Hogyan vásároljunk magunknak egeret?

nfteamDexy . Leírások, Stratégia 3575

Elég régen kaptam egy felkérést (amit személyes okok miatt sokáig nem tudtam teljesíteni), hogy írjam meg, hogy én hogyan választottam ki a gamer equipmentjeimet. Talán azért is kaptam ezt a kérést, mert lassan 10 éves esport karrierem során sok fajtát próbáltam ki, vettem meg, használtam és bántam meg.

Akkor kezdjük is el.

A legfontosabb dolog, hogy legyünk tisztában mit is jelent az, hogy egy ilyen eszközt gamernek mernek nevezni.

Gamer kontra átlagos egér

Gaming Vs Casual

Az első dolog, ami rögtön szembeötlő az a csicsás kinézet. Némelyiknek fura a formája némelyik pedig úgy villog, mint egy karácsonyfa. Mégis felmerül a kérdés, hogy ha nekem van egy 1500 forintos egerem, ami tökéletesen kiszolgál, akkor miért fektessek be egy ilyen egérre?

A szép külső rejt egy belsőt is:

A legfontosabb különbség maga az érzékelő ami be van építve ezekbe a kütyükbe. Ezek általában nagyobb sebbességgel operálnak mint az áltagos egerek. Ezt a sebbességet DPI-nak is nevezzük, ami a Dot Per Inch rövíditése.  Dots Per Inch, az inch-enként előforduló képpontok számát hivatott meghatározni. Például, ha az egerünk 800 DPI-vel rendelkezik akkor 800 képpontot tud kezelni 1 inchen belül.

Ekkor jön a nagy kérdés, hogy miért vegyek egy márkás egeret ami akkor ugyanakkora DPI-t tud kezelni mint egy normális noname egér? Jogos a kérdés, s persze erre ennyit szoktam mondani, hogy olcsó húsnak híg a leve. Tény technikailag papíron ugyanazt tudják, de a két gyártó nem rendelkezik mégsem ugyanazzal a technológiával. (persze vannak kivételek, de ahoz szerencsésnek kell lenni nagyon). Ha játszani akarsz törekedjél arra, hogy az egered bármilyen felszínen, ugyanolyan pontossággal megállja a helyét. Ez általában nagyon fontos, mert így teljesen mind1, hogy milyen egéralátétet veszel hozzá, ugyanúgy kell hogy viselkedjen. Apropó egér alátét : Ebből is ügye van a normális meg a gamer változat. Ezt persze bizonyított tény, hogy a gamer változaton sokkal könnyebb az egeret mozgatni mert eleve erre fejlesztették, de valakinek erre nincs szüksége / pénze, ezért rátok bízom azt, hogy milyen alátétet is vesztek. Ha az egér minden felületen jól muzsikál akkor tényleg mindegy. (Vagy egyszerűen használd az asztalt :D)

