Út Anaheimbe: Interjú a bajnokkal, MMA-val.

Hero . Interjú 1170

Tudjátok, van ez az MLG Anaheim ami e hó 29-től tart majd egészen 31-ig. Nem rémlik? Tudjátok, itt lesz az első helyezett DRG, a második MMA, a harmadik pedig MVP/Huk. Upsz, spoiler alert! Ne haragudjatok… Cserébe itt egy nagyon jó kis interjú MMA-val.

Mi játszódott le benned, amikor meghívást kaptál az MLG Anaheimre?

Nem hittem a szememnek. Máris itt a következő forduló, miközben még mindig a fellegekben járok az MLG Columus megnyerése miatt. Egyébként nagyon örültem.

Mit szeretnél, milyen torna legyen az MLG Anaheim a számodra?

Mivel legutóbb szűkös volt az időbeosztás és azt sem igazán tudtam, hogy miképp beszéljek a rajongóimmal, ezért nem tudtam túl sok időt velük tölteni. Most ezt szeretném jóvá tenni, úgyhogy egy olyan versenynek örülnék igazán, ahol végre valóban elmondhatom, hogy „a rajongókkal voltam!!!”.

Melyik külföldi és koreai játékosokkal szeretnél találkozni és melyikükkel nem az MLG Anaheimen?

A külföldiek közül Idrával szeretnék ismét összekerülni. A múltkor Idra hibázott, és emiatt az épp izgalmassá váló meccs egy elég váratlan befejezést kapott^^. Most egy igazán szórakoztató meccset szeretnék vele játszani. Emellett pedig kíváncsi vagyok, hogy megtanulta-e már visszafojtani a kirohanásait.

A koreaiak közül DongRaeGu Park Soo Hoval szeretnék találkozni. Anno azt nyilatkozta egy interjúban, hogy nem a képességek döntöttek a GSTL fináléjának utolsó meccsén, ráadásul az is szúrja az oldalam, hogy a legutóbb visszahozta a meccset ellenünk és végül 3:4-re győzedelmeskedett a csapatának. Mivel egymás ellen 1:1-re állunk, szeretném kihasználni ezt a mostani lehetőséget, hogy meglássuk ki diadalmaskodik.^^

Most, hogy már tudod miképp is zajlik egy MLG, milyen előkészületekkel vágsz neki a mostaninak?

Mivel mindig úgy készülök, hogy megbizonyosodom róla, hogy eleget gyakoroltam, ezért nem hiszem, hogy bármilyen nehézségekbe ütköznék, ami a mostani versenyre való felkészülést illeti. Viszont gyakran elmélkedem arról, hogy „Vajon miket csinálhatnék, amikkel szórakoztathatnám a rajongókat és kellemes emlékeket hagynék hátra?”. Egy olyan MLG-re készülök, ahol a rajongókkal lehetek^^

A csoportod az MLG Anaheimen úgy néz ki hogy:SLush, Ret, Socke és Drewbie. Mit gondolsz?

Szerintem mind jó játékosok, és épp emiatt kezdtem el nézegetni és tanulmányozni a VODjaikat, replayeiket ^^

Ahogy a külföldi versenyek egyre komolyabbakká váltak, több koreai játékos is elkezdte megmérettetni magát rajtuk. Ehhez jön még, hogy az októberi GSL döntőt szintén Anaheimben fogják megtartani. Mit gondolsz a Starcraft 2 ilyen szintű térhódításáról?

Szerintem ez egy nagyon jó dolog. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még ennél is több verseny lesz a palettán, és sok koreai játékos fog kiutazni rájuk, hiszen a külföldi rajongók rendelkeznek valamivel, amivel a koreai társaik nem – szívvel. [Sz/J: Oké, itt eredetileg is van egy „Sz/J” de most nem azt fordítom, mert csak annyit szeretnék mondani erre, hogy: trolololololooo.]

Kíváncsiak vagyunk, hogy te, vagy más koreai játékosok miket tanultatok a külföldi tornákon. Például megváltozott-e a külföldről alkotott képetek?

Az a bizonyos kép eléggé megváltozott a számomra. Nem sejtettem, hogy mi is van ott, amíg ki nem utaztam: az az elgondolás, hogy az eSport a rajongók miatt létezik. Ha egy Koreában élő profit veszünk alapul, akkor a megítélését csakis a teljesítményéből és az eredményeiből szűrik le, míg Amerikában nem ez volt a helyzet. Amerikában az előbb említett elgondolást veszik alapul. Úgy vélem a koreai játékosok csak tanulhatnak a külföldi versenyekből, és remélem, hogy ez az elgondolás Koreában is gyökeret ver, hogy aztán az eSport szerves részét képezzék a rajongók itt is, épp úgy, mint Amerikában.

Négy játékos megy a SlayerS csapatából az MLG-re.

A koreai csapatok közül valószínűleg tőlünk utaznak ki a legtöbben. Igazán szerencséseknek mondhatjuk magunkat, és mindezt Jessica noonának köszönhetjük ^^

Mielőtt elindultál volna az előző MLG-re, hallottuk, hogy Jessica azt mondta neked, hogy győztesen térj vissza, ha pedig nem győzöl, akkor vissza se gyere. [Sz/J: NŐK] Hogyan hatott ez rád? Motivált, vagy inkább frusztrált?

Mindkettő, egyszerre. Úgy utaztam ki, hogy a csapatomat képviseltem és egy bizonyos fokig magát Koreát is. Csakis a győzelem járt a fejemben.

Nemrégiben napvilágot látott egy cikk, ami azt taglalta, hogy a SlayerSnek valami újat kell felmutatnia, ha vissza akarja szerezni a lendületét. Változott a csapat hangulata a legutóbbi GSTL győzelmetek óta? Milyen a hangulat most?

