Új pályák a HotS balance tesztelésre

DACA . Hírek 1442

balancetestmap

A Heart of the Swarm balance tesztelése továbbra is zajlik a játékban (közben a Widow Minet és az Oraclet is módosították), a Blizzard időközben bejelentette, hogy az eddigi egy pálya mellett még két másik mapon próbálhatjuk ki az erőviszony változtatásait. A pályákat ugyanúgy a „Custom Games” menüpont alatt találhatjátok meg.

A mapok listája:

  • Bel’Shir Vestige LE (2.0.11 Balance v1.1)
  • Yeonsu LE (2.0.11 Balance v1.1)
  • Alterzim Stronghold TE (2.0.11 Balance v1.1)

A Bel’Shir Vestige és Yeonsu pályákat már jól ismerhetitek, hisz jelenleg is benne vannak a ladder map poolban. Az Alterzim Stronghold nevű pálya pedig egy eddig nem látott, négyszemélyes csatatér, a Blizzard egy nagyszerű macro orientált pályát lát benne, s jövőre a WCS-ben is viszontláthatjuk majd. A pálya így néz ki:

ZIN6K0R7PMOD1382482148088

A Blizzard továbbra is várja a játékosok visszajelzéseit a bneten és reméli, tetszeni fog nekünk az új pálya is.

Forrás:


Comments (15)

  • KaLoZ

    |

    Az egész starcraft 2 játékmenet rohadt nagy unalom jelenleg, erre mindezt tetézik egy hatalmas (192*192) 100% optoss mappal. A jövő évi wcs-ben meg remélem nem szerepel, de az még jobb lenne, ha jövőre nem is lenne wcs.
    Aztán nem értem, hogy ezeket a balance változtatásokat (a widow mineost biztosan, a többit nem mert az mind szar) miért nem lehetne már most bevezetni? Biztos le van már zsírozva, hogy a wcs3-at meg a blizzcont is terran nyerje … Ha én fejes lennék a blizzardnál, akkor ott david kim csak a budit takaríthatná (a hajával), de azt is csak felügyelet mellett.

    Nah valaki meg megmagyarázhatná, hogy miért csak a felhasználónevemmel tudok ide bármit is írni, mert a nyílvánosan megjelenő nevemmel nem hajlandó kirakni azt amit írtam.

    Reply

  • Desy

    |

    Válasz KaLoZ #1 üzenetére: te olyan ostoba vagy hogy kirakatban kéne mutogatni

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz Desy #2 üzenetére:
    te meg akkor troll, hogy az oldalról kéne kibaszni.

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz KaLoZ #1 üzenetére:
    Az egyik kérdésedre válaszoltál. Futó versenyen szabályt nem módosítasz… így illik.
    Amúgy a WCS-n 7 P, 5 Z és csak 4 T van…
    http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2013_WCS_Season_3
    Group A-bol valószínűleg tovább jut Polt… mondjuk 2. helyen. Hack meg nem
    Group B-bol MMA esélyes… szerintem szintén 2. helyen.
    Group D-bol meg nem jut ki Maru.
    Top 8ban lesz 3 P, 3 Z meg 2 T a final pedig Jaedong vs duckdeok lesz amit Jae fog megnyerni.
    Tartod? 🙂
    .
    Abban egyetértek, hogy a változások többsége nem fog nagy port kavarni a WM-t leszámítva.
    Gyorsabb Oracle-> Nem
    Gyorsabb Roach-> Nem
    Gyorsabban lövő tank-> Nem
    Mech + Air upgrades-> Hm… nem
    WM nerf…-> Igen
    .
    A pálya jó nagy… TvZ-ben majd jól kirohangálják magukat a cost effective op marineok… mert mire egyik helyről a másikra érnek már mehetnek is vissza counter rush miatt 🙁

