WCS világbajnoki nyitó hétvége: San vs jjakji

Ander . e-Sport, Hírek, Kupa, Leírások 2162

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

Még mindig a legjobb 16 középmezőnyénél járunk, ugyanis ezúttal a 6. San és 11. jjakji párosítása kerül bemutatásra, de a két játékos eddigi eredményére alapozva, lehet ez egy egyoldalú összecsapás lesz.

San vs jjakji

2014-es egymás elleni mérleg: 4-1 San javára

San vs Terran a 2014-es WCS versenyeken: 22-19

jjakji vs Protoss a 2014-es WCS versenyeken: 33-37

San kiváló teljesítménnyel tört a csúcsra 2014 tavaszán, megszerezve két bajnoki címet és egy második helyezést a WCS EU 2. szezonjában. Ezen eredmények egyike sem számított meglepetésnek, mivel szerteágazó képességeinek tárházát már 2013 végén is megcsillogtatta. Ennek ellenére a Világbajnoki Döntőben részt vevő Protoss játékosok közül talán rá vetül a legkevesebb rivaldafény. A Zest által felmutatott eredmények, vagy a herOt hajtó lendület nélkül, könnyedén perifériára szorulhat, egészen addig míg nem tesz valami figyelemfelkeltőt a bajnokságban. Nem véletlenül lett az ASUS ROG Winter vagy a TeSL 3. szezonjának bajnoka. San számított az egyik legkreatívabb Protoss játékosnak az egész idényben, és ilyen sok Terran elleni felkészülési idővel, ráadásul jjakji ellen, akivel szemben 5 játszmát is fölényesen nyert már, minden bizonnyal felkelti majd sokak érdeklődését a Világbajnoki Döntőben.

Sanhoz hasonlóan jjakji sem az a Terran játékos, akire a legtöbben odafigyelnek a Világbajnoki Döntőben. A WCS szezon rájátszásában világverőnek tűnő Bomber és INnoVation mellett, jjakji messze nem a bajnokság legkiemelkedőbb Terran játékosa. Agresszív játékstílusa nem tűnt eredményesnek a Világbajnoki Döntőben is ellenfeleinek számító Protoss játékosokkal szemben. Április óta jjakji összesített mérlege 5-16 Zest, MC, StarDust, és igen San ellen. Egész évben a leggyengébb Protoss játékosokon lakmározó játékosként, nem fog sok könnyű prédát találni a Világbajnoki Döntőben… hacsak nem gondolja úgy, hogy Classic vagy herO nem tanúsít majd ellenállást.

Mit mondanak a kommentátorok Sanról:

Sannak Ausztráliából kellene származnia és nem Dél-Koreából. Ő az egyik legmérgezőbb és legveszedelmesebb egyed az utóbbi idők StarCraft játékosai között. Állandóan készen áll a támadásra, így méri fel az áldozatát, majd hamar megtalálja annak gyenge pontját ahol újra és újra lesújt, míg nem marad más csak egy élettelen porhüvely. Tudod mire számíts mikor San ellen játszol, de hárítani a rád zúduló agressziót már egészen más történet.
– James „Kaelaris” Carrol, WCS Európa

San egész évben Zerg játékosok ellen mutatott kiemelkedő teljesítményt, korai Zealot alapú piszkálódásait általában egy Immortal alapú támadás követi, melyet Sentryk, Stalkerek és Zealoták egészítenek ki. Rengeteg győzelmet tudott szerezni ezzel a stratégiával. A Protossok és Terranok ellen jellemzően hű maradt a klasszikus sereg összeállításokhoz, megfelelően vegyítve a csapatokat, a kulcs egységgel, a Collosussal.
– Shaun „Apollo” Clark, WCS Európa

Mit mondanak a kommentátorok jjakjiről:

jjakji távol áll a szokványos egyedektől. Ő egy bedrótozott gépezet, mely csupán egyetlen célt ismer, hogy a földbe döngöljön. Nem tartozik a vakmerő játékosok közé, ehelyett a Terran faj erős makrójára támaszkodik és kihasználja azt, hogy nem tudsz vele lépést tartani. Ha csak egy centi előnyt is adsz neki, ő képes azt egy mérföldessé növelni, ha egyszer beindul, akkor nincs megállás, míg csak egy játékos nem marad a pályán.
– James „Kaelaris” Carrol, WCS Európa

jjakjinak nincsenek igazi gyengéi a játékon belül, mivel annak minden területét jól ismeri, az erősségei a gyengéi. jjakji könnyedén veszített el bajnokságokat és olyan ellenfelekkel szemben maradt alul, akikkel szemben nem kellett volna, mindez az önbizalom hiánya miatt, mely sokszor látható rajta, ahogy az arcán visszatükröződnek érzelmei. Ha nincs formában, akkor egyszerű támadások és apróbb hibák is a vesztét okozhatják.
– Shaun „Apollo” Clark, WCS Európa

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.