Apa, kezdődik a HPL!

Eyesis . e-Sport 2183

HPL RO4

Az elődöntőket és a döntőt, október 19-én tartjuk meg élőben, egy BarCraft-al egybekötve.

Kövessétek a HPL-t a Facebookon, ha akarjátok.

A csoportok a következőképp alakultak:

HPL groups

 

Rendben lezavartuk mind a 16 selejtezőt. A versenyre mondhatjuk, hogy az aktív StarCraft II játékosok legjobbjai kerültek be. Sajnos csak 3 zerg van köztük, de van 6 protoss és 7 terran. Továbbra is az a célunk, hogy a legjobb játékosokat jutalmazzuk, ezért kezdetben 4 fős csoportokban dől el, GSL formátumban, hogy ki a legjobb 8 játékos.
RO8-ban a párosítások majd úgy alakulnak, hogy mindenki az upper ágról, lower ágból kap ellenfelet. Majd megint 4 fős csoportok lesznek és ismét GSL módra választjuk ki a legjobb 4 játékost.

A legjobb 16:

1. [PH] Wordix – Protoss134
2. [NL] Mosten – Protoss134
3. [WILD] Breach – terran134
4. [PH] Psz – terran134
5. [EGBurn] BBQ – Protoss134
6. [PH] Pobcorn – Protoss134
7.[PH] Bobek – Protoss134
8.[PH] CacoS – terran134
9. [nfteam] Sync – terran134
10.[PH] JuGGernaut – terran134
11. [NL] NRG – terran134
12. [PH Dynamite – zerg135
13. [NL] ANSqt – terran134
14. [PH] Fana – Protoss134
15. [N/A] Tiber – zerg135
16. [N/A] Shadi – zerg135


Comments (47)

  • WiNtER

    |

    Huh, elég erős csoportok vannak, főleg a „D” jelű 4 mondocon résztvevővel. Továbbjutók szerintem:
    A: 1. Psz 2. Pobcorn
    B: 1. CacoS 2. Dynamite
    C: 1. BBQ 2. JuGGernaut
    D: 1. Wordix 2. Breach

    Hajrá Tossok! GL mindenkinek 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    Én is tippelnék 🙂

    A: 1. Psz 2. Pobcorn
    B: 1. Dynamite 2. NRG
    C: 1. BBQ 2. Sync
    D: 1. Breach 2. Wordix

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Szerintem Juggernaut fogja megnyerni az egészet huehueheuehehue

    Reply

  • kuvasz

    |

    1 játékot nem sorsolhattok ki legálisan. Apróbetűs részt kéne olvasni.

    Reply

  • BBQsc2

    |

    Válasz kuvasz #4 üzenetére:
    Akkor nem sorsolják, hanem ajándékozzák, tilos?:)

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #4 üzenetére:
    random embereket megajándékozunk, szerintem fel kéne minket jelenteni.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz BBQsc2 #5 üzenetére:
    Igen.
    Válasz SouNDsOfWar #6 üzenetére:
    Szerintem meg mint szervező, utána kéne járnotok. A kisorsoltak ugyanolyan illegálisan jutnának a játékokhoz, mint ha letöltötték volna, csak ezt még be is jelentitek és stream-elitek.

    Egyszerűen fogalma sincs a PH-nak alapvető dolgokról, és így szerveztek egy komolynak tűnő versenyt, ami reklámozva van. Amikor meg rámutatnak a számtalan hibára, hisztiztek.
    Sok sikert a jogi hercehurcához a „nyerteseknek”.

    Reply

  • pobcorn

    |

    Nem is értem hogy mernek annyit tenni a magyar esportért hogy szervezni mernek komolynak tűnő versenyt, ahol komolynak tűnő pénznyeremény is van nem csak puszika. Főleg gáz hogy ezt reklámozzák szerintem. Inkább reklámoznának egy jó kis 24órás KTV adást, mert attól midnen jó magyar játékosnak megjön a kedve a játékhoz, sőt naponta több ezren installálják az sc2-t miatta! 🙁

    egyébként köszi az észrevételt kuvasz, csak a stílus ahogy írtad 🙂 kb olyan mint ahogy én írtam ezt pedig ez is csak egy észrevétel. De szerintem mindenki várja a Kuvasz Extreme Masters cup-ot ahol tökéletes lesz minden végre egyszer először az sc2 historyban !

    (ne értsd félre: tényleg köszi az észrevételt, a stílust viszont nem)

    Reply

  • SkyMouz

    |

    Válasz kuvasz #7 üzenetére:
    Nekem is egyet kell veled értenem.. én örülök hogyha ilyen versenyek vannak, ami összekapja ezt a közösséget.. de ez a 100 like és kapsz egy k**va nagy vibrátort című játékok kiborítanak.. azt kell csinálni, hogy aki követi az adást az egyik szünetbe kisorsoljuk a játékot ennyi.. Plusz milyen game-ről lenne szó? hátha én is ráveszem magam hogy nézzem 😀

    A stílusról meg annyit, hogy ki a francot érdekel, hogy ki hogyan írja le azt hogy szar..

