MLG Dallas – Kedvcsináló és Kibeszélő – Elérkezett a 2. nap!

Hero . e-Sport 4155

dallas11_545_rev

A stream, amint elérhetővé válik, ki lesz téve. Igen, ide. Ma 19:00-ig még restreamelni fogja az MLG az első nap eseményeit, így aki nem bírt fennmaradni késő hajnalig, az pótolhatja a lemaradását. A VODok csak akkor kerülnek ki, ha már befejeződött a verseny (azaz vasárnap után). Vasárnap egyébként (hivatalosan…) 16:30-kor kezdődnek el a végső küzdelmek.

STREAM!!!

IRC – Itt lehet chatelni az eseményről!

Csoportkör állása! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

Egyenesági Selejtező ágrajza! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

A mai GSL VODjai itt találhatók!

Azt azonban szeretném leszögezni, hogy az esemény alatti és utáni kommenteket MIND ide vagy az IRC-re kell, hogy írjátok, amennyiben az MLG-vel kapcsolatosak. A chaten tehát senki sem beszélhet az eredményekről és természetesen nem is utalhat rájuk. Ha mégis, akkor az a hsz törölve lesz. Erről bővebben a „Tovább…” után.

A „Tovább…” után van még egy kis kedvcsináló is, valamint megpróbálom elmagyarázni, hogy milyen (új) rendszer alapján is fog majd zajlani a torna.:)

Whoa, akkor kezdjük előbb azzal, hogy miért is ide kell írogatni. Egyrészt, ha a chatre kerülne minden, akkor az, aki tegyük fel TÉNYLEG chatelni jönne fel (nem a szó szoros értelmében), akkor az el lenne nyomva, vagy rá lenne kényszerülve, hogy olvassa a spoileres dolgokat is, ha a választ szeretné megtalálni a kérdésére. És ha már spoiler… Lehet van, aki nem szeretné ha a pofájába vágnák az eredményeket és csak azért mert páran (vagy épp sokan) lusták a kibeszélőbe írogatni, ő szívjon azzal, hogy csak hunyorgatva merje járni az oldalt, nehogy véletlenül beleszaladjon valamibe. Másrészt az, hogy legyen emlékeztető és stream kirakva, az egy jogos elvárás a részetektől. Viszont ugyanígy jogos az is, hogy akkor elvárjuk, hogy ide írjatok. Ha az ember nyit egy éttermet, akkor a vásárlók nem viszik ki a kaját az utcára, hogy ott csövezzenek. Mert ha ez van akkor felesleges az étterem, azaz a kibeszélő\emlékeztető, hiszen akkor majd a chat erre is jó lesz, akik meg későn érkeznek, azok mire elolvassák az összes spoilert, talán megtalálják valahol a chat mélyén a linket a streamhez. Utóbbi nem hiszem, hogy túl buli volna. Remélem az emberek legalább 80%-ának ez alap dolognak számít és csak untattam őket. =D

Erről ennyi elég is, sőt. Lehet most már az MLG-ről is kellene egykét szót ejteni. Először talán a formátumot kellene tisztáznunk, ugyanis már az előző szezonban sem volt a legegyszerűbb, de most csavartak rajta egyet a szervezők, nehogy véletlenül valaki megértse. Aki tud angolul és úgy érzi, hogy nem fog agyvérzést kapni egy ábrától, tele nyilakkal meg szöveggel, az nyugodtan vethet egy pillantást a formátum rajzos ábrázolására.

Aki most nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy az ábra alapján megfejtse a világ titkait, annak megpróbálok segíteni. Ennyire jó fej vagyok, igen. :

Először is meghívtak 16 játékost az eddig elért pontszámaik alapján, akiket besoroltak négy csoportba. Eddig megvagyunk? Menjünk biztosra, kaptok egy tesztkérdést: hányan vannak akkor egy csoportban? … … Amennyiben a válaszotok öt, akkor gratulálok, sikeresen vettétek az első akadályt.

