Blink-FF

84Noname . Stratégia, VOD 1298

Sziasztok! Pár hónapja próbálgatom ladderen ezt a taktikát, nyitástól függetlenül. Még nem láttam progamingben eddig, saját fejlesztés :).

Szóval ez egy proti trükk, ami midlegémben tud erős lenni a zerg playerek ellen. Blinkstalkerre lesz szükséged, amivel viszel egy warpprismet benne pár sentrivel. A prism adja a visiont a stalkereknek, amik szépen felblinkelnek a zerg méjnre, prismből droppolod a sentriket, és forcefieldezed a rápát. Prismet átalakítod és warpolod alá, amit kell.

Relatíve könnyű végrehajtani, és ha nem is sikerül, akkor is el tudsz menekülni nagy valószínűséggel. Addig érdemes megjátszani, amíg a rócsok nem tudnak föld alatt közlekedni. Bár akkor se egy utolsó dolog szűk rámpa esetén. Én se csináltam tökéletesen, későn falaztam a  rámpát, de ennyi bele is fér. Arra kell figyelni, hogy ha a kis zavar után all-inben elindul a  lent reked unitokkal a naturalodra, akkor meg tudd azt védeni.


Comments (10)

  • Steksz

    |

    Nem rossz, valami hasonló mint amikor felsétálsz amikor a serege a naturalt védi főként, aztán bezárod magad mögött az ajtót. Ez egy fokkal jobb azt hiszem 😀 kevesebb veszteség míg bejutsz és van utánpótlásra is lehetőség.

    Reply

  • inoirawus

    |

    El kell, hogy keserítselek, egyik DAY[9] féle fundaymondayben ugyanígy támadt a protoss a zergre:P Igaz, ő nem blink Stalkerekezett, csak simán warpolta az egységeket.. Nade az már csak részletkérdés;) warpprism, bejárat elzárás.

    (A midlegém, méjn szavak miatt pedig 2 nyuszi öngyilkos lett, viseld a következményeket!)

    Reply

  • sweeping

    |

    Nem lehet rossz taktika, de szerintem nagyon későn indítottad ezt a támadást.
    Írod is, hogy addig érdemes támadni, amíg a roachok nem tudnak a föld alatt mozogni, hát én akik ellen játszok a 16. percre ezt már régen kifejlesztik, bárhogy is alakuljon a játék menete.

    Egyébként az elképzelés jó, most már csak azt kéne tudnod, hogy mikor van erre szükséged.
    A zergnek sokkal gyengébb serege volt, ha otthon warpprism helyett kihozol még egy immortalt, és akkor kettővel elindulsz mivel egyet otthon hagytál, és szépen microzol, használod a blinket és a force fieldet, úgy gázolsz át ezen a zerg seregen hogy a zerg elsüllyedt volna szégyenében. Esélye nem lett volna, szóval ennek a taktikának ebben a meccsben nem volt sok értelme. Annyit még hozzátennék, hogy sok volt a zergling, de ha a végén zealotokat warpolsz, középre pedig leraksz egy pylont utánpótlásnak, akkor tuti hogy ott eldöntöd ezt a meccset jó microval

    Biztos vagyok benne, miután jobban belejöttél az 1v1be ez is sokkal jobban fog menni, jobban felismered majd a helyzeteket, hogy mikor van erre szükséged. Sok sikert hozzá

    Szerk: Sőt szerintem amíg vártál a blink fejlesztésre, addig még egy 3. immo is kijött volna 🙂 Így már teljesen egyértelmű a győzelmed

    Reply

  • lurker95

    |

    Ez mekkora. XD. 600 zerg játék után átáltam tossnak játszottam 50 et és tök jól ment. Igaz ez nem túl sok de ilyet nem
    minden nap látni. A szegény zerg vagy beledobta a billentyűzetet a képernyőbe vagy leesett a székről a röhögéstől. 😀

    Reply

  • IonGun

    |

    Ahogy én látom a pvz mid game-ben bármi erős zerg ellen! 😀 (nem azt mondtam, hogy imba, ez fontos)
    Hajrá zergek!

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Spani büszke lenne a taktikára 😀

    Reply

  • SkyMouz

    |

    Az elgondolás nem rossz, csak a harc közben is kéne blinkelni, így nem esne el annyi stalker.. 😉

    Reply

  • Turbochicken

    |

    Tetszik a taktika, a zene már kevésbé xD!!

    Reply

  • 84Noname

    |

    sweep…
    Azért ilyen késői, mert ez a gém egy csízzel indult. Teljesen felborult a standard kezdés.
    Én mondjuk a day9 félét nem láttam, de így az elmondottakból az tűnik ki, hogy az derítéssel könnyen fogható. Ezt ha derítik, akkor is kivitelezhető. És sokkal hatékonyabb haderő juttatható a rámpa fölé. És igazából bármilyen kezdésből lehet erre váltani, mert stalkered és sentrid garantáltan van. Blink fejlesztés boostolva gyors, Prism még csak gázba se kerül. Abban igazad van, hogy megoldható lett volna szemből is. De maphack nélkül én ezt nem láttam. Ugye lent végig volt creepezve -nem tudom mennyire látszik a videón- ha van 20 rócs akkor már szemből halott vagyok. Felblinkelve viszont ugyanennyi veszteséggel ütöttem volna a méjnt hiába van több junit. De ha nem bénázok akkor még ennyit se bukok. Nem tudtam kiszelektálni a sentrit dropp után aztán későn ff-eztem. Erre még jött rá, hogy a stalkerekkel azért mentem ennyire fel, mert éreztem, hogy későn fog érkezni a prism, és a lingeket blokkolni akartam stalkerrel, de egy paraszthajszállal hátrébb álltam a rámpától és felfértek. Ha ezt jól csinálom akkor fele ennyit bukok.
    Én gyémánt vagyok. Nyílván nem érzem a játékot úgy mint egy pro. De nekem sír a szemem amikor azt látom a proktól, hogy 0 ésszel 400 apm-el öletik a masstalkert amikor kis továbbgondolással többet is ki lehetne hozni belőlük. Egyébként ez master zergek ellen is bejött simán.

    CF: Jaja Spanival próbálgattuk azért… 🙂
    Turbochicken: Így jártál 🙂

    szerk.: Még annyit, hogy én gyakran 4 gétezek. Amire a válasz zerggel egy pár sunki a naturalon. Ezzel ezt garantáltan megkerülöd.

    Reply

  • Turbochicken

    |

    Válasz 84Noname #9 üzenetére:
    Nincs azzal se semmi baj csak vicc volt:)!
    bocsi az offért!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.