Mizu, mizu, mizu? #4

Hero . Hírek 1644


Banner by: Atlasy; Viasz

Hajh, nyakunkon a Dio 3 béta, bajban a gazdaság, szeszélyes az időjárás, Vettel lényegében világbajnok, és még más, hasonló nyűgök csüngnek a spájzban, de mi most ezt söpörjük csak szépen félre, mintha csak a hamarosan lehulló falevelekkel tennénk így, és szegezzük figyelmünket arra, ami igazán számít: a StarCraftra.

A bejegyzésben szó lesz többek között játékos cserékről és nem cserékről és egy kis KeSPÁról. Na meg persze a versenyekről is, hiszen nem vagyunk mi MTV, hogy a saját mottónk (ez esetben címünk) legyen az egyetlen, amivel nem foglalkozunk.

Heló, Stephano! Viszlát, Stephano!

Harsogtak ám a csatakürtök, mikor fény derült a complexity klán legújabb szerzeményére, Stephanora! A Cruncher és TriMaster (tudjátok, a két srác, akik bealázták Idrát) mellett többek között Geniust és DRG-t is a keretében tudható Complexity ezúttal a Millenium klán francia üdvöskéjét, Stephanot igazolta le. Nem hiszem, hogy azért, mert ő is megverte nem régiben Idrát, sokkal inkább azért, mert – hát mondjuk ki -, ő a legígéretesebb külföldi Zerg játékos. Ezzel aligha lehet vitatkozni. Mit várjunk tehát ettől a tranzakciótól? Erre van egy egyszerű válaszom: semmit. Van egy bonyolultabb is: semmit sem.

Történt ugyanis, hogy a Millenium bekavart, Stephano pedig visszatáncolt, így nagyjából egymás nyomait fedték el, hiszen egyfelől azt lehet mondani, hogy a játékos sem akarta már igazán ezt az alkut, másfelől pedig a gonosz Millenium nem engedi a csöpp kis csodagyerekét. A bibi azonban ott volt, hogy Stephano önként és dalolva írt alá egy szerződést. Akkor most mégis mi a gond?

Stephano már a StarCraft 2 megjelenésekor csatlakozott a Milleniumhoz, gyakorlatilag ismeretlenként. Mindent megadtunk neki, amit csak tudtunk, ma pedig már egy óriási tehetségként számol vele a nagyvilág, akiben rengeteg lehetőség lakozik, mi pedig balgák lettünk volna elereszteni egy másik csapathoz. Ez agyrém.

A Complexity félrevezető módszerekkel vette rá Stephanot, hogy végül egy rossz döntést hozzon. Hosszas megbeszélés után Stephano belátta a hibáját, és úgy döntött, hogy a Milleniumnál tölti az elkövetkezendő egy évet is.” – Cedric „Cedrix” Page, a Millenium elnöke.

A Complexity természetesen nem maradt rest a válaszadással.

Mr. Page azon rágalma, hogy mi félrevezettük volna a játékosukat, egy szemenszedett hazugság. Hetekig tartó alkudozások és a Millenium ajánlataira való folyamatos rálicitálás eredményezte, hogy Stephano végül aláírt. Senkit sem hajtott a tatár.” – Jason Lee, a Complexitytől.

Nos, nehezen követhetőek az események, de végül sikerült közös megegyezésre jutniuk a feleknek, amelynek a lényegi része az, hogy Stephano végül is a Milleniumnál marad. A megállapodás szövegéből nem idéznék, ugyanis nagyobb kamuseggnyalás folyik benne, mint két tinicsaj békülése alatt. Ha egy tökéletes világban élnénk, akkor most azt mondhatnánk, hogy happy end, mindenki belátta a maga hibáját, és végül az igazságosság jutott érvényre, de valószínűleg csak annyi történt, hogy a Complexity pontosan tudta, hogy a francia jogrendszer ellen esélyük sincsen, így vagy kiállnak az igazukért, és akár évekig vergődnek a semmiért, mert úgy sem ítélnek majd nekik semmit, vagy pedig egy kifacsart vigyort odabiggyesztenek a pórnép elé, ezzel is azt a látszatot keltve az emberekben, hogy itt minden oké, dübörög az SC2. Na igen, csak épp az bizonyosodott be, hogy egy aláírt szerződés annyit ér, mint egy WC papír. Gondoljunk csak bele egy percre, hogy mi volna akkor, ha a KeSPA felügyelné esetleg ezeket a dolgokat? Lehet szidni azt a szervet, hiszen olyan, már-már könnyfakasztóan nonszensz dolgokat csinál, hogy kizár egy játékost az egyik legrangosabb tornáról, amiért kérvény nélkül pause-olt le egy meccset, holott épp az volt a gond, hogy a billentyűzete elszállt. Azonban ha ott aláírnak valamit, akkor az úgy is van. Ha X aláír Y-hoz, akkor utána nincs duma. A Milleniumot úgy térdelték volna gyomron egy ilyen hepciáskodás után, hogy örült volna, ha még indíthatja a játékosait a versenyeken.

