MLG Dallas – Kedvcsináló és Kibeszélő – Elérkezett a 2. nap!

Hero . e-Sport 4151

dallas11_545_rev

A stream, amint elérhetővé válik, ki lesz téve. Igen, ide. Ma 19:00-ig még restreamelni fogja az MLG az első nap eseményeit, így aki nem bírt fennmaradni késő hajnalig, az pótolhatja a lemaradását. A VODok csak akkor kerülnek ki, ha már befejeződött a verseny (azaz vasárnap után). Vasárnap egyébként (hivatalosan…) 16:30-kor kezdődnek el a végső küzdelmek.

STREAM!!!

IRC – Itt lehet chatelni az eseményről!

Csoportkör állása! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

Egyenesági Selejtező ágrajza! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

A mai GSL VODjai itt találhatók!

Azt azonban szeretném leszögezni, hogy az esemény alatti és utáni kommenteket MIND ide vagy az IRC-re kell, hogy írjátok, amennyiben az MLG-vel kapcsolatosak. A chaten tehát senki sem beszélhet az eredményekről és természetesen nem is utalhat rájuk. Ha mégis, akkor az a hsz törölve lesz. Erről bővebben a „Tovább…” után.

A „Tovább…” után van még egy kis kedvcsináló is, valamint megpróbálom elmagyarázni, hogy milyen (új) rendszer alapján is fog majd zajlani a torna.:)

Whoa, akkor kezdjük előbb azzal, hogy miért is ide kell írogatni. Egyrészt, ha a chatre kerülne minden, akkor az, aki tegyük fel TÉNYLEG chatelni jönne fel (nem a szó szoros értelmében), akkor az el lenne nyomva, vagy rá lenne kényszerülve, hogy olvassa a spoileres dolgokat is, ha a választ szeretné megtalálni a kérdésére. És ha már spoiler… Lehet van, aki nem szeretné ha a pofájába vágnák az eredményeket és csak azért mert páran (vagy épp sokan) lusták a kibeszélőbe írogatni, ő szívjon azzal, hogy csak hunyorgatva merje járni az oldalt, nehogy véletlenül beleszaladjon valamibe. Másrészt az, hogy legyen emlékeztető és stream kirakva, az egy jogos elvárás a részetektől. Viszont ugyanígy jogos az is, hogy akkor elvárjuk, hogy ide írjatok. Ha az ember nyit egy éttermet, akkor a vásárlók nem viszik ki a kaját az utcára, hogy ott csövezzenek. Mert ha ez van akkor felesleges az étterem, azaz a kibeszélő\emlékeztető, hiszen akkor majd a chat erre is jó lesz, akik meg későn érkeznek, azok mire elolvassák az összes spoilert, talán megtalálják valahol a chat mélyén a linket a streamhez. Utóbbi nem hiszem, hogy túl buli volna. Remélem az emberek legalább 80%-ának ez alap dolognak számít és csak untattam őket. =D

Erről ennyi elég is, sőt. Lehet most már az MLG-ről is kellene egykét szót ejteni. Először talán a formátumot kellene tisztáznunk, ugyanis már az előző szezonban sem volt a legegyszerűbb, de most csavartak rajta egyet a szervezők, nehogy véletlenül valaki megértse. Aki tud angolul és úgy érzi, hogy nem fog agyvérzést kapni egy ábrától, tele nyilakkal meg szöveggel, az nyugodtan vethet egy pillantást a formátum rajzos ábrázolására.

Aki most nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy az ábra alapján megfejtse a világ titkait, annak megpróbálok segíteni. Ennyire jó fej vagyok, igen. :

Először is meghívtak 16 játékost az eddig elért pontszámaik alapján, akiket besoroltak négy csoportba. Eddig megvagyunk? Menjünk biztosra, kaptok egy tesztkérdést: hányan vannak akkor egy csoportban? … … Amennyiben a válaszotok öt, akkor gratulálok, sikeresen vettétek az első akadályt.

