A Blizzard beperelt három hack készítőt

ProfessorJ . Hírek 1644

Hulljon a férgese, ahogy mondani szokás, és a Blizz így is tett. Hosszabb kutató munka után sikerült lenyomozniuk 3 Starcraft 2 multiplayer hack-ekkel foglalkozó és kereskedő  egyént, kettő közülük kanadai és egy perui állampolgárságú. A „Permaphrost,” „Cranix,” and „Linuxawesome,” beceneveken ismert egyének több passzusban is megszegték a Starcraft 2 végfelhasználói szerződését, a Battle.net felhasználói szerződését és a szerzői jogokat, járulékos károkat okozva ezzel a vállalatnak. A Blizzard feljelentette a három személyt, akikre a  los angelesi Kerületi Bíróságon vár majd per.

Ismét lesújtott a Blizzard ökle. Reméljük még többször fog, ezzel is elősegítve a fair playt a Starcraft 2-ben.

A linket köszönjük a Frostshock szerkesztőinek.

Forrás:

  • Gamespot.com

  • ProfessorJ

    SZTE ÁJTK politológus hallgató vagyok,szeretem a Blizzard játékokat... Foleg kerettörténeti spec vagyok...

    Comments (75)

    • FlyInMyEye

      |

      off: Brave,game egy olyan óra múlva?

      Reply

    • brave

      |

      Válasz FlyInMyEye #49 üzenetére:
      Én ehhez annyira nem értek, de szerintem lehetne megfelelő büntetést kiszabni rájuk netes környezetben is, amilyen természetű a bűntett. De ezt korábban írtam is. Bár ha abból a megvilágításból nézzük, ahonnan csenky, talán jogos lehet a börtön, de ha mint laikus ember vizsgálom, akkor egy számítógépes játékhoz írt csalásért nem biztos, hogy arányos a börtön büntetés. Ezt akárhogy is nézzük, igazságtalan, függetlenül attól, hogy mekkora paraszt az az ember aki elbassza mások játékélményét. Bár szerintem nem akkora a probléma, mint itt egyesek felfújják. Komolyan, össz sc 2ős életed során hányszor találkoztál hackel játszó gyerekkel?. Egyébként sem azt mondtam, hogy ne büntessék az illetőket, MERT IGEN IS KELL! Csak épp a megfelelő módszerrel, a bűntett méretéhez arányosan, és a büntetés típusát is hozzá igazítva. 2 kiló krumpli ellopásáért sem végeznek ki ahogy az utcán óbégatva anyázva sem ítélnek félévre börtönben, holott lehet hogy egy nagy téren vagy ahol több száz embert „idegesítesz” ezzel.

      Reply

    • brave

      |

      Válasz FlyInMyEye #51 üzenetére:
      off: lehalt a gépem, most laptopról nyomom:(… kb 1-2 hét múlva lesz új…Legalább nem akkora fostaliga mint az előző és nem fogja szét szaggatni az agyát 200 limites csatáknál:D

      Reply

    • 84Noname

      |

      31: Ezt úgy veszem, hogy nem hangzott el…. 😀

      Reply

    • FlyInMyEye

      |

      Válasz brave #52 üzenetére: Pénzt keresnek a dolgon, PÉNZT! Árulják a hackeket, érted, tehát ha te ellopod más krumpliját bezacskózod és eladod és ezen rajtakapnak, akkor igenis fizesd ki amit kerestél rajta, főleg ha vagy olyan hülye, hogy ráírd a zacsira a neved és hogy kitől loptad. A pénzbüntetést én teljesen jogosnak tartom, és nagy valószínűséggel azt is fognak ezért kapni. off: Szegény géped…remélem hamar lesz új, aztán megmutathatod mit tudsz:).

      Reply

    • Csenky

      |

      Válasz brave #52 üzenetére:
      Valaki hackeket ir – negativ reklám – kevesebb játékos – kevesebb bevétel – a blizzard vagy behozza máshonnan a tervezett bevételt, vagy spórol a munkaerőn, benyelni nem fogja a kárt. Rajtam pedig ne hajtsák be pár görcs hackelgetését.

