Ha netán laptopban gondolkodnál…

L4.ZsukoV . Ismertető 1919

Az utóbbi pár hétben sokan érdeklődtek a fórumon, hogy laptopot vennének, de mégis milyet? Jöttek a különböző termékek, hogy ezzel így meg úgy megy Starcraft2, de egy körültekintőbb leírás egészen killeratyáig nem érkezett, amit most meg is osztanék veletek: (Valószínűleg nem sok embert fogok ezzel lekötni, mert a többségnek feltételezem PC-je van.)

Tömören írom csak le, de talán a legjobb választás a következő notebook, a következő három megszorítással:

 1. 17 col-os képernyőst szeretnél
 2. Ha játékok szempontjából a legjobb választást keresed
 3. 200 ezer körül legyen az ára

Hp-pavilion-dv7-2090
Mobility Radeon HD 4650
egér lag csökkentés és vertikális szinkron tiltással így teljesít SCII-ben:
Medium 1360×768 kb 40 fps
High 1360×768 kb 25fps

(kb+/-5 az fps ingadozás és a 17″ esetén kissé nagyobb felbontás tovább húzza le az adatokat.)
Ugye ez némelyeknek csalódás, pedig kell az az egér lag csökkentés, és kb. kissé gyengített mediumon lesz kifogástalan a játék. Szignifikáns különbséget, csak a 300 feletti gépek(17″) tudnak felmutatni, hogy highon is legyen minimum 30 fps.
Amúgy gyengébb, de nem túl gyenge vga-val jó választás a Dell Inspiron N7010 (17″/i5-450M/3/250/HD5470), mert a Dell messze az egyik legmegbízhatóbb márka.
Túlnyomó részt igaz, hogy közepesen jó procik is megfelelnek a játékoknak. Azonban sokkal érzékenyebbek a vga-ra!

Én ilyen árban nem igen találtam, hasonló jó teljesítményű notit.
Segítség kép, aki kutakodna még, hasonló teljesítményűek a következő karis notikra. Felül az inkább jobbak, a kissé gyengébbek lefelé haladva:

» GeForce GTS 160M
» GeForce 9800M GTS
» GeForce 9800M GS
» Mobility Radeon HD 5830 *
» Mobility Radeon HD 4830
» GeForce GTS 150M *
» GeForce 8800M GTS
» Mobility Radeon HD 5770 *
» Mobility Radeon HD 5750 *
» Mobility Radeon HD 5730 *
» FirePro M5800
» GeForce GT 435M *
» Mobility Radeon HD 5650
» GeForce GTS 350M *
» GeForce GTS 250M
» Mobility Radeon HD 565v
» Mobility Radeon HD 4670
» Quadro FX 1800M *
» GeForce 9700M GTS
» Quadro FX 2700M
» Geforce GT 425M *
» GeForce GT 335M
» Mobility Radeon HD 5165
» Mobility Radeon HD 560v
(» Mobility Radeon HD 4650)
» GeForce GT 420M
» GeForce GT 330M
» Quadro FX 880M
» Quadro NVS 5100M
» Mobility Radeon HD 550v *
» GeForce GT 240MKép

Nem tudom mennyire közismert, de a StarCraft II beépített fps mérője a Ctrl+Alt+F -el hívható elő.
(Bal felső sarokban les
z a valós fps.)

Összességében:

 • A elsősorban egy közepes erősségű processzorra koncentráljunk (Core i5), de VGA-ban is próbáljunk meg a nem rég felsoroltak közül minél feljebb lévőt választani(, hogy ne az legyen, hogy hiába erős proci, de videókártya még a mediumot sem bírja).
 • A felbontás és az egér lag csökkentés – minimálisan – számít a játékunk teljesítményében, de ez egyben fps redukáló is!
 • Ha itthon vásárolunk  notebookot, akkor többségében 200 ezer forint körüli értékben kapunk ilyen teljesítménnyel rendelkező készülékeket.

Comments (43)

 • brave

  |

  ha már itt tartunk, én most akarok venni új gépet (a régi meghalt tüdő embóliában:(, ezért is pofázok mostanság annyit játék helyett). A kiszemelt példány:
  Proci: 2.9 ghz athlon II 4x 2.5 mega cache (szal 4 magos)
  vga: Geeforce 450 GTS 1 gb DDR 5
  ram: 4 GB DDR 3 1600mhz kingston hyperx
  A többi cucc teljesítmény szempontjából most nem lényeg. A kérdésem inkább az, hogy ez a konfig bírni fogja e ultra fiszem-faszom grafikán a 4v4 200limites csatákat is? Ha már új gépet veszek, igyekszem a célnak legmegfelelőbbet vönni (hja és félre értések elkerülése végett, ez nem lap top lesz hanem pc:)).

