Új pályák a hatodik szezonra

DACA . Hírek 1774

A827431NNK7L1383076877978

Mint már beszámoltunk egy korábbi bejegyzésünkben Nektek, napokon belül véget ér a 2013-as év ötödik szezonja. A Blizzard szokásához híven a következő szezonra ismételten módosít a map poolon. Az 1v1 map pool mellett 3v3, 4v4 és FFA pályák is terítékre kerültek.

  • Törölt 1v1 pályák:

Akilon Wastes
Whirlwind LE

  • Hozzáadott 1v1 pályák:

Star Station TE

A8GQM52FNSWA1383077977286

Alterzim Stronghold TE

IWG85O26NCX31383077956540

További map pool módosítások:

3v3 törölve:
Green Acres
Silent Dunes

3v3 hozzáadva:

Scorched Vista
Untamed Spire

4v4 törölve:
Atlas Station
Deadlock Ridge

4v4 hozzáadva:

Retribution LE
Shattered Terrace

FFA törölve:
Quicksand
Tectonic Rift
Abyss

FFA hozzáadva:
Whirlwind LE
Red City LE
Frost LE
Alterzim Stronghold TE

Az új szezon november 11-én (hétfőn) fog elstartolni, mindenkinek jó szórakozást hozzá!

Forrás:


Comments (19)

  • Platschu

    |

    Jól néz ki, de sosem értettem, hogy minek kell mindig régi pályákat kivenni? Most olyan nagy kunszt lenne, ha minden játékmódban lenne 15-20 használható? Minek kell mindig nyolcra lekorlátozni?

    Reply

  • papirsarkany

    |

    Válasz Platschu #1 üzenetére:
    A jelenlegi álláspont szerint a ladder teljesen a WCS rendszerhez van igazítva. a szezon akkor kezdődik és addig tart mint az aktuális WCS szezon, a map pool ugyan az mint a verseny map pool. és ezért nincs 15 map, versenyen nehéz lenne már kezelni.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz papirsarkany #2 üzenetére:
    Ne védd őket sárkány 🙂
    Az egy dolog, hogy állítólag az átlag játékosokhoz is próbálnak balance-ot csinálni, aztán a map pool meg csak a wcs miatt?
    Na de ha el is fogadom, amit írtál, a 4v4 3v3 2v2 map pool miért nem lehet 150 mapos? 🙂 Túl változatos lenne a játék?
    Tényleg nem értem miért kell keverni a senkiházi bronzost a top wcs playerekkel… ha nekik kell a wcs map pool, akkor legyen egy gomb, hogy wcs mód wcs mapokkal, a többi allja népnek meg 150 mapos ladder..

    Reply

  • DACA

    |

    Szerintem nem a pályákon fog múlni, hogy a bronzosok többet fognak e játszani 😀 így is le van butítva az ő szintjükre az egész játék, úgyhogy erről ennyit 😀
    Inkább várjuk meg Mr. Spirit professzort, mert a balance-al úgy hallottam több a gubanc

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Szerény és átfogó véleményem a témáról következik:
    10 mapnál nem kell több a poolba, és mivel még annak a 10nek is a nagy része szar (gj Blizz), ezért isten ments, hogy a map pool 10nél több pályára duzzadjon.
    Mivel én úgy gondolom, hogy a laddernek valamennyire az a célja, hogy jobb legyen az ember, ezért célszerű olyan map poolt venni, ami a wcs-en és egyéb versenyeken is van, amit a profik is használnak. Minden más mapra ottvan a custom game.
    A 2v2, 3v3, 4v4 mapokból is elég lenne 10, mivel ott is pontokért zajlanak a játékok, de nem kell feltétlenül profi szintre balanceolni az ottani mapokat, ezért az lenne a legjobb, ha ezeket a pályákat sűrűbben cserélnék, és nagyobb változatosságúak lennének. A 150 map meg kicsit vicces lenne mire betöltené, ráadásul akkor a vétók számát is meg kéne növelni.
    A mai ladder mapoknál kb az a balance trend áll fennt, mint a game balanceolásánál. Mindent az optossra balanceolnak. Vagyis az optoss bármit csinálhat, még ha el is bassza a dolgokat (amit az optossal nagyon nehéz) akkor is teljes biztonságban legyen és folytatódjon tovább a játék, minimális optoss hátránnyal amin az optoss bármikor fordíthat. Véleményem szerint ez elfogadhatatlan, esport gyilkoló hozzáállás, tetézve azzal, hogy amúgy is az optoss messze a legkönnyebb race.