_KJ02088Azért öt, mert minden csoportban van a 4-4 meghívott játékos mellett egy ötödik hely, amire az Egyenesági Selejtezőn át lehet bejutni. Az Egyenesági Selejtezőre maximum 256 játékos jelentkezhet. A selejtező – kapaszkodjatok – egyenesági rendszerben zajlik és double elimination, azaz mindenkinek van egy 2. dobása is. De ezzel mi ne foglalkozzunk, elég annyit tudni, hogy a selejtező első négy helyezettjét besorolják a meghívottak csoportjába. Így alakul ki tehát a négy csoport, amelyek mindegyikében van négy meghívott és egy selejtezőn át bejutott játékos. Az Egyenesági Selejtező 5-16. helyezettjei sem szomorkodhatnak, ők ugyanis bekerülnek a Vesztes Ágra (abba kéne hagynom, hogy ezeket nagybetűvel írom, de félek, hogy valaki elvesztené a fonalat:D).

Miközben megkezdődnek a Vesztes Ági küzdelmek, a négy csoportban is lejátsszák a meccseket. Minden csoport első helyezettje továbbjut a Győztes Ág elődöntőjébe. A csoportok 2., 3., 4. és 5. helyezettjei pedig becsatlakoznak a Vesztes Ágba. Természetesen minél hátrébb végzett valaki a csoportban, annál hamarabb csatlakozik a vesztesekhez, azaz annál több meccset kell játszania. (a 2. helyezettek a negyeddöntőbe, a 3. helyezettek a nyolcaddöntőbe, a 4. helyezettek a RO32-be, az ötödik helyezettek pedig a RO64-be kerülnek. A VESZTES ÁGON! Nehogy valaki összekeverje a Győztes Ággal, csak mert az előbb írtam, hogy ott már az elődöntők mennek a négy csoportgyőztes részvételével)

A Vesztes Ágon is kialakul előbb utóbb egy elődöntő, pontosabban az ELSŐ elődöntő. Azért első, mert a két Vesztes Ági elődöntő győztese egy újabb elődöntőbe jutnak, ahol a Győztes ági elődöntő veszteseivel játszanak. Nyugodtan olvasgassátok el ezt a bekezdést újra és újra, amennyiben nem áll össze a kép elsőre. 😀 Akik még tudnak követni azoknak egyrészt gratulálok, másrészt olvassanak akkor tovább.

Miután lejátszották a második Vesztes Ági elődöntőt, jöhet a harmadik is! Oh yeah! Iszonyat buli a Vesztes Ágon a játszani. Ez a bizonyos harmadik elődöntő a második elődöntő győztesei között fog zajlani. Tudom, hogy ez paradox hangzik, de kitartás. A harmadik elődöntő után ugyanis végre elérkeztünk a Vesztes Ági döntőhöz! Ez úgy áll össze, hogy a Vesztes Ág harmadik elődöntőjének a győztese játszik a Győztes Ág döntőjének a vesztesével. Ezután jön a Nagydöntő, ahol a Győztes Ág nyertese játszik a Vesztes Ág nyertesével.

Egyszerű, mint az egyszeregy. Remélem a képpel mind vizuálisan, mind érzelmileg megnehezítettem a dolgotokat. Azt egyébként nem tudom, hogy továbbra is él-e az a rendszer, hogy ha két olyan játékos találkozik a Vesztes Ágon, akik már ezelőtt találkoztak (pl. a csoportmeccseken), akkor az előnyből indul-e, aki az első találkozásukkor győzedelmeskedni tudott. Szerintem igen.

A 16 meghívottról egyébként már olvashattatok XvoraZ egyik bejegyzésében. Értelemszerűen azok a játékosok, akik előtt ugyanaz a betű szerepel, egy csoportban vannak.

De ígértem némi kedvcsinálót is, szóval csak röviden pár dolgot így a végére:

