MLG Spring Championship Interjú a Győztessel: MvP.DongRaeGu

Gepzsir . e-Sport, Interjú 1038

Miután DongRaeGu kijutott a csoportmérkőzésekből, egy nagyon erős ágrajzba került, ahol sikerrel vette az akadályokat, és a végén egy izgalmas sorozatban 3-1-re sikerült megvernie Aliciát is,  így ő nyerte a legutóbbi MLG Arénát, és ezzel övé lett a főnyeremény: $25,000. A vele készült interjút a tovább után olvashatjátok.

Korábban nyertél már egy MLG Arénát, de ez az első alkalom, hogy nyertél egy élő bajnokságon. Hogy érzed magad?

Igen nyertem, de a szurkolók előtt szerettem volna nyerni. Csalódott voltam amikor nem sikerült ez az előző bajnokságban, de most már boldog vagyok a győzelmemmel sok jó játékos legyőzése után.

Milyen érzés volt amikor a szurkolók a nevedet kántálták?

Felvillanyozó volt. Eddig amikor játszottam az MLG-ben, csak a háttérből tudtam figyelni ahogyan a bajnokok nevét kántálja a tömeg. Keserűséget éreztem mert arra gondoltam milyen nagyszerű érzés lenne a helyükben lenni. Amikor végül sikerült elérnem az egész testemben ezt a felvillanyozó érzést éreztem.

Az utad a címig relatíve könnyű volt. Voltak út közben emlékezetes vagy kemény meccsek?

Első helyet szerezni a csoportodban és egyből a csoportgyőztesek döntőjébe jutni a legkönnyebb út az MLG megnyeréséhez, úgyhogy ezt céloztam meg… de Socke jól játszott, és veszélyeztetett hogy elveszítem az 1. helyemet a csoportban. Viszont SaSe bejött későn és legyőzte Socke-t, ami nagyon jól jött nekem. Néztem a meccsüket és arra gondoltam „Légyszi veszíts, légyszi veszíts” és nagyon hálás voltam SaSe-nak. Amikor megnyerte azt a meccset éreztem, hogy jó esélyem van megnyerni az egész bajnokságot.

Sokan arra számítottak, hogy MarineKing ellen fogsz játszani a döntőben, de végül az Alicia -val kerültél össze.

MKP jó TvP-ben ezért úgy gondoltam ő fog bekerülni a döntőbe, de Alicia lendületben volt és sikerült legyőznie MKP-t. Úgy gondoltam, hogy a dolgok nem épp terv szerint mennek, de mivel általában elég magabiztos vagyok a ZvP-ben, még mindig magabiztos voltam, hogy sikerülni fog megnyerni a bajnokságot.

Szerinted sokat segített a patch a bajnokság megnyerésében?

Őszintén a ZvP nem sokat változott, de a ZvT… addig amíg nem hibázok – attól függetlenül hogy az ellenfelem jól játszik vagy sem – addig amíg nem hibázok, miközben játszok úgy gondolom győzni fogok. A queen range buff-ja hatalmas volt.

Sok új Heart of the Swarm infót fedtek fel az MLG-n. Úgy érzed jó leszel a HOTS-ban is?

Szerintem a HOTS sokkal több micro-t igényel, sokkal több dolgod lesz. A gyors kezeim az erősségem, szóval úgy érzem tudom hozni a más játékosoknál jobb eredményeket.

Mit szólsz az új egységekhez?

Szerintem a Viper nagyon jó lehet ha gyártod őket, de ugyanakkor elég fura hozzáadni őket a kompozíciódhoz, és a Viperhez hive tech kell…

ZvT-ben nagyon pórul jártam a mine-okkal – olyan érzés volt, hogy ha mine-kat csinálsz akkor megnyered a meccset. Remélem megjavítják őket, vagy teljesen kiveszik a játékból.

Láttad a KeSPA show meccseket? Mi a véleményed a meccsekről?