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz SkyMouz #9 üzenetére:
    Itt most nem arról van szó, hogy hogyan sorsolják ki a játékokat, mert ha stream adás közben adják, akkor is ugyanúgy ellent mondhat a szabályoknak. A másik dolog az, hogy szíve joga a PH-nak eldöntenie, hogy milyen úton/módon szervezik a versenyüket, beleértve a nyereményjátékok sorsolását is. Inkább örülni kéne a hasonló kezdeményezésnek.

    kuvasz pedig nem offenzív szándékkal írta le, ő se osztotta ki végül a 24 órás stream maratonján azokat a játékokat, amiket végül a szabályzat megtilt. Kérem a szervezőket, járjanak utána a jogszerűségnek.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz pobcorn #8 üzenetére:
    Teljesen más célt szolgált a műsor. De mivel sok PH-s a 24 órás adással jön, biztos tetszett, örülök neki 🙂
    A stílus meg olyan, amilyenben ti reagáltok visszajelzésre akár itt, akár stream chat-en. Anno semleges hangnemben kezdtem, hogy talán valami minőségit lehetne csinálni, de annyira sértette a szervezők önérzetét a tény, hogy valamit nem jól csinálnak, hogy habzó szájjal próbáltak oltani.
    Ez a „teszünk a magyar e-sportért” meg „mi legalább csináljuk” nem magyarázat és csak arra szolgál, hogy magatokat nyugtassátok.
    Megismétlem, nem kell tökéletesnek lenni szervezésben-stream-elésben, ha magán stream-ről van szó vagy klánon belüli/kis versenyről. De hogy egy HPL legyen egy példaértékű magyar SC2 verseny? És ráadásul potenciális jogi veszélyt jelent a közösségre, amiről sem ők, sem a szervezők nem tudnak?
    Ez nem hogy előre viszi a magyar e-sportot, hanem hátra, mert ez a minőség és felelőtlenség állít példát. Nem azért veszem a fáradságot, hogy leírjam a véleményem, hogy ti jobbat csináljatok – nem ismerlek titeket, ha nektek jó, minek szólnék bele. Hanem azért, mert a magyar közösség tagjának tekintem magam és annak sorsa a magam módján érdekel.
    Válasz DACA #10 üzenetére:
    Ezt nem tudom, honnan tudod 😀 de így van – eredetileg mi sem játék csomagokat terveztünk kisorsolni.

    Reply

  • SkyMouz

    |

    Válasz DACA #10 üzenetére:
    Daca szívem nekem egyáltalán nincs bajom a szervezéssel/kezdeményezéssel.. nekem annyi a kifogásom, hogy ezt a FB like gyűjtést játékért cserébe fejezzük be.. ilyet a 12 éves kislányok a lájkmegosztó csoportba tolják egymásnak..

    Nyereményjáték sorsolás volt itt már csomó jó módon.. rajzkészités, movie készités.. stb..

    Tudom, hogy nem osztotta ki mivel néztem a mocskosan ócska streamjét <3

    Reply

  • SkyMouz

    |

    Válasz kuvasz #11 üzenetére:
    +1 azért az tegyük hozzá, hogy a mondoconnal kapcsolatban is kaptunk eléggé sok kritikát, de mi nem kezdtünk dobálózni, hogy ez igy szar meg bekaphatjátok nézők mert ti vagytok a szarok.. tudomásom szerint mi vagyunk a nézőkért és nem fordítva, de ha nem így lenne akkor már ott rég nagy baj van..

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz SkyMouz #12 üzenetére:
    Szerintem te sem gondoltad komolyan, hogy 2-3 ezer ft-os jelképes összegű játékért most contestet fognak kiírni. Nincs baj a likeolással, ez csak egy egyszerű marketing fogás, amivel mindenki jól jár. S még egyszer, a jogszerűség már más kérdés, ezt majd a szervezők tisztázzák.

    Reply

  • CacoS

    |

    Válasz kuvasz #4 üzenetére: Én laikusként nem tudtam, hogy a Steam-es játékok ajándékozása jogszabályba ütközik. Itt szeretnék valamit tisztázni. A verseny szervezése javarészt Juggernaut-nak köszönhető. A játék sorolás/ajándékozás is valószínűleg az ő fejéből pattant ki. Továbbá van egy olyan érzésem, hogy ennek realizálását nem beszélte meg mással. Rendes tőled, hogy megosztottad velünk a tevékenység illegalitását. Megköszönném, ha pontosan hivatkoznál az apró betűs részre.

    Válasz kuvasz #7 üzenetére: A Steam-es probléma számomra egyáltalán nem alapvető hiba. Örülnék neki, ha pontosan világítanál rá a hibákra. Az általánosításnak (PH) pedig nincs értelme a fentiek tükrében.
    Mitől lesz egy verseny komoly? Számomra egy verseny komolyságát elsősorban a résztvevő játékosok határozzák meg. Persze fontos az is, hogy a kommentár és obs-olás minősége elérjen egy bizonyos színvonalat. Mivel eddig még csak a kvalifikáló versenyek zajlottak, így a jelen esetben csak ezek komolyságáról beszélhetünk.
    Igen, voltak gondok. Mindegyiket sikerült többé-kevésbé időben elkezdeni. Nagy részüket streameltük is (ez csak bónusz volt). Az általad említett számtalan hibát felsorolhatnád. Nem szeretem, ha valaki csak szavakkal dobálózik.

