A Blizzard tud a Liga körüli problémákról

DACA . Hírek 1482

leagues

És már dolgoznak is rajta!

A Blizzard tájékoztatott bennünket, hogy ők is tudnak a liga megoszlással kapcsolatos hibáról, mely a 2.1-es patchet követően kezdődött. (szerk.: azért már előtte is voltak problémák). A fejlesztők folyamatosan nyomon követik a liga mozgásokat és miközben már némileg javul a helyzet, a liga határokat is módosítják.

A következő lépés, hogy adatokat gyűjtsön a Blizzard és további lépéseket tegyen majd az ügy javítása érdekében. A Blizzard azt szeretné, hogy a StarCraft II létra továbbra is mindenkinek felhőtlen szórakozást biztosítson. A kívánt ligák százalékos elosztásán tehát továbbra is dolgoznak a fejlesztők.

A Blizzard köszöni a visszajelzéseket és a türelmet a játékosoktól.

Forrás:


Comments (6)

  • Frosthun

    |

    Igazából a patch előtt „csak” az volt a probléma, hogy nem skill alapján rangsorolta az embereket, és olyan is előfordult hogy master tudású játékos goldban van, és 5:1 winrate ellenére sem kerül feljebb 🙁
    A patch után elkezdett mindenkit beadni ellenfélnek, példának okáért én Diamondban kaptam silvertől, masterig mindenkit.

    Reply

  • todor

    |

    Már nagyon várjuk az igazságos matchmakinget 🙂

    Reply

  • RagRaH

    |

    Nem tudom, hogy az előttem lévő két noob miért sírdogál, meg nem is értem.
    Attól, hogy valaki még egyszer master volt, az nem jelenti az, hogy most is master szinten játszik (vagy lehet h éppen unrankedezik, és az ugye megint más).
    5:1 winrate miatt azért nem lehet továbblépni goldról, mert liga lock van szezon alatt. Viszont elmondom neked komám, hogy a játék NEM LIGA ALAPJÁN rangsorol, hanem MMR (aki nem hiszi, járjon utána) alapján. Tehát attól, hogy goldos, a játék akkor is hasonló erősségű játékosokat (még ha a hasonló erősség master ligásat is jelent) fog neki dobni. Ezt körülbelül már 3000* elmondták mások is.
    A probléma amit fixálni fognak, az az, hogy ne bronzban legyen a community 40%-a, a másik 30% meg silverben, illetve azt, hogy ismét lehessen szezon közben valamennyire ligát lépni, ne csak szezon végén meg elején, mert az megkavarja a liga eloszlást.
    A matchmaking eddig is működött, minden más állítás csak a noobok kifogása.
    Ha meg valaki azt csinálja, hogy szezon végén direktbe elbukik egy csomó gamet, hogy szezon elején jó winrateje legyen, meg lebukik alacsonyabb ligákba farmolni, az ellen a blizzard nem tehet semmit, és a matchmaking sem. Szerencsére az ilyenekből elég kevés van.

    Reply

  • Fana

    |

    Én se tudom miért sírtak anno is emberek a ladder miatt, amikor TÖKÉLETESEN működött.
    Az összes ilyen master szintű goldos stb csak legenda 😀 Aki elég jó és játszik is a ladderen azt feldobja a magasabb ligába…(csak akkor nem amikor szezon végén zárolják a laddert kb 1 hétre ..) legalábbis nem olyan rég még biztosan így volt.

    Reply

  • Frosthun

    |

    Az lehet hogy nem olyan régen még így volt, most nincs így.
    Kb két hete lehetett, hogy egy ismerősömmel tárgyaltuk ezt a témát.Ő Master ligás zerg, de a goldba sorolta be a rendszer a szezon elején (persze kihagyott 1 szezont előtte).
    Ezek után egy laza 21-es winstreaket követően tette fel platinába, azóta is ott trollkodja szegény platinásokat, mert a rendszer egyszerűen nem hajlandó feljebb tenni, pedig most akárhogy nézzük nincs season lock.

    Reply

  • Peda_Z

    |

    „mely a 2.1-es patchet követően kezdődött. (szerk.: azért már előtte is voltak problémák).”

    A probléma már több, mint fél éve kezdődött, amikoris bevezették a „nemeshetszvissza,óvjukalelked” rendszert. Egyre durvábban eltorzult a felosztás, aztán amikor plattól masterig a játékosok kevesebb, mint 5%-a volt, és mindenki elkezdett sírni, akkor végre el is kezdtek csinálni valamit blizzard részről.

    @RagRah:”Nem tudom, hogy az előttem lévő két noob miért sírdogál, meg nem is értem.”
    Minnél jobb vagy, annál kevésbé érint ez a probléma ( GM-eket egyáltalán nem érinti pl. ), ezért sírunk mi noobok, akik megkapták a feketelevest a nyakukba ( a volt diamond és -néha még- master ellenfelekkel együtt )

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.