GOSU lesen I. rész: White-Ra

DACA . e-Sport 1605

Bevezetek egy új rovatot, melyben közelebbről megismerkedhettek majd a profi játékosokkal. „GOSU lesen” néven fog futni, és körülbelül 3-4 hetente fog megjelenni 1-1 rész.

Az első felvonásban a híres BW és SC2 játékost, White-Ra-t fogom nektek közelebbről bemutatni. (aki mellesleg a kedvenc játékosom is, így még nagyobb örömmel írom róla a cikket.)

Ukraine Aleksey „White-Ra” Krupnyk ProtossIcon.png

Röviden róla:

1980. november 11.-én látta meg a napvilágot Ukrajnában.

White-Ra Protoss fajjal játszott a Brood War-ban, és ez nincs másképpen a StarCraft 2-ben sem. Játszott tehát néhány évet a BW-vel, ahol szintén meghatározó alakjává vált a játéknak, köszönhető ez nagyszerű játéktudásának. Megnyerte kétszer is az ukrán WCG-t, és első lett a ‘The Highlander’ kupán is.

Nem sokkal azután, miután megjelent a StarCraft 2, szponzori ajánlatot kapott a Duckload-tól, amelyet elfogadott, így az id-je is nem sokkal ezután Duckload-Ra lett.

White-Ra-nak egy nagyon kifinomult játékstílusa van, egyszerre nagyon sok mindenre tudja a figyelmét ráfordítani, már a játék kezdetétől szereti az irányítást magáénak tudni. Méltán híres a Warp Prism droppokról és warpolásokról is.

Az ukrán játékost még sportszerűségéről és udvariasságáról is szokás emlegetni: örömmel ad interjút bárkinek, szívesen osztja meg játéktudását, stratégiáját másokkal. (streamelni is szokott, melyet bárki megtekinthet). Játék közben magyarázni is szokott a látottakhoz, de zenét is szokott hallgatni „unalmasabb” perceiben.

White-Ra és a kacsák. Talán nem is véletlen… 🙂

Nézzük most az eddig elért eredményeit a játékban, pénzösszegekkel együtt!

White-Ra a StarCraft 2 bétájában:

White-Ra első igazi sikere az SC2-ben még a béta időszakában volt, az ESL Starcraft 2 Beta Invitationalon. A loser bracketből került végül a fináléba, ahol végül 3-2-es vereséget szenvedett Sweden KaaZ-tól (Zerg). White-Ra első versenygyőzelme a TeamLiquid 1 SC2 Invitational tornán volt, ahol legyőzte a döntőben 3-1-re az akkor még random Germany TheLittleOne-t (ő közben már Terran) és bezsebelte a 300 dollárnyi pénzösszeget . White-Ra is versenyzett a HDH Invitationalon, ahol legyőzte USA IDRA-t (Zerg), 4-2-re a döntőben, és megnyerte a  2000 dollár pénznyereményt.

Miután sikerei felhalmozódtak a bétában, meghívták Day[9]’s King of the Beta versenyre, ahol végül a csoportban már sajnos elbukott. Mindent összevetve, White-Ra igencsak sikeres volt a StarCraft 2 béta időszakában.

Fehér mutaliskek társaságában – White-Ra állítása szerint.

A Wings of Liberty megjelenését követően:

White-Ra első sikere az volt a játék megjelenését követően, hogy megnyerte a  Go4SC2 Cup #27-t. Ezt követően, meghívást kapott az  IEM Global Challenge kupára Kölnben, ahol 15 ezer dollár volt a tét, de a csoportkörben az ukrán játékos már kiesett. White-Ra 2010-ben részt vett a Blizzcon-on, ahol a harmadik helyet érte el KR NEXGenius és CN Loner mögött.

White-Ra 2011-ben megnyert három nagy tornát zsinórban már a január hónapban: a 2011 Homestory Cup II-őt, ahol Sweden Naniwát győzte le a döntőben, és nyert  €1750 pénzösszeget, ezt követően jött az SCReddit Invitational, ahol SwedenMorrowot győzte le a döntőben, $1000 +$600 pénzösszeget vihetett haza, melyet végül jótékonyságra költött el. Végül pedig ebben a hónapban megnyerte a Root Gaming’s WARZONE-t, ahol Taiwan Sen-t győzte le a fináléban. Az ukrán játékos $2000 pénznyereményt zsebelhetett be ezzel.  Körülbelül $5500 pénzt gyűjtött tehát egy hét alatt White-Ra, miután megnyerte a három tornát.

