Fórum szemle – Fekete vér?

Astonkacser . Uncategorized 1173

bnet2.JPGHa már információt nem tudunk kicsikarni a Blizzardtól, most láthatunk arra egy példát, hogy juthatunk legalább valami válaszhoz.

A Battle.net fórumon a következő témáról ment a vita: Gore disabling, vagyis a játékban megjelenített vér kikapcsolása. A vita elég népszerűnek tűnt, és 172 post kellett ahhoz, hogy Karune becsatlakozzon:

This is definitely a good thread on a topic that deserves some attention, let me go find an answer for you guys.

Vagyis úgy érzi ez egy jó téma, megérdemel egy kis figyelmet, elmegy válaszért. Kedves Posztoló János ezzel sem elégszik meg, „answer” helyett „answers”-re vár. Ezután Karune visszatér a válaszzal:

Historically, the amount of ‘violence’ in StarCraft is dictated by region. For example, Korea may have black blood rather than red, and Germany won’t have any blood, but will still show units being blown to pieces.

It is still early in the development process, thus I don’t think any features have yet to be implemented, but it has been discussed and will continue to be in discussions.

Vagyis történelmi gyökerek határozzák meg, hogy melyik országban mennyi „erőszak” engedhető meg a játékban. Például Koreában fekete vér kellene hogy legyen piros helyett, Németországban viszont egyáltalán nem kéne vér, csak a darabjaira hulló testet kéne mutatni.

(Egy rosszindulatú vélemény: Szegény koreai anyukák ha már elfogadták hogy kisfiuk az iskola helyett internet kávézóban Starcraftozik, kislányuk pedig pörgőujjú hiperkockákra izgul, legalább ne lássanak annyi vért a játékban, attól biztos jobb értékrendet tanulnak meg. A németek meg már annyira félnek attól, hogy bárki is felrója nekik háborús múltjukat, hogy ők már egyáltalán nem akarnak vért látni.)

Mindenesetre Karune hozta a szokásos Blizzard lerázó szöveget is a válasz mellé, vagyis „a fejlesztésnek ebben a fázisában ez még korai”, nincs még semmi implementálva, szóval erről majd még beszélni kell.

Lehet hogy csak én vagyok túl elborult elméjű, de én szeretném, hogy a vér ott maradjon hosszabb ideig a pályán, jobban el lehetne képzelni egy valós csata utáni vérmezőt. Persze ne túl hosszú ideig mert az zavaró. Meg lehetne ezt még kavarni azzal is, hogy a kilott tankok, lelőtt repülok stb. is ottmaradnak egy ideig, és a következő csatában akadályoznak, vagy az ellenfél visszavonul és előtte teleaknázza.

Forrás:


Comments (7)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.