Interjú a Core Bajnokkal

Gepzsir . Interjú 1399

NB1PSZ

Már a héten vissza fognak térni a versenyek, de nem akartunk elfeledkezni az eddigi nyertesekről sem! Nyár elején láthattátok a Nemzeti Bajnokság Versenysorozatunkat. Az első osztályt PSZ nyerte, és meg akartuk ismerni őt, illetve kíváncsiak voltunk hogy mi a véleménye a Starcraft 2-ről. A tovább után egy hosszabb interjút olvashattok vele. A Másodosztályt pRaZzin nyerte, és őt is megkérdeztük ezekben a témákban. pRaZzin interjúja itt.

  • Szia Psz, elég aktívan részt vettél a Bajnokságokon, Gratulálunk hogy megnyerted! Van olyan meccs amire különösen emlékszel?
    Csáó. A kevés induló miatt sajnos nem volt túl izgalmas a verseny, de ha egy meccset ki kell emelnem, az talán a Horazon elleni döntő a verseny elejéről.Itt tudjátok meg nézni: Első Második Harmadik Negyedik Ötödik
  • Milyen régóta játszol StarCraft 2-t? Mindig is Terran voltál?
    A beta utolsó hetében kezdtem el SC2-zni, próbálgattam a többi fajt is, főleg a Protosst, de végül mindig a Terrannál maradtam.
  • Mi a véleményed a magyar Starcraft 2 közösségről, klánokról?
    Túlságosan kevesen vagyunk és az összefogás, illetve a barátságos versengés helyett hatalmas ellentétek vannak, amit főleg 1-2 ember okoz, de általánosságban sem jó a magyarok hozzáállása az eSporthoz (máshoz sem). Kevés olyan klán van, ami ki tud állítani 4 épkézláb playert egy clan warra, és a közös gyakorlás, egymás segítése is hiányzik a csapatok többségéből. Ezért is csatlakozott az Ancient Regime a Poisoned Hearts német csapathoz, létrehozva egy magyar divíziót, mert így lehetőségünk nyílt részt venni rengeteg cw-n, illetve szponzorokat szerezni.
  • Mik a tapasztalataid az itthoni esetleg a közeli kupákról és rendezvényekrõl?
    Nagyon kevés verseny van Magyarországon, rettentően nehéz egy játékosnak kibontakozni. Rettentően összecsapottak a versenyek (késések, hozzá nem értés, nyeremény hiánya), de ez valamennyire érthető is, hiszen nincs elég néző, nincs igény egy korrektül megszervezett versenyre, mivel a többségnek bőven elég az is, ami most van. Így viszont játékosok sem lesznek, mert nincs semmi, ami motiválná a sok gyakorlást, a színvonalasabb játékot. Remélem a jövőben ez másképp lesz, hiszen van hova fejlődni e téren.
  • Szoktál indulni más versenyeneken is?
    Próbálok minden magyar versenyen indulni, ezen kívül néhány külföldi versenyen is részt szoktam venni (WCS EU qualifier, GO4SC2, Zotac, stb.). Korábban említettem a PH-val a clan warokat, ezekből általában heti 2-3 szokott lenni.
  • A nézők mit láthatnak a streameden?
    http://hu.twitch.tv/psz07

    Általában EU-n ladderezek Terrannal, mert ezt érzem a legjobb gyakorlásnak, de néha offracelek, vagy felnézek NA-ra is. Szeptembertől megint lesz stream kommentárral és webcammal, addig sajnos nincs elég netem a streameléshez. TT
  • Milyen gyakran szoktál játszani
    Attól függ, hogy menynire érek rá, de általában délután, vagy estefelé játszom. A magammal szembeni elvárás a GM liga (már egy ideje :D), de úgy érzem, a következő seasonra mindenképp meglesz.
  • Mik a terveid a játékkal? Hobbi marad, vagy komolyabban is szeretnél foglalkozni vele?
    Suli mellett próbálok annyit játszani, amennyire az időm engedi, jó lenne 1-2 nagyobb versenyen is elindulni, remélem sikerül. ^^
  • Szerinted hogy lehet fejlődni ebben a játékban?
    Rengeteg pro meccset kell nézni, ki kell választani azokat a buildeket amik tetszenek, és meg kell tanulni minél tökélesebben kivitelezni. Ehhez ott a ladder, rengeteg játékkal lehet csak fejlődni.
  • Milyennek látod most a Terran a többi faj ellen?
    A HotS kijövetele óta végre anélkül is játszhatónak érzem a Terrant, hogy koreai lennék. Talán a Widow Mine kicsit túl erős Zerg ellen, de legalább most nekik is kell microzni, nem úgy mint Wings of Libertyben (infestor…). A TvT folyamatosan változik, és ez jó, mert legalább izgalmas, TvP-ben viszont még mindig túl nehéznek érzem a lategamet, főleg a Hellbat nerf után, de mivel Koreában tudnak nyerni, így csak gyakorlás kérdése. 🙂
  • Mit üzensz az olvasóknak?
    Köszönöm, hogy elolvastátok az interjút, játsszatok sokat, hívjátok a barátaitokat is, fejlődjön a magyar eSport! Gl hf! ^^

Köszönjük PSZ hogy válaszoltál a kérdésekre, Reméljük hogy sokat látunk még a versenyeinken!

 


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.