Csak a RO8 meccseket. Nem igazán vártam tőlük sokat mert nem játszanak olyan régóta, de szerintem néhány játékos sokat fejlődött ahhoz viszonyítva menny ideje játszanak. Szóval félig várom hogy mi fog ezután jönni, és félig tartok is tőle. Szerintem a közeljövőben fogunk tudni szoros meccseket játszani.

Szerinted egyenlő esélyekkel fogtok indulni amikor kijön a Heart of the Swarm?

Én teljesen új játéknak tekintem, és az indulás mindenkinek egyforma lesz. Nem hiszem, hogy lesz köztünk különbség mint ahogy most van.

A külföldiek meglepően jól teljesítettek ezen a bajnokságon. Hogy érzed felzárkóztak vagy ez csak egy egyszeri alkalom volt?

Az SC2 a hosszú macro játék felé halad és úgy érzem néhány külföldi mint Stephano – vagy SaSe aki nagyon jól játszott ezen a bajnokságon – jók a macro játékban. De úgy gondolom ahogy a játék egyre jobban eltolódik a macro felé, a koreai játékosok egyre jobban előnyben lesznek.

Szerintem a jövőben lesz jó pár külföldi aki jó eredményeket tud produkálni, de a java a legjobb játékosoknak továbbra is koreai marad.

Hamarosan jön a Code S. Segít az MLG megnyerése?

Igen segít. Vannak dolgok amiket ezen a bajnokságon tanultam meg, és úgy érzem jobb játékossá váltam ahogy legyőztem jó játékosokat az úton a bajnoki címig. Úgy érzem bárkit le tudnék győzni a világon, szóval amíg nem követek el hibákat úgy érzem jó helyen tudok végezni a GSL-ben.

Bármi terved arra hogyan költöd el a fődíjat?

Mindet félreteszem, mert az az álmom hogy házat vegyek még mielőtt a hadseregbe kell menjek. Tehát nem költök belőle semennyit, mindet megspórolom.

Hol szeretnél házat venni? Busan? Seoul?

Ha továbbra is tudok félretenni akkor, talán Seoul?

Nagyon jó volt az angolod. Tanulod a nyelvet?

Könyveket és novellákat vettem hogy tanulhassam a nyelvet, de nem igazán van időm olvasni őket mert játékokkal játszom. Úgy próbálom javítani az angolomat, hogy sokat használom amikor külföldre megyek.

Bármi hozzáfűznivaló a végére?

Szeretném megköszönni a csapatomnak -nek, a partnerünknek MYM és Razer akik támogatnak. Valamint köszönet a csapattársaimnak akik segítettek gyakorolni, a vezetőedzőmnek és családjának, családomnak, barátoknak, barátnőmnek, a szurkolóimnak és mindenkinek!

A Zerg javult, szóval úgy érzem tudom hozni a jó eredményeket továbbra is, nézzétek továbbra is a meccseimet!

Az eseményről készült képek

Fordította: Kovács Péter

Forrás:

 



Comments (2)

  • Eyesis

    |

    Gratula, kár, hogy zerg 🙂

    Amúgy csak engem zavar, hogy egyszerre 4-5 hír jelenik meg? Nem lenne jobb időzítve megoldani? pl 7kor, 11kor, 14kor, 17kor, 19kor van publikálás szerintem tök zsír lenne 🙂
    ja nem, Gépzsír 🙂

    Reply

  • WhiteLotus

    |

    Fantasztikus játékos, Anno mikor GSTL-en jött az Allkillekkel tudtam, hogy fog még nagyot alkotni. Azóta hihetetlen teljesítményekkel rukkolt elő, és ezt az MLG-t nagyon megérdemelte. Nekem ő a legjobb játékos a világon. Az a Makro, az a gyorsaság. Nem is ember… ő DongRaeGu. Kár, hogy a Katonaság neki is kötelező lesz.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.