Protoss Micro Tippek

Gepzsir . Cikkek, Ismertető, Stratégia 2430

 

 

Szeretném összegyűjteni fajonként a micro lehetőségeket ezzel is segítve a közösséget. Az eredeti gyűjtő fórum is ezért készült, ami alapján ez a cikk megszületett.

Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy aki tud új tippeket, az írja le hozzászólásban. A könnyebb keresés érdekében, először írd le melyik kategóriába tartozik, és utána jöhet a Micro trükk. Valahogy így:

zerg – 4-5Changelingel, el lehet állni az ellenség rámpáját, ha stop paranccsal szépen rá állsz. Így először nem tudja miért nem tud felmenni a saját rámpáján, ezzel idő nyerhető

Jöjjenek a már eddig összegyűlt micro tippek a nemzetközi közösségtől:

 

Általános Micro Tippek


1. A zealotok a Stalkerek előtt állnak?

2. sebesült, vagy alacsony életű egységek hátul állnak csata előtt?

3. Az immortalok az armored egységeket támadják?

4. A colossus a legnagyobb tömeget támadják? Ha egy csomóban van az ellenség,akkor a light egységekre támadj! (marine, hydra, zealot)

5. Amikor a rámpádat véded

A. az egységeid félkörben helyezkednek el?

B. Kisebb darabokra választod az ellenséges sereget?

C. A Zealotokra be van állítva a stop parancs? így az ellenség a forcefield eltűnése után sem tud bejönni, amíg le nem megy az új forcefield

D. A Stalkerek elég messze vannak hogy ne sérüljenek azoktól az egységektől akiknek sikerült bekerülniük a forcefield előtt?

6. A csata közben hátra viszed a sokáig tűz alatt lévő egységeket?

7. Stalkerrel meg tudsz ölni marineokat, Roach-okat (ha nincs fejlesztve neki a gyorsaság), és zealotokat kiteolással.

8. Forcefieldezheted az ellenség rámpáját, hogy ne tudjon újabb egységeket bevonni a csatába.

9. Amikor kergeted az ellenfelet, a Zealotokat hívd vissza, hogy ne öljék meg őket kite-al (marauder, roach vagy stalker)

10. Úgy birkózz meg a statikus védelemmel (Spine, bunker, cannon) hogy a lőtávján kívül állj meg, stop parancs az egységekre, és a távolsági fejlesztésű colossusal semmisítsd meg. Így nem tud hirtelen rátörni a colossusra az ellenfél, az egységeidtől.

11. Kapcsold be azt hogy mindig mutassa az egységeid életét.

12. A Psionic Storm nem stackel (nem adódik össze a sebzése ha egy helyre lövöd)

13. Egy támadás előtt gyorsan rendezd az egységeket nagyjából félkörbe, vagy egy vonalba így gyorsabban állnak félkörbe csata közbe a lövő egységek.

14. A Colossus-t mindig valami magaslat közelébe tartsd csata közbe, mert ha ráfókuszálnak, csak felviszed a magaslatra, és onnan tudja lőni tovább az ellent.

15. A High Templarokat mindig küld hátra ha megvolt a Storm.

16. Légy biztos abban, hogy a Sentryk nem állnak elöl, nem golyófogónak vannak. Ha már nincs ami védje őket, akkor vonulj velük vissza.

17. az interceptor fejlesztéssel, a Carrierek kitudják lőni az interceptorokat, majd eltávolodhatsz vele. Ezt ismételgesd.

18. Szórd szét Dark templarokat, így különböző helyeken kell megoldania a helyzetet az ellenfélnek. Külön detektort kell kerítenie mindenhová, ami nem egyszerű, és időbe telik. Neked az idő több károkozást jelent.

19. Egyenként, vagy kisebb csoportban hátra blinkelheted a sérült stalkereket, így növelve a sereged erősségét, kitartását.