      Egyébként a lopás dologra nagyon harapok, bocs de mostmár muszáj kifejtenem a remek tervezetem, módszeresen átgondoltam, és már csak pár jó kapcsolat kéne meg néhány milliárd forint hogy előterjesszem odafönn: 5e ft alatt egy ujj levágása helyszinen, kérdés nélkül. 5e ft feletti összegnél tőből karlevágás. Valamiért úgy érzem, nagyobb biztonságban élnénk. Megélhetési bünözés? Véletlen volt? 2 nap örszoba aztán csá? Hagyjukmár… 🙂

      Reply

    • brave

      |

      Válasz FlyInMyEye #55 üzenetére:
      Az a hasonlat nem azt akarta jelenteni hogy a borsodi krumpli lopó tesókat nem szabad büntetni, mert kistételben teszik azt amit tesznek, hanem arról ,hogy ezért ne kivégzés járjon:) Szal hogy az elkövetett bűnhöz mérten járjon a büntetés. A gépem meg szerintem tüdő embóliában szenved (szar az alaplap). De tök 8 mert az egészet kicserélem. Csak a ház a wincsi meg a dvd író marad (mmint ami magát a gépet illeti, nyilván monitort sem adom el stb.:))

      Reply

    • brave

      |

      Válasz Csenky #56 üzenetére:
      hm…ez esetben javallom a kerékbetörést és a várbörtönt is:)

      Reply

    • brave

      |

      Egyébként, te már hallottál olyanról, hogy valaki azért nem veszi meg mondjuk az sc2-őt, mert van a kb 2 millió emberből aki megvette kb 15k hackel játszódó pajtás, akiknek kb a jó részét ki is bannolják?

      Reply

    • aarchie

      |

      Évekig elhúzodnak, majd TALÁN lesz egy pénzbüntetés a vége. Eddig is kismillió céget/magánszemélyt beperelt szerintem a Blizz, és egyikből se lett semmi. Legalább is visszhangja nem volt, olvasni róluk nem lehetett. De ha valaki emlékszik akár 1 sztorira is az elmúlt 15 évből, azt szeretettel várjuk.

      Reply

    • grelekin

      |

      Azért kiváncsi lennék hogy állna az emberek szája ,ha meg kéne vennie a win-t,office-t stb sorolhatnám.Mindennek van már ingyenes változata,de azért milyen anyázások lennének.Vagy pl minden szám után fizethetnél amit otthon hallgatsz.Csenky törvényével nem lenne aki dolgozzon ,mert senkinek nem lenne keze….

      Reply

    • WarFire

      |

      Válasz sweeping #47 üzenetére:
      OFF:
      Azért nem vagyok ,mert most nincs gépem, anyámék tili-toli gépéről írok. Sajnos így játszani em tudok, így marad az, hogy követem az sc2.hu eseményeit, ha más nem 😀 Majd pár hét mulva lesz csak kompjuter a kezeim közt.

      Sweeping:
      Projectirányításhoz kellett volna segítség, semmit nem tudok.
      Arról a gépről nem tudsz helpelni?
      Így bukta lesz

      Reply

    • WarFire

      |

      Válasz sweeping #63 üzenetére:
      Az baj, hogy olyan fostaliga ez a gép, hogy sztemaz msn-től már behalna, de megpróbálom felerőltetni rá.

      Reply

    • Crafty_FOX

      |

      Remélem az ügyben döntő bíró fiát párszor lerongyolták a hackerek 😀

      Reply

    • depthsofchaos

      |

      Válasz grelekin #61 üzenetére:

      Az emberek 90%-a nem venné meg a programot, mivel nincs rá pénze vagy nem ér neki annyit. Pont ezért nem minősül rablásnak, sőt még reklámot is generál a szoftvernek. Bár Csenky ennek ellenére is hülyeségeket beszél :p

      Visszatérve a témához, igenis meg lehet véglegesen szüntetni bizonyos hackek használatát. A maphack kizárólag azért működhet mivel a Blizzard folyamatosan elküld minden adatot az egész pályáról, ez egyértelműen kiküszöbölhető némi sávszélesség bevonással de legalább opcionálissá lehetne tenni a betárcsázós modemmel rendelkezők kedvéért. Akkor ott van a drophack ami arra épül, hogy egy packetet ezerszer elküld az illető a szervernek ami természetesen lehetetlen szabályos játék esetén és könnyen detektálható. Ezen kívül vannak még különböző automatikus bányászást, stb-t végző botok amiket észre lehet venni a játékos bindjeiből, kameramozgásából, apm-jéből, stb. Ezeken kívül nem is igazán tudok más csalásról.