    Válasz pobcorn #8 üzenetére: övön aluli volt.

    Válasz SkyMouz #9 üzenetére: valószínűleg elégedetlen volt Juggernaut a like-ok számával és ez jutott először eszébe. Egyébként szerintem se túl jó ötlet.

    Válasz kuvasz #11 üzenetére: én nem emlékszem a stream chat-es reakciókra. Mi történt? Én több magyar (online/offline) versenyen részt vettem. Többségük minőségét nehéz lenne alulmúlni.
    Mivel a közösség sorsa a „magad” módján érdekel, nincs értelme hosszabban reagálni erre a hozzászólásra.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Megjegyezném, hogy közöm sincs a sorsoláshoz, a PH-t is felesleges íly módon rásütni a rendezvényre, mert csak részben van így, a sorsolás dolog Gyula ötlete volt, és a szervezés oroszlán részét is kivette a dologból, a PH-ból meg jóformán csak én csinálom, a többiek a streammel egy-két aprósággal segítenek be a szervezésbe.
    Válasz kuvasz #7 üzenetére:
    A számtalan hiba az merre is van? Nincsen minden adásra külön layer? meg hasonló faszságok? K*rva irritáló már, hogy ezen a csak szerinted fontos dolgon ugrálsz hetek, hónapok óta, meg az egész hozzáállásod, a multkori hozzáállásodon amikor a platina content jo layerrel vs gm content layer/akarmi nelkulbol a platinat hozod ki jobbnak, kritikán aluli volt az is.
    Problémák adódtak, volt amikor a mondocon miatt átkellett tenni mondocon miatt, vagy más okból, volt amikor csúszott a hír, ezek főleg azért történtek, mert ezt a részét egyedül csinálom, de nincs szerkesztői hozzáférésem ide és más embereket kell megbízzak vele, hogy tegyenek ki 1-1 cikket és bizony előfordulnak galibák belőle. De nem érzem, hogy bármi nagyobb kaliberű probléma lett volna eddig bárhol és a verseny java része még amúgy is csak most kezdődik.
    A nyereményes dolgokkal kapcsolatban pedig; Eyesis csinált már ilyet korábban a saját streamjén is, nem volt belőle probléma, itt sem lesz.
    Válasz SkyMouz #13 üzenetére:
    Nem tudom ilyen hol volt, vagy hogy egyáltalán miről beszélsz.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz SouNDsOfWar #16 üzenetére:
    latom nehol sikerult rosszul editelnem a szoveget, de ez van ha jatek kozben ir az ember tl;dr-t, na mindegy, ertheto az a lenyeg.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Nem megyek végig a dolgokon sokadjára, eddig is süket fülekre talált, most sem lenne másképp. Nem csak grafikáról/overlay-ről van szó, nem értem, miért csak ez maradt meg a fejedben. De ha nem bírod a tényen alapuló kritikát, akkor valóban gondok vannak önbecsülés/ego terén. Nem olyat mondtam, hogy kék helyett zöld lehetne valami.
    Nem is írtam volna már ide, csak közben új szintet ütött meg a szervező(k) hanyagsága, ami veszélyes lehet rájuk, de főképp a mit sem sejtő like-olókra, akik nem hibáztak. És nem fogom linkelni a releváns részt, mert az a szervező dolga, hogy kikeresse (egyébként nekem sincs könyvjelzőzve/elmentve).
    gl

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #18 üzenetére:
    Talán mert semmi másról nem beszéltél érdemben? Egyszer sem fordult még elő a te esetedben, hogy ahogy elolvasom, hogy „Ez a kuvasz srác bizony nem beszél hülyeséget, lehet, hogy így kéne csinálni”, míg mással azért volt bőven. Ha meg olyan dolgokat emlegetsz, amivel nem tudok/unk mit csinálni, akkor azzal nem tudunk mit csinálni. Egyszerűen minden postodból ömlik a felsőbbrendűség meg a butthurt, hogy a kutya nem kérte, hogy részt vegyél a dologban, meg bizony az is, hogy próbálod lehordani az egész próbálkozást. 😀 Felhoztad, hogy kéne fizetni a kommentátoroknak, hátha jobb lenne a műsor, igen igen, de miből és kinek is? Nem érzem, hogy ez mo-n ne csak egy hobbi lenne, hobbikért meg ritkán jár fizetés. De azért építkezünk, hogy ne csak egy hobbi maradjon, ahhoz meg áldozatokat kell hozni, mint pl ingyen dolgozni, szabadidőnket rááldozni, nekem szerinted fizet valaki azért, hogy ezzel kínlódjak? 😀
    Azzal kapcsolatban, hogy ez micsoda jogi trauma lenne erős kételyeim vannak. De majd beszélek erről Gyulával, vagy az egyik jogász barátommal.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    közben megkérdeztem pár embert