20. Arra is használhatod, hogy gyorsan körbe kerítsd az ellenfelet, vagy félkörbe helyezd őket a hatékonyabb támadásért.

21. Nagyobb stalker sereget úgy tudsz a leggyorsabban felblinkelni egy magas helyre, vagy lehozni egy alacsonyabb helyre, hogy kijelölöd a stalkereket, jobb klikkelsz arra a helyre ahonnan szeretnéd hogy fel/le blinkeljenek, lenyomod a shiftet, és oda kattintasz ahova szeretnél megérkezni, majd ettől a helytől egy kicsit távolabb jobb klikkelsz, hogy az újonnan érkező stalkereknek legyen helye.

22. A sentry guradian shieldjével fedezheted a zealotokat, így tovább maradnak életben egy lövő sereg ellen, ez jó kergetésre, és menekülésre is.

23. Töltsd fel a Voidrayek chargeját támadás előtt, hogy megtámadsz egy saját egységet, vagy épületet, de csak a pajzsát szedd le, mert az úgyis visszatöltődik.

24. Változtasd a High templarokat Archonná ha nincs energiájuk, vagy leszívták az energiáját. A Dark templarokkal is megteheted, ha detektor biztos az ellenfél. arra is jó ha támadják őket, mert átváltozás közben elég nehéz leszedni az életüket.

 

Protoss vs Zerg


A cél az, hogy a te sereged nagy része tudja ütni a zerget, de ő a seregének csak egy részével tudjon támadni.

1. Tartsd a sereged egy nagy tömbbe, hogy a speedlingek csak a külső egységeket tudják ütni.

2. Szűk átjárókba, és keskeny terepen támadj. A nyílt terepen több forcefield kell a zerg szétválasztásához.

3. Válaszd kisebb darabokra a seregét a Forcefieldel.

4. A colossusokkal hidrát vagy lingeket támadj.

5. Muták ellen:

A. Amikor nem készülsz támadásra, a lövő egységeket oszd szét a bányáid közt.

B. Használj Guardian shieldet ha megtámad a mutákkal

C. Ha egyszerre támad mutával és lingel, Zealotokra bízd a lingeket, a stalkerek pedig a mutát lőjék!

D. A Phoenix miközben távolodik a mutától, akkor is lövi. Próbáld ezt kihasználni mikor mutákat támadsz, és húzd hátra amelyiknek le esett a pajzsa.

6. tartsd a Stalkereket közel a zealotokhoz, ha sok Lingre számítasz.

7. Visszavonuláskor dobj le pár forcefieldet a hátad mögé, hogy nehezítsd az üldözést.

8. Tudsz forcefieldet rakni a föld alatt lévő egységek fölé is, így megakadályozhatod hogy elő jöjjenek.

9. Egy probe-al futkoss a zerg naturalján, hogy ne tudjon terjeszkedni. Ha már kicsi a probe élete, dobj le egy pylont, amit visszavonhatsz ha akarsz, még mielőtt megépül.

10. Rakd az egységeidet nagyon szűk helyekre, például az ellenfél mineralja közé, hogy minél kevesebb oldalról lehessen őket ütni. Meglepő, így menyi ellenséget el tudnak pusztítani.

 

Protoss vs Terran


1. A Stalker nagyon gyenge marauder ellen!

2. Egy félkörben elhelyezkedett stimmelt sereg a halála a protossnak. Szóval ne engedd ezt neki, a Forcefield a barátod.

3. A Guardian Shield nagyon jó marine ellen

4. Ha nincs medivac, érd el hogy stimmeljen, majd hirtelen vonulj vissza. Ha ezután újra megtámadod, sokkal könnyebb lesz megölni a sereget.

5. Mindig szórd szét a High Templarokat és a sentryket a seregben! Egy álcázott ghost nagy kárt tud okozni az EMP-vel ha egy helyen áll az összes ilyen egységed.

6. Lehetőleg legyen observer a sereg előtt, hogy időbe kiszúrd a ghostot.

7. csata előtt:

A. A Zealotok álljanak elöl

B. Az immortalok legyenek a zealotok előtt, ha Tankra számítasz.

C. A támadás előtt használj Guardian shieldet

8. Ha droppolgat, tarts pár zealotot, és egy High Templart minden bázisodon.

9. Rakjál Forcefieldet a támadott bunker, vagy planetary Fortress mögé/köré, így megakadályozhatod, vagy lassíthatod a javítást.

