Nyílt teszt szerver: Patch 2.1.4

Ander . Hírek 1241

PTR-2.1.4

A Starcraft 2 csapata élesítette a Nyílt Teszt Szervert (Public Test Realm – PTR) a Patch 2.1.4 számára és a segítségeteket kéri a tesztelésben. A részvételért cserébe akár BlizzCon jegyeket is lehet nyerni! Részletek a tovább után.

WCS GameHeart

A StarCraft II csapata korábban már bejelentette a hivatalos WCS GameHeart extension modot és azt, hogy Ryan Schutter a Blizzardnak fog dolgozni ezen a fejlesztésen. A 2.1.4-es PTR az első lehetőség, hogy élesben is kipróbálhassátok a WCS GameHeartot.

Az előzetest mely bemutatja a fejlesztések egy részét itt olvashatjátok (angolul): WCS GameHeart

Felerősített Csapat Színek

A felerősített csapat színek segítségével lehetőségetek nyílik a játékon belüli színek kihangsúlyozására. Az egységek, épületek és egyes effektusok színerősségének növelésével az egyéni igényeteknek megfelelően szabhatjátok személyre a játékélményt.

  • Frissített egységek és varázslat effektusok: amellett, hogy lehetőség nyílik az egységek és épületek színének felerősítésére, elérhetővé tették bizonyos egységek és varázslat effektusok esetén is a csapat színeket. Ide tartozik a Time Warp, EMP, Scanner Sweep és a Mothership Core színe. Ennek az opciónak a bekapcsolásához az Options menü Gameplay fülére kell elnavigálnotok. Ott pedig az „Enable Additional Team Color Textures” kiválasztásával tudjátok bekapcsolni a csapat színeket ezeknél a képességeknél.
  • Színerősség csúszka: a felerősített csapat színek beállításához a „Team Color Intensity” csúszkát lehet használni. A csúszkát az Options menü Gameplay fülén találjátok.

A 2.1.4-es PTR jelentősége

A jelentősebb fejlesztések sokszor több figyelmet és tesztelést kapnak a PTR-en, de a rendszer kevésbé jelentős részei számára gyakran hasznosabb a PTR tesztelés. Bár ezek a háttérben történő változtatások lehet nem olyan feltűnőek egy játékos számára, a rendszer minden részével összeköttetésben állnak. Annak biztosítása, hogy az ilyen jellegű változtatások rendeltetésszerűen működnek és nincsenek negatív hatással a StarCraft II játékosok játékélményére, elsőrangú prioritást élvez.

Ebben tudtok segíteni a StarCraft II csapatának! Az új fejlesztések PTR-en történő tesztelésével, a különféle játék módokban (Matchmaking, Custom Games, Arcade, vs AI) segíthettek annak biztosításában, hogy a 2.1.4-es Patch továbbra is problémamentes élményt nyújt a StarCraft II játékosok számára, mikor végleg megjelenik. Annak érdekében, hogy nyomatékosítsák a 2.1.4-es PTR jelentőségét, és jutalmazzák azokat, akik részt vesznek a tesztelésben, néhány jutalmat fognak kiosztani.

Részvételért járó jutalmak:

  • Mindenki, aki eléri az 5. szintet a PTR-en egy hónapos előfizetést kap a Twitch Turbo szolgáltatásra.
  • A PTR-en 5. szintet elérők között kisorsolnak 50 Twitch előfizetést a WCS EU/AM-hez.
  • Egy szerencsés játékos, aki elérte a PTR-en az 5. szintet, sorsolás útján, nyerhet 2 darab 2014-es BlizzCon jegyet!

2014. augusztus 26. 12:00 PST és 2014. szeptember 22. 11:59 PST között lehet teljesíteni a részvételi követelményt. A hivatalos szabályzatot itt olvashatjátok (angolul): Patch 2.1.4 PTR Participation Giveaway – Official Rules

Hogyan lehet bejutni

A PTR elérésének legegyszerűbb módja a Battle.net Desktop App. Ha már telepítettétek és elindítottátok az Appot, akkor válasszátok ki a StarCraft II-t a játékok listájából. Ezután kattintsatok a régió kiválasztó legördülő menüre, ami a Play gomb felett található, válasszátok ki a „PTR: Heart of the Swarm” opciót és kattintsatok az Install gombra. Ha nem látod a PTR opciót a legördülő menüben, de rendelkezel a StarCraft II játékkal, akkor be kell kapcsolnod a PTR elérést a Battle.net Account Management oldalon, ahol a Public Test Region gombra kell kattintani a játék oldalán. Ha a telepítés befejeződött, akkor kattints a Play gombra, hogy elindítsd a PTR-t és kipróbálhasd a fent említett újdonságokat.How2PTR

Ha vissza akarsz térni a StarCraft II jelenlegi verziójához, akkor egyszerűen csak ki kell lépned a kliensből és visszatérned a Battle.net Appba, hogy átállítsd a kiválasztott régiót, a legördülő menüben, a kedvelt Battle.net régiódra. A Battle.net Desktop Appot ingyen le tudod tölteni az alábbi linkre kattintva.

Battle.net Desktop App Letöltés

(A PTR csak a Battle.net Desktop Appon keresztül érhető el, a fent leírt módon. A StarCraft II telepítési könyvtárában található “StarCraft II Public Test.exe” elindításával már nem érhető el a PTR.)

Forrás


Comments (2)

  • kuvasz

    |

    Jelentkezési képeslapot kell küldeni Blizz-nek, hogy kaphass a jutalmakból 😀 fail

    Reply

  • Ander

    |

    kuvasz: ez is egy lehetőség, de ez a B lehetőség :). Ha teljesíted a szabályzat 4/A pontjában leírtakat, vagyis eléred 2.1.4 PTR-en az 5. szintet az elég.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.