Szerintem elgondolkoztató. De ne lovagoljuk túl a témát, próbáljunk picit hunyorgatni, és nem észrevenni ezt a szégyenfoltot az SC2 lepedőjén. Reméljük többet ilyen már nem lesz.

Heló, Naniwa! Ugye te maradsz?

Naniwa most először nem azért vált klán nélkülivé, mert páros lábbal rúgták volna hátsón, hanem mert a szerződése lejárta után arra jutott az előző klánjával, a Dignitassal, hogy nem hosszabbítanak. Az ok hamarosan nyilvánvalóvá vált, hiszen a Complexity bejelentette a legújabb Protoss szerzeményüket, Naniwát!

Itt már nem volt sem dráma, sem feszkó. Itt egy sikeréhes, bajnok-mentalitású külföldi játékos, aki a legjobb szeretne lenni, és ehhez muszáj Koreában tartózkodnia, és itt egy gazdag klán, akik ezt szívesen pénzelik, cserébe azért, hogy az ő mezükben gyalázza a n00bokat. Na, gyalázásról azért még nincs szó, de egy hónaptól még ne várjunk csodát.

Itt szeretném megjegyezni, hogy ma a villamoson láttam Naniwa KIKÖPÖTT (de ezt így higgyétek el ahogy én ezt most leírom ide nektek) hasonmását. Már a kezemben remegett a mobil, de nem volt szívem pofán fényképezni a srácot. Na jó, beverte volna a pofám, konkrétan, de had színezzem már ki a saját sztorim… A Corvinusra jár amúgy. Asszem. Lehet csak a csaja.

A Complexity csapatának jelenlegi kerete: rsvp, Ryan, Ryze, Cruncher, CatZ, Drewbie, Minigun, TriMaster, NaNiwa, DRG, Genius.

Már csak egy ütős Terra játékosért kéne kicsengetni a zsetonokat és good to go, sir! lenne.

Barát a bajban, azaz Major nagy lehetősége!

A megzabolázhatatlan, örök forrongó mexikói, Juan, ismertebb nevén Major, utoljára akkor hallatott magáról, mikor kirúgták a sixjax klánból, ami aztán nem sokkal később darabokra is hullott, feloszlott. Major kirúgása senkit sem döntött hanyatt, hiszen kutyából nem lesz szalonna, Juan pedig addig járt a kútra, amíg el nem törött már vagy huszadjára is. Ezek után felmerülhetett a kérdés, hogy mégis kinek kell ő? Mármint, milyen csapat fogadná be? Igen, Naniwa személyében láthattuk, hogy miképp válhat egy – mondjuk ki – komplett idiótából a külföldi közösség egyik büszkesége, de Major más, nagyon más. Akkor miért gyakorol most Koreában a TSL csapatnál és miért készül a kint létéről egy mini dokusorozat Artosis jóvoltából?

Az a helyzet, hogy Majornak egy rendkívül jó barátja van Artosis személyében, aki annyira bízik ebben a srácban, hogy elintézi neki, hogy a jelek szerint a jelenlegi legjobb koreai csapatnál edzhessen. Azért ez nem semmi.

Én kívánom a srácnak a legjobbakat, és reméljük izgalmas kis videósorozat kerekedik ebből a dologból. Az imbalanced shownál már most jobb, noha itt (még?) nem volt ál pacsi.

Polt csapatot váltott.

Otthagyván a Prime-t (nincs több OptimusPrime…), leszerződött a TSL csapatához. Miből lesz a cserebogár, ugyebár. Szegény Coach Lee az egyik legellentmondásosabb személyisége volt a StarCraft 2-nek, amikor is a TSL csapat neve hallatán csakis a játékos botrányokra asszociáltunk. Lee-től elorozták Pumát, FruitDealer és TesteR lelépett, a morál pedig a béka feneke alá süppedt. Még az SC2Con (ezt szánták az SC2 „igazságos” KeSPÁjának) is kizárta a köreiből a TSL-t, noha később visszavették.