    „szerencsejtéknak minősül, 5 év börtön
    lolnot, annak ajándékozol akinek akarsz, csak bizonyos mértékben már a nav is felüti a fejét, de azt nem hiszem h ti eléritek”

    „nem hiszem hogy tízezres lájkmennyiségeket szednétek össze ezzel
    nem foglalkoznék vele”

    „nem, csak ilyen jarabek fele ” en bizony mindenhez kurvara ertek ” kisgyerek lesz”

    „nincs, dont worry”

    köszönöm az interviewt kuvaszcsi

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz SouNDsOfWar #19 üzenetére:
    Azért nem fordult elő, mert hisztirohamban vagy, mikor megszólalok és végig sem gondolod azt, ami elhangzik. Ezeken a hozzászólásokon is látszik.
    A jogi dologról: megkérdeztél pár embert, és lekoptattak valami általános szöveggel, mert annyi fogalmuk van a dologról, mint neked. Hogy maga a vásárolt termék feltételeit olvasd el, ahol le van írva, hogyan lehet felhasználni, nem jutott eszedbe. Selejtesebb vagy, mint gondoltam.
    Az ilyen becézgetések mellett meg még te beszélsz felsőbbrendűségről. Elhiszem, hogy fáj a tudatlanság és nagyon szeretnéd, hogy úgy működjenek a dolgok, ahogy te akarod, de fel kéne nőni.

    Reply

  • shadi

    |

    Na jó, nem ismerem egyikőtöket sem igazán, de az biztos, hogy szánalom ami itt folyik… 😀 ahelyett hogy összefogna az a kicsiny kis magyar közösség és mindenki (még ha szívnia is kell a fogát néha a másik hülyesége/idegesítő dolgai miatt, mert bizony senki sem tökéletes!) megpróbálna hozzátenni a legtöbbet a versenyekhez és a magyar közösség összekovácsolásáért. A személyeskedésből ideje lenne kitörni, nem kommenthuszárkodni kellene itt, hanem skype elé leülnötök, vagy ha megoldható személyesen leboxolnotok szóban ezt az egészet, biztosan értelmesebb beszélgetés bontakozna ott ki, mint most itt. 🙂 Aki pedig nem tud vagy netán nem akar hozzátenni építő jelleggel semmihez, az élvezze amit kap azoktól, akik veszik a fáradtságot és feláldozzák a szabadidejüket. Bocsánat ha valakit megbántottam, nem ez volt a célom ezzel a kis szösszenettel!

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Vagy csak nem mondasz semmi értelmeset.
    Ha meg már ilyen nagy jogász lettél, azt még megjegyezném, hogy ezek a szabályok arra vonatkozhatnak ilyen dolgoknál, hogy mi már értékesíteni nem értékesíthetjük, nem szerezhetünk belőle bevételt vagy profitot, de egyébként meg a kutyát nem érdekli, hogy mit csinálok azzal amit megvettem és a birtokomban van. Én pedig nem látom, hogy ebből nekünk hasznunk/bevételünk/profitunk(meg úgy az egész hpl-ből) hol van, nagyon egyszerű ezt kimagyarázni, ha valaki netán beleköt, de éppen ezért nem is érdekel senkit, meg egyébként is jelentéktelen méretű az egész Amúgy meg már látom a holnapi újság cikket, a főcímlapon a bűnöző versenyszervezők, akik játékokat osztottak ki facebookon a likeolók között, bilincsbe verve.
    A tudatlanságról meg te inkább ne beszélj, de itt be is fejeztem igazából a veled való kommunikációt, csak pazarlom a drága időt.

    Reply

  • Sarge

    |

    Kedves Kuvasz!

    Amennyire én tudom bárki adhat játék ajándékot (giftet) steamen belül bárkinek bármilyen mennyiségben. Ehhez semmi jogszabály nincs legjobb tudásom szerint, hogy ajándékoznak e a szervezők valakinek játékot vagy nem. Az , hogy ezt sorsolják és Like-hoz kötik (ami szerintem egy zseniális fogás hiszen minden verseny célja, hogy a lehető legtöbb ember nézze azt) nem jelent szerintem semmi féle problémát. Te azt mondod az apróbetűs részben ez le van írva. Az van leírva, hogy nem ajándékozhatsz senkinek játékot úgy, hogy sorsolás alapján van eldöntve ki az az illető? Egyébként pedig Pobcorn-nak adok igazat. Az , hogy jelzed az esetleges problémát azt megértem és teljesen jó dolog. De az a stílus amivel ezt leírod az felfoghatatlan számomra. Ha annyira a Magyar közösségnek a tagja vagy akkor számodra is az a cél, hogy minél több verseny legyen lehetőlég egyre nagyobb pénznyereménnyel. Így nem kioktatni kéne, hogy „pff hülyék hát még ezt se tudjátok??” hanem inkább írtad volna le, hogy ezt gondoljátok át, oldjátok meg máshogy vagy csak annyit: HAHÓ ez így nem megy!!!! Van egy vadonatúj kezdeményezés, hogy Magyarországon egy új szervező csapat( vagy ahogy Cacos és SoundsOfWar írta egy ember) akik akarnak egy versenyt behozni!!! TÁMOGATNI KÉNE ŐKET EMBEREK!!!!!! Ő/ŐK PÉNZT IDŐT ÉS SOK SOK SOK MÁST AD/ADNAK AZÉRT, HOGY LEGYEN EGY ILYEN ESEMÉNY. Támogassuk őket és ne fikázzuk!!!! Kuvasz ha problémát találsz a szervezésben akkor írjál személyesen a szervezőnek/szervezőknek, hogy gond van és szerinted mi az.