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz AdamoA #4 üzenetére:
    Igen, ezért is rossz a jelenlegi WCS rendszer. Mindig lesz futó verseny.
    Nem értem miért nem lehet pár naponta, hetente patch-eket kiadni, akkor legalább azt látnánk, hogy próbálkoznak a kicsikék 🙂
    Válasz KaLoZ #1 üzenetére:
    Valszeg a másik accountod bannolva van.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Jaja, csak ezen a widow mine nerfen már mióta rajta ülnek? A HoTS kiadása előtt már követelték, hogy nerfeljék a widow minet az IEM előtt! Mi lett belőle? Semmi. Aztán a hellbatot érdekes módon mindenféle megkérdezés nélkül egyből nerfelték, hát ez hogy is van akkor? :O
    Az, hogy a wcs-en hány terran van meg hány nincs, nem oszt nem szoroz. A tvz metagame biztos h nem változott semmit, maximum a toss faj éri el lassan a 3+ éves korhatár besorolást. Ha nagyon akarod megnézhetjük a többi wcs statisztikát is:
    WCS S3 EU: RO16: 8P/4T/4Z TERRAN WIN.
    WCS S3 AM: RO16: 5P/5T/6Z TERRAN WIN.
    WCS S3 KR: RO16: 6P/5T/5Z TOSS WIN.
    WCS S2: Induló 7p/7t/2z. TERRAN WIN.
    WCS S2 EU: Ro16: 8p/4t/4z TOSS WIN.
    WCS S2 AM: Ro16: 7p/5t/4z TERRAN WIN.
    WCS S2 KR: Ro16: 4p/7t/5z TERRAN WIN.
    WCS S1: Induló: 3p/5t/8z TERRAN WIN.
    WCS S1 EU: Ro16: 4p/7t/5z TERRAN WIN.
    WCS S1 AM: Ro16: 3P/5T/8Z TOSS WIN.
    WCS S1 KR: Ro16: 3P/6T/7Z ZERG WIN.
    Tehát az eddigi wcs-eken van 7 terran win, 3 toss win, és 1 zerg win de az is csak úgy, hogy innovation 3-0ás előnyből dobta el a meccset. A részvételi statisztikákból meg nagyjából semmit sem lehet megmondani, akárcsak azt, hogy ki melyik groupból hová jut tovább, de a végeredményben szerintem mindenki biztos lesz.
    A mapokat tekintve meg nem értem, hogy a toss kapott noskill mscoret, terran free siege mode meg wmine (a zerg semmit ofc), aztán a mapok valahogy mégis defenzívebbek lettek mint voltak. Ami meg agresszívabb map volt (star station) azt meg kiveszik a poolból, mert szegény optoss nem tud 3 base techre rákempelni 0 ráfordítás mellett. A másik az, hogy sok map nagyon hasonló egymáshoz, és szerintem több változatosság kéne ez ügyben, nem bevágni még egy hatalmas standard macro mapot whirlwind meg frost le mellé.

    Reply

  • Matthew

    |

    WCS-ről nem akartok egy fél sort megereszteni? Ha már Final.. Meg jól látom, hogy úgy általánosan le van tojva itt a téma? StarCraft 2-es oldal, de egy fél sort nem szántatok rá az egyik – ha nem a – legnagyobb SC-s rendezvényre. IntelMastersről szintén 1 szó se… Minek van ez az oldal? De most komolyan? Mi értelme van az egésznek ha tojtok az egészre – mármint pont az ilyen rendezvényekről ahol a legjobbak játszanak – és nem megbántva a hazaikat – de még Breach is csak álmodozik hogy a töredékét tudja.. de itt 1 sor se megy róla. Vicc… komolyan.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Matthew #7 üzenetére:
    Gyere szerkesztőnek, és mutasd meg, hogy kell ezt!

    Reply

  • Cupon

    |

    Eyesis nem új szerkesztőt kell hívni… hanem a meglévőknek kéne csinálni valamit feljövök az oldalra hetente egyszer igen nagy szó ha látok 3 hírt ami matiné egyéb verseny nem nagyon tudom elhinni hogy nincs valami olyan esemény amiről megérné írni néhány sort… WCS most írtál róla egy postot teljesen elegendő de ez is olyan ritka mint a fehér holló. Matthew lehet szívesen lenne szerkesztő csak éppen nincs ideje nem ért hozzá nem felel meg a feltételeknek nem tudhatod… Nem az a megoldás hogy lehurrogom a másikat hogy csináld jobban te szerkesztő vagy csináld te a dolgodat rendesen ha meg nem megy akkor nem kell erőlködni…

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz Cupon #9 üzenetére:
    Tudod ha 2-3-an nem lennénk, akkor pedig nulla tartalom lenne az oldalon. S ezt nem védekezésből írom, de nekünk sincs végtelen szabadidőnk az oldal építgetésére. Honnan tudod hogy nekünk van időnk szerkeszteni, s Matthewnak nincs? Ne légy ennyire kishitű. Mi ezért semmit nem kapunk, sajnos az utóbbi időben meglankadt a szerkesztőink száma, ez a baj. Ha csak verseny/matinés híreket látsz, akkor nyisd ki jobban a szemeidet. Nézd meg most is milyen hír alá kommenteltél, illetve kicsit jobban böngészd át az oldalt, mert nem szeretem amikor meghamisítják a dolgokat, amik nem úgy vannak.

    Kétszer volt meghirdetve nem is olyan rég szerkesztőfelvétel, jelentkező egy-két ember akadt. Tudod e hogy miért? Segítek! A mai világban senki se csinál semmit ingyen és mindenki nagyon elfoglalt, vagy csak azt állítja. Én ezért pénzt nem kapok, sőt, szabadidőm megy el vele. Kicsit írhatnál összeszedettebben is máskor. Eyesis meg nem hurrogott le senkit, ha nem ismered és nem tudod mibe vállalkozik a magánélete mellett, akkor inkább jobb hallgatni.

