Játékegyensúly patch és ladder pálya változások

Ander . Hírek 1131

balance

Az elmúlt két napban David Kim két hozzászólást is írt a játékegyensúllyal kapcsoltban. A tegnapi a közelgő patchről szól, míg a mai a Ladder pályákkal kapcsolatos változtatásokról.

Július 22.

Helló Mindenkinek!

Köszönjük, hogy kipróbáltátok a játékegyensúly tesztelő pályát és részletes visszajelzéseket adtatok nekünk, nem csak a jelenleg tesztelt változtatásokról, hanem a korábban említett és tesztelt változtatásokról is. Miután sok visszajelzést kaptunk, alaposabb játék tesztelést folytattunk és elemeztük az utóbbi időben, a legjobb játékosok közötti meccseket, úgy döntöttünk, hogy szeretnénk életbe léptetni a játékegyensúly patchet a jelenleg is tesztelt változtatásokkal.

Úgy véljük a Thor változtatása hasznos és többnyire mellékhatásoktól mentes, míg a Widow Mine változtatása jelentős és az egység erejét olyan mértékben növeli, hogy komoly veszélyt jelentsen. A Time Warp változtatásának is jelentős hatása lesz, de úgy érezzük, hogy mind a Protossok erőfölénye, mind a Terranok alulteljesítése a legrangosabb versenyeken egy kicsit túl sokáig tartott, és ezúttal komolyabb változtatássokkal szeretnénk beavatkozni.

Bár érezzük, hogy ezek a változások jelentősek, de olyan visszajelzéseket is kaptunk, hogy nem eléggé drasztikusak. Mindenesetre úgy érezzük, hogy a szokásosnál nagyobb az esélye, hogy a jelenlegi stratégiákra komoly hatással lesznek a változtatások. A patch megjelenése után oda fogunk figyelni, hogy minden úgy alakul a Protossokkal és Terranokkal, ahogy vártuk, és minden erőnkkel azon leszünk az elkövetkezendő hetekben, hogy a játék egy jobb helyzetbe kerüljön. Köszönjük mindenkinek a segítséget, és érdeklődve várjuk a hamarosan megjelenő patch eredményeit.

A játékegyensúly patch tervezett változtatásai:

Terran

  • Widow Mine
    • A robbanás hatósugara 1,75. Nincs többé 50%-os és 25%-os erősségű zónája a robbanásnak.
    • A robbanás sebzése 40 (+40 energia pajzsok ellen) a teljes 1,75-ös hatósugáron belül.
  • Thor
    • A légvédelmi fegyvereit fogja előnyben részesíteni a földi egységek elleni fegyvereivel szemben.

Protoss

  • Mothership Core
    • A Time Warp hatóideje lecsökken 30-ról 10 másodpercre.

Július 23.

Köszönjük a mostani szezon pályáival kapcsolatos visszajelzéseiteket. Miután megvizsgáltuk az első adag mérkőzést, amik az új pályákon játszódtak és figyelembe véve a változtatásokat, amiket az elkövetkező játékegyensúly patchhez előkészítettünk, egyetértettünk a közösség és a profi játékosok javaslataival, miszerint néhány pálya esetében változtatni kell a lehetséges kezdőhelyeken. Az alábbi változtatásokat helyezzük kilátásba:

  1. A Deadwing LE pályán a kezdőhelyek horizontális elhelyezkedése nem lehetséges.
  2. A Foxtrot LE pályán a kezdőhelyek esetén csak az átlós elhelyezkedés lehetséges.

A változtatásokkal együtt frissítjük a pályák leírását is, hogy részletes információt adjanak a lehetséges kezdőhelyekről. Megpróbáljuk ezeket a változtatásokat az új játékegyensúly patchel együtt elkészíteni. Köszönjük.

Forrás – tervezett játékegyensúly patch.

Forrás – július 22.

Forrás – július 23.


Comments (6)

  • lorthirash

    |

    Érthetetlen számomra hogy miért nerfelik egyfolytába protosst
    Terrant meg állandoan boostolják vicc.

    Reply

  • todor

    |

    Hát ha számodra ez érthetetlen akkor nézd vissza az elmúlt időszak versenyeit. GSL sehol terran kiesnek hamar és kik vannak a döntőbe rengeteg toss és számos zerg. Előző seasonban ugyan itt ugyan ez. WCS seasonok Europai –> PvP amerikai—> PvT . Terranak sokkal kisebb az esélye hogy győz toss ellen. Aki jó tossal azt nem vered meg terranak ha all in-t tol! Előző elötti seasonban MC vs MMA érdemes megnézni hiába minden próbálkozás terran oldalról. 1-2 all in toss részéről már bo 5ből 2őt behuzott tutira csak egyet kell nyerni azt meg megpróbálja all in nélkül. Végül is mit veszíthet? Még 1 all in és úgy is nyer! Szégyen hogy eddig is hagyták toss-t pedig kim irta tudtak róla hogy baj van csak ránk bízták hogy teknikával oldjuk meg. Nézz utánna barátom mielött itt sirsz hogy nem lesz OP talán a toss! Üdv

    Ui: Dreamhacken Taeja nyert csomoszok ugyebár. Na de nem MC ellen játszott aki ugyan olyan szintű játékos lehet! MC-t kiejtette a ballancos ZvP. Most dreamhacket taja ugyan olyan szintű P-t kapott 3-0 el is picsázta! Szal nerfeljék csak a toss-t!

    Reply

  • Melon

    |

    Szerintem ez az akna buff túl erős. Pont azt az egységet buffolják, aminek a sikerességében a legtöbbet játszik közre a szerencse. Elég egyszer belefutni pár WM-ba muta/linggel és gg.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Én meg azt nem értem, hogy ha valaki ilyen hülye, az hogy tud írni? Segít neked valaki?

    Reply

  • todor

    |

    Veled nem érdemes kalóz beszélgetésbe folyni se nagyon válaszra méltatni a retardált elméd. Az eddigi értékes hozzászólásaid a kommentekben más posztokban mindent elárulnak rólad 🙂 szal nyugodtan irogass köszönjük eme értékes hozzászólásod ismét! 🙂 A folytonos maszturbáció és a családon belül erőszak, iskolai elnyomás élő példája vagy! 🙂

    Reply

  • Ander

    |

    KaLoZ, todor: Mellőzzétek a másik ember sértegetését. Köszönöm.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.