    Köszöntem!

    Reply

  • saskanyok

    |

    Hiába ír itt egy felnőtt okosat, hogy segítsen. A buta gyerekek nem értik. Sőt nem is akarják megérteni!
    Így aztán tényleg nem fog nektek senki sem segíteni. Minden marad a középszerűség szintjén…

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz saskanyok #25 üzenetére:
    áve kuvasz, éljen a megmentő.
    Nem is értem, hogy mégis mi a fészkes fene folyik itt, micsoda ellen kampány kérem, jogi herce-hurca a díjazottakkal, nehogy likeoljátok! Kapjuk a nagy okos segítséget bizony. Buta gyerekek meg az okos felnőtt. Az. Középszerűség, miért is? miből is? Ja, hogy dobálózunk szavakkal?

    Reply

  • pRaZz1n

    |

    Vicces mennyire nem akarja senki ,hogy a másiknak sikerüljön valami :DD

    Reply

  • Atesz

    |

    Kuvasszal kell egyetértenem, én két streamet láttam, de mikor ki lett rakva az a Póni vagy Csillámegyszarvú vagy mi a fene onnan nekem a teljes HPL-től el ment a kedvem (nézéstől, mert szívesen játszottam rajta). Szerintem ilyenekre gondol. Én azt is értem, hogy ennyire sikerült megszervezni (nem volt streamer adott esetben, senki nem ért rá ezért aki beugrott az kommentált, stb), de ha ezek vannak akkor mitől magyarország legjobb versenye? Sok pénzt osztotok ki?

    Én elhiszem, hogy sok bajotok van a versennyel, de ha valaki ezekre a hibákra felhívja a figyelmet akkor ne ő legyen már a hülye. Lásd a mai poszttal kapcsolatos jogi észrevétel. A nav már a prostikat is ellenőrzi, hogy adnak- e számlát(mikor elvileg illegális a tevékenyésg Mo-n), eu-ban sokkal szigorúbb ellenőrzések vannak mert kell a pénz, erre pont egy ilyen időszakban akartok szerencsejátékot játszani valami játékkal…

    Én kívánom, hogy jól sikerüljön a verseny és valószínűleg nézni is fogom, csak az eddigi biztató dolgok megmaradtak a „biztató” szinten és nem sikerült valami olyat csinálni ami kiemelkedett volna.

    Gyerekek fel kellene már nőni és észrevenni, hogy a legtöbb felnőtt aki mondd valami általában segíteni akar, nem pedig kárt okozni. (Kivéve ha egy idegen akar hazavinni, de ez most nem kapcsolódik a témához)

    Válasz SouNDsOfWar #26 üzenetére:
    Maradjunk a jogi résznél, 250 dodó elég nagy pénzt, utána néztél ebből mennyit kell adózni, kell-e adózni? Milyen formában? <–Arra akarok utalni, hogy attól lesz komoly egy verseny,hogy részletekbe menően meg van minden, nem csak, hogy van pénz.

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz pRaZz1n #27 üzenetére:
    Fiatalok még… nem véletlent, hogy a GSL-t meg az IEM-t meg a többit sem tizenévesek csinálják.
    Olyanok vagytok, mint a kislányok: hogy néz ki a körmöd? menj a francba hülye picsa.
    1) Ha valaki kifogásol valamit tegye azt megfelelő módon. Jogszabályba ütközik? Link / paragrafus. Addig csak baszogatásnak minősül. Olyan, mint ez az orosz mekis dolog… mindenki elhitte közbe semmilyen forrás nem volt. Embertelen 🙂
    2) Ha valaki kifogásol valamit amit csinálok akkor azt 1000%-os türelemmel olvassam végig értsem meg és válaszoljak. Nyerjek azzal, hogy okosabb vagyok annál, hogy leállok picsázni mert ha megteszem még azok is elbizonytalanodnak akik eddig támogattak. Márpedig SouNDsOfWar ez a hozzáállás ellenetek dolgozik. A kommunikáción rengeteg múlik.
    3) Ha valamit szervezzek akkor: Nem veszek részt azon. Ha bármi közöm van a szervezéshez nem veszek részt azon. Főleg akkor, hogy valamilyen nyeremény is van. Miért? Nem azért mert csalni fogok… hanem ez olyan alapvető dolog ami miatt nem találnak rajunk fogást akik rosszat akarnak. Márpedig valaki mindig rosszat akar… ez így működik. Ha elhiszitek, hogy titeket mindenki szeretni fog máris nagy bajban vagytok… mert lefogtok állni mindenkivel picsázni. Inkább arra koncentráljatok ami a sikerhez szükséges egy legyen egy kommunikációért felelős embereket aki lerendezi a rosszakarókat, az idiótákat, meg akik még mindig nem értik, hogy hova kell kattintani a check-inhez, stb…

    Az „e-Sport”-ban (bármennyire is nem szeretem ezt a szót) de bármilyen sportban két fajta ember van. Aki versenyzik meg aki a versenyt szervezi. Olyan nincs aki mindkettőt csinálja mert a végén egyik sem fog sikerülni.