Mostmár tudjuk mi a különbség a Gamer egér és a Sima egér között. Technikailag többet tud, gyorsabb pontosabb, több gomb is van rajta stb. Ekkor fel kell magadnak tenni a következő kérdést : Nekem mire van szükségem ?? Mivel Játszom ? Ügye ez teljesen játéktól, meg a te játékstílusodtól is függ ! Szereted az egeren váltani a fegyvered ? Vagy éppen egy WoW raid közepén az egereddel akarsz castolni spelleket ? Vagy csak spontán egy könnyű egérre van szükségem 3 gombbal ? Zsínoros ? Zsínor nélküli ? Ezt neked kell eldöntened… Vegyük az én példámat : Nekem nincsen akkora kezem és nem szeretem ha az egér súlyos. Számomra ki van lőve a nagy egér, és a súllyal változtatható egér. Mivel játszom ? Jelenleg SC2 és LoL … Hány gombra van ott szükségem ? Igazából 2,  jobb és bal!  Akkor kilövöm magamban azokat az egereket, amit 18 gombbal rendelkeznek, vagy esetleg 8-al. Egyszerű egér kell. Lézer vagy optikai ? Ez is ízlés kérdése, én nem igazán éreztem különbséget, max az árukon, mert ügye a lézeres általában mindig drágább pár ezer forinttal, technikailag meg pontosabb és jobb az élettartama, gyakorlatilag én ilyet nem vettem észre. S akkor jön az a kérdés, amire szinte senki nem szokott figyelni. Hogyan is fogom az egeret ? Igen, nem veszítek észre, maximum csak akkor, amikor megfogod az egeret elkezdesz vele játszani, és azt mondod magadban.. Hm ez fura, valami nem stimt. S akkor az egeret nézítek, pedig bennetek van a hiba. Ahány ember annyi fajta fogás. S ügye ezt nem szokták közölni a legtöbb site-n,  de a gyártók ezeket a fogásokat pontosan ismerik és úgy készítik el az egereiket. Mielőtt megveszed az egeret, fogd meg az egeret és nézd meg jól, hogyan tartod! Akkor vegyük is át gyorsan hogy milyenek vannak:

Palm Grip

Palm Grip :

Az egyszerű leggyakrabban használt fogás. Ráfekteted a kezed és szinte pihenteted rajta. Ezzel a stílussal inkább a karodat használod az egér mozgatására. Ha neked ilyen fogásod van akkor neked egy nagy egérre van szükséged, mint pl. ami a képen látható egy Razer DeathAdderre.

 

Claw Grip

 

Claw Grip:

A karom fogás, (én is ezt használom) általában ez egy ritkább fogás, és csak bizonyos részeken fogsz rá az egérre. Nagy különbség a Palm Grip (Tenyér fogás)-hez képest, hogy itt szó szerint rákarmolsz az egér gombokra. Ezzel a stílussal általában az újjaiddal mozgatod az egeret. Ha ilyen fogásod van akkor a Razer a Lachesis-t ajánlja.

Fingertip Grip

Fingertip Grip :

S a legutolsó az újhegy fogás. Ez hasonlít a Claw Grip-re, sőt igazából úgy tekintik, mint egy változatát, de itt az a különbség, hogy amikor mozgatod az egeret főleg a csuklódat is beleviszed a mozdulatokba. Ha ilyen stílusod van, akkor a Razer a Salmosa-t ajánlja

Hozzáírnám, hogy ezek az alap típusok. Nem azt jelenti, hogy csak így lehet fogni az egeret, de ez a 3 alap fogás, aztán, hogy te neked milyen speciális képességed van egérmozgatás közben, az ember válogatja. De egy biztos: Az egér fogás az nem változik… Max, hogy hogy mozgatod.

Mostmár tudjuk, hogy milyen egérre van szükségem, melyik lenne a legkényelmesebb, akkor már csak az van hátra hogy, melyik gyártónak az egerét vásároljam is meg. Erre nem írok tanácsokat, izlések és pofonok.

Miért nem térek ki a billentyűzetekre meg fülesekre ? Mert teljesen más kategóriák, és általában bármelyik ki tudja szolgálni az embert 🙂

Köszönöm a figyelmet.
Dexy

Források :

http://www.razerzone.com/mouseguide/ergonomic


Comments (69)

  • Gepzsir

    |

    És mi az a CPI? Mi az a RPS? Mi az a Jitter? Mi az a Interpolation/Frame Skipping? Mi az a IPS vagy LOD? Polling Rate? Z-axis Tracking? Milyen fajta szenzorok vannak, és melyik miért jó nekem? Milyen egeret vegyek az SC2-höz? Az egyik milyen a másikhoz képest?
    A fenti írást egy kicsit hiányosnak tartom.
    Ez a kérdés számomra továbbra is fennál: „felmerül a kérdés, hogy ha nekem van egy 1500 forintos egerem, ami tökéletesen kiszolgál, akkor miért fektessek be egy ilyen egérre?” Elnézést amiért enyi mindent írtam, de azt hittem hogy tényleg meg tudok valamit a témáról, de csalódtam mert csak az egér tartások volt érdekes. Ami elötte van, azt feltételeztem. Gondoltam hogy nem csak a külső más, és komolyabb cucc van benne.