_KJ02088Azért öt, mert minden csoportban van a 4-4 meghívott játékos mellett egy ötödik hely, amire az Egyenesági Selejtezőn át lehet bejutni. Az Egyenesági Selejtezőre maximum 256 játékos jelentkezhet. A selejtező – kapaszkodjatok – egyenesági rendszerben zajlik és double elimination, azaz mindenkinek van egy 2. dobása is. De ezzel mi ne foglalkozzunk, elég annyit tudni, hogy a selejtező első négy helyezettjét besorolják a meghívottak csoportjába. Így alakul ki tehát a négy csoport, amelyek mindegyikében van négy meghívott és egy selejtezőn át bejutott játékos. Az Egyenesági Selejtező 5-16. helyezettjei sem szomorkodhatnak, ők ugyanis bekerülnek a Vesztes Ágra (abba kéne hagynom, hogy ezeket nagybetűvel írom, de félek, hogy valaki elvesztené a fonalat:D).

Miközben megkezdődnek a Vesztes Ági küzdelmek, a négy csoportban is lejátsszák a meccseket. Minden csoport első helyezettje továbbjut a Győztes Ág elődöntőjébe. A csoportok 2., 3., 4. és 5. helyezettjei pedig becsatlakoznak a Vesztes Ágba. Természetesen minél hátrébb végzett valaki a csoportban, annál hamarabb csatlakozik a vesztesekhez, azaz annál több meccset kell játszania. (a 2. helyezettek a negyeddöntőbe, a 3. helyezettek a nyolcaddöntőbe, a 4. helyezettek a RO32-be, az ötödik helyezettek pedig a RO64-be kerülnek. A VESZTES ÁGON! Nehogy valaki összekeverje a Győztes Ággal, csak mert az előbb írtam, hogy ott már az elődöntők mennek a négy csoportgyőztes részvételével)

A Vesztes Ágon is kialakul előbb utóbb egy elődöntő, pontosabban az ELSŐ elődöntő. Azért első, mert a két Vesztes Ági elődöntő győztese egy újabb elődöntőbe jutnak, ahol a Győztes ági elődöntő veszteseivel játszanak. Nyugodtan olvasgassátok el ezt a bekezdést újra és újra, amennyiben nem áll össze a kép elsőre. 😀 Akik még tudnak követni azoknak egyrészt gratulálok, másrészt olvassanak akkor tovább.

Miután lejátszották a második Vesztes Ági elődöntőt, jöhet a harmadik is! Oh yeah! Iszonyat buli a Vesztes Ágon a játszani. Ez a bizonyos harmadik elődöntő a második elődöntő győztesei között fog zajlani. Tudom, hogy ez paradox hangzik, de kitartás. A harmadik elődöntő után ugyanis végre elérkeztünk a Vesztes Ági döntőhöz! Ez úgy áll össze, hogy a Vesztes Ág harmadik elődöntőjének a győztese játszik a Győztes Ág döntőjének a vesztesével. Ezután jön a Nagydöntő, ahol a Győztes Ág nyertese játszik a Vesztes Ág nyertesével.

Egyszerű, mint az egyszeregy. Remélem a képpel mind vizuálisan, mind érzelmileg megnehezítettem a dolgotokat. Azt egyébként nem tudom, hogy továbbra is él-e az a rendszer, hogy ha két olyan játékos találkozik a Vesztes Ágon, akik már ezelőtt találkoztak (pl. a csoportmeccseken), akkor az előnyből indul-e, aki az első találkozásukkor győzedelmeskedni tudott. Szerintem igen.

A 16 meghívottról egyébként már olvashattatok XvoraZ egyik bejegyzésében. Értelemszerűen azok a játékosok, akik előtt ugyanaz a betű szerepel, egy csoportban vannak.

De ígértem némi kedvcsinálót is, szóval csak röviden pár dolgot így a végére:

  • DAY999999999999999999999999999999999999
  • Idra és Cruncher ugyanazon a versenyen? … : )
  • Dr. Pepper. Most őszintén, hányan fújjuk még az előző szezon reklámait kívülről?
  • TLO!!
  • HuK, a tavalyi MLG abszolút győztese az utolsó utáni pillanatban bejelenti a részvételét a versenyen! Ennek természetesen ára van, hiszen így már nem juthat hozzá a kipárnázott automatikus csoportrészvételhez. Át kell magát küzdenie az Egyenesági Selejtezőn.
  • A pályák közt szerepel a Testbug is! (A többi pálya egyébként a következő: Metalopolis, Scrap Station, Shakuras Plateu, The Shattered Temple, Xel’Naga Caverns, Crossfire-SE). A pályákon a rámpákat kiszélesítették, így nem lehet két pylonnal, vagy bunkerrel elzárni azokat. A Metalopolison és a The Shattered Temple-n nincs közeli spawn, a Shakuras Plateu-n pedig csakis egymással szemben spawnolhatnak a játékosok.
  • A Starcraft 2 megkapta a main staget. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy valahogy így fog kinézni a cuccos, az SC2-t végre kezdik komolyan venni nyugaton is. Vagy elég pénzt pumpálnak az illetékesek hátulról, hogy komolyan vegyék, igazából lényegtelen, mert ha az ilyen eseményeken, ahol főszerepet kap a játék, meg tudják mutatni a játékosok, hogy ez igenis egy jó ESPORT, akkor azzal hatalmasat lendítenének a játék megítélésén. Szóval drukkoljunk a jó meccseknek! Vagy a droppoknak. Ki mit akar. 😀