  • DAY999999999999999999999999999999999999
  • Idra és Cruncher ugyanazon a versenyen? … : )
  • Dr. Pepper. Most őszintén, hányan fújjuk még az előző szezon reklámait kívülről?
  • TLO!!
  • HuK, a tavalyi MLG abszolút győztese az utolsó utáni pillanatban bejelenti a részvételét a versenyen! Ennek természetesen ára van, hiszen így már nem juthat hozzá a kipárnázott automatikus csoportrészvételhez. Át kell magát küzdenie az Egyenesági Selejtezőn.
  • A pályák közt szerepel a Testbug is! (A többi pálya egyébként a következő: Metalopolis, Scrap Station, Shakuras Plateu, The Shattered Temple, Xel’Naga Caverns, Crossfire-SE). A pályákon a rámpákat kiszélesítették, így nem lehet két pylonnal, vagy bunkerrel elzárni azokat. A Metalopolison és a The Shattered Temple-n nincs közeli spawn, a Shakuras Plateu-n pedig csakis egymással szemben spawnolhatnak a játékosok.
  • A Starcraft 2 megkapta a main staget. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy valahogy így fog kinézni a cuccos, az SC2-t végre kezdik komolyan venni nyugaton is. Vagy elég pénzt pumpálnak az illetékesek hátulról, hogy komolyan vegyék, igazából lényegtelen, mert ha az ilyen eseményeken, ahol főszerepet kap a játék, meg tudják mutatni a játékosok, hogy ez igenis egy jó ESPORT, akkor azzal hatalmasat lendítenének a játék megítélésén. Szóval drukkoljunk a jó meccseknek! Vagy a droppoknak. Ki mit akar. 😀

_KJ02080

Sok köze nincs az MLG-hez, de nem találtam jobb promóciós képeket. =)

Forrás:


Comments (236)

  • viasz

    |

    Válasz Hero #199 üzenetére:

    Ha van egy olyan játék, amiben sosem volt LAN, és hasonló hiba lép fel, akkor is a játékgyártó a barom, hogy nem csinált LAN-t?
    A játék adott.
    Aki versenyt akar rendezni, annak meg kell teremtenie a megfelelő körülményeket.

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Hero #199 üzenetére:
    Én sem örülök, hogy LAN, DE… ha rendeznek már 1 versenyt, akkor az ő felelősségük, hogy legyen elég sávszél. Az már 1 másik kérdés, hogy miért kell akkora amekkora. Azért ez a dolog nem ma derült ki.

    Reply

  • Hero

    |

    Jó, de az MLG böszmesége miatt a Blizzard nem lesz kevésbé idiótább.:D

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #203 üzenetére:

    Azon nem veszünk össze, hogy nagy butaság volt kihagyni a LAN-t! :))

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz viasz #204 üzenetére:
    Üzleti megfontolás volt. Így több embernek kell megvennie, mert az nem megy, hogy össze ülünk egy lanra és toljuk a tört verzióval.

    Reply

  • rici

    |

    egyesek itt nagyon el vannak tevedve, nagyon-nagyon
    ha en csinalnam a jatekot, a blizzard helyeben minden erommel azon lennek, hogy lehetetlen legyen valami haxolt verziot csinalni amivel lehet lanozni es hogy csakis a bneten lehessen jatszani es ez igy is jo, aki ezt nem fogadja el az meg loje fejbe magat.

    Reply

  • Worlon

    |

    Végül is kb 40 perce mondták be, hogy minden rendben, mindjárt folyt. köv….

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Worlon #205 üzenetére:

    Tudom én, h a pénz a lényeg ebben 🙂
    Szúrta a szemét a Blizz-nek(hozzáteszem jogosan), hogy az ő játékából(SC1) más is igen nagy hasznot húzott.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz rici #206 üzenetére:
    Wow, és ezennel kivégezted az SC2 community 97%-át! Mind tudjuk, hogy a pénz miatt nem akarta betenni a LANt a blizz (és végül nem is tette), de ugyanúgy mind tudtuk (béta idején biztosan nem jártál bnet fórumon, lol), hogy ez hatalmas fail lesz és ez nagyon nem összeegyeztethető az ESPORT felfogással. (ráadásul kétségünk ne legyen afelől, hogy LANnal is hatalmasat kaszáltak volna.:) )

    Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor szimplán buta vagy. De akkor te ne is lődd fejbe magad, mert csak enyhítene a későbbi fájdalmaidon.