      Reply

    • Csenky

      |

      Válasz grelekin #61 üzenetére:
      Megtanulnák használni a linuxot, minden másra létezik korrekt, legális, ingyenes program. Akinek munka miatt kötelező valami program, az elszámolható költségként megvenné. A hobbiját meg állja mindenki ahogy tudja. thxggbb.
      Filmekre várni kéne fél évet, hogy lemenjen 500 ft-ra a dvd ára, vúha. Esetleg kicsit többet aztán TV, wáó.
      De persze itt is az a lényeg, amire depth felhivta a figyelmet, azon kvül, hogy gyökér vagyok. Tehát jogilag nem azt kell meghurcolni, aki mit sem sejtve ártatlanul félrekattint és igy letölt egy programot, hanem aki azt feltörte/megirta.
      Annak a törvénynek nyilván akkor lenne értelme, ha hoznának még 1500 másikat, amik lehetővé teszik, hogy valaki tudjon legalább szellenteni kettőt szabálysértés nélkül. És némi irónia sem ártana az emberekbe, hm.

      Reply

    • brave

      |

      Válasz Csenky #66 üzenetére:
      A Linux azért olyan olcsó amilyen olcsó (már ha erre gondoltál), mert a kutya nem használja (programozó kockákat és egyéb vállalati alkalmazottakat leszámítva akik valszeg nem feltétlen csak szórakozás gyanánt használják). Alig támogatja valami. Gammázni nagyon nem lehetne rajta pl. A windows ára sem azért akkora amekkora mert a kutyának nem kell, hanem mert mondjuk kis híján monopolhelyzetben van. A dvd és cd írással való software lopás valamint a filmek „lopása” is csak azért lehetséges, mivel költségesebb és macerásabb lenne a szabályozása mint maga az hogy engedik. Abból is látszik mennyire „nem fáj” ez a kiadóknak, hogy ennyire hiányos a szabályozása. Félre ne értsetek, hatalmas bevételektől esnek így el, de ami pénzeket hoznak még így ebben a formában is, lazán megéri nekik „leszarni” (mert hát azért nem szarják le, de a dádá csúnya dolog terméket lopni-nál meg a próbáljunk olyan rendszert kitalálni hogy muszáj legyen az illetőnek megvenni a terméket-nél többet nem csinálnák, max időnként nagyobb torrent oldalakat leállítanak 3 napra oszt cs plusz ehhez hozzájön az is hogy a fejlettebb nyugati államoknál pl már nem tétel a megjelenő új filmek, játékok ára, szal lazán képesek megvenni). A jogalkotás lényege hogy az emberek életét megkeserítő dolgokra gyógyírt adjanak, mindezt úgy, hogy alapvető emberi jogokat ne sértsenek(pl ezért nincs már halál büntetés, addig vagy ártatlan míg be nem bizonyosodik a bűnösséged stb. ez az alkotmánytól függ, hogy mik az alapelvek)). Tehát ha valami olyan probléma lép fel ami akadályozó tényező, azt annak akadályozó mértékével arányosan szabályozza a jogalkotás. Ide jön még persze az emberi tényező is (mint hibafaktor), pl. : balf-ok a tv hozók, de persze ez is maximum egy probléma megoldását halasztja, de nem küszöböli ki. Hogy jön ez ide?: Hackeli az sc 2-őt–> x számú kár–> megéri e egyáltalán az ügyben lépni drasztikusabban(pl per formájában)? ha igen, akkor milyen módszereket lehet felhasználni? Lehet e börtön büntetést kiszabni egy játék meg hackeléséért, még ha ez áttételesen anyagi kárt is jelent.