    Mindenki nyavalyog, hogy a magyar „e-Sport” sehol nem tart, nem támogatja senki. Miért tenné? Itt van, a saját maguk által kijelentett, legnagyobb magyar Sc2 verseny. Megnézik mi folyik a háza táján és csak annyit látnak, hogy óvodások egymást köpdösik meg kislányok civakodnak.
    Ismerek olyan cégtulajdonosokat akik SC2-znek és nézik/nézték az oldalt… és mikor anno arról volt szó, hogy reklámért cserébe lenne e valami támogatás a komolyságot hozták fel legtöbbször ellenérvnek. Igazuk van… ki adná a nevét ehhez ^

    Reply

  • DACA

    |

    Vétkesek közt cinkos aki néma. Milyen igaz a közmondás.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz kuvasz #4 üzenetére:
    Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmünket. Nem néztem után, elhiszem Neked.
    Én ötletem volt, direkt emiatt vettem játékcsomagokat. Nem baj, majd elosztogatom sorsolás nélkül annak, akinek akarom.
    Sajnos a szervezésben kevésbé tudtam részt venni, mint szerettem volna, én csak az október 19-es napon leszek igazán aktív. Már nagyon várom, hogy megtudjam ki lesz a legjobb négy.

    ( Kuvasz: http://www.southparkstudios.com/clips/382783/i-agreed-by-accident )

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz AdamoA #28 üzenetére:
    Lehet kritizálni, ötletelni, volt már erre példa korábban, meg is lettek hallgatva, sőt változtattam is az adott dolgon. Kuvasznál egész másról van szó, akinek egy kicsi rálátása is van az rájön.
    Azzal meg, hogy indultam a versenyen, nem bír különösebb jelentősséggel szerintem, főként játékosként akartam a scenen jelen lenni, (már mondjuk nem játszom nagyon a játékkal), de a versenyt sem fogja senki megszervezni helyettem. De végül a játékos hiány indukálta, hogy indultam én is, de nem kell emiatt aggódni, nem tervezek(lehet nem is tudnèk, ki tudja) továbbjutni, csak csinálni egy jó showmatchet, a nézőknek ( végülis ez a célja a versenynek valamilyen szinten. )
    Válasz Atesz #29 üzenetére:
    Sajnálom, hogy nem tetszett a pobcsi féle póni, csak egy vicc volt, lévén, hogy nem volt layerünk különböző okokból, ezért volt. Megjegyzem én jót nevettem volna rajta nézőként és úgy gondolom, hogy nem voltam vele egyedül, nem attól lesz valami komoly hangvételű, hogy mindenki karót nyel, szerintem. A sponsorship egy érdekes kérdés. Külföldről kapjuk, az én dolgom csupán a célba juttatása, Willemnek egész mindennapos az ilyen dolgok szponzorálása és ezzel kapcsolatban nem volt szó semmiről, de lévén, hogy a dolog kb jótékonysági rendezvény szintjén áll és nonprofit is, úgyhogy nem hiszem, hogy kéne adózni, vagy bármi, de erről spec megfogom kérdezni a nav-os ismerősöm, kösz, hogy szóltál.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Újra: rossz helyen keresgélsz/keresgéltek – nem az ajándékozáson van a hangsúly. És nem zavar, hogy ezzel like-ot szereznétek Jugger (ne legyél gyerekes, én hasonlót csináltam Twitch follow-val, ha nem üres szavakkal dobálóznál, ezt tudnád). Csak te kitaláltad, hogy én ellened vagyok, és mindenben akadályozni akarlak, és megy a hiszti. Az igazság az, hogy én a szar dolgok ellen vagyok, függetlenül attól, hogy ki csinálja.
    Sorvasztod a magyar e-sportot/SC2-t alpári minőséggel (lásd Atesz hsz-e, és ő még kihagyott sokmindent) „magyarország leg…..” címszóval, és most újabban még illegális dolgokba is akarsz rángatni gyanútlan embereket. Miért? Mert sokat akar a szarka. Ha Eyesis reszortja, akkor nyilván az ő hibája is, de a főszervezőnek nem utánajárni megengedhetetlen. És nem a bűn méretéről van szó – ismét látszik, hogy a lényeget nehezen tudod megragadni. A versenyed és ezáltal az sc2.hu illegális dolgot promótál. És ha netalántán mégis lesz belőle baj, vagy rájönnek a nyertesek, szerinted mit fognak gondolni rólad/sc2.hu-ról?
    Egyszerűen nem látod a nagyobb képet – bele vagy szorulva hogy úú PH nemzetközi csapat pénzdíjazásos verseny, és elsiklasz a lényeg fölött. Mint szövegértésben.
    Igazad van. Ez az egész időpazarlás mindkettőnk részéről.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #33 üzenetére:
    Először is, kihúznám magam ennek a dolognak a felelőssége alól, mondtam már, hogy Eyesissel egyenrangú félnek tartom magunkat ebben, ebből kifolyólag nem is tudtam a dologról, csak a cikkben láttam és ezzel nem is volt semmi bajom. De aranyos, hogy minden felelősséget próbálsz rám hárítani.
    Másodszor is nem tudom milyen alpári minőségről beszélünk? Volt egy póni a layeren, amiről egyébként Pobcorn kapta a nevét? 😀 Meg a hangnemed, stílusod, meg általában a mondani valód után, ne gondolja az ember, hogy csak fúrni akarod az egészet? Hát de. Nagyobb képről beszélsz, miközben ilyen dolgokba kötünk bele. Semmi rálátásod nincs a dologra. Én sorvasztom a közösséget, valóban; felajánlást nem láttam még, (Itt legalábbis, 1-2 más embertől viszont már igen) hogy gyerekek ez így nem az igazi, hadd segítsek, mert ha már egyesek összefogásról beszélnek, ez lenne a módi, nemde? Te mindössze annyit csináltál, hogy pökhendien behánytad, hogy ez így szar.
    Azt meg még megjegyezném, hogy még mindig csak selejtezők mentek le, semmi más nem történt a versennyel kapcsolatban és tekintettel arra, hogy sok volt, volt vele munka bőven és szerintem csak selejtezőkre ennyi energiát/munkát még senki nem fordított és akkor még el sem kezdődött jóformán maga a verseny, a fő hangsúly magán a RO4-en, a döntőkön van.