Ha csak az eredményeket nézzük, akkor valóban elmondható, hogy vissza kell szereznünk a lendületünk. Épp ezért nyújtja minden egyes játékosunk a legjavát. A Super Tournament döntőjében elszenvedett fiaskóm után kezdték el mondogatni, hogy a csapatunk szekere lefelé robog. Én ezt a hangulatot szeretném megváltoztatni a mostani MLG-n.

Miben más a SlayerS a többi csapathoz képest?

Szerintem mi jobban együttműködünk egymással és hajlandóak vagyunk alaposabban is tanulmányozni az egyes játékosokat.

Mint a SlayerS csapat kapitánya, milyen csapatot szeretnél látni magad körül? Milyen szerepet szánnál a SlayerSnek a Starcraft 2-ben?

Egy olyan csapatnak szeretném tudni a SlayerSt, amit semelyik másik nem tud felülmúlni. Ha valaki egy Starcraft 2-es csapatra gondol, akkor azt akarom, hogy legelőször a SlayerS jusson az eszébe. Mint egy erős csapat, ami a rajongókért van. Ilyen szerepet szánnék a SlayerSnek.

Szeretnénk megtudni, hogy miképp kezdted a progamer karriered. Tudjuk, hogy MMA harcos voltál mielőtt progamer lettél. Hogyan lettél tehát progamer az MMA harcos múltaddal, és miket gondoltak a szüleid?

Mielőtt belevágtam az MMA-ba, a játékokkal csak hobbi szinten játszottam. Nem voltak rosszak, de miután belemélyedtem az MMA-ba, felhagytam velük. Azonban az aktív MMA-s időszakomban súlyosan megsérült a kisujjam, amiből később egy tartós sérülés lett, így meg sem tudtam már ütni a boxzsákot. Aztán az egér után nyúltam, és miután picit jobban ráálltam, a következő dolog az volt, hogy progamer vagyok.

Mindegy hogy játékról vagy sportról volt-e szó, a szüleim ellenezték. Amennyiben egy hétköznapi sportba szerettem volna belevágni, biztosan szó nélkül hagyták volna, de ezt ellenezték, hiszen ez egy elég durva sport és gyakran meg is sérültem. Természetesen a játékokat is ellenezték, de miután elkezdtem versenyeken indulni és csapatot is sikerült találnom magamnak, kezdtek hinni bennem.^^

Milyen hatással van az MMA-s múltad a játékstílusodra, vagy a progamer életviteledre úgy egyáltalán?

Még MMA harcos időszakomban volt egy mondásom: „Ha ma sem izzadok meg, holnap a könnyeim áztatnak majd”. Ez a mondás mindig fejbe kólint, akárhányszor csak ellustulok miközben játszok és kezdenek olyan önelégült gondolatok előtörni, mint pl. „Ez már biztosan megteszi”. Így sosem vagyok mértéktelenül elégedett a formámmal, és apránként bár, de tovább küzdöm magam.

Mint progamer, te már egyszer visszavonultál, mikor még az SK Telecomban játszottál. Miért vonultál vissza és hogyan vágtál neki a Starcraft 2-nek?

Amikor visszavonultam, akkor egy igazán nehéz periódusomat éltem. Gondok voltak a testemmel, a szívemmel és az elmémmel is. A középső ujjam kezdett megbénulni, miközben játszottam, a csuklóm ramaty állapotban volt, emellett pedig még a családommal is gondok adódtak.

Amikor visszatértem a Starcraft 2-be, úgy vágtam bele, hogy „Ez lesz számomra a végső út”. Miután felhagytam a Starcraft 1-es karrieremmel és a játékokról is letettem, valami hasonlóan drasztikus dologra volt szükségem, hogy ismét egeret ragadjak.

Ki számotokra BoxeR? Erőt ad nektek a puszta tény, hogy BoxeR az edzőtök?

El sem tudom mondani, hogy ki BoxeR-hyung a számunkra. Néha olyan ő, mintha az apánk lenne, egy alappillér, máskor viszont olyan, mint egy barát… nem lehet őt puszta szavakkal leírni. Olyan régóta játszik már, hogy pontosan tudja miként érzünk. Elképesztő, hogy mennyire gondoskodik rólunk, legyen szó egy felmerülő problémáról, esetleg csak arról, hogy szükségünk lenne valamire, vagy bármi más játékkal kapcsolatos dologról. Emellett a mentális épségünkre is ügyel, és ez az elképesztő gondoskodás az, amiért ő mindnyájunk erőforrása.

Milyen álmaid vannak itt az e-Sport világában?

Boxer-hyung egyszer azt mondta nekem, hogy egy olyan e-Sportolót szeretne kiadni a kezei közül, aki összehozza az egész világot. Én akarok lenni ez a játékos.

Kérlek, így végezetül üzenj valamit a külföldi rajongóidnak.

Hello^^ Úgy gondolom, hogy csakis azért maradhattam még meg játékosnak, mert olyan rajongóim vannak, mint ti, akik őszinte örömmel fogadjátok a győzelmeim és bíztattok a vereségeim után. Valahogy vissza akarom fizetni a rajongókat! A mostani MLG Anaheimen! Jobb, ha felkészültök!! ^^

Forrás: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=248130


Comments (5)

  • scr

    |

    ugy erted 29-etol. megijesztettel 😛

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz scr #1 üzenetére:
    Ha-ha, ja igen, szorri.:D Egyetlen dolog amit nem bízok a google fordítóra és tessék… : (

    Reply

  • Delebriel

    |

    Gogo MMA!

    Reply

  • Vargos

    |

    Remélem lesz pankráció indulat/hangulat megint. De nem olyan, hogy totál a verseny rovására menjen. 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.