    Reply

  • DACA

    |

    „10 mapnál nem kell több a poolba, és mivel még annak a 10nek is a nagy része szar (gj Blizz), ezért isten ments, hogy a map pool 10nél több pályára duzzadjon.”
    Spirit, azért hülyeségeket te se írj, a map poolból csak kettő Blizzardos, a többit más pályakészítők csinálták. Neked már azért Blizzfóbiád van.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz DACA #6 üzenetére:
    És a mapokat ki rakja a poolba?
    És aki a mapokat készíti, az milyen mapokat fog készíteni? Olyat, amit a poolba is beraknak.

    Reply

  • pRaZz1n

    |

    Válasz KaLoZ #5 üzenetére:
    Valaki lőjön le egyetértek vele.. 🙁

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz Platschu #1 üzenetére:
    Válasz Eyesis #3 üzenetére:
    – Ha sokat játszol az adott poolból, egy idő után azt veszed észre, hogy jobban megy az adott pályákon. Ismered a kis helyeit… szorosait. Hol jó védekezni, dropolni, cheeselni stb stb. Ha 150 map lenne a poolban pont, hogy azok járnának rosszabbul akik kevesebbet játszanak. Sokkal kevésbé ismernék a pályákat… ami szintén fontos a jó teljesítéshez.
    – Több pálya, több hibalehetőség. Sokkal jobban átlátják (az más kérdés, hogy sokak szerint egyáltalán nem látják) a balancet ha adott számú és fix mapokon játszanak az emberek.
    – WCS pool = Ladder pool: „Hú MMA ezen a mapon ezt csinálta”… „Hú optoss (:P) Dear ezt csinálta”… tehát megpróbálom én is. Nem vagy profi de ha nézed a meccseket akkor ugyanazokon a pályákon nyomod, mint ők… felismered a helyzeteket amiket ők csináltak.
    – Mivel ez egy ladder system nem lehet más a map pool bronzeban, mint masterban. Nem lehet és kész… ennyi 🙂
    .
    .
    ps: Ha van valakinek felesleges Hearthstone béta kulcsa, dobjon mér meg vele… 🙂

    Reply

  • Platschu

    |

    Mennyivel kedvesebb és szimpatikusabb AdamoA érvelése, hogy a kis trükkök miatt van kevesebb pálya, ahelyett, hogy rögtön le aljanépezitek a bronzosokat… Ettől még mondjuk a már meglévő pályákat igazán meghagyhatták volna, mert jópár kedves 4vs4 pályát kivettek az elmúlt hónapokban. :S

    * * *

    S ha már itt tartunk, akkor a számítógép elleni csatákba 1vs1 csatákba igazán berakhatnák a kampány extra terran és zerg egységeit. Remélem a Legacy of Voiddal ez is megvalósul, mert ha úgyse ladderen játszok, akkor miért ne kaphatnánk meg az összes egységet, ha már úgy is készen vannak? Szvsz.

    * * *

    Más. Nektek is szarozik a program a frissítéssel? Akárhányszor elindítom a játékot, akkor várni kell vagy 4-5 percet, mert csak tölt és tölt és tölt. Minden nap? Vagy csak az én tűzfalam miatt kergült meg?

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz Platschu #10 üzenetére:
    Köszönöm Platschu. Már dolgozunk rajta, hogy ez legyen a standard, csak bírjátok kivárni 😉

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Platschu #10 üzenetére:
    „S ha már itt tartunk, akkor a számítógép elleni csatákba 1vs1 csatákba igazán berakhatnák a kampány extra terran és zerg egységeit. Remélem a Legacy of Voiddal ez is megvalósul, mert ha úgyse ladderen játszok, akkor miért ne kaphatnánk meg az összes egységet, ha már úgy is készen vannak? Szvsz.”

    Arcadeben vannak ilyen modeok sztem.