    Egyébként meg olvasgattam;
    1. §3 (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

    Lévén, hogy nincs szó pénz fizetéséről, vagy vagyoni érték nyújtásáról a játékban való részvételért, nincs szó konkrét szerencsejátékról; csupán oda adunk embereknek pár ajándékot akiket éppenséggel abból a kalapból választottunk amiben a követőink vannak, nem látok benne törvénytelent, még mindig. Egyébként meg ha mégis, akkor azért nyilván vállaljuk a felelősséget és kezeskedem érte, hogy anyagi kár nem ér senkit.
    A versenyzők díjazásának meg tényleg utána járok, mert kíváncsivá tett Atesz a dologgal, bár arról is meg vagyok győződve, hogy nem sértünk vele törvényt. (Pláne, hogy külföldi tőkéről van szó)

    Egyébként meg igen, sokat akarunk, másnak nincs értelme, nekünk itt most szarból kell várat építeni, akár tetszik akár nem. (Ezzel nem arra utalok, hogy más szar, mielőtt megbántanék valakit, hanem arra, hogy nincs még semmink itthon amivel lehetne valamit kezdeni).

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz kuvasz #33 üzenetére:
    „Egyszerűen fogalma sincs a PH-nak alapvető dolgokról, és így szerveztek egy komolynak tűnő versenyt, ami reklámozva van. Amikor meg rámutatnak a számtalan hibára, hisztiztek.
    Sok sikert a jogi hercehurcához a “nyerteseknek”.

    kuvasz, te kezdted a stílusváltást és ezt normálisabban is le lehetett volna írni. Mint mondták, Eyesis ötlete volt az egész, s ő intézte a nyereményeket. Ne haragudj, hogy egy korával veteránnak számító Eyesis nem olvasta el éppen az apró betűs részt, Veled ellentétben. Ő benne van a magyar Starcraft 2 e-sport építgetésében nősként munka mellett, saját szabadidejét rászánva. Ő ezért pénzt nem kap, ahogyan mi sem. S ez nem védekezés, csak tény, hogy Ti is lássátok, mi is emberből vagyunk. A nyereményjátékot felülvizsgálják, pont.

    Szóba jön itt a NAV, ezzel kapcsolatban a magyar e-sportra vetülő árnyék és az oldal megítélése. (they minds are full of fucks….)

    Srácok, a komment huszárkodások helyett inkább normális hangnemben kéne tanácsot adni egymásnak, s nem azonnal sarat dobálni. Mindenki szeretné, ha az övé lenne az utolsó szó, de ez már óvoda inkább. A nyereményjáték felül lesz vizsgálva, a versenyt pedig nézzétek, jó mérkőzésekre van kilátás.

