Gyorshír: gameshow

nf.purple . e-Sport, Fontos 1470

Nemrégiben kaptam a hírt, hogy az Alienware Gameshow egy bizonytalan őszi időpontra lett eltolva. Többek között ezért is én az elvállalt versenyszervezést visszamondom. A szervezőség a már megérkezett befizetéseket mai nappal elkezdte visszautalni. Aki esetleg nem kapná meg, az mindenképp vegye fel velem a kapcsolatot! Akit bővebben érdekel a Gameshow körül kialakult kavarás, az további részleteket és kérdéseket talál itt.


nf.purple

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/][img]http://sc2sig.com/s/eu/228154-1.png[/img][/url] [url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/[/url]

Comments (11)

  • viasz

    |

    Éééés, ismét egy kudarcba fulladt verseny. Kár érte…

    Reply

  • insomania

    |

    GG. Ez a magyar e-sport.visszafelé fejlődik.véletlen nem becup szaga van a dolognak? az még siralmasabban sült el mondjuk,itt még aki befizette remélhetőleg visszakapja a pénzét,szép volt Alien!!Ezek után (nem)lehet számitani külföldiekre,akik tényleg jöttek volna.szánalomgyár

    Reply

  • Nando

    |

    Magyarország én így szeretlek.

    Reply

  • Owen

    |

    Purple azt kérdezném, hogy ennek miért kéne megállítani téged? Nagyra értékelem a munkádat, de, ha már ennyit szervezkedtél, hogy legyen egy igazi nagyobb versenye Mo.-nak, akkor nem lehetne kicsit átszervezni a dolgot és megcsinálni szóló rendezvényként a dolgot? Akár ilyen Home Story-cup is lehetne belőle, s az szerintem sokkal nagyobb buli lenne. Nem tudom, hogyha így lenne pl mennyi lenne az ár (nevezés vagy csak a spectate), de egy biztos és szerintem sokan vagyunk így: Ha ráérünk és ha nevezni nem is biztos, hogy neveznék, de egy 1-2k Ft-t kifizetnénk, hogy élőben lássunk sok jó meccset.
    Remélem meggondolod magad és nem az esport miatt, hanem magunk (na meg főleg magad miatt…) miatt meggondolod magad és csinálsz egy saját magad által kreált bajnokságot (akár az sc2hu napok keretén belül).
    u.i.: Ha néhol követhetetlen a gondolatmenetem, akkor bocsánat. Nem túl sokat aludtam 😛

    Reply

  • Cupon

    |

    Válasz insomania #2 üzenetére:
    Ez a magyar e-sport ???? Azért mert a szervezés egyenlő a nullával és emiatt nem lehetséges hogy sc2 verseny is legyen vagy akár bármilyen , nem ez a magyar e-sport. Ez most Purple önhibáján kívül nem jöhetett létre csak néhány ügyetlen ember miatt.

    Reply

  • superr0x

    |

    Hát nem örülök ennek, mert színvonalasnak tűnt a cucc. Tudom milyen amikor időt és pénzt nem sajnálva szervezel valamit, aztán valakik miatt dől az egész.
    Szerintem ne add fel, szerintem itt az SC2 közösség úgyis támogatni fog.
    Az sc2 napok a millenárison pedíg egy jó alap, majd szólok Oszinak, és ő csinál ott helyet és időt. 😀

