Mike Morhaime: „Idén elrajtol az SC2-es Proleague”

Hero . e-Sport, Hírek 1118

„Tisztában vagyok vele, hogy a KeSPA és az OGN is szeretne Starcraft 2-es tornát rendezni. Arra számítok, hogy hamarosan minden akadályt elgördítünk és ez a torna már idén megrendezésre kerül.”

Morhaime a meccs előtt beszélt a koreai sajtónak a Starcraft 2-es Pro League részleteiről. „A látogatásom célja, hogy minden résztvevő féllel asztalhoz üljek, és hogy tovább javítsuk a kapcsolatunkat Koreával. Rengeteg dolog fog történni az idén Koreában. ” – mondta Morhaime

Jelenleg a GOM TV-nek kizárólagos joga van a Starcraft 2-es versenyek megrendezésében Koreában. A KeSPAhoz tartozó progamerek továbbra is a Starcraft 1-es ligákra koncentrálnak, a KeSPA és a Blizzard közötti tárgyalások pedig megakadtak.

Most azonban Morhaime koreai látogatásával valószínűsíthető, hogy a Starcraft 2-es pro league-ről szóló tárgyalások fellendülnek. Az üzleti partnerek képviselői azt jósolják, hogy nagy valószínűséggel az idei pro league első szezonja után, és a másodikkal közel egy időben fog elindulni a Starcraft 2-es liga.

Morhaime hozzátette: „A KeSPAval együttműködve már idén szeretnénk elindítani a Starcraft 2-es pro league-et”.

A Starcraft Pro League rájátszásainak megtekintése után Morhaime azt tervezi, hogy elutazik Makdongba, hogy ott meglátogassa a GOM TV Starcraft 2-es GSTL stúdióját.

Forrás: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=321400


Comments (8)

  • Maigowanin

    |

    Jó hír, remélem pár BroodWar-sos csapat is átigazol. Szivesen látnék egy pár játékost SC2ben. mit művelnének kis idővel miután megismeik a játékot. Ha még nem ismerik egyáltalán tüzetesebben. 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    Bizonyára az én hibám, de ezt a hírt nem tudom hova tenni. Nincs kedvetek egy kis magyarázatot beleírni, vagy a végére írni?
    Most több az SC1 pro csapat, mint SC2 pro csapat? Vagy csak Koreában? Más is fogja majd a GSL-t közvetíteni, vagy csak a GSTL-ről van szó? Ez egy külön rész lesz, mint a GM, vagy nem törlődik szezononként? Mi az a KeSPA, miért szakadtak meg a tárgyalásai a Blizzard-al, és miről tárgyalnak? OGN és a KeSPA és a Blizzard mind egyet szeretnének, de nem együtt, hanem külön külön, vagy csak az egyikük rendezhet ilyet? Mitől más ez a torna, mint a GLS, vagy akármelyik másik verseny a világon? Minket miben érint az, hogy sokminden fog Koreában történni idén? Lesz ennek bármilyen hatással pl. az EU régióra? Pár szót mesélhetne valaki Morhaime-ről is, ki Ő, miért pont Ő, és mit csinál, miben érdekelt, és kiket képvisel?

    Reply

  • Hero

    |

    Mike egy Blizz fejes, ez lemaradt, de a többi úgy szerepel itt, mint ott. A kérdéseid egy részére a válaszokat még senki sem tudja (pl. milyen hatással lesz az EU-ra), a másik része egyéntől függ (miért jó nekünk, ha Koreában sok dolog fog történni az idén, lehet valakit egyáltalán nem érdekel Korea), egy részéről pedig már volt szó (pl. a tárgyalásokról úgy emlékszem, hogy több cikkben is említés, de egyre biztosan emlékszem). Lehet kevesebben vannak tisztában az SC1-es ligákkal, mint gondoltam, de ez csak egy hírecske, ha sikerül beindítaniuk a banzájt, akkor lesz róla szó részletesebben is. Addig max spekulálni lehet.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Hero #3 üzenetére:
    csak próbáltam értelmezni, azért köszi 🙂

    Reply

  • CT.CacoS

    |

    Válasz Hero #3 üzenetére: Egy fejes? xd Michael (Mike) Morhaime a Blizzard elnöke és egyben egyik alapító tagja.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz CT.CacoS #5 üzenetére:
    Alapító tag, elnök… nem az ilyenekre mondják, hogy fejes?:D Lehet rosszul tudom.:P
    Válasz Eyesis #4 üzenetére:
    Á, semmi, igazából igazad van, csak most megpróbáltam picit casualra venni a dolgot, hogy nem fűzök hozzá semmit a bejegyzésben, de azt hiszem pont rossz hírt választottam ehhez.:D Whatever, lesz epic pro league, örülni kell. =) Na meg kíváncsi mindenki arra, hogy mit tud kezdeni a gémmel a Kespa.

    Reply

  • CT.CacoS

    |

    Válasz Hero #6 üzenetére: Ő *a* fejes (nem *egy* fejes) !!! xd

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz CT.CacoS #7 üzenetére:
    Close enough!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.