MondoGames Live Invitational #1 összefoglaló

Ander . Hírek 1457

mondogames2

Tegnap került megrendezésre a MondoGames Live Invitational #1 bajnokság, mely a hét szezont megért MondoCon Live Invitational utódja. Ha valaki lemaradt volna a döntőről, vagy csak szeretné írásos formában elolvasni a történteket, az a tovább gomb után megtalálja, amit keres.

A MondoGames Live Invitational #1 bajnoka [BX3] RobbyG, a második helyezett [mylil] Fagylalt (Ans) és a harmadik helyezett [HOA] Faroosh.

GMLI1_RobbyG

A bajnok [BX3] RobbyG.

[BX3] RobbyG 11-0-ás Diadalmenete

Elődöntő: [BX3] RobbyG 2 vs 0 [KayTee] Psz

Merry Go Round

RobbyG egy megbízható és biztonságos Barracks, Factory és Starport alapú nyitást választott. Egységek tekintetében pedig a Marine, Tank és Viking összeállítást. Psz viszont egy Cloack Banshee alapú nyitással akart gyors előnyre szert tenni. Azonban RobbyG, sokoldalú seregének köszönhetően, készen állt tetszőleges agresszivitás hárítására. A Bansheeknak nem sikerült károkat okoznia és RobbyG a visszaszorításuk után gyors ellentámadásba kezdett. Siege Tankjaival beszorítása ellenfelét a főbázisára, a Vikingekkel biztosította a szükséges látótávot a Tankoknak, a Marineok pedig segítettek a Vikingeknek leszedni Psz Vikingjeit. RobbyG módszeresen tolta előbbre a Tankok vonalát és lassan felmorzsolta ellenfelét.

Overgrowth

RobbyG ezúttal egy Reaper alapú nyitást választott, szerencséjére. Mivel Psz 2 előretolt Barracksból indított Reaper támadást. RobbyG saját Reaperjeivel és az SCV-k segítségével jelentősebb veszteségek nélkül vészelte át a támadást. Viszont RobbyG nem hagyatkozott kizárólagosan a microjára, mert egy biztonsági bunkert is felépített a Reaperjeinek. Miután RobbyG Reaperjei fölénybe kerültek és mivel Psz Barracksjai a pálya másik végén voltak, Psz kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Döntő: [BX3] RobbyG 3 vs 0 [mylil] Fagylalt

Mivel Fagylaltot mindenki Ans-nak nevezte, ezért a továbbiakban én is így hivatkozom rá, nem mellékesen neki sikerült legyőznie a korábbi bajnokot [WiLD] Breachet.

Merry Go Round

A Psz elleni meccshez hasonlóan RobbyG most is Barracks, Factory plusz Starport nyitást használt. Ans egy gyors droppal próbált előnyre szert tenni, de RobbyG ezen a mérkőzésen is sikeresen hárított. Ezt követően RobbyG, ahogy Psz ellen is, egy gyors ellentámadást indított. Sikerült is beszorítania Anst és apránként lefaragnia a seregét.

Foxtrot Labs

Mindkét játékos egy gazdaságban erős nyitást választott, gyors CC-vel és Reaperekkel. Viszont ezt követően Ans inkább a seregére, míg RobbyG a gazdaságára és a technológiára helyezte a hangúlyt. RobbyG egy gyors 3. bázissal és fejlesztésekkel próbálta megalapozni előnyét. Szinte végig 2 fejlesztés előnyben volt a gyalogság tekintetében. Ans folyamatos támadásokkal és több doom droppal is próbálkozott, de RobbyG mindig hárította az agressziót, körülbelül egyenlő veszteségek mellett. Végül a 3. bázis és az erős fejlesztések meghozták a várt eredményt, és RobbyGnek sikerült megszereznie a győzelmet.

Catallena

RobbyG egyik játékban sem küldött ki felderítőt. Talán Ans ezért is próbálkozott egy kapzsi, gyors CC-vel, amit csak 2 Marine védett, mivel a Barrackra hamar Reactor került. Bár Ans kiküldött egy felderítő SCV-t, de az a rossz irányba indult és így lemaradt RobbyG 2 Barracksból indított Reaper támadásáról. Mikor tudomást szerzett róla a Reaperek már a főbázisában voltak és Ans Marinejainak gyors kilövése után az SCV-k megritkításába kezdtek. Végül Ansnak sikerült visszavernie a Reapereket, de komoly veszteségeket szenvedett. Azonban a 2 CC-nek köszönhetően Ansnak sikerült kiegyenlítenie az SCV létszámot, de ez a hadsereg kárára sikerült csak. RobbyG nem hagyta, hogy Ans teljesen kiegyenlíthesse a játszmát, és mikor elkészültek az első Tankok és Medivacek el is indított egy támadását. Eddigre Ansnak is sikerült kiállítani egy kisebb sereget és ő is támadást indított. A két sereg elkerülte egymást, így a meccs legfőbb kérdése az lett, hogy ki tudja előbb elpusztítani a másik bázisát, vagy legalábbis a legtöbb kárt okozni. Végül RobbyG utánpótlásai és SCV-i, bár komoly veszteségek árán, de hárították Ans támadását. Viszont Ans már nem tudott hasonló eredményt elérni és kénytelen volt egy GG kíséretében megadni magát. Ezzel RobbyG lett a MondoGames Live Invitational #1 bajnoka, ráadásul veretlenül!

MGLI1_Ro8

Ha valaki másként emlékszik a történtekre, az könnyen lehet, mert a memóriám nem tökéletes :). Nyugodtan írjátok meg személyes tapasztalataitokat hozzászólás formájában.

Végül pedig szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek és kommentátoroknak.


Comments (9)

  • Bloody

    |

    Nagyon gratulálok RobbyG-nek és örülök, hogy Ansnak sikerült megszereznie a második helyet, szerintem nem számítottunk rá! Jó meccsek voltak! GG

    Reply

  • RicsiXD

    |

    Faroosh-Psz miért van 2-1re írva, ha Psz el se ment rá? 😀 Ilyen imba? 😀

    Reply

  • Saelil2688

    |

    Gratu mindenkinek, izgalmas játékok voltak!

    Reply

  • lady_chokie

    |

    Gratulálok minden versenyzőnek!

    Reply

  • leo

    |

    Hali
    Először is gratula a játékosoknak…
    Sajna én ne tudtam kimenni, de érdekelnének a meccsek.
    Nem volt stream? Nem lehet valahol utólag visszanézni?

    Reply

  • leo

    |

    Örök hála… 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    El se hiszem, hogy készült végre összefoglaló a Mondocon SC2 versenyéről! Ráadásul még a meccsekről is írtatok egy rövid leírást. Komolyan le a kalappal!
    RobbyG-nek meg gratulálok!

    Reply

  • Faroosh

    |

    Jó a post és grat RobbyG-nek!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.