GYIK/FAQ – Avagy segítség a használathoz

Általános:

 • Ez itt a hivatalos magyarországi Starcraft II oldal?
  Igen.
 • Most ez nekem miért jó?
  Mivel rátaláltál oldalunkra, valószínűleg ez azért történhetett meg mert érdekel a Starcraft II. (Ha mégsem akkor inkább menj ide röhögni egyet.)
  Mi azért csináljuk ezt az oldalt, mert az átlagnál nagyobb mértékben érdeklődünk a játék iránt (mondhatod ránk pl.: kocka, geek, játékőrült, mániákus, megszállott stb. ízlés szerint). Ez azt is jelenti, hogy az átlagnál több időt töltünk el a játék körüli hírek, friss információk böngészésével. Ezért mi vállaljuk azt, hogy ha bármilyen újdonság kerül ki az internetre, ami kapcsolódik a játékhoz, akkor azt nálunk gyorsan megtalálod.
  Ezen kívül találhatsz nálunk galériát, egység leírás fordításokat, fórumot.
 • Ennyi az egész? Nem is lesz más?
  Dehogynem. A helyzetből adódóan (mivel a játék még legalább 1 év mire megjelenik) sajnos csak erre van mód egyelőre. Sok ötletünk van, amit szeretnénk megvalósítani, de ahhoz szükségünk van Rád is, és persze a játékra.

RSS:

 • Mi az az RSS ?
  Az RSS a Real Simple Syndication (Igazán Egyszerű Hírszolgáltatás) rövidítése. Arra szolgál, hogy a weboldalak (amelyek RSS szolgáltatást is nyújtanak) tartalmát egy külső eszközzel tudjad nézegetni. Ez önmagában még nem akkora nagy elony, viszont az RSS olvasónak nevezett programok nyilvántartják neked azt is, hogy mely tartalmak újak és még nem olvastad oket illetve mely tartalmak azok, amiket már láttál. Ezenkívül egyszerre több oldal híreit is nyilván tudod tartani, illetve egy kattintásból le tudod kérdezni sok-sok oldal tartalmát, hogy változott-e, van-e új bejegyzés amit még nem láttál.
 • Jó-jó benne vagyok, de hogy tudom használni ?
  Ehhez eloször is kell egy RSS olvasó. Ez lehet online vagy offline. Online esetén ajánljuk a Google Readert, offline esetén ha Firefox-ot használsz a Saget, amely telepítéséhez kattints ide. Ha megvan az olvasód, akkor regisztrálni kell a RSS címeket az olvasóval. RSS címeinket oldalt találod az alatt. Ha rákattintasz a megjelenő ablakban a címsorból másold ki az RSS címét, és azt regisztráld az RSS olvasódban.
  Ha elakadtál vagy kíváncsi vagy a további funkciók használatára is, vedd fel velünk a kapcsolatot (jobb felso sarok „Kapcsolat” rész).