    Reply

  • Worlon

    |

    Kicsit olyan az érzésem most, mintha a Blizz megépítette volna a Titanikot (Bnet 2.0), és azt hitte, hogy ez elpusztíthatatlan.
    Most meg jött a jéghegy, és bummmmmm

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz rici #206 üzenetére:

    Szerintem te is el vagy tévedve.
    Attól, hogy lehet vele LAN-on is játszani, még próbálhatják minden erejükkel megakadályozni, hogy ne lehessen tört verzióval játszani.
    Nem az a megoldás, hogy kiveszem a LAN-t… Kétségtelen, igen hatékony.
    Viszont ha haverokkal összeülünk valakinél játszani, és elmegy a net, hiába van mindenkinek eredeti verziója, kenhetjük a hajunkra…

    Reply

  • onli

    |

    azt se felejtsük el hogy manapság a LANok elég halottak…pont az internet által adott lehetőségek miatt…és érdekes SC1et is mindenki megvette hogy tudjon Bneten játszani…

    Reply

  • zf79

    |

    Nem az a megoldás hogy kiveszem a LAN-t? Hát úgyfest mégis az. Tetszik vagy sem, a Blizzard kockáztatott ezzel, hogy nem rakta bele a LAN-t és nagyon bejött nekik. Annyi pénzt próbáltak keresni ezzel a játékkal, amennyit csak lehetett és ez így van rendjén. Ismer bárki itt olyan embert aki azért nem vette meg mert nincs benne LAN? Én még eggyel se találkoztam, persze vannak akik idegeskednek miatta, de csak megveszik azok is. Szóval az eladási listák alapján nekem úgy tűnt, hogy nagyon is ez a megoldás a problémára…

    Reply

  • onli

    |

    pontosan emiatt a gondolkozás miatt nincs megfelelő innovatív termék a piacon

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz zf79 #213 üzenetére:
    Ez egy olyan magas labda, hogy ihaj. De csak azért sem írom be, hogy „kurvára bejött nekik”. Hupsz…

    Lássunk már túl az eladásokon. Igen, amiatt voltak idióták (ESPORT téren), tudtuk eddig is.

    Reply

  • onli

    |

    egyszerűsítsünk…melyiknek volt (és lesz) nagyobb játékosbázisa SC1 vs SC2…gondolkozzunk már:P

    Vajon miért:P LAN által többen ismerték/kedvelték meg…többek közt énis emiatt kezdtem el SCzni

    Reply

  • Hero

    |

    Most egy majdnem 15 évvel ezelőtti játékhoz akarod hasonlítani az SC2-t?:D

    És sokra mennek a játékosbázissal, ha emiatt újra és újra pofára esnek. Pedig tényleg komolyan veszik, hogy ESPORTot csináljanak a játékukból, de nem veszik észre a fától az erdőt. Mintha egy rövidtávfutó évekig gyakorolna, keményen edzene, hogy első legyen; tényleg mindent beleadna, de a rajt előtt nem köti meg a cipőjét. Rászólnak, hogy hé haver, a cipőfűződ, de őt persze nem érdekli, elstartol a futam és BUMM. Lehet addigra már rohadt gazdag, de a versenykarrierjében ez sokat nem számít.

    Edit: ja hogy te is ezen az oldalon állsz. Nem baj, akkor az üzenetemet szánom az… éternek!

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz zf79 #213 üzenetére:

    Bocs, helyesbítek.
    Nem így kellene megoldani a problémát.
    Persze tudom, tudom, kb senki nem tud jobb megoldás, így kb. kényszerből tették ezt.
    Attól még nem gondolnám, hogy ha valami probléma merül fel, akkor azt avval kell orvosolni, hogy csonkítjuk a programot.

    Reply

  • onli

    |

    Válasz viasz #218 üzenetére:
    milyen kényszerből??

    Reply

  • zf79

    |

    Válasz Hero #215 üzenetére:
    Az a gond h nem kell túllátni. A blizzard gyártott 1 terméket, amiért pénzt kér, lehetőleg minnél többet. Ennyi. A többit meg már csak te/mi szeretnénk, de amíg megveszik az emberek addig a Blizzard olyan ívből leszarja, hogy azt el se tudod képzelni.

    Reply

  • onli

    |

    Válasz zf79 #220 üzenetére:
    ja…csak marketing szempontból kudarc a lan hiánya…ennyi

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz zf79 #220 üzenetére:
    Épp ez az, hogy nem csak mi szeretnénk! Látszik rajtuk, hogy keményen dolgoznak – hiába megy a fikázás, hogy úúú, a blizzard így leszarja meg úgy leszarja. Dehogy szarja! Ha most hirtelen kellene példákat, akkor mondanám az áprilisi tréfának szánt patcht (amiből kiderül, hogy TÖKÉLETESEN tisztában vannak a jelenlegi problémákkal), és a season 2 map poolt. Az emberek hőzöngtek, hogy mi az, hogy nincs Shakuras, miért nincs GSL map… láss csodát, Shakuras visszakerült és lett GSL map. De amúgy is, szerintem ez sosem volt kérdés, hogy a Blizz szeretné-e, ha befutna a játék esportként is.