  Reply

 • balint.nk

  |

  Én nem vagyok nagy VGA zsonglőr, szóval így egyszerűen az lenne a kérdésem, hogy milyen videokártyát ajánlotok, amin abszolút maxon elfut az SC2? Pl ami a cikkben van, a GeForce GTS 160M olyan? (Úgyis be kéne ruháznom egybe, szóval akkor már olyat vennék, amin nem csak botorkál a játék.) Na persze nem hátrány az ár-érték arány, addig még én is látom, hogy ha erőművet veszek, nyilván nem lesz gond, de ennél valami okosabb megoldást keresek. :)(Update: látom brave ugyanezt feszegeti)

  Reply

 • whave

  |

  Bar az Inspiron szeriat nem ismerem, azon kisse felrohogtem, hogy a Dell a legmegbizhatobb marka. Ceges kornyezetben 7-8 eve kenyszerulok dell laptopok hasznalatara, es korantsem ez a velemenyem.

  Es akkor miert dolgozik jopar nagyobb multi ilyen gepekkel? Mert olcson adjak, mert vacak… 🙂

  Reply

 • brave

  |

  Válasz balint.nk #2 üzenetére:
  Egyébként, lehet én vagyok a gereblye, de a 160-as (100-as) széria nem régi 1 pöppet? Lehet laptopnál máshogy van, de szerintem kb ott is hasonló a számozása az újabb generációs kártyáknak és a 160-as óta volt egy 200,300-as széria és most a legújabb a 400-as. Bár lehet hogy a fentebb leírt vga-k a hozzájuk kapcsolódó egyéb hardwares cuccok miatt összességében adja ki a lap top 200k körüli összértékét. Ha pc-be akarsz új vga-t venni, akkor mindenképpen egy 250-eset(max 30k forint, oylan 27k körül kezdődik az 1 gb ddr5ös kiszerelésű) vagy 450-eset(31k körül kezdődik és a legkisebb 1 gb ddr5ös kiszerelésű) ajánlok (lehetőleg 1 gb ddr5 rammal) és feltéve ha geeforce-t akarsz (én geeforceos vagyok:).
  Egyébként:
  http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_family_uk.html
  okosodj magad és keresd ki a számodra megfelelőt.

  Reply

 • AdamoA

  |

  Aki notebook-ot akar venni annak ajánlom a http://www.notebookcheck.net/ oldalt.
  Rengeteg teszt és leírás van fent, plusz a vga kártyáknál még az sc2 is fel van tüntetve, hogy milyen felbontáson milyen beállítással mennyi fps-s várható (és még sok minden más is ott van) 🙂

  Válasz whave #3 üzenetére:
  7-8 év alatt hány darab dell notebookod volt? Továbbá céges használatra céges notebookot adnak szóval csodát ne várj tőle, de még mindig a dell az egyik top márka. Egyébként a dell átlagban drágább szóval sebaj 🙂

  Reply

 • Zentie346

  |

  Válasz whave #3 üzenetére:
  vagymert a d600ast mai napig üti 1 céges ismerősöm és soha semmi baja nem volt… igen, a dell az 1ik legmegbízhatóbb márka.
  Válasz balint.nk #2 üzenetére:
  igen azzal a vga-val már gond nélkül elfut az sc2 egy erős proci és egy vastagabb ramösszeállítás mellett.

  Nekem egy MSI GX620-as laptopom van, ami medium-high grafikán akadás nélkül viszi az sc2-őt. Itt egy teszt róla, ez mindent megmagyaráz: http://prohardver.hu/teszt/uj_msi_jatekos_notebookok/teljesitmeny.html
  Egyébként a vga cserélhető benne, roci meg ram egyértelműen… szóval ennél jóval bikább gépet is ki lehet hozni belőle, mindenkinek ajánlom. 170e ft-ért vettem “használtam” garanciával hátizsákkal és gamer egérrel 1ütt a http://www.hardverapro.hu -n. Aki keres az talál, és ennél olcsóbban is vannak hasonló szériájú vad laptopok.

