WCS világbajnoki nyitó hétvége: TaeJa vs soO

Ander . e-Sport, Hírek, Leírások 2064

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

A másodiknak bemutatott párosítás, papíron ismét kiegyenlítettnek tűnhet, hiszen a 7. TaeJa és 10. soO küzd majd meg egymással. Viszont soO soha nem éri be kevesebbel, mint egy második helyezés.

TaeJa vs soO

2014-es egymás elleni mérleg: nincs adat (mert nem volt olyan bajnokság, amiben mindketten részt vettek – a ford.)

TaeJa vs Zerg a 2014-es WCS versenyeken: 49-28

soO vs Terran a 2014-es WCS versenyeken: 12-6

Mikor TaeJa kiesett a WCS Amerika második csoportkörénél elárulta nekünk, hogy a továbbiakban csak a Világbajnoki Döntőre fog összpontosítani. Bár véget ért a nyár, de a srác, aki 2014-ben egyszer már elért egy 17-0-ás győzelmi szériát, csak veszedelmesebbé válhat, ha minden idejét a felkészüléssel töltheti. Az idén megszerzett bajnoki győzelmek fel kellett, hogy készítsék egy újabb kiváló Zerg játékossal való összecsapásra, a Világbajnoki Döntő porondján. Most abban reménykedhet, hogy a Jaedong, Snute, Life és különösen Solar elleni mérkőzések kellő TvZ tapasztalattal gazdagították, amire szüksége is lesz soO ellen.

A párosítás másik oldalán a WCS történelmének legnagyszerűbb örökös második helyezettje áll, aki kiváló, de nem tökéletes eredményekkel jutott el egészen a Világbajnoki Döntőig. Lehet gondot fog még okozni soOnak, hogy viszonylag kevés Terran ellenféllel kellett megküzdenie az idei WCS évadban. Inspiráció gyanánt a Flash elleni győzelmére kell visszagondolnia, a GSL Code S 3. szezonjában, és nem az INnoVationtől elszenvedett 4-2-es vereségre a GSL bajnoki döntőjében.

Mindkét játékos rengeteg trófeát és egyéb zsákmányt harácsolt össze a hosszú WCS-es hadjárat során. Az érzelmek, kondíció és kimerültség tekintetében csupán az a kérdés: vajon soO ezüstjei nehezebbek, mint TaeJa összes aranya?

Mit mondanak a kommentátorok TaeJaról:

Ha TaeJa formában van, akkor megállíthatatlan. Ilyen egyszerű. Ő a mikró, makró, éberség és játékérzék istene. Ha TaeJa a legjobb formáját hozza, akkor nincsenek gyenge pontjai.
– Kevin „Rotterdam” van der Kooi, WCS Amerika

Mit mondanak a kommentátorok soOról:

A konzisztencia jellemzi mindennél jobban soOt. Játékstílusa nem úttörően eredeti, de mindenben a legjobbat hozza, és az egyik legkiválóbb a Zerg faj játékmechanikájának használatában.
– Andrew „Moonglade” Pender, Proleague

Mikor frusztrált vagy elszenved egy váratlan vereséget, akkor úgy tűnik, hogy a haragból merít erőt. Ezért is cukkolják a koreai rajongók azzal, hogy sokszor mérgesnek látszik.
– Wolf Schröder, GSL

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.