    Reply

  • Cupon

    |

    Válasz DACA #10 üzenetére:
    Na akkor… szerintem a Lengyel oldalon se kapnak semmit a srácok ők is saját szabadidejükből írják a híreket mégis képesek arra hogy napi 2-3 hírt kitegyenek ti nem vagytok rá képesek és elvileg Hivatalos Rajongói oldal vagytok… A szerkesztőséggel te is vállaltad ahogy Eyesis saját szabadidőmben ingyen fogom végezni a dolgomat mégse vagytok képesek csinálni. Ez viszont azt jelenti hogy nem kell erőltetni ami nem megy azt nem fogom csinálni. Ha nem lehurrogás volt akkor kérlek meséld már el hogy mi ez ? ” Gyere szerkesztőnek, és mutasd meg, hogy kell ezt!”. Amikor valaki negatív kritikát fogalmaz meg akkor nektek ez a megoldás hogy gyere mutasd meg hogy kell. Én elhiszem hogy szar bújni a netet ilyen infókért de biztos hogy találnék nem is 1 et amiről érdemes lenne valamit írni. Régen minden nap néztem az oldalt láttam nem is 1-2-3 hírt hanem legalább 5-öt most elég hetente rápillantani van 3-4 hír amiből 2-3 verseny vagy matiné és néha néha az az egy maximum kettő az ami tényleges a játékról szóló hír és szerintem ez szomorú…

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz Cupon #11 üzenetére:
    Szerintem a lengyel oldal nem éppen a legjobb példa a mi szintünk felmérésére, ugyanis az említett „partner” oldalunk technikai háttere sokkal komolyabb mint a miénk. A lengyel oldalon kívül kevés olyan sc2 fansite oldal van már, amelyik aktív. Nagy részük a Starcraft 2 megjelenése után inaktív lett . Most kapásból 10 ilyen oldalt fel tudnék sorolni. Csak a tisztán látás végett, Eyesis kolléga tényleg nem a legjobb módját választotta a válaszadásnál, de azért a stílusoddal egy pici baj van….Viccen kívül, én is speciel kíváncsi lennék, egy hozzád hasonló tipikus „megmondóember” hány napig lenne lelkes szerkesztő is, ha jelentkezne. A legtöbb cikket én írom az oldalon, persze vannak hiányosságok és lesznek is, ez a helyzet sajnos. Nincs végtelen szabadidőm nekem sem, 2-3-an pedig mint már mondtam, nem megy ez olyan könnyen. Másrészt pedig a technikai oldalunk is el van laposodva idők óta. Arra pedig nem tudok gyógyírt sem, nekem csak a tartalom bővítésére van jogosultságom. Igazából értelmetlen ez a vita szerkesztő/olvasó között, ha te azt mondod hogy fekete, én azt mondom fehér. Az olvasó természetesen többet akar, kifejezi elégedetlenségét…hidd el, én is szeretnék változtatni, de egyedül, vagy egy szerkesztőtársammal ketten ehhez kevesek vagyunk…

    Reply

  • Cupon

    |

    Kedves Daca az említett lengyel oldalon 1 szerkesztő tevékenykedik mégis képes rá. Megmondóember ??? Az megmondóember aki véleményt fogalmaz meg ?? Szerintem teljesen korrekt kúltúrált stílusban írtam a kommentemet nem volt benne semmi fröcskölés anyázás CSAK vélemény nyilvánítás. Valószínűleg 1 napig se lennék lelkes szerkesztő mivel nem annyira érdekel az egész téma hogy én szerkesztő legyek ezen az oldalon vagy akármelyik másikon. Az hogy ki milyen lelkes azt ő dönti el valószínű azok a szerkesztők akiket felvettetek nemtörődöm linkóci emberek ezzel én nem tudok mit tenni a csapatotok dönti el kit mikor miért fogad be. Ha te azt mondod fehér én azt hogy fekete akkor próbáljunk meg találni egy szürke útvonalat ami mind a két félnek megfelel.

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz Cupon #13 üzenetére:
    „Kedves Daca az említett lengyel oldalon 1 szerkesztő tevékenykedik mégis képes rá.” Akkor gondolom már választ kaptál a kérdésedre, hogy nem ingyen csinálja. Az SC2PL benne van a Battle.net rendszerben.

    „Nem az a megoldás hogy lehurrogom a másikat hogy csináld jobban te szerkesztő vagy csináld te a dolgodat rendesen ha meg nem megy akkor nem kell erőlködni…”
    Továbbra is a stílussal van a probléma 🙁

    Reply

  • Cupon

    |

    Látom nem vagy megfelelő vita partner 🙂 Fejtsd már ki jobban mi a baj ezzel a stílussal 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.