    Reply

  • Atesz

    |

    Nem mondtam, hogy törvényt sértettetek, hanem hogy meg kell nézni, mi a helyzet.:)

    Reply

  • WiNtER

    |

    Hát régen (BW fénykora) már annak örültünk, ha volt valami és együtt lehet a banda. Most meg minden egyes versenynél mindenki a másikat szidja (plusz ha van is valami offline, oda már a kutya nem megy el…). Próbálkozhat bárki bármivel, MO-n SC2 nem lesz soha komoly e-sportág! Az a lényeg, hogy mindenki legyen jóba CacoS-sal az iregszemcsei mezőgazdásszal, engem is ő jutatott be Mondocon-ra! Jövök is 1 sörrel neki! 🙂

    Reply

  • Puding1337

    |

    Kuvasz, Jugger:
    😀 Nem értem miért kell ilyen ellenségesnek lenni . Tele vagy jó ötlettel, esetleg mások is, össze lehet ülni bedobni pár sört/kólát kinek mit, és ki beszélni a szíved/bajod a versennyel kapcsolatban. Szemtől szemben gondolom mindketten másképp viselkednétek

    || Viszont ha a hétköznapi életben is így reagáltok egy adott problémára, akkor itt komoly gondok vannak, ilyen viselkedéssel nem lehet sok mindent elérni.:/ ||

    Reply

  • RicsiXD

    |

    Jajj, még ne hagyjátok abba, nagyon jól szórakoztam olvasás közben :D.

    Jugger és sajnos el kell ismernem, egy fokig kuvasz is úgy írogatott, mint egy megsértődött ovis :D. Kuvasz valamilyen szinten érthető okokból elég bunkó stílusban írta, hogy illegális kisorsolni egy játékot, aztán meg mikor Jugger és Eyesis megpróbálta kitalálni, hogy hol is van írva, hogy tilos, nemhogy nem linkelt (ami még érthető is) de azt sem írta, hogy egyáltalán minek a szabályzatát kéne átnézni, csak ilyen „Újra: rossz helyen keresgélsz/keresgéltek”, konkrétan mint oviban az a hideg-meleg játék :D.

    Jugger meg nem tudja elfogadni, hogy kuvasznak sok dologban igaza van, inkább csak megbántott kis 5 évest játszott :D.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz kuvasz üzenetére:

    :D:D:D Kuvasz dat troll! Há nem látod, h teljesen értelmetlen foglalkozni velük ? :D:D Nem akarnak ezek itten integrálódni, de sajna még csak dezintegrálódni sem! Akinek itt értelmes gondolata / hozzászólása volt ezen az oldalon, azt mind elkergették / kiközösítették… Látod én Magyarország legjobb sc2 játékosa vagyok/ voltam :3, aztán én sem tudtam megnevelni őket! Te meg fel tudsz mutatni egy középszar xDxD stream overlayt :D, hát tégedet élve szétszednek komám! Először leállsz KaKoszszal, meg a Nyuggerel vitatkozni, aztán később már aztat veszöd észre, hogy kénytelen vagy a prazzics meg a thomascs üzeneteire válaszolgatni. Aztán az keményen pusztítja ám az emberi méltóságot, amikor olyanoknak kell válaszolgatnod, akiknek a fejében annyi sötét anyag van, hogy az egész univerzumot összetartaná xDD! Gyere Kutyvasz, elmegyünk kocsmába, meghívlak egy sörre, de ne dagaszd már itt tovább a sarat a sok disznó között.

    Reply

  • Peda_Z

    |

    Eredmények ennél a versenynél sem lesznek kirakva?
    Legalább az aktuális továbbjutókat hirdessétek ki legalább facebookon.

    Reply

  • johnnie

    |

    Válasz Peda_Z #41 üzenetére:

    +1 Pont most akartam én is írni csak még regelnem is kellett.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Peda_Z #41 üzenetére:
    Válasz johnnie #42 üzenetére:
    Rakom rakom, csak én nem voltam itthon tegnap amikor vége lett és még most szedtem össze, hogy mi a helyzet.

    Reply

  • pRaZz1n

    |

    Válasz KaLoZ #40 üzenetére:
    Legjobb játékos 😀 😀 😀 Maximum a legnagyobb flamer :DDNekem sötét anyag a fejemben? 😀 Pont azért senki nem foglalkozik veled mert egy degenerált barom vagy és még büszke is vagy rá 😀

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz pRaZz1n #44 üzenetére:
    „senki nem foglalkozik veled” akkor minek írsz vissza ?
    :D:D:D Én a degenerált xD meg a flamer 😀 Hát ezt akárhányszor leírhatod, akkor sem lesz igaz. Nézzél már magadba, miket irogatsz itt :DxD Egyszer hozzászólsz valamihez, az is csak arról szól, hogy a másikat hülyézed, vagy becsméreled. Ittvagy 14 éves, semmi közöd az sc-hez, egyszerű mélyenszántó hülyegyerek vagy, aztán nekem pattogsz vissza a balanceról … :D:D És az a vicc h az ilyen szaros senkik véleménye számít is valamit ezen az oldalon, mint a tiéd :D:D

    Reply

  • pRaZz1n

    |

    14 ÉVES 😀 😀 😀 😀 ÉN csak azért foglalkozok veled ,hogy magányodban nehogy felakaszd magad ,néhány faszságodért kár lenne 😀 Mindenkit lehülyézek? Csak téged szoktalak ,de te meg is érdemled..

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.