RSTL 7. szezon visszatekintés

Ander . e-Sport, Hírek, Kupa, VOD 1674

RSTL

Ismét egy cikk, amit w.I.w WiNtER-nek köszönhetünk. Gratulálunk a w.I.w – GAMiNG csapatának!

Sziasztok!

Mint néhányan bizonyára már tudjátok, a w.I.w – GAMiNG Starcraft 2 csapata a hét közepén megnyerte a Russian Starcraft Team League 3. divízióját.

A szezon legjobb számunkra legszebb momentumait gyűjtöttem össze ebben a visszatekintésben. Azt gondolhatják páran, hogy ezt a divíziót megnyerni nem is olyan nagy dolog. De bizony az volt! Több a w.I.w-nél (papíron) erősebb, Mid – High Masterekkel induló csapatot is sikerült magunk mögé utasítanunk a szezon során. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást mindenkinek aki követte a mérkőzéseket!

rstl_div3_s7_playoff

Tehát a visszatekintés:

A legjobb mérkőzés:

pl w.I.w vs pl KDV – Playoff Semifinal

ANS vs Molder – TvT – Vaani Research Station (VOD)

Bizonyára sokan nem szeretik a TvT-t, viszont ez a meccs egyértelműen vitte a pálmát. ANS már legyűrte a csoportmeccsek során is a KDV lengyel master terránját, aki később formába lendült és elkezdte gyűjteni az allkilleket.

Így az elődöntőben ANS-nak is nagyon megnehezítette a dolgát ebben a meccsben, a magyar Terrannak igencsak kapaszkodnia kellett többször is a meccsben (köszönhetően a kevés Barrack = no production miatt is), hogy begyűjtse a döntőt érő pontot és a második allkilljét!

A bosszú:

pl w.I.w vs ru nS! – Playoff Final

MegaBite vs SIV – ZvP – Secret Spring (VOD)

A két játékos már találkozott a csoportkörben is, ahol SIV egy emlékezetes 4 gate Buildel szomorította MegaBite-ot, aki ezután Jokerként ismét megpróbálta legyőzni az nS! Protoss játékosát, sajnos sikertelenül.

A döntőben MegaBite ismét megküzdhetett SIV-el, akit ezúttal könnyedén megvert, s így megtalálta saját lelki békéjét.

A “legszebb” játék:

pl w.I.w vs ru nS! – Playoff Final

JoeTheKiller vs HappyMarine – PvT – Inferno Pools (VOD)

Ez a kategória igencsak szubjektív (még az előzőekhez képest is), valószínűleg a Terran játékosok csípőből rávágják, hogy ez imba, de ha más nem is, mi Protoss játékosok elismerjük, hogy JoeTheKiller early game stratégiája ebben a meccsben tökéletes volt.

Protossunk olyan nagy előnyt szedett össze a játék elején, hogy midgameben még egy Colo öletés is belefért a liga egyik legjobb statisztikájával rendelkező játékosa ellen.

A legtöbbet fejlődő játékos:

MegaBite

A csoportkörben többször is kínos vereségekbe futott bele, a nála gyengébb Terranoktól is rendre kikapott, viszont a Playoffban már a tőle megszokott összeszedett játékot – és nem mellesleg rengeteg pontot – hozott. A negyeddöntőt az utolsó meccset kivéve egyedül elrendezte, kár, hogy nem sikerült neki is összeszednie egy allkillt!

Meglepetés játékos:

Bloody

A w.I.w. Asszonyát sokszor lesajnálják, hogy játék tudásban nem hasznos tagja a csapatnak, viszont erre ő ebben a ligában igencsak rácáfolt. Egyike volt a 4 játékosunknak, akiknek pluszos lett win/loss aránya a szezon végén. Allinjeivel sokszor sikerült borsot törnie nála papíron erősebb játékosok orra alá is. Nagy gratuláció! 🙂

“Comeback” Warok:

pl w.I.w vs ua UATeam – A csoport – 4. mérkőzés (VOD)

Az Ukranian Team már 2-0-ra vezetett, majd jött Joe és könnyedén lépett túl az összes ellenfelén, begyűjtve az első allkill-jét a ligában.

pl w.I.w vs it TSK – A csoport – 10. mérkőzés (VOD: 1. rész, 2. rész)

A TSK már 2-0-ra vezetett, mikor jött ANS és zsínórban 4 mérkőzést nyert, begyűjtve az első allkilljét a ligában.

MVP:

ANS

Ki más is lehetett volna a legjobb játékos, mint a w.I.w – GAMiNG Terran „üdvöskéje” ANS? Nem csak a w.I.w, de az egész 3. divízióban is a legjobb mutatókkal rendelkezik (21 mapot nyert és csak 5 mapot vesztett). Még a leggyengébb MU-jában, TvP-ben is 7/3-as aránnyal zárta a szezont.

Könnyedén hozta a pontokat a legtöbb CW-n, 2 allkillt is bezsebelt, Terran és Zerg ellen csak 1-1 hibája volt a 13 CW-n. Bár több játékosnál is, de nála főleg úgy érezhettük, hogy ez a divízió túl gyenge neki.

Következő lépés:

Ezzel a győzelemmel a csapat kvalifikálta magát a 2. Divízióba, amely 1 hónap múlva kezdődik, s ahol a w.I.w. legújabb játékosa Freeman is bemutatkozhat már! Természetesen addig sem tétlenkedünk, 2 másik ligában is játszunk, szóval reméljük ezekben is drukkoltok nekünk!


Comments (1)

  • Bloody

    |

    Köszönjük szépen WiNtER fáradhatatlan munkáját! Miatta is sikerült ennyi mindent elérnünk! <3

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.