Ez a gyűjtemény már nagyon régen a gépemen van, és már nem találom az eredeti forrást, de régóta érdemesnek tartom hogy megosszam veletek. Ha valaki ráakad, frissítem vele a cikket.


Comments (38)

  • pageup91

    |

    Csak úgy mellékesen az állj parancs akar lenni a hold Position, csak mert azt éppenséggel nem álljnak kéne fordítani, mert az a stop, attól meg nem blokkol semmit a zealot pl, se a changeling (idáig jutottam az olvasásban)

    Reply

  • inoirawus

    |

    még több ilyen posztot! (napok óta nincs miért megnyitni az oldalt, erre véletlen idetévedek és ez fogad? cool!)
    5/A -t elmagyarázná valaki? mondjuk xel’naga caverns, fenti hely enyim, jön támadni, rámpánál félkör ívben helyezkedek el. ő ugye balról/alulról jön, ezálltal ha feljut 1, és kap visiont, akkor egységeket alulról tud támadni amik a széléhez közel állnak. vagy mit hagyok ki a számításból?

    Reply

  • ...eviL

    |

    protoss micro 😀 először azt hittem hogy troll cikk

    Reply

  • Kalcifer

    |

    Nem tudom pontosan mire akarsz kilyukadni, de annyit mondok, hogyha az egységeid szépen félkörben elhelyezkedve várják az ellenséget, akkor lényegtelen az 1 feljutó egység, mert nagy előnnyel indítasz, főleg egy rámpánál, ahol csak limitált mennyiségű egység fér el rendesen.
    A félkörrel több Stalker-t tudsz lövésre kényszeríteni, míg ha egy csoportba verődve várakoznának, akkor másodperceket szánnának el arra, hogy helyet találjanak maguknak.
    Amúgy ha feljön a mutával, akkor természetesen Vision-t kap és fel lát és fel is lő.

    Reply

  • Kalcifer

    |

    Miért lenne Troll cikk? ? A protoss és a zerg a két faj amit nagyon nehéz mesterien irányítani. Protossnál több a képesség amit egyes unitoknál használni kell, Zergnél meg egyszerűen csak a sereg nagy amit kordában kell tartani. Terran mikró? 😀 Az lenne vicc 😀 Csináljatok egy tonna marát és marine-t, amennyi medivac-et szeretnétek mellé és csak egy gombnyomás és a drogos tengerészgyalogosok szét szednek mindent sajnos. Szerintem van olyan, hogy egy abszolút kezdő terran ezzel a taktikával és három-nélgy egérkattintással lever egy olyan protoss-t aki elég jól táncoltatja az egységeit.

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz …eviL #4 üzenetére:
    <3 🙂 😀
    Válasz Kalcifer #6 üzenetére:
    LOL a terran faj messzemenőkig a legmicro igényesebb! A zerghez 0 micro kell terranhoz képest! (zerg vagyok). Protossban szintén sok az A move. http://www.youtube.com/watch?v=yGJP0BgvUPA
    A zerg nem A move faj, hanem sima Move sokan azt hiszik, hogy A move, de nem. Move faj mert, ha valaki A movevol banelingekkel az meg is nézheti magát (minden bane a tankokba robban).
    PvT-ben meg egyértelműen a Terran az aki microzik.

    Reply

  • SCudera16

    |

    Válasz Kalcifer #6 üzenetére: Te se játsz sc2-vel!! Vagy magyar ott a bronz ligádnál.

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Válasz pageup91 #1 üzenetére:
    Köszönöm az észrevételt pageup91, a stop valóban jobb, javítottam is mindenhol.
    Válasz OmenTD #2 üzenetére:
    Ez nem ennek a forrása kedves OmenTD, de amit linkeltél az sokkal bővebb. Köszönöm, neki is állok lefordítani az egészet. Az alapján fog készülni egy zerg, és egy terran micro cikk is, és ezt az irományt is kiegészítem ha találok új protoss trükköket benne.

