GSL meccseket.
    San bazi jól tolja! Majd egyszer én is 😀

    Na de közben sunyiban elmúlt fél, és még mindig semmi…

    Reply

  • viasz

    |

    Szerintem azért nincs stream, mert üresek a nézőtéri székek, és nem akarnak beégni 😀

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #64 üzenetére:

    Neeeeeeeeee 😀 😀 😀 😀
    Szénné oltják a szervezőket 😀

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #66 üzenetére:

    A sok zergling :p

    Reply

  • onli

    |

    estét emberek…amíg vártam a streamet..azon filóztam hogy sokkal kényelmesebb lenne, ha lenne egy 2. üzenőfal, amit pl egy fülre kattintva lehet megjeleníteni, és mondjuk a jelenleg futó versenyeket lehet megvitatni. Ezzel tiszta maradna a fő üzifal is és a hír kommentjei is, ellenben lehetne ugyanúgy shoutboxolni:)

    Reply

  • Faruwiel

    |

    tl twitteren is hasonló tömegeket mutatnak, am azt írták twitteren, hogy idra és socke megkezdte az előkészületeket az első meccshez

    Reply

  • V4J

    |

    hát én nembírom 🙂 jó éjt skacok

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Faruwiel #70 üzenetére:

    Hű de izgi.
    Már a fejükön van a füles? 😀

    Reply

  • onli

    |

    az a baj hogyha elkezdődik a közvetítés akkor utána még jön egy csomó rizsa…örüljünk ha 2:15kor már meccset látunk:(

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz onli #69 üzenetére:
    ez azért jobb, mert átláthatóbb és nosztalgiázás szempontjából visszakereshetőbb.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz googlekereso #74 üzenetére:
    Ha a Heart of Courage-t nyomtad volna be, akkor biztos üldözési mániám lett volna, hogy már a második ember talál bele pont olyanba, amit hallgatok.:D

    Reply

  • pageup91

    |

    omg, és azt hittem megnézek valamennyit, de ha nem kezdik el a következő 5 percben elalszok a gép előtt….

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #76 üzenetére:
    muhahaha, hát látsz még annyira, hogy elolvasd a nevem? hát nem a google vagyok? XDXD

    de még mindig nem kezdik… ááááááá

    Reply

  • onli

    |

    tény hogy könnyebb visszakeresni, de szerintem nem átláthatóbb…a shoutbox jobb az ilyen gyors eszmecserékre…csak a spoilerek miatt kellemetlen

    Reply

  • Gate

    |

    KEZDŐDIK!

    Reply

  • viasz

    |

    Jeeeeeeeeeeeeeee

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz onli #80 üzenetére:
    Igazából nekem tetszik a TL-es minta. Nem egyszer volt olyan, hogy lemaradtam 1-1 GSL-ről, de nagyon fun volt visszaolvasni.:D Persze, itt nem nézi annyi ember, de egy ilyen esti\hétvégi tornán azért vagyunk páran. A shoutbox az olyan chates.

    Reply

  • Linoge

    |

    Navégre.

    Reply

  • googlekereso

    |

    jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee éljen, hurrá

    na megyek aludni XD

    most nézem, ezen az Opera-n, lehet nagyítani úgy is, hogy csak egy oldalon van (lehet több cuccot is kipróbálok rajta)

    Reply

  • Gate

    |

    Idra mostanában nem mutatott túl sokat, kíváncsi vagyok most sikerül-e visszahoznia valamit.

    Reply

  • viasz

    |

    Come on protoss!!! 🙂

    Reply

  • googlekereso

    |

    Terran powaaaaaaa!!! nobody can do better, than terrans, becouse they are the best, they are the champs!

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz googlekereso #88 üzenetére:

    De most terran nem játszik :p

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz googlekereso #88 üzenetére:
    Még jó hogy most egy PvZ jön.:D

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz viasz #89 üzenetére:
    az nem gond, akkor is terran powaaaaa!!! XD

    Válasz Gate #92 üzenetére:
    jaja

    Reply

  • Gate

    |

    Ez a pályabemutató tök király. 😀

    Reply

  • onli

    |

    pont a chates feeling ami megadja az élményt:) TL streameken is ezért van külön chat…nade go Socke:)

    Reply

  • pageup91

    |

    ez bo hány?

    Reply

  • Hero

    |

    Remélem 4 gate lesz. Az lenne ám az igazi irónia!:)

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz onli #93 üzenetére:
    Az LR-es topikoknak is elég chat feelingjük van, amikor beindulnak a dolgok.:D De max majd lesz egy szavazás, hogy ki mit preferálna.

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #95 üzenetére:
    nem is kicsit, de Idra megérdemelne már egy kis sikert (persze ez csak rajta múlik, meg hogy hogyan játszik)

    bár ahogy elnéztem a Dimaga vs. San meccset azért lehet gondja Idra-bak meg a töbi zergnek (ha a protoss jól játszik a zergnek nagyon kell nyomulnia, hogy nyerjen de nem lehetetlen)

    ezt nem flame war kezdetnek írtam

    szép Force field

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz pageup91 #94 üzenetére:
    Elvileg 3

    Reply

  • googlekereso

    |

    egyébként érdekes, ahogy elkezdték a meccset kiment a szememből a fáradtság

    ti is így vagytok vele? 🙂

    ez gg… vagy mégse

    egyébként észrevettem, hogy ezen a pályán a natural exp mögötti/ melletti területen, ami a növényzet mögött van nem nagyon szokták használni „cheese-taktikákra” pl.: nem rejtenek el barrackot vagy ilyesmi

    Reply

  • onli

    |

    colora kellett volna váltani, amint lebukott a void:S

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.