GGTracker a WCS videói alatt

Eyesis . Cikkek 1545

ggtracker

Na de mi is az a ggtracker.com?
Egy fantatsztikus replay megosztó és elemző oldal, ahol a replayek minden másodpercéről láthatjuk, hogy alakulnak a seregek, és merre mozognak.

A regisztráció pár kattintás, de kell hozzá majd a StarCraft 2 is, hiszen a portrénk megváltoztatásával hiszi majd el rólunk a rendszer, hogy miénk a regisztrált profil.
Ha ez megtörtént, máris nagyszerű statisztikákat láthatunk magunkról, de igazán az új replay-ek feltöltésével csillan majd fel a szemünk.

Természetesen az egóm dédelgetése végett egy olyan meccset töltöttem fel Nektek próbaként, ahol győztem, ráadásul [nfteam] Faint ellen. Persze részinformációkból most sem érdemes túl messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ez egy BO3 első meccse volt, és 2-1-re kikaptam. Na de kattintsatok már!

Érdemes a tanulni vágyóknak is használni, hiszen jól látszik majd, hogy milyen pontosan dédelgetjük a lárvákat, vagy mikor mekkora seregünk van, hogyan költünk, mennyire használjuk az orbital energiáját.
Tehát a replay-ek megosztására mondhatni a legjobb megoldás.

Most jön a ráadás, hiszen a WCS videóit majd úgy nézhetjük meg, hogy alattuk ott figyel a ggtracker, és minden statisztikát látunk az éppen nézett pillanatig. Sajnos mivel replay alapú ez a kis jóság, így az élő adás alatt nem láthatjuk.
Egy kis bemutató róla:

Hol vannak a replay-ek a gépemen?

Ezt természetesen a nagyon kezdőknek szánom csak.
A replayek „.SC2Replay” kiterjesztésű fileok. Hol is találhatóak ezek a fájlok?

Van a Dokumentumok könyvtárban van egy „StarCraft II” könyvtár.
Ez a „Dokumentumok”, vagy „My Documents” könyvtár itt található: „C:\Users\[User]\Documents” (Windows Vista/Windows 7) vagy „C:\Documents and Settings\[User]\My Documents” (Windows XP).
Amúgy Windows XP, vagy annál újabb operációs rendszereknél „%USERPROFILE%\My Documents\StarCraft II\” parancsal is itt tudunk teremni (Windows gomb+R).
Pl. „c:\Users\Eyesis\Documents\StarCraft II”

Ha ez megvan, akkor a legegyszerűbb, ha duplán kattintunk a Starcraftos azonosítónk nevü parancsikonra. pl. Eyesis.883@1.lnk (Shortcut vagy parancsikon)
Itt már látjuk is a „Replays” könyvtárat, amin belül a „Multiplayer”-ben láthatjuk az összes elmentett játékunkat.
Legegyszerűbb itt „Date modified” avagy „Módosítás ideje” szerint visszafelé rendezni, és így könnyen megtaláljuk a legutoljára játszott replayeket.

(OS X 1.1-es patchel itt találhatóak a replayek: /Users/[You]/Library/Application Support/Blizzard/StarCraft II/Accounts/[Account]/[Profile]/Replays
Korábbi OS X-ben /Users/[You]/Documents/Blizzard/StarCraft II/Accounts/[Account]/[Profile]/Replays)


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.