    Reply

  • pageup91

    |

    Válasz Gepzsir #9 üzenetére:
    Wáááá nemmmm :D:D félre értettél: HOLD position a parancs arra, hogy mindent blokkoljon, a stop = az állj . Mert a stop parancs az scben nem jelent hold positiont, csak megáll valahol de ha elakarnak menni mellette akkor csak arrébb áll.

    Sorry ha félre érthető volt amit irtam

    Reply

  • OmenTD

    |

    #9 [Szerkesztő tag] Gepzsir For the Swarm! 🙂

    Reply

  • Delebriel

    |

    Válasz Kalcifer #6 üzenetére:
    -Próbáld ki A move-al a marine-okat ling/baneling ellen. Hatásos. 🙂
    -Meg storm/FF ellen is elég az A move
    -Meg tank/marine ellen is teljesen fölösleges microzni, hagyni kell egy tömegben az összes marine-t, így az ellenség tankjai nem lesznek túl hatékonyak.

    Amúgy kimaradt a medivac feedback-elés… marha idegesítő, amikor stim után nincs kraft gyógyítani. Bőven megéri a HT energy-t.

    Reply

  • L3G3n_D

    |

    Először azthittem, hogy a cikk annyiból fog állni, hogy Match upok szerint „Attack move”. 🙂

    Reply

  • Spirit

    |

    xD Protoss micro!

    Válasz Delebriel #12 üzenetére: Igaz, a terran a legmicroigényesebb faj, viszont attól is függ, hogy milyen techre mész.

    „Mindig szórd szét a High Templarokat és a sentryket a seregben! Egy álcázott ghost nagy kárt tud okozni az EMP-el ha egy helyen áll az összes ilyen egységed.”

    1. az álcázott ghost ellen observer kell, nem szétszórogatni a bigyókat.
    2. és ha nem szórod szét a HT-t akkor mi van (főként hogy a ghost már csak max 100 energyt vesz le)? Lesz belőle Archon. Mit veszítessz vele? Semmit . ProtossFTW.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Spirit #14 üzenetére:
    Na akkor játssz protossal és meglátod annyira nem könnyű 🙂
    És igen is fontos szétszórni, hiába van obs, több ghost esetében elkaphatja több emp is a toss sereget. Egy nagy csatában, már nem tudod kifocusalni a ghostokat, nem arra figyelsz, és nem abból áll, hogy gyorsan archont csinálsz, mert semmire se mész vele, ha nem tudod bevinni azt a 6-7 stormot amit eredetileg akartál. Már írhatod is a gg-t

    ZvP-hez pedig inkább nem írok semmit 🙂
    Mass roach+corruptor ftw

    Edit: Az összes ilyen hírnél, mindig ott kötünk hogy, hogy arról megy a vita melyik fajjal milyen nehéz a játék.
    De srácok, annyira el vagyunk kényeztetve, és most finoman fogalmaztam. Van mbs, automine, smartcast mi a francot akarunk még?
    Bw-hez képest gyerekjáték még egy 7 éves gyereket is meglehetne tanítani master szinten játszani, csak gyakorlás kérdése az egész
    Miért vitázunk mindig arról, hogy melyik fajjal nehezebb játszani egy hangyányival?
    Ha a másikkal olyan könnyű akkor meg miért nem azzal tolja az illető?

    Reply

  • rici

    |

    +1 tipp: zerg ellen mindig hagyj 1 zealotot blokkolni, speedlingek miatt, esetleg dtt, ha mar csinaltal dark shrinet, +1 sentryt, nem egyszer nyertem miatta basetrade gamet, egyszeruen nem tudott feljonni a bazisomba 😀

    Reply

  • KaLLma

    |

    Mi az a protoss micro? F betű használata? 😀

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz KaLLma #17 üzenetére:

    Egy blink sentry micro: F1, E, FFFFF, BBBBB, F1, WS, WZ, WE, WS, VR, F1 … stb. csak az egyszerű toss mozdulatsorról. Egy apró hiba a láncban mondjuk fókusz vesztés F1 nyomáskor és GG.

