WCS világbajnoki nyitó hétvége: Bomber vs Jaedong

Ander . e-Sport, Hírek, Kupa, Leírások 2099

GlobalFinals_WCS_Z

A 2014-es WCS Világbajnoki Döntő várhatóan az év legnagyobb StarCraft II versenye. A legjobb 16 közötti mérkőzéseket november 1-én játsszák a Világbajnoki Nyitó Hétvégén, és az innen továbbjutó 8 játékos vehet majd részt a BlizzCon keretein belül megrendezett Világbajnoki Döntőben november 7-én. Mivel a világ 16 legjobb játékosa küzd meg a trófeáért, így minden mérkőzés kihagyhatatlannak mondható. Ez a cikksorozat, melynek forrása a hivatalos WCS oldal, a legjobb 16 mérkőzéseit és játékosait mutatja be.

A Világbajnoki Döntő első mérkőzésében a WCS pontverseny 1. és 16. játékosa küzd majd meg egymással, azaz Bomber és Jaedong. Mindketten visszatérő versenyzők, és ráadásul ugyanattól a játékostól, sOstől kaptak ki tavaly, aki aztán a világbajnok lett. Most sOstől nem kell tartaniuk, így képet kaphatunk arról milyen lehetett volna a döntő tavaly.

Bomber vs Jaedong

Egymás elleni eredmények 2014-ben: Bomber vezet 2-0-ra.

Bomber vs Zerg a 2014-es WCS versenyeken: 45-23

Jaedong vs Terran a 2014-es WCS versenyeken: 17-23

Bomber kellemetlen emlékekkel vághatott neki a 2014-es idénynek, ráadásul új kihívásokkal kellett szembenéznie, mivel a WCS koreai régiójából váltott a WCS amerikai régiójára. Mivel a WCS pontverseny első helyezettjeként indulhat neki a Világbajnoki Döntőnek, ezért nyugodtan kijelenthető, hogy a veterán Terrán játékosnak jól alakult ez az év.

Jeadong sok nehézségbe ütközött a 2014-es WCS liga korai szakaszában, ezért egyéb WCS versenyekről kellett megszereznie a pontokat. Az év második felében elért eredményeknek és a szerencsés körülménynek köszönheti, hogy a 16. helyen eljutott a Világbajnoki Döntőre. Jaedongnak hetek álltak rendelkezésére, hogy egyetlen egy játékosra felkészüljön, de még így is szüksége lehet arra, hogy Bomber rossz formában legyen.

Mit mondanak a kommentátorok Bomberről:

„Ha az ellenfelei nem alkalmazkodnak Bomber egyedi játékstílusához, akkor elbuknak. Ilyen egyszerű.”
Kevin “Rotterdam” van der Kooi, kommentátor WCS Amerika

Mit mondanak a kommentátorok Jaedongról:

Ha Jaedong egy bajnokságra készül és csak arra összpontosít, akkor nem lehet eltéríteni. A játék késői szakaszában mutatott makrója és sebessége a legnagyobb erőssége.
Kevin “Rotterdam” van der Kooi, kommentátor WCS Amerika

Forrás


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.