Ma már olyan kvalitású játékosok akarnak csatlakozni, mint pl. Polt, és a csapat a GSTL-en is bitang erősnek bizonyult eddig, szóval ha a SlayerSen kívül még lehet egy csapatot ritka szimpatikusnak nevezni, akkor az mindenképp a TSL.

Gosu a klánom, gosuk vagyunk mi is!

Teljesen jogosan mondhatna ilyeneket Vibe és DDE, akik nem sokáig maradtak klán nélkül a Sixjax feloszlása után, hiszen lecsapott rájuk az It’s Gosu, számomra ismeretlen csapata. Fel is ütöttem gyorsan az enciklopédiát, és kellemesen kellett, hogy csalódjak, ugyanis combos kis csapatkának néz ez ki. Íme az ismertebb nevek a keretből: Hwangsin, wbc, Pokebunny, Gatored, Ostojiy, DoA (bár ő nem a játéktudása miatt ismert), és most már bátran idesorolhatjuk a mostani szerzeményeket is. Ezzel azért már ki lehet állni a porondra.

Nem múlhat el „mizu…” bejegyzés IPL hír nélkül! Ha van liga, amit a tévé képernyőjére szántak, akkor az bizony az IPL, hiszen elképesztően profin foglalják keretbe a meccseket. Bátran mondhatjuk, hogy kuriózum. A liga már a 3. szezonjánál tart, és szakítva az előző kettő által teremtett hagyományokkal, az egész verseny offline fog zajlani. (Már amenynire a Bnet 2.0-nál nevezhetünk bármit is offline-nak)

A verseny október 6-tól 9-ig fog tartani, a helyszín pedig az Amerikai Egyesült Államok lesz. A verseny három elemből fog összeállni, tehát most halkítsuk le szépen a háttérzajt, mert zagyva tibor alias szintiboy magyarázat következik.

1. Csoportmeccsek

Nyolc játékos az IPL 2. szezonjából kapott meghívást, másik nyolcnak pedig online selejtezőkön keresztül vezetett az út idáig. Őket most szépen négy darab négy fős csoportba osztották. Innét még senki sem eshet ki, hisz ezek a csoportmeccsek arra szolgálnak, hogy a játékosokat ne full random dobálják be az Egyenes Kieséses részbe, hanem lehessen őket valami alapján rangsorolni, szétválasztani. A csoportok a következőek:

A csoport:

  • Stephano
  • aLive
  • BoxeR
  • HuK

B csoport:

  • Ryung
  • Strelok
  • Ret
  • MC

C csoport:

  • HerO
  • Sleep
  • Thorzain
  • Select

D csoport:

  • TheStC
  • MMA
  • White-Ra
  • IdrA

2. Helyszíni kvalifikáció

Miközben a nagyok birkóznak, addig másik 256 játékos szintén püfölheti egymást a helyszínen, ők már azonban egy double-elimination rendszerben tolják, azaz van egy vesztes és egy győztes ág is. Minden meccs BO3 lesz. A legjobb tizenhat játékos bekerül az Egyenes Kieséses részbe.

3. Egyenes Kiesés

Itt egyesül a tizenhat-tizenhat játékos a csoportokból és a helyszíni kvalifikációból. Itt már nincs veszets ág, szóval aki elbukja a maga kis BO3-át, az búcsúzkodhat is. Az elődöntők BO5, a döntő pedig BO7 rendszerben fog majd zajlani.

A díjazás a következőképp néz majd ki:

1. helyezett: 6 450 000 Ft*
2. helyezett: 2 580 000 Ft
3. helyezett: 1 720 000 Ft
4. helyezett: 1 290 000 Ft
5-8. helyezett: 645 000 Ft
9-16. helyezett: 430 000 Ft
17-32. helyezett: 215 000 Ft

*1$=215 Ft árfolyamon számolva

A NASL-t sohasem követtem igazán, nem is hinném, hogy valaha is fogom, lévén nem is nagyon akarom, de ettől még szemezgethetünk a csoportállásokból, nem igaz? Kár, hogy a koreaiak majdnem mind visszautasították a részvételt (pontosabban a csapataik), de végül is érthető a döntésük. Van egyébként olyan, aki ezt rendszeresen követi, netalántán elő is fizetett rá? Ha igen, akkor esetleg szeretne róla írni egy kis figyelemfelkeltő irományt? Hátha alapon…