    Reply

  • TalanEgyLOVAG

    |

    először arra gondoltam, hogy április elsejei vicc – de érdekesnek tűnik, szóval elkezdem 🙂

    az Újhegy itt valamilyen misztikus hegységre utal?

    Reply

  • Winner_hun

    |

    ugye helyett többször szerepel az „ügye”
    zsínor – zsinór
    kérdőjelek elé miért raksz szóközt?
    „vagy esetleg 8al” – 8-cal

    Amúgy én Logitech Mx518-cal játszok.

    Reply

  • Nando

    |

    Jöhetne egy ugyanilyen cikk billentyűzetekről 🙂

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    lol… Nézzétek meg a képekett az egértartásokról, aztán jöjjönek a kérdések 😛

    Reply

  • AdamoA

    |

    Aki szeretne mindent megtudni az egerekről az menjen az el az http://www.esreality.com fórumára és olvasgassa az egeres topicokat. Mert nincs meg egy olyan kényes faj az egérre mint a quaker.

    Egyébként meg Microsoft Wheelmouse Optical 1.1a vagy más néven „wmo”. Have fun!

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Válasz Winner_hun #3 üzenetére:
    1) És ezek annyira zavaróak voltak, hogy nem jött át a tartalom?
    2) ugye helyett többször szerepel az “ügye” – A mondatot nagy betűvel kezdjük, és a végére mondatvégi írásjelet teszünk. Helyesírási kritikát fogalmazol meg sz*r helyesírással? FAIL

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    #Gépzsír… : Ennyire nem akarom elbonyolítani ha nem baj 😛

    Reply

  • TalanEgyLOVAG

    |

    Válasz Gepzsir #7 üzenetére:
    Hogyan tovább?

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Válasz nfteamDexy #8 üzenetére:
    Hopp, én beugrottam. 😀 Ügyes!
    (Nekem kicsi egerem van, és tényleg kb. úgy fogom mint a képen a karomfogás 😀 úgyhogy beoptam )

    Reply

  • Plevi

    |

    lol így nézem, hogy én vajon melyik vagyok. olvasom tovább Palm Grip hmm talán ez lennék én , olvasom tovább Razer DeathAdder pont az van nekem 😀

    Reply

  • PRGǂShael

    |

    Elnézést nem kötekedni akarok, de a DPI felbontás, nem sebesség. Az más kérdés, hogy sebesség érzetet kelt. Minél nagyobb a felbontás annál érzékenyebb az egered, ezért még ha kicsit is mozdítasz a monitoron nagyobb távot tesz meg a kurzor, ezért tűnik gyorsabbnak.

    Reply

  • piistii87

    |

    nekem steelsseries xai egerem van a legjobb gamer egér :p

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    #12 PRGǂShael Kb. Azt írtad le amit én 😀

    Reply

  • Madeye

    |

    Miután elolvastam erős rossz érzés fogott el, hogy miért tettem. Szerintem gyenge lett a cikk Dexy, úgy érzem nem válaszoltad meg a miért vegyek drágább egeret kérdést sem. Kitértél a DPI-re meg az egér fogásra, de nem hiszem, hogy ennyin múlna, hogy miért vegyük meg a magasabb árkategóriást.. etc.
    Persze, szvsz.

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz Madeye #15 üzenetére:
    Ez egy szubjektív vélemény, és a cikk címe „Hogyan vásároljunk magunknak egeret?” sem arra adhat választ, hogy miért éri meg a drágább egér. Ahány ember, annyi szokás és vélemény.

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    Válasz Madeye #15 üzenetére:
    Ahogy Daca is mondta, nem azt mondtam, hogy vegyél drágább egeret, én csak kitértem, hogy szerintem miért jobb a drágább egér, de arra is kitértem, hogy valakinek nem kell az! Olvasd el még egyszer. A cikk főleg arra megy rá, hogy tényleg ha akarsz venni egy gamer egeret, akkor hogy válassz magadnak. Sosem írtam azt, hogy dobd ki a mostanit.

    Reply

  • OmenTD

    |

    Én annyoval kiegésziteném hogy aki ezekután sem tudja eldönteni hogyan fogja az egeret és mekkora patkány is kell neki az vegyen Cyborg RAT 9-et azt belövöd a kezedre oszt csö.

    Macrozni is tudsz vele, például én oldalsó gombokra raktam a queen spawn larva-t 1 click és már be is löttem a cuccot 😉

    Reply

  • ProNoob

    |

    Nekem egy olcsó gamer egerem van A4tech X7-es egér. Én ajánlani tudom mindenkinek, a baráti körömnek ilyen van és mindenki meg van vele elégedve, főleg ha az árát megnézzük. Hardveres DPI gyorsítása van 400-3000dpi-ig tudod állítani, 5gombos és beleillik a kézformájába. Ha valaki nem tud tízezreket költeni rá, de egy jó egeret szeretne, akkor vegyen ilyet.

    Reply

  • OmenTD

    |

    ProNoob nekem is volt olyan ténnyleg nagyon jó

    Reply

  • xplode

    |

    Válasz ProNoob #19 üzenetére:
    ami azt illeti, nekem is van egy ilyen X7esem, ráadásul ez van itt velem albérletben és ezzel is játszok mostanában, otthon viszont egy TT esports Black egerem van, és tuti h legközelebb már felhozom, mert agyvérzést kapok ettől az X7estől, olyan pontatlan (a másikhoz képest). Jó, nem is egy árkategória, az X7es 20€ volt, a Black meg 33€ de ott is van az a különbség. Persze az X7 még mindig jobb mint egy sima, pl tescos egér, de akinek már van 20€ja egérre, azt ajánlom, tegyen még hozzá egy kicsit és nem fogja megbánni.

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Hogyan vásároljunk magunknak egeret?
    Erre kb az a válasz, az alapján, ahogy az egeret fogod.
    Namármost ez hülyeség.
    Egy olyan egeret amit arra készítenek, hogy teljes tenyérrel fogd, azt teljes tenyérrel fogod fogni, nem ujjhegy fogással.
    Az én x7-esemet pl ujjhegy fogással használom, de az előtte lévő egeremet teljes tenyérrel fogtam, a suliban az egeret meg karom fogással használom.
    Én csak arra lennék kíváncsi, hogy a 10k-s logitech egér, ami egyszerű mint a faék, mi kerül rajt 10k-ba?

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Válasz xplode #21 üzenetére:
    Lehet szösz ment az érzékelő alá, vagy te nagyon maximalista lehetsz, bár megnézném mit csinálsz a pasziánszon kívül.

    Reply

  • swift

    |

    Válasz FoPǂSpirit #22 üzenetére:
    Nem tudom… nekem volt mini egerem, ami karom fogásra volt kitalálva és borzalmas volt, nem is tudtam használni… nekem a „közepes” jön be az 5ujjas és soha nem vennék mini egeret

    Reply

  • Madeye

    |

    Válasz DACA #16 üzenetére:
    Válasz nfteamDexy #17 üzenetére:
    Igen megértettem, hogy nem vetetni akartál velem egy újat. (Amúgy nekem is gamer egerem van, Razer diamondback még a bw-s időkből ex. Victornavorski) 🙂
    Én azt mondtam, hogy szerintem nem fejtetted ki eléggé, hogy szerinted miért is érné meg jobban. A DPI nyilván csak a jobb egereknél lesz magas, de az, hogy odafigyelsz-e az egérfogásodra még nem egy érv amellett, hogy drágább terméket vegyél, lehet, hogy 1000 Ft-osban is meglehet találni a kéztartásodnak fekvőt.
    És persze no offense, csak építő jellegű kritikának szántam amit írtam.

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Válasz swift #24 üzenetére:
    Nekem pl a tenyeres volt rossz, de nem azért mert a tenyérfogás az nekem nem jön be, hanem azért mert gagyi volt az egér.
    Az hogy ki szerint melyik fogás a jobb (gyorsaság, pontosság, kényelem) már más kérdés.

    Reply

  • lokids

    |

    MX518. Annó bizonyított UT2k4-ben évekig. Sc-ben is tökéletes. Nem kell jobb. Viszont van egy manta típusu hasonló formájú olcsó egerem is. Hétköznapi használatban nem tudnám megindokolni, hogy miért éri meg jobban a drágább. Viszont mint gyors kézmozgást kéne lekövetnie, már bajban van. Míg az MX518-al viszonylag pontosan tudok kattintani, az olcsóbal gyakoribbak a félrekattintások. Nem tudja lekövetni amit szeretnék. Pedig papíron ugyanazt tudja.

    Reply

  • viasz

    |

    Én egy Logitech mx610 (balkezes) után vettem egy Razer DeathAdder-t (balkezes). A Logitech-el annyi volt a bajom, hogy nehéz, mert vezeték nélküli. Formára elég hasonlóak, így fogásra is, ennek ellenére a Razertől viszonylag hamar elfárad a tenyerem, szemben a Logitech-el. Emellett a görgője is nehezebben mozog, így sajnos az sem nyerte el a tetszésemet. Az érzékelője valóban pontosabb, így gyorsabb is, viszont kevesebb felületen működik jól. (Infrared vs. laser.) Egy határozottan nagy előnye van a Razernek, hogy jóval könnyebben siklik az egérpadon. Ezt a teflon talpaknak köszönheti.

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Válasz viasz #28 üzenetére:
    az a4 tech x7 is teflon talpas 🙂

    Reply

  • Shazeen

    |

    Nekem Lachesis van, kicsit szokni kellett, de mostmár a QuakeLive kis gyakorlás után alakul. Kár hogy nem lehet súlyozni, mert a shaftot néha túlhúzom. ja és persze vettem hozzá Goliathus egérpadot is a precíz verziót, amin elvileg nem siklik olyan könnyen, de így is alig érek az egérhez és röpül 🙂

    Reply

  • DirtyIdea

    |

    Razer Imperator…én rá esküszöm…!:D

    Reply

  • joeace

    |

    Nálam még egy régi razer copperhead muzsikál egy roccat taito paddal, ha majd elnyű akkor lehet én is az X7-et választom mert bár mindig is idegenkedtem az A4tech-től (mert bóvli sz@rnak gondoltam) de több ismerősöm elégedetten használja, igaz hogy fps-re…

    Szerintem sc-hez nem kell különösebben jó, drága és pontos egér. Az már egy más kérdés hogyha kiad az ember pénzt egérre akkor nem azt veszi meg ami fél évnél sem bír többet.
    6-10K az árszint ahol nézelődöm.

    #
    A cikkhez:

    NE haragudj Dexy de egy kicsit gyengének éreztem és összecsapottnak persze még így is az átlag fölött van csak az a baj hogy rohadt igényesek vagyunk mi olvasók és szeretnénk minél több részletben elmerülni ha már ilyen izgalmas téma kerül terítékre 🙂
    Am köszi a ciikket ettől függetlenül remek ! 🙂

    Reply

  • PRGǂShael

    |

    Gigabyte GM-M6880 lézeres, 3 DPI felbontás. Több mint jó. Az ára meg… nos… több mint jó.

    Reply

  • DirtyIdea

    |

    Razer Imperator, és alá egy goliathus control…én erre a duo-ra esküszöm:D:)

    Reply

  • xplode

    |

    Válasz FoPǂSpirit #23 üzenetére:
    modjuk passziánszt nem játszok. amúgy meg nem azt mondom h nagyon rossz, csak a Blackhez képest kevésbé pontos és kényelmes. és nem is az SC közben van vele a gond (bár a finom mikrót megneheziti), windowsban nehez vele operálni-bár egy jobb alátéttel tuti h többet ki lehetne hozni belőle. Jah és úgy tudom, nem teflon talpas, van is belőle tartalék, lehet cserélni is kéne, kicsit már megkopott 😀

    Reply

  • snipz

    |

    én anno 16ezerért vettem razer copperheadet ami 7évig húzta úgy hogy csak az utolsó pár hónapban voltak vele problémák, abszolút megérte

    Egérválasztásnál ami szerintem szempont: fogás(ember válogatja),optika vagy lézer(én minden játékhoz a lézert ajánlom,márkás egérnél egy optikaival szemben nagyon lehet érezni a különbséget),DPI(fpshez jól jön a magasabb szám, rtshez 2-2500-nál több nem kell, bőven jó kevesebb is),gombok száma(főként játék függő),márka(kinek mi a favorit), ár(pénzátrca),illetve az élettartam(ehhez sajnos sokat kell fórumozni vagy ki kell különféle egereket próbálni)ezen kívül semmi képpen nem ajánlom a vezeték nélkülit se egérből se billentyűzetből
    Gépzsir kérdésére válaszolva azok az adatok csak parasztvakításként funkcionálnak,az egér nem egy autó, nem rendelkezik annyi lényeges paraméterrel(különböző márkáknak vannak eltérő techológiái, de nem azok alapján az adatok alapján fogod az egeret kiválasztani, ami lényeges arról fentebb írtam)
    Emellett gyakori offline tournament playerek számára lényeges lehet hogy bizonyos egerek a belső memóriájukban képesek tárolni configokat, így nem kell minden alkalommal újra belőni

    Még annyit hozzátennék hogy igaza van a cikk írójának lehet párszáz forintos gyöngyszemekre is bukkanni amikhez ha hozzászokik az ember le sem akarja többet cserélni és valószínűleg az élettartama is hosszabb mint pár kényesebb típusnak.
    Ezek nagyjából 10-11 év tapasztalatai(fps,rpg,mmo, és pár hónap rts) elég masszív egérhasználat mellett

    Reply

  • WhiteZombie

    |

    érdekes bw prok is tudtak 3k forintos egérrel játszani

    nemhogy külön kéztartásra készített egerek .. röhej

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Válasz WhiteZombie #37 üzenetére:
    + egérbe rakható súlyok, extra gombok, cserélhető felület, egér memóriájában elmenthető beállítások, valamire el kell kérni a 10k + pénzt. 🙂

    Reply

  • xplode

    |

    Válasz WhiteZombie #37 üzenetére:
    jah én sem értem, hogy tud valaki 7es BMW-vel járni, mikor régen a trabant is milyen jól ment 😀 😀 😀

    Reply

  • joeace

    |

    Válasz xplode #39 üzenetére:

    hát nem szeretném hogy letörj mint a bilifüle de ez szar hasonlat volt 🙂

    Reply

  • viasz

    |

    Egyértelmű, hogy van egy szint ( kb. a középkategóriás gémer termékek), ami fölött már nem a valódi pro gémereknek gyártják a gémer cuccokat, hanem azoknak, akik azt hiszik, majd attól ők is milyen jók lesznek. De ez így van jól, jó esetben belőlük támogatják az eSportot.
    Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb egér játékosok közt a DeathAdder (ha jól tudom). Profi tulajdonságai vannak, de viszonylag egyszerű egér. Csak annyit tud, amire tényleg szükség van.

    Reply

  • xplode

    |

    Válasz joeace #40 üzenetére:
    na most aztán mélyen megbántottal, szerintem tuti depressziós leszek legalább három és fél hétig. megyek is a sarokba sírni 😀

    Reply

  • WhiteZombie

    |

    Válasz xplode #39 üzenetére:
    mintha köze lenne egymáshoz a kettőnek

    Reply

  • breach

    |

    2evet ezekkel dolgoztam kb, amugy meg sokat is hasznalom oket. 1000 DPI folott nem erzed a kulonbseget, a masik meg hogy aki 3-4k DPIrol ir az egy picit nezzen utana. Razer MAMBA sincs akornyeken csak bizonyos esetekben es aza legdragabb razer eger kb.
    nemhogy egy 3ezer forintos brandless stuff.
    de amugy hangsulyoznam megegyszer. 1000dpi felett (ami egy atlagos normalis eger folott van egy picivel) nem igazan erzed a kulonbseget, ha nem akad es van normalis egerpadod, ami kb 2x annyit er.

    Reply

  • Winner_hun

    |

    Válasz Gepzsir #7 üzenetére:
    Látom erre felé az igénytelenség dívik. Én kérek elnézést hogy szólni mertem:)

    Reply

  • WhiteLotus

    |

    Hamár ilyen egeres téma van mára, valakinek nincs esetleg Razer Krait-ja?

    Reply

  • DennisVT

    |

    Nekem ilyen kis rohangászós fehér egerem van. Nem volt olcsó, és még enni is kér. Noname márka, állítólag mexikóból hozták. DPI nincs ráírva, és sajnos nagyon pici, egyik fogással sem igazán jó… 🙂

    Reply

  • Kaeiir

    |

    Válasz viasz #28 üzenetére:
    Razer Deathadderről más is nyilatkozta már, hogy fél óra után elfárad tőle a keze. Amúgy nyilván ez is egyénfüggő lehet. Gondolkodtam én is, hogy azt veszek, de végül lebeszéltam magam pont emiatt a kockázat miatt. (Sajna nem tudtam kölcsönkérni senkitől, hogy teszteljem néhány órát.)

    Válasz snipz #36 üzenetére:
    Azért vannak, akik FPS-t low sense-en játszák. Nem is kevesen CS-ztek anno ms intellimouse 1.1A-val, ami mindössze 400 DPI-s. Nyilván ha low sense, akkor palm grip. Ja és azért nem mind parasztvakítás, amit gépzsír írt.

    Válasz breach #44 üzenetére:
    Nekem egy steelseries kinzum van, ami azért nem a csillagos ég árkategória (8800 HUF itthon asszem, de én külföldről szereztem be), és az is tud 3200 DPI-t. Azért 3-4k DPI eléggé elterjedt ma már a piacon. Az más kérdés, hogy van-e, aki ennyin használja az egerét. Én most 1600-on használom, de ahhoz is szoktatnom kellett magam kb. egy hónapig.

    Cikk maga nem lett túl részletes, és nem is győzött meg benne, hogy érdemes drága egeret venni. Az egérvásárlási szempontokkal alapvetően egyetértek, de ettől még nem látom, hogy miért kéne drága cuccot venni. (Egyáltalán mi számít drágának?)
    High sense-es beállításokkal játszók (nagy DPI) többnyire claw vagy fingertip grippel szokták játszani. Teamliquid szerint RTS-t többnyire így szokás amúgy, de vannak kivételek.

    Reply

  • Elite.263

    |

    Logitech M90 az igazi … lehet vele sc2zni és cod4ezni LOLozni és még 1tucat game-t fel tudnék sorolni ja és csak 2000FT úgy, hogy nem nagy befektetés…

    Reply

  • TalanEgyLOVAG

    |

    meglep, hogy a Razer Diamondback-et eddig senki nem említette! nekem bevált

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.