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz sweeping #15 üzenetére:

    „Bw-hez képest gyerekjáték”

    Ez egy nagyon rosszul beidegződött mondat, egy illúzió, és a cross realm play hiánya miatt lesz igaz. Persze van ami egyszerűbb, mint a bwben. Nincs agyatlan probe küldözgetés, és egyéb limitek, de bőven van más skill faktor, ami majdnem egyenlővé teszi a bw-vel a metagame bonyolultságát és még nincs kieg sem.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Vargos #19 üzenetére:
    De soha nem a bonyolultságról beszéltem, hanem arról hogy se mbs se automine jó smartcast.
    Amikor már 4 basen vagy és akkor is egyesével kell elküldened a munkásokat, mert automatán nem fognak mineralt bányászni, amikor nem tudsz mindent két hotkeyre rakni, meg az összes épületet hotkeyezni, és egyesével kell gyártanod.
    Na ott a progamerek tényleg kihasználták a 300 apm-t, amikor 20 raxból ontották a marint és nem volt mbs, és közben microztak és az unitok meg 6 hotkeyen voltak mert csak úgy fért el, közben meg még gyártotta a munkásokat, és a spell se volt ilyen egyszerű nem tudtál mondjuk 8 ht-t egy hotkeyre rakni és szórni, különben mint egyhelyre ment, egyesével kellett kijelölnöd és úgy szórni, amit ha gyorsan akartál és sokat nagyon ügyesnek kellett lenned

    Na az volt a hardcore sc2 ahhoz képest easy, legalábbis kezelhetőség szempontjából.
    Persze tudom én haladni kell a korral, nincs is nekem ezzel semmi bajom, örülök hogy ennyi kényelmi funkció van. Teljesen érthető, csak annyit mondtam és örökké fent is tartom sokkal de sokkal komolyabb multitaskra volt szükséged ahhoz hogy jó játékos lehess 🙂

    Reply

  • rici

    |

    Válasz rici #16 üzenetére:
    meg egy tipp tolem pvthez: ha high templarra mesz, akkor hagyj 1 htt + 2 zealotot a maineden droppok esetere, sok tvp utan ugy ereztem hogy ez az a mennyiseg amitol gyengebb nem lesz a sereged sokkal, viszont effektiv feedback + storm miatt, nyilvan nagyobb droppot nem fog meg, de vicces azert hogyha nem mikrozza lestormolod + feedback es utana 2 zealot is eleg befejeznia munkat 😀 mert altalaban ugye egyszerre tobb hellyen droppolnak, vagy dropp mainen + poke main armyval
    kar hogy ilyenkor hero nincs itt 😡 nehany hozzaszolas meg engem is zavar, pedig ilyen ritkan van ha az ember 4chanen no fel (biztos csak azert mert lelekben protoss vagyok:( )

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz sweeping #20 üzenetére:

    Tudom milyen a bw 7x több időt nyomattam, mint sc2. De továbbra is fent tartom, hogy a játék kényelmessé tételéből fakadó előnyöket baromi kevesen használják ki a koreaiakon túl. pl. röhögő görcs jön rám, amikor whineol 70 apm-es zerg, miközben min. effektív 300 apm kell hozzá, hogy kijátssza a fajt és ne 200/200 limitre menjen. Na meg mikor NA masterek balancreol vitatkoznak a Justin cseten. A GM-jeik eközben fényévre vannak egy jobbféle KR-től.

    Reply

  • Fana

    |

    min. 3 0 0 apm ? ? O_O

    Reply

  • Fana

    |

    Válasz rici #21 üzenetére:
    Az igazán menők a HT mellé 2 stalkert vesznek és még az előtt kiszedik a medivackot hogy ledobálna 😀

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz Fana #23 üzenetére:
    Pl. NesTea, Losira kb. annyin nyomja vagy több. Utána jönnek a többiek (faj), de nem sokkal lemaradva. July apm, mtask hiány miatt szopik soxor.