    Viszont volt ez a probléma, hogy kevesebben vennék meg LANnal. És viasz jól mondta, hogy ők erre azt a mafla megoldást találták, hogy megcsonkolják magukat, abban bízva, hogy a bnet2.0 majd kajakra hibátlan lesz. A problémát nyilván orvosolták (nem kalózkodnak az sc2-vel), de ezzel ugyanúgy új gondokat is teremtettek maguknak. Lehet a zsebük így jobban járt, de a céltól messzebb kerültek. Egy elhibázott döntés volt, amit így vagy úgy, orvosolniuk kell.

    Ha rákos a kisujjad, akkor nem kéne azonnal levágnod az egész karod. (már elnézést:D)

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz onli #219 üzenetére:

    Kényszerből vették ki a LAN-t. Ha tudtak volna jobb megoldást az eredetiség ellenőrzésére és így a tört verziók LAN-on való használatára, nyilván nem veszik ki.

    Reply

  • onli

    |

    Akik lanolnak, általában Bneten is tolják…nem nagy bevételkiesés…emellett a kampányra és AI elleni játékra tudtommal van kalóz változat

    Reply

  • Isaac

    |

    Folytatódik ^________^
    és DAY[9] YEEE!!!

    Reply

  • MiD

    |

    Ez meglepő, újraindult a stream és fél perc múlva már tolták is az első repet. végre vmi akció, bár gondolom eléggé el vannak maradva.

    Reply

  • Hero

    |

    El sem hiszem. 😮

    Reply

  • viasz

    |

    Először én is azt gondoltam, hogy biztos csak ismétlés 🙂

    Reply

  • Hero

    |

    ez ám a hanyagság…

    Reply

  • Hero

    |

    Legfurább gg, amit láttam:D:D

    Reply

  • zf79

    |

    Válasz Hero #222 üzenetére:
    A blizzardnak szerintem mindig is jó volt a community része, és tényleg igyekeznek a játékosok kedvére tenni, ápr 1. vagy éppen a chat is ki lett „könyörögve”. szóval hallgatnak az emberre, mindaddig amíg az nem ütközik az ő érdekeikkel. És a Lan bevezetése már ütközött volna. Na de elég legyen az OFFból, megy a stream 😀

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz zf79 #231 üzenetére:
    De a $$$ mellett a legjobb ESPORT körülmény megteremtése is az érdekük, szóval becserélték az egyik karjukat a másikra.

    Ez a spire elvesztése pedig rohadt nagy volt… :DDD

    Reply

  • viasz

    |

    További jó szórakozást! Én eddig bírtam.

    Come on protoss forces!! 🙂

    Reply

  • Gate

    |

    LOOOOL. Idra ragequitelt fight közepén. 😀 😀 😀
    A legnagyobb vicc, hogy 1 halom hallucination unit miatt azthitte, hogy tökre esélye nincs és a tőle megszokott gg nélküli ragequitel távozott. Szánalom ez a srác tényleg.
    Edit: kövi meccsen meg épp, hogy csak megemlítette az ellenfele (nem akarok spoilerezni ugyh nem mondok nevet), hogy halluk voltak a unitok és Idra 1 kultúrált fuck offal válaszolt…

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Gate #234 üzenetére:
    Ide nyugodtan spoilerezhtesz. Arra az interjúra meg kíváncsi vagyok, ha valaki rábukkan, akkor linkelje!:D

    Edit: ja, hogy ez ingame volt. Már megvan. Ajajajajajj. 😀 Szegénye ember.

    Reply

  • joeace

    |

    háhá megnézetem , ez az idra tényleg egy szerencsétlen seggfej,nem azért ahogy kikapott hanem azért ahogy válaszolt 😀

    a blizz meg bannolhatná a bnet accountját (legalábbis az egyiket) 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.