      Reply

    • Csenky

      |

      Válasz brave #67 üzenetére:
      Rátapintottál a lényegre, nyugaton meg tudják venni, amit akarnak. Nálunk ez nem feltétlenül van igy. És? Erre nem az a normális reakció, hogy akkor hagyjuk lopni az embereket, hanem olyan körülményeket kéne teremteni, amikben nincsenek belekényszertve jogi kiskapukba.
      Az anyagi kár meg anyagi kár, csak mig egy kocsi megkarcolása garázdaság, addig a másik kárára való nyerészkedés lopás. Ezt lehet akárhogy magyarázni, igy játék, úgy csak egy program, ettől függetlenül lopnak a blizzardtól, és lopnak tőlem, lopnak tőled.
      Anyagilag nem tudom mennyire éri meg ebből pert csinálni, de presztizs szempontjából a blizznek nagyonis nem mindegy, hogy foglalkozik-e ilyesmivel vagy sem.
      De mindegy, felesleges is erről vitatkozni, patthelyzet van, és én fáradtam bele előbb.

      Reply

    • TCs

      |

      Béla lelőtte Józsit.
      HALÁL A FEGYVERGYÁRAKRA!!!

      Ugyanmár, gondolkodjunk már egy kicsit. Semmi köze ennek a pernek az erkülcsi részhez csakúgy, mint ahhoz, hogy a playerek csalnak-e vagy sem. Ez tisztán gazdasági per.

      Reply

    • Gabeszmarin

      |

      Igazából nem is az a gáz, hogy hack-gyártás és használat, etikátlan mocsok dolog, stimmel. CS, Battlefield, C&C, TeeWorlds, mindenhol használják. De eddig a kiadók nem mentek el a bíróságig. Jó kérdés miért? Nem tudom… Most, hogy kiállnak a jogaikért, egyből megbotránkozunk?

      Reply

    • brave

      |

      Válasz Gabeszmarin #70 üzenetére:
      Gondolom azért, mert a társadalom eddig (és talán most sem) volt kész arra, hogy elfogadjon egy olyan döntést, mely szerint egy játék „megrongálásáért” valakit börtönbe, vagy pénzbírságra kényszerítsen. Mostanra fejlődött ki egy olyan virtuális társadalom, erkölcsi közeg, melyben ez szerintem véghez vihető és elfogadtatható. És amit korábban írtam hogy „egy cégnek megéri e” kérdés valójában erre vonatkozott.

      Reply

    • brave

      |

      Válasz Csenky #68 üzenetére:
      egyébként sztem is kicsit túl van ez már tárgyalva, de lévén h most csak olyan gépem van ami kb fórumozáshoz elegendő (lehalt a main gépem, kb 1-2 hét múlva lesz új), ezért volt most időm okoskodni (így tanulás közben).

      Reply

    • csuszi

      |

      Válasz TCs #69 üzenetére:
      nem jó analógia. a fegyvergyártás nem illegális, a fegyvereket lehet használni „jó” dolgokra, a fegyvereket viselik/használják rendőrök, katonák, őrök, etc, ráadásul a fegyverek jó része sosem sül el. a hack csak károkozásra alkalmas, minden letöltött hack kárt is okoz, és csak illegális lehet.

      inkább ez legyen az analógiád:
      béla meghalt túladagolásban, józsi csinálta kábszertől.

      többibe nem mennék bele, túl hosszú.

      Reply

    • puebla90

      |

      Ne haragudjatok nem olvastam végig az összes hozzászólást csak annyi, hogy ne keverjük össze a hackhasználót
      a hack készítővel, mert azok aztán nem 14 éves kockák akik nem tudtak érvényesülni.
      Valószínüleg kicsit antiszociálisak, de rohadt okosak is egyben és ha valaki arra vár, hogy a blizz olyan biztonsági rendszert hozzon létre ami áttörhetetlen akkor azt az álmot össze kell, hogy törjem.
      Ugyanis a microsoft szokta néha úgy tesztelni a biztonsági rendszerét, hogy felteszi a netre és talán pont a vistával
      volt az hogy 1 hét alatt fel is törték pedig arról aztán szólta a legenda, hogy hűű milyen szuper.
      Szóval a blizzard meg a miscrosoftól azért kevesebbet tud áldozni a biztonságra, ezért ne álmodozzunk hackmentes
      jövőről meg szuper ultra áttörhetetlen biztonsági rendszerekről ezt a blizzardól és semmilyen más cégtől nem
      várhatjuk el mert a hackerek elég jók sőt programozás és rendszerismeret szempontjából rá is vernek a
      nagy cégek rendszerfejlesztőire.

      Reply

    • ZeroINT

      |

      Válasz csuszi #73 üzenetére:
      De, az.

      Reply

    Leave a comment

    You must be logged in to post a comment.