    Reply

  • JunoO

    |

    Válasz KaLoZ #7 üzenetére:

    Ez idáig sikerült megállnom, hogy ne reagáljak a hozzászólásaidra, DE! A WoL megjelenése óta nem láttam ilyen szórakoztató balance trollt, mint amilyen te vagy. A kalóz névből is a kölyökklubb reggeli műsorából asszociálok rád és valószínűleg a „sárga csapatot” erősítetted. 😀

    Viccet félretéve, mindenkinek meg(van)volt a játék erőegyensúly miatti rage korszaka, csak az értelmesebb kollégák kinőtték ezt, illetve rájön az ember, hogy több ladderezéssel, több sikerélmény fog érni.
    Összefoglalva, nem a „Protoss OP”, hanem te vagy csicska! (juj)

    De félreértés ne essék. Én drukkolok neked és remélem megörvendeztetsz még minket sok olyan mulatságos hozzászólással, mint amiket az utóbbi 1-2 hónapban produkáltál.

    ui.: Már alig várom, hogy válaszolj erre is! ^^

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz JunoO #13 üzenetére:
    Ő egy top master zerg, ergó nem keveset játszik, és nem szarul. Volt már, hogy elverte Breach-et is BO3-ban.
    Amikor játszol, Te is biztos észrevetted, hogy időnként azt látod, hogy ez valami nagyon durva, ami történik, és nem is láttad, nem is tudtad, nem is tudod, hogy kell ellene fellépni… Na ez megvan top master szinten is, sőt GM szinten is. Ez egy elképesztően stresszes játék, ahol a pontatlanság a legnagyobb bűn. Minden játékos a saját faját tartja a legnehezebbnek, és a leggyengébbnek.
    Az is érthető, ha elégedetlenek a balance-al, hiszen egy ilyen játékot balanceosra megcsinálni majdnem lehetetlen, főleg ilyen egységekkel…
    Jaedong sem hagyta abba a játékot, amikor látszólag reménytelen volt a zvt-je, ám ő pro játékos, komoly szerzédéssel és csapattal, nyilván nem fogja fújolni a neki kenyeret adó játékot. Szinte biztos vagyok benne, hogy privátban biztos opzzák egymást gyakorlás közben, hiszen pont ez a lényeg, az ügyvédek a jogi kiskapukat keresik, a sc2 játékosok meg az op egységeket, kombinációkat, buildeket…

    Valaki moderálta, így az első két mondat nem kell már 🙂

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Eyesis #13 üzenetére:
    nem játszik spircsi szarul, csak az 1a-t még kell gyakorolnia, néha még mellémegy :$

    Reply

  • JunoO

    |

    Válasz Eyesis #14 üzenetére:

    Ha egy ilyen ideggyenge, folyamatosan játékfikázó gyerek szabadon garázdálkodhat az oldalon, akkor külön köszönöm a moderátornak, hogy törölte a véleményemet róla, mert felszabadult egy hely a kedvenc könyvjelzőimben. 😉

    Peace!

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz JunoO #15 üzenetére:
    Akkor a játékról csak jót, vagy semmit? 🙂 A durva jelzők használata szeritnem szomorúbb…

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz SouNDsOfWar #14 üzenetére:
    Nem értem miért kell egymást lenézni. Ha valóban csak 1 a-zna, azt gondolom nem lenne top master…
    Amúgy sem 1 a, hanem f2 a legalábbis én azt szoktam használni

    Reply

  • KaLoZ

    |

    😀 Látom ezek még mindig figyelmen kívül hagyják, hogy nfteam-es vagyok, és nem lehet csak úgy beszólogatni nekem! 😀
    Válasz Eyesis #13 üzenetére:
    Thx, hogy megvédsz, de nem szükséges. Megtanultam már az ilyen trollok hozzászólásait kezelni 😀 vagyis szarok rá. Am, hogy szegény kisfiú Junoo-ka is megnyugodjon, láttam reggel a hozzászólását és közlöm vele, hogy nem érdekel. Továbbá nem vagyok ideggyenge, nem szoktam felhúzni magamat az ilyen dolgokon (bár van amin sikerül-ladder), csak leírom őket. Egy könyvjelzővel meg egy popsibuksival kevesebb ember lesz az oldalon, szerintem mindenki túléli majd.
    Válasz SouNDsOfWar #14 üzenetére:
    1 a mellément egyszer, nah és … Megnéznék egy meccsedet, egy oldalt teletudnék azzal írni, hogy miket baszol el. Te meg találtál egy valamit, amire élvezhetsz… :3
    Nekem is feltűnt, hogy nagyon az 1a körül forognak a gondolataid, nyílván ezért is mechezel. Breach ellen eléggé izgultam, és hibákat is vétettem. Amikor bevitte a seregét a mineral line mögé, nem volt mögötte hely, ahová kattintani lehetett volna. Ezért a pálya szélén álló kis kiszögellésre kattintottam, ami megzavarta az egységek útvonalkereső algoritmusát. Szóval ezt is a blizzard baszta el, nem én.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.