PvZ 2 GW FE

Gepzsir . Cikkek, Ismertető 1170

Tinybee előző cikke nagyon sok pozitív visszajelzést kapott ezért, és hogy segítsen a Protossoknak a Zerg elleni küzdelemben, elkészítette legújabb útmutatóját. A taktika  nehéz, és veszélyes, de ez a kettő jellemzi az izgalmas és jó meccseket is. Ha valaki lemaradt volna az előző cikkről, ahol a Terran ellen küzdünk: PvT 1 GW FE

Előszó

Sziasztok, először is szeretném megköszönni, aki olvasta és hozzászólt az előző cikkemhez. A Master játékosok írták, hogy sokkal jobb taktikát is találhattam volna, amiben teljesen igazuk van, de szerintem azok kevésbe biztonságosak egy alacsonyabb ligás játékosnak!Az elején nagyon oda kell figyelni mivel védelem nélkül fogunk expelni! Ezért most egy eléggé nehéz taktikát választottam, ami inkább Diamond és Master ligás játékosoknak ajánlanék mivel eléggé veszélyes taktika zerg ellen így nyitni!

Akkor el is kezdeném

BO:

9 Pylon [nincs SCOUT]
10 Chrono Nexus
12 Chrono Nexus
13 Gateway
14 Gas
16 Pylon [SCOUT]
17 Core
18 Zealot
21 Assimilator
22 Pylon
23 Sentry
25 Gateway
26 Sentry
29 Pylon (Naturalhoz le)
33 Sentry
35 Sentry
36 Nexus
37 Pylon


Early game

Részletes magyarázat: Valószínű hogy mire a scout probunkkal odaérunk már lerakta az expet, de természetesen, ha úgy érezzük biztonságosabban magunkat, akkor az 1. pylon után is mehetünk deríteni.Ha kész a gw akkor azonnal 1 zealotot nyomhatunk. Én a 2. pylont ajánlanám a rámpához zárásra biztos ami biztos.

A 2. gázt azért rakjuk korábban mivel most több sentryt fogunk gyártani mivel támadnunk is kell és védekezni is. A 3. pylont rakjuk úgy mintha sima forge expelnénk vagyis le a naturalhoz.

A mi nagyon fontos, hogy 3 boostot nyomjunk a wg techre a többit vagy probokra vagy egységekre az ellenfél játékstílusától függően.

Közben vagy egy elbújtatott parasztunk az ellenfélhez közel pylon lerakására készen J

Még nincs kész a wg tech de elmehetünk zavarni, hogy ne dronozzon a kicsi zerg

Természetesen a zerg most standard taktikát csinál, ezért van 2. expe mehetünk is.Ha mass linggel próbál védekezni nem lesz sok esélyünk de ez nekünk jó is lehet hiszen lingeket készített a dronok helyett.

36 popnál rakhatjuk az expet közben pedig támadunk és az expünkhöz rakjunk forgot és gw-t és próbáljunk meg zárni ilyenkor már kész a 2gw-ünk és van elég gázunk esetleg sentrykkel védekezni a mass ling ellen.
Nagyon fontos hogy 3 gw-ünk és 1 roboticsunk legyen és nyomjuk az immortált felkészülve a roach ellentámadásra. Itt megjegyezném, hogy nem muszáj a 3. gázunkat lerakni, ha van elég tartalékunk.Természetesen végig dronozunk és egységeket gyártunk közben támadunk hogy ne dronozzon.

Van immortálunk bőven és sentrynk ne üljünk a seggünkön irány támadni!!

MID GAME

A mid game kb ugyan úgy zajlik, mint a FFE (forge fast expand) stratégiánál.Rakhatjuk támadás közben a 2. expünket és közben mehetnek a fejlesztések és a tovább techelések.5 6 gw-t ajánlok egyelőre, ha a blink és ht mellett döntünk 5gw ha colo mellett.A weapon fejlesztés itt különösen fontos mivel van immortálunk és ő lesz a fő egységünk.

Ez a kép egy másik replay-ből van amiből látszik is hogy a zerg késleltette a 2. expét mivel nem ismerte ezt a taktikát amit csináltam így valami all in-re számított.

2. expet nem sikerült megvédeni ellenben nekünk már készül.

Innen már előnyben vagyunk és csak védekeznünk és techelnünk kell. Készül a 2. expünk közben gw-eket és tech épületeket rakhatunk az ellenfélt counterelve.

Ha sok sentrynk van, akkor ne halogassuk a támadást meg Late game-ba már nem olyan előnyösek és hátrányunk lehet belőlük.

 

VÉGSZÓ

Ezt a taktikát kicsit magasabb ligában lévő játékosoknak ajánlanám, mivel sok múlik a multi-taskon és az időzítésen. Az elején kevés unittal kell támadni ezért nagyon meg kell gondolni hogy mibe, megyünk bele és közben otthon robora techelni 3 gázzal hogy mire kijön a roach countereljük.

Ladderen általában ezt a taktikát hsználom mivel a zergek nem ismerik a így elbizonytalaníthatjuk őket ami hibához vezet.Általában a 2. expjüket késleltetik és gyorsan roachra vagy mass lingre állnak rá ami a drone számukon meg is fog látszani így kis előnybe kerülhetünk. Természetesen várom a kérdéseket észrevételek és szívesen segítek, bárkinek küldök hozzá replayeket és sikeres gyakorlást kívánok hozzá.

Replay:

 

TinyBee

Forrás:


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.