1-es Divízió:

  • (2-0) Hero
  • (2-0) Demuslim
  • (1-1) Cruncher
  • (1-1) Lowely
  • (1-1) Fenix
  • (1-1) Vibe
  • (0-2) Sheth
  • (0-2) White-Ra

2-es Divízió:

  • (2-0) Huk
  • (2-0) Cloud
  • (1-1) Darkforce
  • (1-1) Brat_OK
  • (1-1) Mana
  • (1-1) Rain
  • (0-2) Haypro
  • (0-2) Axslav

3-as Divízió:

  • (2-0) Idra
  • (2-0) Morrow
  • (1-1) Kiwikaki
  • (1-1) Jinro
  • (1-1) Socke
  • (1-1) Hwangsin
  • (0-2) Sjow
  • (0-2) Softball

4-es Divízió:

  • (2-0) Ret
  • (2-0) Strelok
  • (1-1) Inka
  • (1-1) Select
  • (1-1) Sen
  • (0-1) Moonglade
  • (0-1) Nightend
  • (0-2) Incontrol

5-ös Divízió:

  • (2-0) Dimaga
  • (2-0) qxc
  • (2-0) Puma
  • (1-1) TT1
  • (1-1) Hasuobs
  • (0-2) TLO
  • (0-2) Moman
  • (0-2) Tyler

GSTL és Arena of Legends

A GSTL elődöntőit e hó 29-én és 30-án 11:10-től tekintheti meg a nagyérdemű, és végre újra láthatjuk a Venus és a Jupier csoport első helyezett csapatait is játszani, hiszen a TSL a Prime-mal ütközik meg, a HoSeo pedig az MVP-vel. Remélem a döntőbe is a két csoportgyőztes jut, mert lenne annak egyfajta pikantériája.

Az AOL-ban már túl vagyunk a csoportkörön, ahol is minden továbbjutó magabiztos 2-0-val abszolválta ezt a kört. Az elődöntő egyik ágán July vs DRG meccset szemlélhetünk, a másikon pedig ismét egy elődöntőben fut össze MMA és MKP. Bizonyára mondanom sem kell, hogy én melyik két arcot látnám legszívesebben a döntőben. Ó, csak történjen meg!

Október közepén elindul az MLG nemzeti döntője előtti utolsó felvonás, az MLG Orlando. A csoportok beszéljenek önmagukért.

A csoport:

  • Idra
  • Haypro
  • TLO
  • Boxer
  • Drewbie
  • Egyenesági bejutó

B csoport:

  • Kiwikaki
  • Bomber
  • Incontrol
  • Sheth
  • Puma
  • Egyenesági bejutó

C csoport:

  • Slush
  • Ret
  • Rain
  • Machine
  • Hongun
  • Egyenesági bejutó

D csoport:

  • Huk
  • Tyler
  • Hero
  • MC
  • July
  • Egyenesági bejutó

Köszönöm a sorsolóbiztosoknak, hogy kapásból kilőtték az A és C csoportot, így legalább könnyebb lesz kiválasztani, hogy mit is nézzek. A D csoport nagyon vicces, de a B izgalmasabb lesz. Főleg azért, mert én minden MLG-hez úgy állok hozzá, hogy majd itt jelenti be Kiwi a visszavonulását!

Végső tipp? 1. Incontrol 2.Hongun 3. Gretorp. Itt olvastátok először.

Az EG Master’s Cup már a második SC2-es szezonjánál tart, annak is az utolsó körmérkőzéses hetében. Az első szezont ugyebár a Mouz nyerte 3-2-re a Complexity ellenében, a szervező EG csapata pedig még csak tovább sem jutott. Nos, az utolsó hét előtt a következőképp áll a tabella (az EG-nek már nem lesz több meccse; az első négy helyezett jut be a rájátszásba):

  • 21 pont – Evil Geniuses (6-1)
  • 18 pont – Team Empire (5-1)
  • 17 pont Mousesports (5-1)
  • 15 pont FnaticMSI (3-3)
  • 14 pont Dignitas (3-3)
  • 10 pont It’s Gosu eSports (2-4)
  • 6 pont Sixjax (1-6)
  • 6 pont Complexity (0-6)

A törpe, aki óriást játszott.