  Aki pedig úszik a pénzben az rendeljen 1 Alienware laptopot SZINTÉN a Dell-től, ami kifejezetten gamer noti. Egy középkaztegóriás game pc-vel is simán felvesui a versenyt egy ilyen kis masina. “Csak” 300-500ezer között van az áruk… viszont bővíthető minden téren, és sokáig el lehet vele lenni. jó befektetés hosszú távra, aki megteheti az tényleg vegyen 🙂 de ne itthon, és ne a saturnban vagy media markt-ban! Inkább rendeljétek… kicsivel olcsóbb is és jobb ha a gyártótól jön.

  Reply

 • Fana

  |

  Válasz brave #1 üzenetére:
  Válasz balint.nk #2 üzenetére:
  Az én gépembe egy GTX 460 1 GB GDDR5-ös kártya van. Én max felbontás melett és mindent ultrán (kivéve terrian van low on de csak mert nem szeretem ha mozog a fü stb.. mert mindenhova observert flashelek :D) nekem nem laggol be limit csatákon akárhány vs akárhányról is legyen szó..
  És 1v1 be is van egy stabil 60 fps. Szóval én ezt a kártyát tudom ajánlani 🙂 bár nemtudom most mi az ára ..

  Reply

 • L4.ZsukoV

  |

  Válasz brave #1 üzenetére: Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor én VGA-nál inkább egy 460-ast próbálnék összehozzni ilyen proci mellé.
  Válasz balint.nk #2 üzenetére: De PC-re vagy Laptopra akarsz beruházni?
  Válasz brave #4 üzenetére:Laptopoknál előfordul, hogy egy régebbi VGA-át kicsit feltuningolnak, de kisebb lesz a sorozat száma, mint amelyiket átalakítottak. Például ha jól emlékszem az ati hd5145 egy 5470-as felspékelt változata.

  Reply

 • brave

  |

  Válasz Fana #7 üzenetére:
  valahol (számomra) a kurva drága kategória körül van. Asszem a legolcsóbb olyan 50k körül van.

  upgrd: mmint az 1 gb ddr5-ösök. A 768 m ddr5-öt 45k körül is lehet asszem kapni.

  Reply

 • brave

  |

  Válasz L4.ZsukoV #8 üzenetére:
  köszi az infót:)De nekem, mint korábban írtam, a 460 gtx a drága kategória, annyit nem adnék(nem tudok) ki érte:(

  Reply

 • Fana

  |

  Válasz brave #9 üzenetére:
  Bakker te akarsz ultrán 4v4 be limit csatákat xD
  Ahoz erős kártya kell 😀

  Reply

 • Zentie346

  |

  srácok eléggé elkanyarodtatok a laptop témától… kicsit off nem? 😀

  Reply

 • brave

  |

  Válasz Fana #11 üzenetére:
  Azt csak érzékeltetésként írtam, hogy olyan gépet akarok, amin a lehető legjobban fut az sc 2. Ezért írtam h 4v4 ultra full limit, mert ha ott nem akad, akkor szerintem mondjuk frapselve, letöltve,vírust irtva kv-t darálva sem fog akadni 1v1-ben vagy 2v2-ben:)

  Reply

 • Zentie346

  |

  Válasz brave #13 üzenetére:
  OFF
  de ennek akkoris magas ára lesz bázé!!! 😀

  Reply

 • balint.nk

  |

  Válasz brave #4 üzenetére:
  Én csak a cikk alapján mondtam azt a típust, mert ott az van, h csökkenő sorrendbe rakták a kártyákat.
  Válasz L4.ZsukoV #8 üzenetére:
  PC-be, ez kimaradt… Proci Intel Core2duo 2,6 ghz, RAM ddr2 2 gbyte. Belátható időn belül ez marad, esetleg még RAM bővítés. A mostani videokártyám GEforce 8600gt egyébként.

  Reply

 • killeratya

  |

  Csak röviden lenne időm hozzászolni.
  “ar az Inspiron szeriat nem ismerem, azon kisse felrohogtem, hogy a Dell a legmegbizhatobb marka. Ceges kornyezetben 7-8 eve kenyszerulok dell laptopok hasznalatara, es korantsem ez a velemenyem.

