Készülőben az sc2gears utódja

Eyesis . Cikkek, Hírek 1268

sc2gears

Bizonyára mindenki tudja, hogy az sc2gears bizony egy magyar srác gyermeke, aki az utóbbi közel fél évben az ő kis „titkos” új projektjén dolgozott, az sc2gears utódján. Ő nem más, mint Beliczay András (icza).

Az útód nevét még nem árulja el, de teamliquid-en elég sokat mesélt róla:

Miért is döntött úgy, hogy frissítés helyett egy új projektbe fog?

Ennek számos okát sorolta fel:

– Az Sc2gears elég ismert és nagy lett. Túl nagy. Sosem gondolta volna, hogy ennyi új funkcióval ruházza majd fel programját, amit egyre nehezebb volt karbantartania.
– Sokak szerint nehéz használni az Sc2gears-t, és sok funkciót nem is értenek.
– Sokan panaszkodtak, hogy rossz az UI design is.
– A Blizzard végül mégis elkezdte hivatalosan támogatni a replay elemzést, éskiadott egy nyílt forráskódú python library-t, az „s2protocol”-t.
– Az elmúlt 3 évben, az Sc2gears fejlesztése és karbantartása során egyre jobban megismerte a replay-eket, rengeteg tapasztalatot gyűjtött, és a Blizzard is egyre több információt tárol el bennük.
– A Java 7 újdonságait is szeretné már kihasználni.

Korábban is úgy gondolta, hogy ha egyszer újraírná a programot, akkor rengeteg dolgot másképp csinálna. Ezeket könnyebb egy új projektben megvalósítani, mint egy hatalmas és összetett projektet átírni. Újraírás nélkül a munkáját egyre csak nehezítené, ezáltal mindenki egyre csak elégedettlenebb lenne. Tény, hogy lényegesen több munka előről megírni az egészet, mint egy frissítést, de úgy tervezi, hogy sokkal nagyobb szerepet szán majd a projektjének, így megéri nem a könnyebb utat választani, hogy hosszabb távon legyen könnyebb a dolga.

Főbb szempontok az új projekthez

  • Újra kell mindent gondolni (az Sc2gears-el kapcsolatosan). Új dolgokat kell kitalálni. Egyszerűen kell tálalni bonyolult funkciókat. Meg kell tudni tartani az összes jó tulajdonságát az Sc2gears-nek.
  • Egységes és felhasználóbarátabb kezelőfelület kell. Intuitív, produktív és környezetfüggő súgó és tippek azokatnak, akiknek szükségük van rá.
  • A felhasználóknak különböző számítógépes tapasztalaik vannak. A kezelőfelületen megjelenített információk mennyisége, beállítások, és vezérlők ennek függvényében kell megjelenjenek.
  • Több testreszabási és konfigurációs lehetőség kell, mint az Sc2gears-ben, de nagyon ügyesen kell ezeket elérhetővé tenni, hogy könnyen meg lehessen találni azokat a beállításokat, amiket keresünk.
  • A lehető legmélyebben és legátfogóbban kell bemutatni a replay-eket, alacsony és magas szinten egyaránt.
  • Legyen sokkal magasabb szinvonalú az egész projekt. Valami, ami könnyen hasznákható, mókás, és megérje használni.

Nagyon örülünk, hogy lelkesedése nem hagyott alább, sőt egyenesen nőtt. Reméljük sokan támogatják munkáját!

 

Teamliquid: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=423280

Sc2gears: https://sites.google.com/site/sc2gears/


Comments (5)

  • kuvasz

    |

    A RISK itt csak rövidítés, semmi köze a jelentéséhez. 4 tulajdonságot sorol fel és összevonta a kezdőbetűket. Népszerű módszer több dolog megjegyzésére és rövidítésére 😉
    Én kipróbáltam anno a programot, nem tetszett épp a szerző által felsorolt okok miatt – össze-vissza volt minden, csúnya volt, egyszerűen nem volt kedvem megtanulni a használatát. Remélem, ez az utód sokkal jobb lesz.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz kuvasz #1 üzenetére:
    Köszi.
    Én használtam, és szerettem nagyon, mert itt kényelmesen lehetett keresgélni a replayek között. Az első használatkor kicsit körülményes volt beállítgatni, de aztán nem kellett már nagyon.
    Az tény, hogy én sem használtam az összes feature-t.

    Reply

  • Fana

    |

    És ajánlom azt is hogy a magyar hangot vegyék újra vmi MÁS csajjal akinek egy kicsivel elviselhetőbb hangja van 😀 (ha a készítő bnője vagy ilyesmi akkor sry… és részvétem XD).

    Reply

  • Pene

    |

    a legismertebb magyar sc-s 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.