_KJ02080

Sok köze nincs az MLG-hez, de nem találtam jobb promóciós képeket. =)

Forrás:


Comments (236)

  • Linoge

    |

    gg!

    Reply

  • Gate

    |

    Válasz onli #100 üzenetére:
    Jaja. Fölösleges volt az a void ray push miután lebukott, pont annyi időt adott Idranak, hogy bevédje magát ellene.

    Reply

  • googlekereso

    |

    na jó, de gyorsan átváltani colo-ra időigényes lett volna

    Reply

  • Hero

    |

    Homokos stream, lemaradtam a végéről. 😀

    Válasz googlekereso #99 üzenetére:
    Aha, 1-2 percig így voltam ezzel én is. De már alig bírok ébren maradni..:(

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #104 üzenetére:

    Szerintem nem csak te maradtál le

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #104 üzenetére:
    na kellett neked említeni nekem is újra kezd leragadni a szemem XD

    na de most komolyan kezdek már nagyon álmos lenni (ez egy hónappal ezelőtt nem lett volna probléma, mert akkor folyamatosan 3-4 között feküdtem le, de most már vagy két hete éjfél körül)

    Reply

  • onli

    |

    Válasz googlekereso #103 üzenetére:
    Ennél azért az is jobb lett volna:D starportot meg megtartani 2-3 phx erejéig, overlordot vadászni és scoutolni…elvinni defenzívbe, és endgame nyerni

    Reply

  • Gate

    |

    Válasz googlekereso #103 üzenetére:
    Tény de ha nem játszotta volna meg azt a pusht, Idra nemhiszem, hogy támadott volna, jobban jött volna ki mindenképp.

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz onli #107 üzenetére:
    Válasz Gate #108 üzenetére:
    hát azt már nem tudjuk mi lett volna, nem igaz? 🙂

    Reply

  • Gate

    |

    Tök menők ezek az Inteles pólók, nem lehet ilyet szerezni valahonnan? 😀

    Reply

  • Hero

    |

    Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy az ágrajz FOLYAMATOSAN frissül. Minél előrébb tart az Egyenesági Selejtező, annál valószínűbb, hogy összekerülnek a jobb játékosok. Meg amúgy is, nyomon követhetitek a kedvenceitek!:)

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #111 üzenetére:

    Jó nagy verseny. 256-os dko 😀
    Mikor lesz ennek vége? 1 hét? 😀

    Reply

  • onli

    |

    jéé…régi shakuras?

    Reply

  • googlekereso

    |

    vicces, hogy ezen a Shakurason 7 patch van az expeken, míg a felújítottban újra 8

    plusz az is vicces, hogy a régit használják (vagy az GSL mod?)

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz viasz #112 üzenetére:
    Hát aki onnét jut el a döntőig annak biztos olyan lesz, mintha 1 hete játszana.:D Holnap véget ér amúgy.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz googlekereso #114 üzenetére:
    Senki nem olvassa a bejegyzést?:d

    „A pályákon a rámpákat kiszélesítették, így nem lehet két pylonnal, vagy bunkerrel elzárni azokat. A Metalopolison és a The Shattered Temple-n nincs közeli spawn, a Shakuras Plateu-n pedig csakis egymással szemben spawnolhatnak a játékosok.”

    És azért a régi Shakuras, mert amikor közölték a map poolt, akkor még csak a régi volt. Időközben átváltani meg elég amatőr dolog.