    Reply

  • Eyesis

    |

    Srácok 🙂 Ha egy előre kihírezett, érdekes élő streamet, legeslegesledurvább esetben is max 160an néznek, pedig ezt ingyen lehet, és ki sem kell hozzá mozdulni, addig az offline rendezvényekről értelmetlen beszélni. Továbbá úgy érzem, hogy magyar játékosok többnyire csa kakkor neveznek versenyre, ha van esélyük nyerni. Silverhun játékosokat ritkén látni goldhun-ban, és platinahunban is, de a league megkötés nélkülieken egyenesen csak masteresek játszanak. Egy ilyen offline versenynek pedig tök más a varázsa, én mikor tavasszal Lancrafton voltam, 1v1 versenyben egyetlen egyet sem tudtam nyerni, még tök jó érzés volt, hogy játszhattam Tomikussal, meg pár jó masteres játékossal is, sőt az egyiket majdnem megvertem vígasz ágon, base trade volt, és szerencsésebb volt 🙂
    Az is egy kellemetlen tapasztalat, hogy bárki aki valamit is csinál, vagy elkezdett csinálni, sokan elkezdik kritizálni, és több esetben személyeskedésbe torkollik.
    Én azt mondtam Purple-nek, hogy nem kell ilyen sűrűn próbálkozni, évente egy-két rendezvény kellene tavaszi/nyari szünetben, hiszen a legtöbb játékos kedvű még suliba jár, és csak egy kis részük él Budapesten, vagy körülötte.
    Nagyon bizakodó voltam, mikor PSZ megkapta a válogatott irányítását, de azóta nem hallani semmit a magyar válogatottról, arról sem, hogy kik azok, akik egyáltalán szóba jöhetnek. Magam részéről szeretnék egy „rangsort”, amit a vezető állít fel a válogatott játékosokról, és egy kis kiegészítést, hogy melyikük milyen felállásban lenne erős, és milyenben gyengébb.
    Egyszerűen be kell látnunk, hogy kevesen vagyunk, és az a kevés is nagyon megosztott.
    Remélem megérem, hogy egy jó hangulatú offline versenyre elmehetek még úgy, hogy ne kelljen elhagynom a hazámat. Addig ott van a LAncraft, csak ajánlani tudom, tényleg jó a hangulat, és barátságosak az emberek, rengetek jó játékossal ismerkedhettek meg, és egy más világgal, ahol a csapatokat erős szponzorok karolják át, és elhalmozzák a csapattagokat repi cuccokkal, pl monitor, egér, vga kártya. Elég erős a kontraszt, hiszen nálunk a legjobb játékosoknak még normális gépük sincs, nemhogy szponzoruk.
    Egy Stephano mondattal zárnám soraim:
    – ” whats your job? ” (Mi a munkád?)
    -” i play video game” (Videó játékkal játszom.)

    Reply

  • superr0x

    |

    Válasz Eyesis #8 üzenetére:
    Mögöttem kb ~25 lan van (wcg kvalik, GPS, becup, pgcc, stb) szóval én tudom milyen ez, a feeling. 🙂
    Én nekem az sc2 megjelenése után 2 évvel sikerült megszereznem a játékot (azaz 3 napja) és lementem volna a lanra is. 🙂 Reménykedem, hogy lesz még itt ilyen, max addíg marad az online.

    Reply

  • Nando

    |

    Válasz Eyesis #8 üzenetére:
    Ez mind szép és jó, DE én erre az Alienware showra tuti felmentem volna igaz csak spectatorként esubások és több külföldi miatt illetve nem csak sc2 miatt, hanem vele együtt futó versenyek és persze ia magyarok miatt is és én pl vidéki vagyok, de azért nem fogok felmenni a millenárisra, hogy 10 magyart nézzek, ahogy játszik, ha pesti lennék vagy a közelbe laknék akkor arra is elmennék, de így számomra pénzkidobás. Lancrafthoz meg sok pénz kell (nekem sok).

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    Ha valamit megtehetünk és egyszer még anno még meg is csináltuk (RTS Masters Challange), az hogy csinálunk egy nemzetközi lant… Megfelelő PR-ral és csak európai játékosokra koncentrálva szerintem még sikerülhet is. Mivel ezt már egyszer bizonyítottuk a múltban most is megtehetnénk… Szerintem itt nem csak a szponzorok hibája is, hanem azoké is, és főleg azoké akik szerveznek. Sokat akarnak egyszerre és kevés idő alatt. Mi anno amikor ezt csináltuk fél évvel előtte kezdtük el csinálni, és még így is nagyon kevés idő jutott rá. Kitettük a lelkünket és végül valamit sikerült összehozni. Ha valamit megtehetünk mint pl Purple egy kicsit rászánná magát, mivel neki vannak kapcsolatai, hogy pl egy Etyeki lant vagy valami olyan helyen szerveznénk meg, aminek a túlaja vagy túlajdonosai ismerősök és potya pénzért odaadnák. Nem kell rákoncentrálni a CSre, a CODra, se semmire. