Az árva gyermek – Blizzard Világbajnokság

Hero . Cikkek 2656

Szörnyű felismeréssel ébredtem a reggel. Én nem szeretem a Blizzard versenyeit. Próbáltam egy erős zöld teával harmonizálni ezt a szélsőséges érzést, de hiába. Még így sem szeretem a Blizzard versenyeit. A világ 32 legjobb játékosa, soha nem látott pénznyeremény az első helyezett számára, a legjobb kommentátorok… Ez állt a brossúrán. Őrületes, nem?

Hát nem. Én legalább egy évig nem szeretnék újra Blizzard rendezésű versenyt látni, mert ez a VB nagyon elszomorított. Szeretném azt mondani, hogy túl nagy volt a hírverés és csak ezért nem tudott felnőni a várakozásokhoz, de erről szó sincs. Ezt a színvonalat semelyik, magát kicsit is komolyan vevő rendezvénytől nem tűröm el, hát még a Blizzardtól. Nem vagyok dühös, de annál csalódottabb. A Blizzard nem csak a konkurens játékok fejlesztőcégeivel nem tudta tartani a lépést ezen a rendezvényen, de még saját magával sem.

Kína

Nincs bajom Kínával, szívesen kilátogatnék egy hétre. Azt különösen badassnek tartom, hogy kommunista vezetése van, az XCOM-ban is az elsők között küldtem föléjük műholdat. Persze csak Észak-Amerika után, mert a kapitalista repülőgépek nagyon jól jöttek. Hol is tartottam? Ja, igen, Kína. Szóval tök jó, hogy ott is terjeszteni szeretnék az e-sport népszerűségét és erre tényleg kiváló alkalom egy ilyen Világbajnokság. Persze, velünk európai nézőkkel szemben nagy kicseszés az időzóna miatt, de hé, valaki mindenképp rosszul járna, bárhol is szerveznék, úgyhogy ne legyünk önzőek.

Ami aggasztani kezdett, az a kínai beszéd volt még a megnyitó elején. World of Warcraft, Blizzard, pénz, e-sport, pénz, pénz, pénz. Feliratozták, amit mondott, de bennem csak ez maradt meg. Jó, hát akkor más is áll a kínai szervezés hátterében, mint szimplán új e-sport piacot teremteni. Mindegy, engem csak a verseny érdekel, nem a miértek.

A drog káros hatásai – Blizzard oktatófilm

Ez akár a bejegyzés alternatív címe is lehetne, de nem az. A bevonulás elég faszára sikerült, ezt be kell, hogy valljam. Nagyon hangulatos, ahogy az országzászlók mögött bevonulnak a hazájukat képviselő játékosok. Mintha csak az Olimpián lennénk. Kell ez, hogy kicsit komolyan vegyük magunkat, mert máskülönben hogyan akarnánk elérni, hogy minket is komolyan vegyenek?

A legnagyobb hangzavart Grubby, Rain, Sen és természetesen a hazai Comm keltette. Ebből a névsorból nekem csak Grubby volt meglepetés, azt hittem csak ideát kirakatfiú, de tévedtem.

Ez volt az első és nagyon sokáig az utolsó értékelhető momentuma a Világbajnokságnak. Legalábbis rendezői szempontból, maguk a meccsek – legalábbis amiket láttam – nem voltak rosszak.

Az első kínos pillanat a cosplay volt. Higgyétek el, én felkészültem a legrosszabbra: szörnyen gagyi rucik, leeső kellékek, bármi. A probléma azonban nem a bátor fellépőkben volt. A panda (ami tudom, hogy nem panda!) szerintem nagyon jó volt, a másik WoW-os állat bőven elmegy kategória, a Nova+Kerrigan kombó pedig… két csaj feszülős cuccokban és fegyverekkel a kezükben, remélem nem vártok további magyarázatot. A kellemetlenségeket a körítésben kellett keresni.

Ti milyen zenét tennétek be egy cosplay alá? Vicceset? Pörgőset? K/J-poppot? Valami funky-t? Nos, ha van köztetek olyan, aki a Wings of Liberty menüzenéjét tenné be alá, az bátran adja le jelentkezését a Blizzardhoz, mert úgy tűnik, ilyen emberekre van szükségük. Ott szenvedett az a négy szerencsétlen cosplayes miközben szólt a lassú, lehangoló, ütemtelen menüzene. Hogy történhet ilyen? Tényleg van olyan, aki azt hiszi, hogy ez a szám annyira univerzális, hogy bármikor bevethető? Esküvőre, temetésre, diszkóba, rock-koncertre, COSPLAY SHOW-RA?

Igen-igen, én vagyok az az arc, aki egy ilyen miatt képes 20 percig „wtf”-olni, mert egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem tudnak betenni valami értelmes számot egy ilyen alá. Könyörgöm, ha rákötik azt a vackot a rádióra, már akkor ezerszer casual-abb lett volna az egész, nem pedig ilyen vér ciki. Blizzard rendezvényen csak Blizzard muzsika, nem de? Akkor még nem is sejtettem, hogy ennek más jelentősége is van.

Balfaszok, akik ezt megtervezték. Ó, ne nézzetek rám ilyen szemekkel, ezt nem én mondtam, hanem Rotterdam. Hogy honnét tudom a véleményét a dologról? Ohohó, most jön a legjobb rész.

A hangtechnikusok valamiért idő előtt bekapcsolták a kommentátorok mikrofonjait, így már a cosplay alatt is halhattuk őket. Azért itt már súlyosabb a helyzet, mint egy elbaltázott cosplay zenén. A legemlékezetesebb dolgokat Tastosistól és a Rotterdam+Mr Bitter (BitterdaM) párostól halhattuk.  Rotterdam szavait már idéztem a cosplay megszervezéséről, de később még egy kibaszott Kína is kicsúszott a száján, amikor Mr Bitter arról beszélt, hogy kirabolták Kínában. A legjobb sztori is Rottié volt, aki két káromkodás közé beszúrt egy drogos történetet.

A sztori lényege, hogy ToD egyszer annyira szétdrogozta magát, hogy amikor felébredt, csak a nevére emlékezett, semmi másra. Ha-ha! A drog egyébként rossz gyerekek, nem szabad.

Mielőtt Tastosisék bekapcsolt mikrofonjáról beszélnék, azt szeretném, hogy koncentráljatok a BitterdaMos videóra. Pontosabban arra, ami a háttérben megy. Kicsit várok még. […] Ha végeztetek, akkor szeretném veletek tudatni, hogy nem mást hallhattatok, mint az egyetlen nem Blizzard zenét a rendezvényen, a Closer to the Edge-t. Amikor tök mindegy lenne mit adnak, akkor populáris számokat játszanak, de amikor kicsit lazítani kellene, akkor a lehető leg oda nem illőbb SC2-es muzsika megy. A legnagyobb gond egyébként az volt, hogy CSAK ez a szám ment a háttérben, loopolva, ami 30 percen keresztül kicsit fárasztó volt. Nem tudtak volna legalább egy egész albumot berakni akkor, vagy valami?

Tastosisék nem igazán káromkodtak és nem is szennyezték a fiatalok elméjét drogos történetekkel, viszont megtudtuk, hogy Spider-nek hívják a hangtechnikáért felelős ürgét. Bevallom, én szétröhögtem magam, amikor perceken keresztül azt ismételgették, hogy „Spider! Hé, Spider! Spider! Spider hallasz? SPIDER, FIGYELSZ?!…”. Felváltva, kórusban, ááá, nagyon vicces volt.

Nem hibáztatom a kommentátorokat (most Rotterdamra gondolok elsősorban), mert nem tudták, hogy Spidert kína egy sötét sikátorából rángatták be a rendezvényre és fogalma sincs, hogy melyik gomb mit csinál.  Végtére is, ez a Blizzard saját rendezésű, óriási költségvetésű (legalábbis óriási pénzalapú) versenye, mégis hogyan fordulhatna elő egy ilyen Megye 3-as baki?

Egy-két. Egy-két-há-négy.

A produktum egy cseppnyit sem javult, mire az első versenyek kezdődtek volna. Megesett, hogy az egyik streamen egy másik stream kommentátorait is lehetett hallani, de nem ez volt a streamek egyetlen közös nevezője. Mindegyiken volt statikusság is, ami olykor már fülkárosodást is okozhatott volna, ha valaki óvatlan. Volt ahol a kommentátorok voltak halkak, volt ahol a játék zenéje nyomott el mindent és volt ahol könyörtelenül kivégezték az ember dobhártyáját, ugyanis olyan hangosak voltak az in-game hanghatások, hogy egy-egy robbanást szó szerint átérzett a tested.

Oké, képzettséggel is rendelkező hangtechnikusra nem volt pénz, na és akkor mi van? Hát az van, hogy teljes stream-kihagyások is előfordultak, a lagg pedig újból és újból felütötte a fejét a streameken. Komplett meccsek váltak nézhetetlenné. A videó minősége bóvli volt, a 480 és a 720+ között szinte semmiféle különbség nem volt. A DreamHacken ugyanígy ingyenes a HD (csak az HD is, fiam), de a többi verseny is csodaszép, még ha fizetni is kell értük, bár itt is van kivétel, hiszen az MLG legalább egy napig ingyenessé szokta tenni ezt az opciót.

Interjúk nem voltak a meccsek között, csak a Koreai streamen, de az meg egy különálló produktum volt, nem a Blizzardé, szóval hiába volt király a kép meg a hang is, semmi köze sincs hozzá az amerikai vállalatnak. Játékon belüli lag nem volt (csak IdrA meccsén disconnectelt az egyik observer, géphiba miatt), mert a Blizz a lan-klienst használta. Hiába no, annyi eszük azért volt, hogy nem bízták magukat az általuk tervezett battle.net 2-re. Meg tudom érteni a döntésüket.

A cikk elején beszéltem arról, hogy a cosplayen mennyire ragaszkodott valamiért a saját zenéhez a Blizz. Akkor vált csak minden egyértelművé, amikor meghallottam a Shakuras és Tal-Darim neveket. Blizzard Világbajnokság, 100,000$-os főnyeremény, legjobb lesz ha betesszük ezt a két, már nem használt pályát is a map-poolba, csak hogy megmutassuk, hogy ez a mi játékunk és ott talpaljuk magunkat gerincen, ahol csak akarjuk! Gratulálok fiúk, ti tényleg a tökön szúrás nagyágyúi vagytok, igazi fenegyerekek, jól megmutattátok, hogy a világbajnoki címhez vezető úton csak akkor érhet révbe valaki, ha két, mára szinten teljesen idegen (a balanszosságról most ne is beszéljünk) pályán is tud nyerni. Könnyfakasztó. Aztán így döntsék el a játékosok, hogy melyik pályákra használják el az összesen kettő vétólehetőségüket.

Egy alternatív univerzumban

Én hiszek (sőt, meglátásom szerint ez nem hit kérdése, ezért is gyűlölöm ezt a kifejezést) az idegenek létezésében, de -most az egyszer – tiszteletben tartom mások nézeteit, ezért nem tényként mesélem el a következő történetet. Nekem azt mesélték, hogy egy távoli világban létezik egy játékfejlesztő cég, amit Riotnak hívnak. Állítólag nekik is van valami híres játékuk és mit ad Isten, nekik is volt egy világbajnokságuk. A történet szerint a világbajnokságuk alatt egyetlen bökkenő adódott, és az sem a szervezés hibája volt, hanem a helyi interneté, de ezt később kárpótolták is önköltségből. Állítólag több mint 300,000-en nézték ezt a zökkenőmentes, alaposan megtervezett, jól kivitelezett VB döntőt. És tudjátok, hogy mit találok a leghihetetlenebbnek ebben a sztoriban? Hogy állítólag az a játék nem is volt annyira izgalmas, mint a Starcraft 2. Most, hogy a történet végére értem, már az én hitem is megingott, annyira szürreális az egész. Van egyébként egy másik sztorim is, ami egy Valve nevű cégről és annak „világbajnokságáról” szól, de mivel csak olvastam annak a produktumnak a pozitívumairól, így nem untatnék vele senkit sem. Nah, de mára aztán tényleg ennyit az ufókról!

Nem a világvége

Nem hiszem, hogy ez egy rossz verseny lett volna. Jó, közel sem voltak itt a világ legjobb játékosai, de ilyen egy VB formátuma, el kell fogadni. Aki tényleg csak arra kíváncsi, hogy ki a világ legjobbja, az úgyis a GSL-t nézi, esetleg a hó végi IPL 5-öt. MMA, MVP, MKP, Naniwa, Life, DRG. Csak hogy egy pár arcot említsek az IPL felhozatalából, akiknek azért nagyobb szerepük is lett volna a VB-n, mint a koreai Tossoknak asszisztálni. Lássuk be, hiányoztak a Code S Zergek (ne vicceljünk Roroval, ha kérhetem) és Terranok a versenyről, szóval a Code S Protossok kedvükre pusztíthattak. Ez van, Dustin „Kőszikla” Browder hiába is próbál meg sokat leszűrni balansz szempontjából a VB alapján, a rottweiler az megeszi a csivavát, ez nem kérdéses. Eresszünk be egy Leenockot a csivavák helyett és máris van mit figyelni.

Voltak azért szépen teljesítő külföldiek, és talán a listát kezdhetném is akár Idrával, aki makulátlan mutatókkal jutott tovább a Világbajnokság halálcsoportjából, ezért pedig nem más lett a jól megérdemelt nyereménye, mint hogy játszhatott az OSL győztes Rainnel. Utóbbi játékstílusa egyébként igen élvezetes, ritkán látni valakitől, hogy képes lenne 5 bázist egyszerre megtámadni úgy, hogy közben a micróra is odafigyel. Idra mellett még megemlíthetném a hasonlóan „szerencsés” sorsolást kapó Scarlettet is és a két majdnem-elődöntőst, Vortixot (itt szeretném megdícsérni testvérét, LucifroN-t) és Suppy-t is. Suppy még 2-0-ra is vezetett a későbbi győztes, PartinG ellen, szóval le a kalappal.

A versenynek más emlékezetes momentumai is voltak, mint például amikor Day9 a saját agymenésének áldozata lett, Apollo pedig könyörtelenül megforgatta a rekeszizmában a kést.

Aztán ott volt még mikor disconnectelt az Idra vs Rain meccsen az observer, Artosis pedig hezitált megállítani a meccset. Apollo ekkor is ott volt, hogy egy határozott mozdulattal átnyúljon Artosis billentyűzetéhez. Ami pedig a csúcspont volt a számomra, az a Plott testvérek, Day9 és Tasteless első közös közvetítése a Starcraft történelmében – nem, a Blizzcon nem számít, mert egyrészt hárman voltak, másrészt azt nem nevezném közvetítésnek, Tasteless sokkal inkább volt observer. A dologban az volt a pláne, hogy a testvérek pont a testvérmeccset (Vortix vs LucifroN) kommentálták. Minden perce élvezet volt és remélem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom!

Kontraszt

Végezetül pedig két dolgot szeretnék szembeállítani, mert szerintem többet mond, mint amennyit én tudnék erről a dologról.

Az egyik oldalon Nick „Tasteless” Plott áll, aki kificamított vállal, szétgyógyszerezve csinálta a dolgát. Most páran biztos azt mondják, hogy na persze, annyi suskáért ki ne szenvedne! Hát elmondom, ha bárki, akkor Tasteless megengedheti magának, hogy inkább a kórházban maradjon, vagy épp otthon relaxáljon. JP Real Talk műsorában (mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a részt, nagyon jó) Tasteless elmondta, hogy igencsak gazdag. A legdrágább környéken él és úgy, ahogy ő akar. Nem kell körbeutazgatnia a világot, hogy fenntartsa ezt az életmódot. Az esetek többségében meg sem tudják fizetni őt, mert az az összeg, amiért ő kimozdulna, az nem apró, de gyakran az is előfordul, hogy még ilyenkor is passzolja az utat, mert inkább pihen egyet, vagy egyéb elfoglaltsága van. Miért vállalta akkor mégis a szenvedést? Nem tudom, lehet úgy volt vele, hogy ha valamit megígért valakinek, akkor azt teljesíti, ha egy kicsit is képes rá, de szerintem az a valószínűbb, hogy ott akart lenni a VB-n. A Blizzard Világbajnoksága. 100,000$ az első helyezettnek. Korszakalkotó lehet, és ha egy kicsit is hozzá tud ehhez tenni, akkor kimegy.

Egyszer észrevette Tasteless, hogy miután „reklámra” ment a közvetítés, még mindig éles volt a mikrofonja. Azonnal kiosztotta az illetékest, hogy ha azt mondja, hogy reklám, akkor reklám. Ritkán látni őt idegesnek, de megértem, hisz nem amatőrökhöz szokott.

A másik oldalon ott van a Blizzard, ami azért még Tastelessnél is gazdagabb. Pontosan tudják, hogy miképp bonyolította le a Riot és a Valve a saját kis VB-jüket és hogy mindenki a LoL-lal meg a DotA 2-vel példálózik, hogy bezzeg ők. Tökéletes alkalom lett volna megmutatni, hogy nem csak a moba játékokat dadusgatják a „szüleik”. Az első helyezett kapjon 100,000$-t! Hoppá, soha nem látott főnyeremény! Hívjuk meg a legnépszerűbb kommentátorokat! Hoppá, ez remek ötlet! Ne csináljunk semmi mást! Hoppá… tessék? Nem lehet egy rohadt hangtechnikai stábot felbérelni? Igen, biztos nem két sajtburgerért vállalnák el a munkát, de könyörgöm, a minőségnek ára van. Nem lehet leellenőrizni a dolgokat még az éles show előtt? Látszólag az egyetlen, amit elpróbáltak, az a bevonulás volt és mit ad ég, hangulatosra is sikeredett. Igénytelen volt az egész szervezés, és még én is több energiát ölök ebbe a cikkbe, mint amennyit a Blizzard a saját VILÁGBAJNOKSÁGába.

Ott van a GSL, az IPL, a DreamHack, az MLG, az NASL, mind-mind színvonalasabb produkciókkal állnak elő, mint a játék anyja. Sajnálom a Starcraft 2-t, mint gyermeket, mert a GSL tejban-vajban füröszti, az IPL és a DH mindig keblére öleli, az MLG és az NASL a nehéz kezdet ellenére egyre inkább kezdik vele megtalálni a közös nevezőt, a szülei pedig hozzávágnak párszázezer dollárt, hogy abban fulladjon meg.

  • Forrás: A képeket a TL-ről csentem. Több képért katt ide meg ide. A Spidey-s kép egy reddites szellemi tulajdona.

Comments (61)

  • HBali

    |

    Ezt forditottad vagy irtad?
    Mondjuk mindegy, nem kellett volna kiraknod igyse ugyse.

    Reply

  • Novver

    |

    Csak bólogatni és helyeselni tudok.
    Tökéletesen egyetértek a leírtakkal. Megvolt a fényűzés, a pénz, de a kivitelezés úgy ahogy van, katasztrófa volt.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Mi az Hero, kiesett valami kedvenced a csoportkörökben? Tudom, hogy az én bajom, hogy terran vagyok, de ha zerg lennék, és egy ilyen fináléban 4 zerg játékost látnék 32-ből, majd a ro16ban kettőt, aztán már ro8-ban egyet sem, legalább annyira zavarna.
    Hatalmas pénznyeremény, ez nem ladder, és vannak pro gamerek, akik bizony ebből a játékból élnek. Na ők pont leszarják, hogy allinezni nem szép dolog, főleg, ha minden zerg 2 hatcheryvel akar kezdeni. Tök megértem. Ha nehéz nyerni late game-ben, és komoly esély van nyerni egy allinnel, akkor én sem csinálnék mást, allineznék..
    A vereny és a stream annyira nem volt gáz, mint a cikkben írva volt, bár tény, hogy nem néztem csak pár meccset.

    Reply

  • Krisztian

    |

    Ismét összejött Blizzardnak XD. Bár a cikk első látásra kissé zaklatott hangneműnek tűnhetett, ha az én kedvenc játékomat járatnák le ilyen szinten én is hasonlóan éreznék. Egyébként nem tudom mi történt ezen a versenyen, de ahogy a cikkből látom ami rosszul sülhetett el az 95% rosszul is sült el. A Kínáról tett megjegyjés egyébként nemhiszem, hogy túlzottan növelné az sc2 népszerűségét a régióban. XD Szóval én is egyetértek a cikk szerzőjével. Egyébként amikor a versenyző az ablakon keresztül próbált meg meglépni akkor mi volt az a nagy rohangálás utána? 😀 Vagy 5 ember futott a csávó után XD.

    Reply

  • Novver

    |

    #4 Autogramot akartak kérni a bambaszájú majomtól 🙂 A.K.A. Grubby

    Reply

  • esox

    |

    Hero Te nagyon szenvedélyes ember lehetsz 🙂
    A technikai bakikról lemaradtam nagyjából Stephano után nem sok meccset néztem meg. Viszont tényleg gáz ha ekkora cég alakítja a zsidót, pláne, hogy sok szempontból jó alkalom lett volna az esport (nálam sc) népszerűsítésére a régióban és tényleg a cég érdeke egy-egy ilyen rendezvény. Illett volna minden szervező fölé licitálniuk. Kár érte remélem a kiegészítő sc-hez és d3-hoz jobb lesz aért 🙂

    Számomra a legnagyobb negatívum amit Te is írtál, hogy ez volt a világbajnokság a fent említett nagy nevek nélkül.. BL a spanyol csapatok nélkül.
    Ezt a rotterdamot meg már kb. homestory 3 vagy 4 óta mondom, hogy 1. valaki izomból verje arcon 2. távolítsák el az sc-ből.
    A zene meg a többi dolog nálam szőrszálhasogatás, csak a mecceket szoktam nézni a többi nem igazán érdekel.

    Reply

  • Delapoer

    |

    Most megnyugodtam, nem én vagyok a finnyás, hanem tényleg ennyire gyengére sikerült a meccsek közvetítése… A cikk ellenben határozottan tetszett, kösz, hogy olvashattam! 🙂

    Reply

  • HBali

    |

    „Számomra a legnagyobb negatívum amit Te is írtál, hogy ez volt a világbajnokság a fent említett nagy nevek nélkül.. BL a spanyol csapatok nélkül.”

    Ezt mind neked, és a cikk szerzőjének:
    Ők kvalifikálták magukat a helyi selejtezőkben. Hogy jöttek volna a ‘nagy’ nevek, ha nem nyertek/nem indultak a koreai selejtezőn?

    Reply

  • Utopia

    |

    @HBali igazad van! és ez bizony túlságosan de nagyon nagyomn hosszú. beleolvastam itt ott, de az egészet nem fogom elolvasni…

    Reply

  • scr

    |

    @Hero: MMA-t egy ilyen névsor elejére biggyeszteni ma már elég hipster dolog ;D a cikk érdekes, szerencsére mivel kb csak a 10 utáni meccseket tudtam nézni így nem nagyon találkoztam ezekkel a problémákkal

    Válasz Eyesis #3 üzenetére: én komolyan minden alkalommal próbálom megállni, hogy ne szóljak hozzád, de te fogyatékos vagy. olvastál bármit is a balanceról ebben a cikkben (a 2 szar mapon kívül), vagy ha üres kommenthelyeket látsz akkor odafosod, hogy szopod a faszt goldban és basszák meg a zergek akik 2 hatchel nyitnak?
    édes istenem.. minek fárasztja magát Hero, hogy írjon egy 3 másodpercnél tovább tartó cikket (ha szubjektívet is, de érdekeset), ha egyes emberek mindenhova csak ennyit tudnak kommunikálni. régen kérdezték, hogy miért nem leszek szerkesztő és írok GSL-es cikkeket. hát az ilyen figyelemhiányos majmok miatt, akiket TL-en 3 másodperc alatt permbannolnának.

    Reply

  • esox

    |

    Válasz HBali #8 üzenetére: Jobban örültem volna, jobban megérdemelték volna, jobban jártunk volna (nézők) ha ők játszanak. Csak ennyi. Code A és egyéb durvább játékosok közül fel se igen kapták fejüket erre a versenyre sajnos.

    Reply

  • joeace

    |

    jó cikk, köszi

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz scr #10 üzenetére:
    és még én vagyok fogyatékos?!

    Reply

  • scr

    |

    Válasz Eyesis #14 üzenetére:
    mivel semmilyen ellenérvet nem tudsz ellene felhozni, így nagy valószínűséggel igen 🙂 szívesen eltekintek ennek felemlegetésétől amennyiben eltekintesz világmegváltó balance-fejlesztéseid megosztásától

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz scr #15 üzenetére:
    Olvasni tanulj már meg 🙂 Annyit merészeltem leírni, hogy én szerettem volna több terrant látni, akkor talán több meccset nézek… Illetve, én is úgy gondolom, hogy tényleg nagyon erős az immo sentry allin, nem értem miért csodálkozott mindenki, hogy ezt próbálták rá a zergekre.. De biztos neked van igazad, mint mindig. Mellesleg ha már valami trágár jelzővel illetnél, szeretnélek megkérni, hogy ne ilyen és ehhez hasonlókkal tedd, mert a fogyatékosság nem az, aminek Te gondolod.
    „én komolyan minden alkalommal próbálom megállni, hogy ne szóljak hozzád, de te olvastál bármit is a balanceról ebben a cikkben (a 2 szar mapon kívül), vagy ha üres kommenthelyeket látsz akkor odafosod, hogy szopod a faszt goldban és basszák meg a zergek akik 2 hatchel nyitnak?” ezzel kvázi nem lenne bajom, azon kívül, hogy egy senkiházinak tartanálak. 1. platina vagyok, 2. nem balance sírtam, 3. attól, hogy te egy elképesztő zseni vagy, bizony a balance nem tökéletes, és igen piszkosul sok arca van a balancenak, és még egy silveresnek is lehet rőla véleménye.

    Hero: szerintem is hosszú kicsit a cikk, és nem derült ki számomra, hogy fordítás, vagy saját vélemény volt..

    Reply

  • breach

    |

    hat en foleg kinat okolnam. kovi WCS blizzconon lesz. azjolesz. de ja eleg lackluster volt.

    Reply

  • scr

    |

    Válasz Eyesis #16 üzenetére:
    semmi olyat nem írtál a cikk alatt lévő kommentedbe, ami terrannal kapcsolatos, azon kívül, hogy azzal játszol. míg közben Herot meggyanúsítottad azzal, hogy azért a cikk negatív hangvétele, mert kiesett a kedvenc játékosa és biztos hozzá van szokva a 16/16 ro16-okhoz, ezért sopánkodik.. esküszöm, hogy próbáltam magam visszafogni, mert tisztellek amiatt, hogy legalább valamit(kasztolás etc) csinálsz a scene érdekében, de nem tudom magam túltenni rajta, hogy miért kell minden téma alá ugyanazokat beböffenteni. csoda, hogy nem kritizáltad a sütiversenyen, hogy miért kezdenek minden hatcheryt 2 piskótával.. 😀

    Reply

  • crepitation

    |

    Hero minden cikke alá odaírja a forrást, és ha az nem egy másik cikk (itt pl. csak pár kép) akkor ez az ő írása. Tádám, rejtély megfejtve! Az írás érdekes, tetszett, és egyáltalán nem baj hogy hosszú. Ha valaki ennyit nem bír elolvasni, el sem tudom képzelni mit érezhet egy könyv láttán. A felsorolt hibákból viszont én egyet sem tapasztaltam :D. Leginkább azért mert összesen vagy 4-5 szettet néztem meg, azt is csak reggel (a nap végén), szóval addigra már jónak tűnt a szervezés. Egyedül az volt zavaró hogy túl világos volt a játék képe.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz scr #18 üzenetére:
    Rendben módosítok, nagyon szomorú voltam, hogy csak 4 terran került ki a döntőre, és RO8-tól már nem láthattam terranokat.

    Amúgy az tök király volt, hogy elvileg nézhettük volna fullhd-ban is ingyen, ha nem akadozott volna annyit a stream.

    Reply

  • breach

    |

    Ahogy Rotterdam is mondta: „Fucking China”. A problémák 80%-ban kinanak koszonheto. Nem hiaba jelentette 2 oraval kesobb Morhaime, hogy a kovetkezo a Blizzconon lesz. Ha ugyerezte ez jo volt, akkor megint mashol lett volna, engedte volna, hogy mas szervezo stab legyen mint Blizzconon. Ezzel nekem pont azt mutatta, hogy egett az arcukrol a bor a WCS miatt, ami egy jo jel.

    Reply

  • snipz

    |

    Szerintem az itt jelentkező technikai problémák nagy része más versenyeken is előfordul, főleg a hanggal szoktak problémák lenni.De az igaz hogy a HD-nak köze nem volt a HD-hoz, sima 720on 5percenként random diavetítés ment, de a legnagyobb gond szerintem az volt hogy nem fektettek elég hansúlyt a selejtezőkre és a verseny promotálásra. A játékosok nagy része egy heti online versenyen megállja a helyét, de hogy elvileg a világ legjobbjai közt vannak az elég szomorú. Nagyon kevés jó és izgalmas meccs volt, egy presztízs versenyhez nem csak pénz kell hanem kihívás és színvonal.(Mind játék mind szervezés terén) Amúgy aki a wowos esport korszakot figyelemmel kísérte az tudhatta mire számíthat az ember a blizzardtól.

    Reply

  • Gandhi

    |

    Sajnos a cikk jogos, akik hajnalban keltek emiatt, nem picit lehettek idegesek! A hang botrányos volt, minden tekintetben, nem egy magyar stream-et látni, ami ennél jobban van szervezve, pedig nem hiszem, hogy ekkora összegeket fektetnének bele a srácok. Kicsit olyan érzés kerülgetett közben, mint Magyarországon az útépítés, az alvállalkozók, alvállalkozójának az alvállalkozója felügyeli a munkát és ez vastagon meglátszik. Minimum az, hogy ezeket a technikai dolgokat jó előre ellenőrizni kell (kellett volna), mielőtt adják hozzá a nevüket. Ezzel elérték, hogy speciel én elkezdtem tartani a global play-ben rejlő „lehetőségekről”, pedig kizártnak tartottam, hogy egy ekkora volumenű cég, ilyen múlttal, nem követhet el elképesztő szarvashibákat.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz HBali #8 üzenetére:
    Nem akarlak elkeseríteni, de teljesen megegyezik az álláspontunk. „Jó, közel sem voltak itt a világ legjobb játékosai, de ilyen egy VB formátuma, el kell fogadni.” – idézet magamtól.
    Válasz breach #17 üzenetére:
    Igen, de csakis azért volt Kínában a dolog, hogy jól meglovagolják a Blizz-Kína kapcsolatot, minél több suska folyjon a WoW-ból.

    Reply

  • Hero

    |

    OFF:
    Válasz scr #10 üzenetére:
    Ommájgád, ne szórakozz, hogy te is írni akartál, de nem teszed!:D A GSL írások simán kelendőek lennének, mert elég kevesen nézik és sokan nem is tudják, miért van agyondicsérve, vagy hogy miért is a Code S az űbermega, legjelentősebb, legpresztizsebb kihívás. Pl. ha most azt mondanám, hogy Jjajki, az emberek nagy részének fogalma sem lenen róla, hogy egy Code S győztes játékosról beszélek. Na most képzeld el, ha az a bizonyos GSL szezon meg lett volna örökítve egy cikkben!
    + nem kell ehhez mindjárt szerkesztőnek lenned, anélkül is kikerülhetnek az írásaid. A kommentek meg ne rettentsenek el, de ebbe most bele sem megyek.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Érdekes cikk, érdemes elolvasni. Jól van megírva és segít bepótolni a kimaradt dolgokat.

    Viszont én nem tudom, te miért vagy szerkesztő, Hero, és miért írhatsz ilyen cikkeket (ez is valószínűleg törölve lesz). Édes kevés lesz, hogy magadra vállalod a dolgot, netán a vezetőség még újjal is mutogat rád, amikor Blizz ír egy szép napon egy pár sort Darcinnak arról, hogy egyes cikkek egyáltalán nem felelnek meg elvárásaiknak, és hogy esetleg kiesett az oldal abból a bizonyos fészekből, kiváltságoktól esik el (pl. tengernyi béta kulcs, stb.).

    Csinálj blogot és írd tele a véleményeddel, mert sokan (én is) olvasnák őket. De a hivatalos magyar oldalon ilyennek semmi keresnivalója és nem értem, hogy mint szerkesztő, hogyan gondolhatod másképp.

    Reply

  • breach

    |

    Válasz kuvasz #26 üzenetére:
    Igy nem is gondoltam bele, kuvasz for president.

    Reply

  • Eyesis

    |

    +1 Kuvasznak

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz kuvasz #26 üzenetére:
    Nem fizet a Blizz, nincsenek elvárásai (szép is lenne), ennél sokkal durvábbakat is írtam róluk, mégis küldtek minden jót, szóval nem fog senki sem kiesni a fészerből. A hogy gondolomra pedig igen egyszerű a válasz: van, aki elfordul és meghunyászkodik, és vagyok én, aki akkor is közli az igazságot, ha fáj. Majd ha felteszek egy videót, amin Blizzard zászlót égetek, akkor nyugodtan másold be újra ezt a hsz-ed. Szar volt a szervezés, szar volt a Blizzard, ez az igazság. Nem kötelező elolvasni, nem kötelező egyetérteni. http://www.youtube.com/watch?v=xwhBRJStz7w
    További jó kommentelést mindenkinek – csak kicsit kevesebb fogyatékosozást.

    Reply

  • Julien

    |

    Válasz kuvasz #26 üzenetére:
    Súlyos hiba azt gondolni, hogy a hivatalos státusz azt jelenti, hogy kötelezően nyalni kell a seggüket mindenben, és semmi negatív kritikát nem lehet róluk írni. A hivatalos szerintem azt kell hogy jelentse egy ilyen kis hazai scene mellett, hogy az oldal teszi a a legtöbbet a közösség fenntartásáért a játékkal kapcsolatban. És pont. Nem egy propaganda oldal ez, hanem sc2 site. Ilyen elvárás nagyon esetleg akkor lehetne, ha a Blizz fizetné havi rendszerességgel a szerkesztőket, kimondottan ilyen célból, de nem teszi, szóval ennyi. Amúgy a helytelen véleményed nem a te hibád, így lettél szocializálva (mint mindannyian), ebben az országban sajnos így működnek a dolgok. Hogy csak egy példát említsek nem lehet megvenni 3-4 politikai lapnál kevesebbet, ha tényleg képbe akarsz kerülni. Ez a magyar sajtó betegsége, az sc2hu ne kapja el. Szerintem.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz Hero #29 üzenetére:
    A blizz küld bétákat, CE-t, pólót, miegyebet, ugyhogy igenis fizet. Nekik nem nagyon kerül pénzbe, de ha te akarnál ilyen díjakat kiosztani, kemény pénzekbe kerülne – szerintem nem kéne hálátlannak lenni. Lehet, hogy írtál már durvábbat Blizz-ről, de tény, hogy sok cikked lett törölve – elgondolkodtató. Lázadozz a saját kontódra, ne úgy, hogy elveheted több száz magyartól a lehetőséget különleges díjaktól és bánásmódtól, melyet nem hogy ingyen ad a Blizz, de még ő küld cuccokat. Mondom, blog – ingyen lehet lérehozni bárkinek.

    Válasz Julien #30 üzenetére:
    Súlyos hiba részedről azt gondolni, hogy tudod a hivatalos státusz fogalmát. Darcinék szerződést írtak alá, melyeknek feltételei voltak, és erősen kétlem, hogy benne lenne az, hogy írjanak kritikákat (a megfogalmazásról már nem is beszélve). Az meg elég sokmindent elárul rólad, hogy szerinted van „helytelen” vélemény, így az üzeneted többi része nem is érdemel választ.

    —-

    Jó lenne, ha felelősségteljesen végig gondolnátok az esetleges következményeket és mérlegelnétek, mielőtt szólásszabadságról meg egyéb grandiózus fogalmakról esne szó. Itt nem az a kérdés, hogy hibátlan-e a Blizz, hanem hogy megéri-e kezdőoldalon ócsárolni. Ott a fórum, meg a sok blog oldal – azt írtok, amit akartok. Mit nyer Hero azzal, hogy front page a cikkje? Semmit. Mit veszíthet az oldal? Elég sokat.

    Reply

  • esox

    |

    Válasz scr #13 üzenetére: Én kérek elnézést. 😀 Jó akkor imba a toss és kész.

    Reply

  • bericroxx

    |

    Sajnos nem sokat láttam a versenyből(timezones), de aminek nagyon örülök, hogy a spanyol testvérpár meccsét láttam a Plott fivérek közvetítésben. Minden szempontból remek időtöltés volt.

    GSL stream szokott lenni ingyenesen is? akár low defben?

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz kuvasz #31 üzenetére:
    Egy cikkem került törlésre és annak köze sem volt a Blizzardhoz, de örülök, hogy olyan vitapartnerem lehet, aki még képben sincs. Ha te azt fizetségnek akarod felfogni, akkor tedd azt, attól még nem lesz az.
    Én megfogalmaztam egy kritikát, és ennyi. Írj egy hasonló cikket, ahol 10 bekezdésen keresztül a Blizznek tetszelegsz és amiben leírod, hogy mennyire hálás vagy mindenért, amit tettek, küldd be a hírbeküldőre és lehet kikerül. Ha szerinted így kellene kinéznie az oldalnak, akkor én csak bátorítani tudlak, nehogy azt érezd, hogy nincs beleszólásod. Senki nem mondta, hogy a te álláspontod kevesebbet ér, mint az én véleményem.
    Én elhiszem, hogy félelmetes az önálló vélemény egy ilyen oldalon, de én már a legelső cikkemben is saját véleményt fogalmaztam meg, aztán a későbbiekben is, aztán a mostaniban is és a jövőbeliekben is. Volt idő, amikor egy-egy cikket megpróbáltam „populárisabbá” alakítani, de végül elnyelte azokat a mondatokat a backspace, mert üresek és semmitmondóak voltak – még ha politikailag korrektek is.
    Ha pedig blogolnék, akkor oda biztosan nem írnék az SC-ről.

    Reply

  • kuvasz

    |

    k 😀

    Reply

  • Krisztian

    |

    Érdekes megfigyelni, hogy milyen színes szókincsről és milyen hihetetlen fogalmazási készségekről tesz mindenki tanúbizonyságot amikor vitába keveredik (csak előtte káromkodnak) :D. Egyébként találtam mégegy égbekiáltó hibát a rendezvényben. Ki adott Nova kezébe (a fenti képen) egy shotgunt, mikor neki mesterlövészpuskája van? 😀

    Reply

  • Utopia

    |

    kuvasznak 26. posztjában nagyon igaza van! konstruktív kritika még okés lenne, de ez…

    amúgy is… ez egy pro(starcraft2.hu) oldal, és nem egy hate-starcraft2 valami… ugyanolyan mint amikot facebookon valaki likeol egy csoportot, csak azért hogy teleírhassa negatív dolgokkal. biztos nem a világ legjobb sc2 vb-je volt az tegnap, de pont emiatt jövöre sokat lehet javítani 🙂 és h öszinte legyek… azért ne hasonlítsuk a magyar versenyekhez ^^

    vagyis: visszalátván a magyar versenyekre és az ottani történt hibákra… nincs jogunk kritizálni!

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Utopia #38 üzenetére:
    #9 Utopia – szerk Válasz
    […]de nagyon nagyomn hosszú. beleolvastam itt ott, de az egészet nem fogom elolvasni…
    ————————-
    Örülök, hogy egyetért kuvasszal az, aki szerint ez a cikk túl hosszú (fránya betűk!!!), ezért el sem olvassa, és aki fogalmam sincs miért, de felhozta a magyar versenyeket is. Emellett még korábban egyetértett kuvasszal az is, aki szerint csak azért írtam ezt, mert kiesett egy kedvenc játékosom (wtf…), majd azt sem tudta, hogy egyáltalán ki írta ezt eredetileg. Lassan összeáll a hazai Avengers. Mindenesetre aranyos a naivitásod – mindenféle rosszindulat nélkül mondom ezt -, úgyhogy meg sem próbálok belepiszkálni ebbe a tündérmesébe. Ha én vagyok a gonosz varázsló, ám legyen így.

    Reply

  • Formaster

    |

    Ilyen cikket föoldalon? Ez tényleg blogba valo, nem egy „rajongoi” oldalra. Hero szörnyen negativ vagy. Felül kéne biràlni a szerkesztöi mivoltodat, a multkori trollkodàsoddal és ezzel a cikkel együtt. Nem tudom miféle bennfentes vagy csalàdtag lehetsz, hogy ezt engedik a tulajdonosok, de kezdesz kautikus lenni. Hàny oràig irtad ezt az ocsàrolàst? Miért jo ez? Néhàny mondatban elég lenne összeszedni a jo és a rossz jeleneteket, de ez egy FUUJ blizzard cikk! Legutobb pont azért feszitettél keresztre, mert azt mertem irni, hogy gratula blizz 😀 csak negativ gondolataid vannak …

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Formaster #40 üzenetére:
    Ha te váltasz engem, akkor szívesen lemondok a titulusomról.=D Egyébként meg kettőnk közt a különbség, hogy míg én tények alapján kritizáltam, te olyanokért szóltad le őket, amiket még meg sem csináltak, ráadásul azt is kijelentették, hogy lehet nem is csinálnak semmit. Összességében Blizzard párti vagyok, de ha valamit nemtörődömségből fuckupolnak, azt nem foltozgatom. Sügér.

    Reply

  • joeace

    |

    El kell hogy mondjam engem ledöbbent néhány ember reagálása és nem tudok velük egyetérteni. (persze addig a jó amíg nem ért mindenki egyet mindenkivel)
    Nem azt írja meg hogy milyen fantörpikus kis Vb-t csinált a blizz és akkor az már baj ? :O
    Hol éltek ti ? A Blizz küld egy két cumót azért mert foglalkoznak egyáltalán az sc2-vel mert ő ennek örül, ez nem fizetés, ez csecsebecse csomagküldő szolgálat..

    Én mindig azt olvasom ki Hero cikkjeiből hogy ő nagyon szereti a sc2-őt, nagyon szeretné ha nem rontaná el a blizz, nagyon szeretné ha tényleg „AZ” esport egyet jelentene az sc-vel és felháborítja azaz amatőrködés amitt a Blizz műemvel és ennyi , ezt kellene meglátnotok de sokaknak ez már magas úgy látom..
    No nem baj, akkor is azt mondom Hero toronymagasan a legjobb cikkíró, sőt jelenleg az egyetlen akit el tudok képzelni egy online újság vagy cikkíró hírportálján is. Cikkjei mindig beindítják az embereket és foglalkoznak a témával, és higyjétek el ez szolgálja legjobban az sc2.hu a honi sc2 és persze a blizz érdekeit.

    KEEp up the good work Hero ! 🙂

    Reply

  • rici

    |

    rég olvastam ennyire visszataszító stílsusban itt írt cikket, ritkán járok erre az oldalra, de a címen megakadt a szemem, a felénél legörgettem a lap aljára és nem is csalódtam, hát persze, hogy hero írta

    én végig élveztem a meccseket, már amennyit tudtam, ugyanis europai idő szerint, pont éjjel kezdődött, aztán valamikor reggel lett vége

    nekem hétvégén meg más dolgom volt, amikor néztem a streamek kifogástalanul működtek, semmit nem érzékeltem az általad említett laggból, gondolom ez is csak egy túlzás, 1x kifagyott a stream aztán leszűrted belőle, hogy nézhetetlen szar az egész, ahogy az jó szokásod persze (nem téged akarlak minősíteni ezzel, csak ezt a cikket)

    azt sem értem, hogy mi a baj a cosplayel, oké, hogy gagyi volt az egész, de azért akármelyik másik tournamentet megnézed, nincs egyáltalán semmi hasonló, ez csak egy plussz, amit adtak a blizzardosok, szerintem jó húzás volt tőlük
    kb olyan érzés fogott el, mikor minden második embert amiatt láttam sírni a megjelenéskor, hogy milyen gagyik már az űrhajon a tvs adások, amik 2 pálya között megnézhetsz…. persze arról senki nem beszél, hogy soha egyetlen rts játék kampányában sem láttam eddig hasonlót, sajnálom azokat, akiket egy-egy vicces plussz dolog a játékban nem nevettet meg

    a meccsekról természetesen nem írtál semmit (pont ami a lényege lenne az egésznek) gondolom magában a játékban már nem találtál semmi negatívumot csak a szervezésben
    más ilyen eventet, ahol rendezetten ottvannak a letölthető videok minden meccshez a legjobb minőségben, még szintén nem nagyon láttam, aki éppen nem volt ott, vissza tudja nézni

    mivel egyszerre több stream is ment, mindenki kiválaszthatta a kedvenc casterek/meccsét/játékosát, és őt nézhette, mondanom sem kell, a szakma legjobb castereit hívták meg 🙂

    az nekem is feltűnt, hogy mindig össze vissza kapcsolgatják a casterek mikrofonjait, ennek ellenére fel se merült, hogy az akármilyen negatív érzéseket váltson ki belőlem

    egyébként shakurassal máig nem tudom mi a baj, azon kívűl, hogy „régi” map
    valószínű, hogy nem azért rakták be a taldarimot se, mert blizzardnak hívják őket, és nagy a faszuk, hanem mert szintén semmi gond nincs vele balance szempontjából, de már csak azért is kár ezt felróni a blizzardnak, mivel pont a taldarim az egyetlen ladder map, amit nem is blizzard alkalmazott csinált, hanem koreai mapkészítő, amiről persze nyilván megintcsak nem volt tudomásod

    mindent összevetve röhögnöm kell ezen a cikken. nemtudom, hogy csak rossz napod volt, vagy éppen menstruálsz, de ém a jövőben biztos nem fogom látogatni ezt az oldalt, amíg ki nem jön a hots, addig biztos nem, pedig általában innen szoktam értesülni a nagyobb versenyekről, csak a diablo3.hut, remélem oda nem fogsz cikkeket írni, szeretném, ha az a napi pár óra amit a gép előtt töltök ne velvet szintű szenny olvasásában merüljön ki

    Reply

  • xplode

    |

    az az érdekes, h ahogy olvasom ezeket a kommenteket, azok ellenkeznek, akik nem is nagyon nézték az eseményt, na akkor én elmondom, h én nagyon vártam ezt, direkt szabaddá tettem a hétvégémet, és felkeltem hajnalban h élőben nézzem, és bár nem vagyok csalódott, viszont amit Hero leírt, azok valóban úgy is voltak, a stream szinte nézhetetlenül laggolt majdnem egész szombaton, a mikrofon bakik, a hangminőség, a non-HD HD stream mind így volt, ennek ellenére élvezetes meccsek voltak, az ilyen Tastosis, Day9, Apollo tették élvezhetővé az egészet. Tény h a Blizzard vagy a kínaiak (nem tudom) kicsit elbaszarintotta(k) szervezésileg, remélhetőleg nekik is feltűnt és tanultak az esetből. Viszont nem értem h miért támadja mindenki Herot, az ő cikkjei messze a legjobbak szerintem. Attól h a szarról leírja h szar és nem csomagolja aranypapírba (persze ez nem azt jelenti h mindent szarozni meg fikázni kell), tudom h egyeseket ez zavar, mert ez a szintjük (sajnos), de hát meg kéne tanulni szöveget is értelmezni, a másik meg ha valamiben nem vagyok biztos, akkor nem ugatom a kis butaságomat amit gondolok a tények ellen.
    balance témát felhozni ennél…hát erre már nem is tudok mit reagálni..egyeseknek tényleg mélyen el kéne gondolkozniuk

    Reply

  • WarFire

    |

    Nem vártam volna pont a Blizz-től, hogy ekkora bakik legyenek. A cikkel szerintem nincs baj, egy kissé talán túl szókimondó lett, ez sok embernek bántja a lelki világát. Persze, persze le lehetett volna írni szép szavakkal is, hogy pl: „Szerintem ezt a Blizzard nagyon elszúrta, mert…blblblalblabla”, de hát mit szépítsen rajta? Majd a következő jobb lesz, remélhetőleg csájnát nem vonják bele.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz rici #43 üzenetére:
    Ja, pont éjjel kezdődtek. Lehet neked ideális a hajnali 4-es meccskezdés, de ezzel egyedül vagy itt Európában. Mint mindig, szöveget értelmezni nem tudsz, mert elkezded magyarázni, hogy mi a bajom a cosplay-jel, mikor tisztán és érthetően leírtam, hogy nekem bejött. Annyira lerí az hozzászólásodból, hogy 1. végig sem olvastad a cikket 2. fel sem fogtad, amit még elolvastál, szóval felesleges is mit mondanom. Régen is annyiból állt a hozzászólásod, hogy „ez hosszú, mi a ****-ért ilyen hosszú, tuti nem olvasom el”, úgyhogy nem is vártunk mást. Örülök, hogy a d3.hu befogadott.

    Reply

  • Sarge

    |

    Kedves Hero!

    Én tanultam újságírást, noha később nem arra az irányba mentem tovább főiskolán azért tisztában vagyok miként-hogyan is működik egy cikk megírása. Éppen ezért mondhatom, hogy ha x-y ember ugyanazt mondja el a cikkedről az valószínűleg nem hiába van és a cikked úgy értelmezik. Ezt a Magyar mentalitást pedig, hogy „nem tudod értelmezni, ez teljesen jó csak te nem érted, inkább olvasd el még 3szor” lehet erőltetni de azért elgondolkoznék rajta, hogy mért írják ezt sokan. Mellesleg személyesen úgy érzem, hogy nem volt olyan vészes a verseny noha a szervezésben tényleg adódtak problémák. De mivel a legtöbb ember inkább a meccseket nézte nem a háttérzenét hallgatta ezek csak inkább azokat érinti akik ott voltak.

    Reply

  • AdamoA

    |

    Hagyd rájuk Hero… ezek ellen nem nyerhetsz.
    Legközelebb próbálj meg tömörebben fogalmazni mert ezek az összetett mondatok kifognak rajtuk.
    Én csak kuvaszt nem értem… mit értesz „főoldalon való ócsárlásról” ? Mert ennyi indulattal összehordott maszlagot csak úgy nem ír az ember így tippre azt mondanám neked a hír írójával van bajod.
    Az meg más. Tévedek?

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Hero #39 üzenetére:
    Muszáj vagyok magyarázkodni 🙂 Pont egy ilyen jel maradt le a mondat végéről, vagyis helyesen:
    „Mi az Hero, kiesett valami kedvenced a csoportkörökben? :)” Nyilván csak poénkodni akartam, hiszen meglepett a cikk hangulata.
    Én is néztem a versenyt, legalábbis pár meccset belőle, köztük az Idra vs Stephano-t, amit szerintem piszok sokan vártak, és a legnagyobb csaták közben laggolt ki. Ez mondjuk szerintem nem a Blizz hibája. Van egy cég, aki azért csinált egy szolgáltatást, hogy nagyon sok embernek tudjanak PC képernyőt élőben közvetíteni, na csak erre alkalmatlan a twich.tv. A magyar versenyek közvetítésein max a streamelők gépe miatt lehetett lagg, de azzal a max 200 nézővel megbírkózik 🙂
    Az immo sentry allin, amit kb akkor láttam, amikor pvz-t néztem, vagyis egyszer láttam egy klasszikus vortexes lategamet is, szóval erről csak azért írtam, mert nem is tudom ki, de az elődöntő környékén volt, 2szer egymás után bekapta az immo senrty allint, a harmadik meccsen úgyis sikerült bekapnia, hogy azt sikerült még időben derítenie, na és ekkor is kiexpelte a másodikat, és csak ezen akadtam ki, nyilván túl reagáltam, mint Te a cikked.
    Szerintem nem kell mindig a Blizznek tökig benyalni, simán lehet olyat írni, akár főoldalra is, ami esetleg egy egy hibát is megemlít, a Te cikkeddel nekem csupán annyi bajom volt, hogy túlreagáltad, és szinte csak a negatív dolgokról írtál és a pozitív dolgokat, ha említettél, azt is kicsinyítetted..
    „DreamHacken ugyanígy ingyenes a HD (csak az HD is, fiam)” azt nem hiszem, hogy ez a Blizz hibája, mármint, hogy nem volt hd a hd, hiszen valszeg 1080pre volt lőve a streamer gép, de a twitch olyan, ha nem bírja, akkor önálló életet él, és visszább vesz a felbontásból. Nem tudom pontosan mennyi volt a nézőszám közötti különbség, de szerintem lényegesen többen nézték ezt, mint a DH-t, és a világ szinte minden tájáról, míg a DH-t nem hiszem, hogy sok hajnali kínai nézte volna..
    Illetve az ilyen és ehhez hasonló mondataid is zavartak: ” Igénytelen volt az egész szervezés, és még én is több energiát ölök ebbe a cikkbe, mint amennyit a Blizzard a saját VILÁGBAJNOKSÁGába.” Honnan a francból tudod, hogy mennyi energiát öltek bele, eleve, van arról bármilyen sejtésed, hogy mennyi munka egy szimpla verseny leszervezése? Ráadásul az sem mindegy, hogy nem otthon, hanem egy teljesen másik országban, másik kontinensen próbálkoztak. Az oké, hogy szerinted igénytelen volt, ami nyilvánvalóan nem igaz, de nem kéne ez a fajta búlvár túlzás..
    Végül jelezném, hogy se nem tanultam újságírást, se nem értek hozzá, sőt egyesek szerint a játékot még csak nem is nézhetem, hiszen egy goldos fel sem fogja a látottakat, ez csak egy vélemény, az enyém, amit megosztottam Veled, hogy Te is megtudd, hátha értékesnek találsz belőle egy két gondolatot..

    Reply

  • Utopia

    |

    haha, eyesis nem volt hiába leírnod véleményedet: én elolvastam ^^
    abban egyezzünk meg: ha hero jobban ért az ilyen tournamentek rendezéséhez, mivel a cikk írása sokkal több idöt és skillt vett igénybe, mint a vb szervezése!!! ezért mostantól ö vegye át a magyar kupák szervezését. ezentúl már csak tökéletes magyar tournamentek lesznek. organizációs hibák nem fognak elöfordulni, és még a twitch sem fog belaggolni, mert hero ehhez is ért. még az angolok és a koreaiak is a magyar streamet fogják nézni, mert az hibátlan! hajrá hero 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.