    Reply

  • Fana

    |

    imbaork

    Reply

  • rici

    |

    Válasz Fana #24 üzenetére:
    az is egy megoldas ha bizol magadban 😀 de ha nem veszed eszre idoben az a gond hogy a marauderek tul jok a stalkerek ellen, viszont a zealot lekaszabolja ha nincs idod jol kiteolni

    Reply

  • Winner_hun

    |

    „…okozni az EMP-el ha…”
    EMP-vel

    „8. Ha droppolgat, tarts pár zealotot, és egy High Templart minden”
    Nincs befejezve a mondat

    Reply

  • Kalcifer

    |

    7. és 8. hozzászólás!
    Grat nektek 😀
    Húú de rohadt nagy micro kell a Terranhoz 😀 Persze az teljesen más szint amit mondjuk Thorzain képvisel, az amit ő csinál nem véletlenül hatalmas, micro-zik ezerrrel, de ha egy átlag game-ről beszélünk. Tényleg egy nagyon átlagos, ezüst/ezüst vagy arany/arany meccset nézzünk. Mivel fogja meg a tök átlagos srác a fullos m&m’s-t?
    8-as neked külön tanulj meg írni vagy magyar otthon 😀
    és 12. Érzem ám a szarkazmust, de:
    1. Zergling és Banán: Hát figyelj vegyük az esetet, a terran A gomb használatával (és Stimmel) küldi a harcosait az ellenségre. Ha a terran játékosnak gyenge a micro-ja nagy valószínűséggel a másiknak is hiszen egy ligában vannak. És egy csak úgy odaszórt zergling baneling haderő nagy valószínűséggel így sem fog limitet buktatni.
    2. Storm FF? 😀 Egy kezemen meg tudom számolni hányszor láttam, ráadásul mi kell ennek a véghez viteléhez?
    Rohadtul jó micro! Nagyon nagyon jó! Persze, hogy egy ilyen taktika megver!het!i az m&m’s-t, ha csak attackkal mennek a terranok. De azért egy béna terran és egy StormFF-t használó protoss szerintem két külön ligában van.
    3. A sok Stimmelt egység elég gyorsan rendeződik félkörbe, de ettől függetlenül elég könnyen megfogják a tankok igaz. De a nagy infantry is jól megfoghatja ám, a vegyes ellenséget!17 Grat neked is! Játszál Protossal és megnézem meddig jutsz az F betű nyomogatásával! De akkor a Stalkereket sem táncoltathatod és a zealotokat sem irányíthatod finoman, úgy hogy ez a két külön unit csapat egy összhangban legyen! és még csak 2 unitról van szó, amúgy sokkal vegyesebb a protoss army, tök különböző egységekkel. Mindegyiket tudni kell a harcban irányítani és helyezni, különben semmit sem érsz az F-el, ha elől voltak a Sentry-k és már le is szedték őket.
    És a 8-asnak megint: NE játszál Protossal, mert neked az túl megerőltető lenne, maradj a könnyebb dolgoknál! És meg merem kockáztatni, hogy én nagyobb ligában vagyok mint te 😀
    Bocs a hibákért, gyorsan írtam és felbosszantottak 😀

    Reply

  • SCudera16

    |

    Válasz Kalcifer #29 üzenetére: Aha szóval te Grandmaster ligás vagy jó tudni!! Emberek itt az első magyar GM ligás!:) Amúgy értem miért sírsz én is szoktam protossal lenni mégis csak ennyit nyomok G + A + F és ha van templar akkor (T/F) szal nem nehéz… (colo micro meg hu de nehéz)
    csak mondok neked egy terran microt tank marine
    M vagyis move ha látom az ellenfelet akkor A move marineokat szét küldöm nehogy véletlenül infenstor vagy akár mi megölje az egészet + a tankokat megmondom hogy kell előre vinni (4tankal példázom)
    1 gruop alt tab vagy ctrl + tank amivel kijelölöd a tankokat + E elsőre utána shift 2 tankot ami D betűvel lesiegeled majd előre küldöd shift+E-vel (azt megismétlem) + még figyelj a bázisodra
    + amikor megütközök akkor egérrel próbálom szétválasztani a marinokat patrolral (ami a P betű és vonalat kell vele húzni) közbe a tankokkal fókuszálok ami megint micro + hátra move A hátra move A ha nagyon kell microzni .
    Na ezt microzd le öcsém és ne a bronz ligádról meséljél nekem mert egy kis szarcsimbó vagy aki egy protossal játszik és sír mert kikap az MMM-től (megmondom neked archon charge zela és blink stalker megeszi reggelire FFel)
    részemről ennyi…