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #116 üzenetére:
    de olvastam, de ez akkor sem a GSL-en használt Shakuras (a spawn itt most lényegtelen)

    up:passz nem tudom, mit mikor és hol változtattak XD

    sztem ma a kiwikaki meccsek lesznek a legizgalmasabbak

    de nagyon nem figyelt socke

    Reply

  • onli

    |

    socke ha most menne, még foghatná idrát

    Reply

  • Linoge

    |

    GeeGee

    Reply

  • googlekereso

    |

    ezt elnézte socke

    Reply

  • Hero

    |

    Na most egy TvT-t, különben lefordulok a székről.:D

    Reply

  • viasz

    |

    Ki az a TBD a dko-ban? Sokszor nevezett 😀

    Reply

  • onli

    |

    ja hát…hydra ellen játszott GW unit + immo-t…mit várt?

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #121 üzenetére:
    de gonosz vagy

    az is izgalmas, csak látni kell a szépségét 😀

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz onli #123 üzenetére:
    hát a múltkor a TSL-en stalkerekkel verték agyon

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz googlekereso #124 üzenetére:
    ?? Én komolyan írtam:D Egyik legjobb MU.

    JP meg Terminátor szerelésben, lol.

    Reply

  • Hero

    |

    TTTTTTTVVVVVVVTTTTTTTTTTTT ennyi :D:D:d

    Reply

  • Gate

    |

    Válasz googlekereso #125 üzenetére:
    Szerintem CrunCher 1 cseppet jobban is játszott mint socke, szóval az megint más szint.

    Reply

  • onli

    |

    ezzzzazzz…TVT:D na mentem aludni srácok…erre nincs erőm:D jó streamet

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz viasz #122 üzenetére:
    to be determined. Lényegében „majd kiderül”.

    Reply

  • googlekereso

    |

    hogyhogy nem kiwikaki jön?

    vagy ez most meddig tart

    Dr.pepper XDXD

    Reply

  • Linoge

    |

    TvT? Az kéne még csak. Jó8.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz googlekereso #131 üzenetére:
    kiwikaki már túl van az első meccsén. nyert.

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #130 üzenetére:

    Annyira nem volt komoly kérdés 😉

    Reply

  • onli

    |

    cruncher a sentryk miatt nyert…nem a stalker döntött….socke lerakott 8 forcefieldet teljesen szarul…nade mostmár tényleg el aludni:D

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #133 üzenetére:
    ó hogy az a

    hát mindegy, csak azért vagyok kicsit lehangolt, mert ő mindig durván tolja

    ne akadozz már te xar

    hát ez már mindennek a teteje, nemcsak hogy késnek még vacakol is XD

    na jó én is megyek, jó éjt skacok, további jó meccseket 😀

    Reply

  • Gate

    |

    Válasz onli #135 üzenetére:
    Jogos, borzalmas force fieldek voltak, kb jobban jött volna ki ha a sentryk helyett bármi mást hoz. Colora kellett volna építenie amire rá is techelt de 1 darabot nem hozott le inkább early pushra ment, mondjuk szerintem ő is arra épített, hogy Idra ellen macro gamebe nincs esélye de így se nagyon volt.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz viasz #134 üzenetére:
    Hajnali fél 3 van. Nem jönnek át már az ilyenek. : (

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz googlekereso #136 üzenetére:

    Szerintem szándékosan akad, h több reklámot nézzünk, az oldalfrissítés miatt :S 😀

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #138 üzenetére:

    Igyál te is monster-t 😉

    Reply

  • Gate

    |

    We’re sorry, but something went wrong.

    We’ve been notified about this issue and we’ll take a look at it shortly.
    Csodás…

    Reply

  • Hero

    |

    Na ez az utolsó meccs amit végigülök.:D Már ha egyáltalán…

    Reply

  • viasz

    |

    Ez botrány….

    Reply

  • Hero

    |

    Na, én nyugovóra térek. Grat annak akik végigbírja.:D jo8

    Reply

  • Gate

    |

    Áhh behalt megint, feladom sztem én is…

    Reply

  • viasz

    |

    Joccaka, én is lépek…

    Reply

  • spani

    |

    Istenem és a terran sír a bunker build time miatt!!!!!!!!!!!!

    Reply

  • Hero

    |

    Bejegyzés szerkesztve: vasárnap után lesznek VODok, mivel akkor lesz az utolsó játéknap.

    Reply

  • joeace

    |

    elég gyenge az egész Mlg idáig, rossz minőség hangban-képben egyaránt , kifagyások ,oldalleállás , késések..

    ámerikaiak sztem beégetik magukat , day9 sajnálom hogy ő is velük ég ..

    De bízzunk a jobb folytatásban..

    Reply

  • Free

    |

    Meglepően jól megy most. Nincs fagyás, nincs késés.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.