AZ SC2Con azért jött létre Koreában, hogy egyfajta összefogó szervként működjön, ami egyben tartja az egész kócerájt, amit mi csak StarCraft 2 pro scene-nek nevezünk. A bibi viszont ott volt, hogy míg a tikok feladatukhoz hűen rikácsolgattak bőszen, addig az SC2Con, akinek a kakas, azaz a KeSPA SC2-es megfelelőjét kellett volna játszania (illetve annak egy kevésbé diktatórikus formáját), csúnyán megbukott. A döntései súlytalanok voltak, és olyan bagatell dolgok fordulhattak elő, mint a TSL kizárása (aminek igazából semmi következménye nem volt), majd visszavétele (ennek sem). Kéne hát ide a KeSPA?

Az óriás, aki törpévé lett.

A Brood War az elmúlt hónapban rengeteg súlyos pofont kapott. Szponzorok léptek le, csapatok bomlottak fel, és az egyik StarCraftot sugárzó tévéadó is inkább zenékre váltott. Ez enyhén klimaxossá tehette a drágalátos KeSPÁt, ugyanis csakis az ő érdemük, de mondjuk inkább úgy, hogy szégyenük (túl sok volt Szaniszlóból…), hogy a Koreában megrendezésre kerülő IeSF világbajnokság StarCraft 2-es számában nem indulhatnak koreaiak.

Igen, jól olvastátok, de rakjuk csak össze a kirakóst, vagy, hogy stílusosak legyünk, a legót újból. Van egy versenysorozat Koreában. A versenysorozat egyik tagja a StarCraft2, aminek apja a Blizzard, anyja Korea. És egy koreai játékos sem indulhat. Egy sem. Null. Zéró. A végtelenül pozitív mentalitású emberek talán most egy velős magyarázatot várnak, de a KeSPA csak annyit mondott, hogy ők nem ismerik el az SC2-t, mint saját játékukat, szóval szevasz van, ugyanis a KeSPA kezében van az, hogy kiket küld ki Korea színeiben versenyezni.

Hát nem gyönyörű, hogy a Brood War süllyedő hajóját ahelyett, hogy valamiképp rálasszózná az StarCraft 2-ére, inkább abba is léket akar fúrni?

Kötelező látni…

Nem rég zajlott az OSL fináléja, ahol Fantasy mérkőzött meg Jangbival. Nem számít, ha még életedben egy SC1-es meccset sem láttál, az sem számít ha esetleg utálod ilyen vagy olyan okból kifolyólag. Ezt, a döntő ötödik, mindent eldöntő meccsét kötelező megnéznie minden StarCraft fannak, és nem véletlenül nem írtam szériaszámot a játék után, ugyanis SC1 vs SC2 viták ide vagy oda, aki egy kicsit is szereti ezt a játékot, mint eSportot (is), annak a következő meccs a Mekkája. Ennél jobb búcsúzásra nincs is szükség!

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8


Comments (13)

  • GeryGTK

    |

    u de lassú a bw a sc2höz képest. kespa továbbra is nevetségesen viselkedik.

    Reply

  • Utopia

    |

    haha, a banner fasza lett :))

    Reply

  • Hero

    |

    Legend, ha nem tudsz a témánál maradni, akkor ne is posztolj inkább, már így is sok van a számládon, tybb.
    Köszönet a ninjabannerért viasz, bárki is tette be! Pofás!

    Reply

  • Synaptic

    |

    Jó lett! Viszont valamit nem értek, MLG -> A csoport -> TLO protoss?

    Reply

  • Hero

    |

    Hopika, javítva!
    Legend, tényleg utoljára szólok.:( Elhiheted, hogy nekem mindegy, hogy itt vagy-e az oldalon vagy sem.

    Reply

  • Hero

    |

    MLG D csoportja átírva, mivel DRG és Socke nem tudnak részt venni a versenyen.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Ez aztán nem volt rövid olvasmány… Minden elismerésem…

    Reply

  • rici

    |

    az elso 4 meccs fennvan valahol?

    Reply

  • IPL 3 kibeszélő | Starcraft II Hungary

    |

    […] résztvevőkről, versenyformátumról és díjazásról már egy előző bejegyzésben tájékozódhattatok, így most nincs is más hátra, mint élvezni a négy napig tartó versenyt. […]

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.