  Es akkor miert dolgozik jopar nagyobb multi ilyen gepekkel? Mert olcson adjak, mert vacak… “whave
  Örülök ennek a hozzászólásnak is. Programozó haverok nagyon dicsőítik a dellt, de bennem is volt kétely pl az Inspiron szériát illetően, de pont ez a barátom, aki új notit akar, több mint 5 éves Inspiront használ most is, és még (játékon kívűl persze) minden igényének megfelel, a legkisebb hiba nem volt vele, csak lepasszolná karácsonyra a hugának

  Reply

 • brave

  |

  Válasz balint.nk #16 üzenetére:
  hehe, nekem is 8600 gts-em vót/van:P
  Viszont, akkor figyelj arra, hogy milyen alaplapod van! Az újabb generációs videó karik (asszem már a 200-as széria is) csak pci 2.0-a slottal megy. De ha új alaplapot veszel akkor már megéri ddr3-asat venni, ha ddr3-as akkor meg már ramot is kell venni ha 450eset akarsz akkor minimum 500wattos táp kell hozzá mivel 400 watt a vga kari fogyasztása (bár igaz, hogy max kihasználtságnál, de akkor is) szal ha nincs az is kell….a végén pedig kijön az h utálsz alkatrészt cserélni, mert mindig az a vége h az egész gépedet cserélheted le:P

  upgr: bár ha jól tudom, intelnél több hibrid (ddr2 és 3 is belemegy) alaplap van (mint amd-nél), szal egyenlőre el tudsz tötyögni a ddr2-vel, csak a ddr2 meg ddr 3 ram egyszerre sztem annyira nem gyere be.

  Reply

 • whave

  |

  Hm, a legregebbikre nem emlekszem, volt 2 oskovulet (a koranak megfelelo gepek voltak), aztan jottek a D620, D630, D820 stb-k, ezekbol altalaban tobb is volt, mert meghalt vinyo/alaplap/wireless, nem lehetett dokkolni mert lefagyott, nem lehetett sleepelni mert lefagyott, a wireless neha ugy eldobta magat, hogy csak ujrainditas utan allt fel ujra (ami kifejezetten jo, ha 15 ablakkal dolgozol egyszerre, es minden szart menthetsz el, nyithatsz meg ujra).

  Most egy E6400-on tolom, ez eddig meglepoen normalisan mukodik (bar a wireless bug 2010-ben meg mindig megvan, eldobja magat es nem lehet bekapcsolni ujra), es meg igenyesen is nez ki.

  Ha ceges hasznalatra ilyen cuccokat szannak, ami nem epp a tulhajtasrol, logyakorlaton vagy sivatagi homokviharban vegzett munkarol hires, es megis igy daralodnak be, ott valami problema van.

  Nem azt mondom, hogy minden dell rossz, de attol, hogy egy db haverodnak evek ota megy a 600-as (ami egyebkent szappantarto-muanyagbol van, igenyes darab), meg nem lesz megbizhato a marka. Erre alapozni egy marka megbizhatosagat olyan, mint aszondani, hogy a 6pool rush a legjobb taktika, mert 5 noob nem tudott vedekezni ellene egymas utan 🙂

  Dolgoztam IT supportkent, minden hibas gepet hozzank hoztak, minden telepitest mi inteztunk (~200-as geppark). Fekete naptari napnak tartottuk, amikor IBM-rol (egy masik cegnel meg HP-rol) atalltunk Dellre, desktop es laptop szintjen is, bar a mai desktop Optiplexek mar elfogadhatonak tunnek.

  Es vannak, akik amugy szepen tendalnak vissza HP-ra, tobbezres multikrol beszelek. Nem veletlenul.

  Reply

 • dev567

  |

  NAGY THANK YOU a szerzőnek!

  Reply

 • Eyesis

  |

  Hali,

  Nekem Dell Studio 1555-öm van…. szépen megy rajta a game, de közel sem ultra beállításokkal 🙂
  720pben tud mediumot, 1080pben inkabb a low volt meggyőző… én ez utóbbit használom…

  Üdv

  Reply

 • 84Noname

  |

  Asszem nem az a beszólogatós fajta vagyok, de ez főoldaltéma? Ilyen szarul megy? 🙂

  Reply

 • L4.ZsukoV

  |

  Válasz 84Noname #23 üzenetére: Mivel nem láthatjuk a “pröfiségediet” Zeddel, ezért valamivel kárpótolni kell a népet…

  Reply

 • puebla90

  |

  .

  Reply

 • 84Noname

  |

  Mond, hogy hány rep kell! 🙂

  Reply

 • L4.ZsukoV

  |

  Válasz 84Noname #26 üzenetére: Én is tudok mutatni:
  Az egyikben hagytál megdögleni egy 2v2-ben, mert éppen veszettség ellen oltottak be. A másikban meg a P letechelt téged. Ezeket talán nem kéne megosztani. 😛

  Reply

 • xplode

  |

  en mondjuk a HD4670-eset tudom ajanlani, nekem 1680×1050-en mediumon elkopok ugy 60fps korul, de meg high-on se nagyon megy 30 ala.

  Reply

 • Lapi

  |

  én nem vennék laptopot játékra 200k és mediumon is csak 25 fps az meg nem sok asztalibol kb 140k ért kapsz olyan gépet ami 65-75 fpsen visszi ultrán

  Reply

 • Delebriel

  |

  #29 Ha csak az lebeg a szemed előtt, hogy otthon akarsz SC2-zni, akkor hülye lennél laptopot venni, ez természetes. Itt azért feszegetik a laptop témát, mert nem csak erre kell, de szeretné SC2-re IS használni. A hangsúly az IS-en van.

  Reply

 • bekor

  |

  brave:
  Pont a mai nap néztem asztali PC konfig után. Ezt a cikket böngészgettem: http://prohardver.hu/teszt/jatekos_csucskonfig_esszel/kozepes_jatekos_konfiguracio.html
  Egy középkategóriás gépet (monitor, headset, bill, egér nélkül) 140e-re kihzotam.
  2 VGA-t mond a középkategórára: Radeon HD 5770 (ez most kb 37e) vagy GeForce GTX 460 (átlagba kb 44e).

  Itt egy teszt a GTS 450 ről : http://prohardver.hu/teszt/geforce_gts_450_kicsit_megkesve/gts_450_meg_a_gtx_460-nal_is_jobban_vartuk.html
  szerintem érdemes végig böngészni.

  Reply

 • Scarecrow

  |

  Rég nem írtam már ide de most van miért. Kb júniusban vettem ezt az sc2-re készülve: http://www.notebookcheck.net/Asus-X72JR-TY019V.32548.0.html
  i5-430 proci 1gigás ati mobility hd5470
  SC-vel nincs negatív tapasztalatom jól fut high-on is és 230k-t fizettem ezért a gépért.
  Viszont op rendszer nem jár hozzá…

  Reply

 • brave

  |

  Válasz bekor #31 üzenetére:
  Ez érdekesnek tűnik. Köszi szépen:) én kerek 100k-ra jöttem ki (alaplap,proci,2 ram, vga,táp). Tudom, hogy van jobb a 450-esnél sőt, a 460-nál a 485 még jobb, de kb pont azért nem veszek 460-at mint amiért 485-öt sem:).

  Reply

 • Maverick

  |

  Az igazán bátraknak, akik úgy vigyázznak a laptopukra mint a szemük fényére és nem rettegnek attól, hogy ugyan hol és miként érvényesítetik a garanciát azoknak ezt a honlapot ajánlom:
  http://www.powernotebooks.com/Custom-Built-Gaming-Laptops-Notebooks-cat-179.html

  Itt akár 800 USD-ért veszel gépet. Ez 160 Huf-nak felel meg. Erre még rájön a +25%os vatt szal kerek 200-nál jársz, de a legtöbb itt lévő gépet ma magyarországon inkább 300 fele mérik (bár hog yőszinte legyek nem nézegettem a magyar árákat legalább fél éve… ez csupán az elmúlt több év tapasztalata, mert eddig minden notim ebayről amerikából vagy angliából jött és messze a magyar ár alatt.)

  Reply

 • LagMatyi

  |

  Hát nemtudom ha az ember már olyan laptopot vesz amin más dolgok mellett gémelni is akar (nem csak SC-re gondolok) akkor 250 alatt nem lehet rendeset találni, max olyat amit fél év múlva cserélhetsz mert már nem fog rajta semmi menni vagy minimumon

  Reply

 • Zentie346

  |

  Válasz LagMatyi #35 üzenetére:
  nagyon érdekes. nekem 200 alatt sikerült.

  Reply

 • SoSee

  |

  Én 140ért vettem februárban laptopot, és nem volt olyan gém eddig ami ne ment volna el rajta high beállításokon (esetleg medium 1-2nél)

  Reply

 • LagMatyi

  |

  Válasz Zentie346 #36 üzenetére:
  Válasz SoSee #37 üzenetére:
  Akkor linkeljetek olyat mert hogy én nem láttam eddig igazi rendes gémer laptopot 200alatt az száz

  Reply

 • Zentie346

  |

  Válasz LagMatyi #38 üzenetére:
  http://hardverapro.hu/apro/msi_cx_620_elado_vagy_cserelheto/hsz_1-100.html ez egy, medium-high között
  http://hardverapro.hu/apro/msi_gt628-486hu_gamer_noti_2/hsz_1-100.html ez kettő, igaz h 210 de némi alkuval kerek 200 is lehet
  http://www.google.hu/search?hl=hu&client=opera&hs=zcK&rls=hu&&sa=X&ei=cnzATMPgN8XKswaW1oHnCA&ved=0CBQQBSgA&q=msi+gx620+teszt&spell=1 ez 3, nekem ilyen gx620-asom van, és medium-high viszi. valamint nem elavult mert vga proci ram cserélhető benne. lásd az első és a 4ik linket, olyan masinát lehet kihozni belőle (formára ugyanaz a 2) 170ezer volt. hátitáska, gamer egér jött hozzá plusz garancia. hozzátenném ami tesztben van másik gép (nagyobb képernyővel), azt is meg lehet kapni 200 alatt bőven.

  http://hardverapro.hu/apro/msi_gt628x-007hu_gamer_laptop_elado/hsz_1-100.html ez négy, viszont ez ugyanaz mint a 2-ik, csak kissé drágábban, és a 250 alatti kritériumodnak pont nem felel meg…

  és bocs h csak msi-ben gondolkodtam… hozzátenném ez csak egy márka a sok közül, ha a többi gyártó ternékeit is megnézzük csak sokkla inkább bővül a kínálat. asztalival sose veszi fel a versenyt 1 notebook, legalábbis még 1 jódarabig nem. kompromisszumok mindíg is lesznek ebben a műfajban.

  remélem kielégítő választ kaptál 🙂

  Reply

 • LagMatyi

  |

  Válasz SoSee #39 üzenetére:
  Válasz Zentie346 #40 üzenetére:
  Hát igen, ezek pont olyan laptopok, amelyeken a nemsoká megjelenő dolgok már nem mennek el vagy csak minimumon(kivétel az utolsó amit linkeltetek de az ezerszázalék hogy még használtan sem 200 alatti), amik már ma megjellenk olyanokat kérnek a maxhoz hogy 4 vagy 6 magos proci, 4giga ram, 8800gtx és stb, minimumhoz pedig a legcsúcsabb 2 magosokat stb.És figyelembe kell hogy ezeket PCre kérik, és mint tudniillik a laptopos nevek nem egyenlők a PCs nevekkel, a laptoposak legtöbbször gyengébbek, például laptopos radeon 5850 = PCs 5770, laptopos radeon 5730 = PCs 5650 a tulajdonságaik alapján. Eddig egy i5-ös,4gb ramos, 5850es laptopot 270ért láttam, ennél gyengébbet ma nem érdemes venni, természetesen ha gémelésre akarjuk használni. Semmi offense a laptopjaitokkal szemben, csak ez az én véleményem általánosan a laptopokról)

  Reply

 • SoSee

  |

  Válasz LagMatyi #41 üzenetére:

  Azért a játékok gépkövetelményei is nagy ráhagyással működnek.. Régen a Celeron2es procis, Fx5200as vidikaris gépemmel toltam hosszú évekig, és minden elment rajta, még ha bőven kritérium alatti is volt a gépem. Persze, nem láttam 20kilóméterről a repkedő legyeket a tehén fara körül, de korrektül futott.
  Így vagyok a mostani gépemmel is, jópár évre elég lesz nekem.
  Megaztán aki gémelésre akar venni gépet, az elsősorban nem laptopot vesz, vagy ha mégis, akkor jópárszorosát megfizeti az asztaligépes verziónak.
  Viszont kompromisszumosan hozzá lehet jutni azért jó ár/érték arányos laptopokhoz is, mint például amilyen az enyém is.
  Olyan laptopot 200 alatt (de inkább 250 alatt) nem kapsz, ami időtállóan maximalista gémelésre, de aki laptopot vesz, annak legtöbbször nem ez az elsődleges szempont.

  Reply

 • LagMatyi

  |

  Válasz SoSee #42 üzenetére:

  Értem, csak olyan laptopokról volt szó amiken lehet rendesen gémelni, én csak hozzáfűztem a véleményem, hogy én eddig nem láttam olcsót és jót, de természetesen mindig mindent meg lehet találni egy kis keresgéléssel.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.