    U: Ezt nem azé irtam mert OP a protoss mivel egyik fajjal sincs bajom csak példáztam milyen a terran 🙂 )

    Reply

  • Általános Tippek Trükkök | Starcraft II Hungary

    |

    […] és Zerg trükkök fognak szerepelni, hasonló menyiségben. Már szerepeltek Protoss tippek egy korábbi cikkben, de a sorozat teljessége érdekében újra elővesszük a témát, egy ehhez hasonlóan […]

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Válasz Winner_hun #28 üzenetére:
    Köszönöm az észrevételt, javítottam

    Reply

  • Kalcifer

    |

    SCudera, nem azért sírtam mert kikaptam tőle (persze volt rá példa, és mindenkinek volt már rá példa) hanem azért mert mennyivel egyszerűbb, de ezt már leírtam, kár, hogy ennyi időbe telt elfelejtened.
    Grat neked, szoktál protossal lenni és 3 gombot nyomsz, akkor tényleg felejtsd el azt, hogy azzal a fajjal játszol, mert úgy látszik, a protossban rejlő micro lehetőségek kiaknázása neked vészesen megterhelő lenne. Kösz, hogy leírtál egy átlagos harci helyzet micro-t.
    „Na ezt microzd le öcsém és ne a bronz ligádról meséljél nekem mert egy kis szarcsimbó vagy aki egy protossal játszik és sír mert kikap az MMM-től (megmondom neked archon charge zela és blink stalker megeszi reggelire FFel)
    részemről ennyi…”
    Hát persze, hogy megeszi, mert nem 3 gombbal használnak egy ilyen vegyes és halálos hadsereget, és 10 X nehezebb irányítani ezt, a sokszínűsége miatt, mint a marine tankot akármennyire lehetetlennek festetted le 😀
    Na nézz utána a játéknak egy kicsit komolyabban, attól még, hogy van pár win-ed Terrannal és egy jól betanult microd, még ahogy te is írtad, szarrá vernek az egy fokkal bonyolultabb taktikákkal! Esetleg vigyél bele még egy egységed, bár 3 különböző típusú egység irányítása… Én szurkolok, hogy sikerüljön, csinálj előtte pár koncentrációs készség fejlesztő feladatot, segíteni fog! (Y)
    JA és ha csak 3 gombot használsz, hogy warpolod be az új unitokat? 😀 😀 Azt ne mond hogy egérrel kattintgatod végig a világot, mire lehozol néhány egységet 😀 😀
    Na ezért maradj a jól megszokott terranodnál!

    Reply

  • SCudera16

    |

    Válasz Kalcifer #32 üzenetére: Jajj köszönöm a megértő szavaidat, de ez a legkönnyebb terran micro amit felvázoltam, már bocsánat 🙂 (szal még mesélhetnék neked mindenről mit kell tennie/microznia egy terranak ahozz h nyerjen) És igen igazad van a P-be az is mikroigényes,de vitázhatnánk róla órákat ,viszont nekem nincs kedvem. Csak annyit mondok ezzel h nincs igazad ! Egy terran > microzik mint a másik két faj lásd be!

    Reply

  • Lazi

    |

    Válasz SCudera16 #33 és Kalcifer # 32 üzenetére: srácok, ha még itt vagytok, nyomjatok már le a kedvemért pár mérkőzést, után írjátok meg mi lett, vagy küldjetek replayt 😀
    amúgy tetszik a szakmai vita: „This is a beginning of a beautiful friendship” 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.