White-Ra folytatta pénzgyűjtését, miután $3,500-at nyert az  IEM Season V – Európai Bajnokságokon, miután alulmaradt a döntőben Sweden SjoW ellen.

Csoportkép – elől White-Ra és Dimaga, hátul Jinro, Morrow és Moonglade. Jobb oldalt még Artosis fél arca is belelóg a képbe.

Európán kívül 2011 márciusában diadalmaskodott az ukrán játékos, amikor White-Ra legyőzte Poland Mana-t és Germany Socke-t, ezzel bekvalifikálta magát a  World All-Star csapatába a 2011-es GSL Világbajnokságra.

KRMC-vel, egy másik híres protoss játékossal összekerült a TSL3-ban, ahol csúfos vereséget szenvedett 0-3-ra az ukrán játékos. Később a  2011-es DreamHack Stockholm Invitationalon is egymás ellen játszottak, ahol White-Ra ismét vereséget szenvedett, de ezúttal 2-3-as összesítéssel.

White-Ra egyike azoknak az 50 játékosnak, akik már meg lettek hívva az Észak amerikai Sztár Ligába. Ő a második Divízióban található meg. Június 5.-e óta 11-8 az aránya ott.

Eredmények tehát:

Érdekességek, tények vele kapcsolatban:

  • Az anyanyelve ukrán, de nagyszerűen beszéli az angol nyelvet is. Igaz, ebből kerekedett már vicces szituáció is: egyszer elgépelte a „gg your 4 gate is besty”-t, mivel „beastly” írt helyette, de az e-sport-ot is egyszer cyber sportnak írta.
  • Már a BW-s korszakában is a „special tactics” az ő művészete volt.
  • White-Ra 1980-ban született, idősebb tehát, mint az átlagos profi játékosok. Felesége is van.
  • Egyike volt azoknak a játékosoknak, akik először fogadták el azt a tényt, hogy a Void Ray rush-t el kell tüntetni a játékból.

Bármily meglepő, White-Ra autót is szokott vezetni.

 

Mr. White-Ra és Mrs. White-Ra

White-Ra linkjei, elérhetőségei:

Forrás:


Comments (15)

  • Sworn

    |

    jól nézki a felesége. am nekem is egyik kedvencem white-ra 🙂

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz Sworn #1 üzenetére:
    no igen, nem is gondoltam volna, hogy „cyber sportolóként” ilyen csajokat lehet fogni 🙂 Jó kis cikk, várjuk majd idővel a folytatásokat

    Reply

  • piistii87

    |

    nagyon fiatal a casjszi white 30 éves a csajszi mennyi lehet 24? 😀 egyébként nekem is az egyik kedvencem

    Reply

  • csucsio

    |

    Speshul taktics ^^

    Reply

  • SkyMouz

    |

    jó lett Daca 🙂

    Reply

  • Scarecrow

    |

    Egész jó a streamje:D „My warp-in is better. Better speshul taktics” Ám orosz nyelvre van állítva az sc-je? Mert nagyon annak hangzik.

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz Scarecrow #6 üzenetére:
    Igen, orosz nyelvű az SC-je 😀 Jó kis egységhangok vannak benne 😀

    Reply

  • Scarecrow

    |

    Válasz DACA #7 üzenetére:
    „Nikvatek Minyerals”:-)

    Reply

  • JunoO

    |

    Igen-igen white-ra felesége nekem is az egyik kedvencem 😀

    Jó kis cikk, remélem TLO is hamar sorra kerül.

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Tipikus Ukrán csávó és tipikus (gyönyörű) ukrán felesége van. Amúgy nekem is ő az egyik kedvencem (na épp most mondta ki a ,hogy „my szpesöl taktic” :D). Jó sorozatnak ígérkezik bár nem tudom mi olyan meglepő azon ,hogy tud vezetni?:D Ja és végre megtudtam ,hogy ukránul beszél erre egy ideje már kíváncsi voltam(ugye Ukrajna egy részén inkább oroszt beszélnek bár hasonló a két nyelv).

    Reply

  • Xiccdrow

    |

    Whitera a legjobb non-korean toss szvsz, ő a kedvenc playerem, színt visz a játékba. MC a toss király, de ő meg értelmi fogyatékos, elég retardált gyerek szegénykém.

    Reply

  • GOSU lesen II. rész: Moon | Starcraft II Hungary

    |

    […] a II. résszel (ki gondolta volna?). Az első részben a méltán híres Protoss játékost, White-Ra-t veséztük ki. Ezúttal egy másik faj képviselőjét szeretném nektek közelebbről bemutatni. […]

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.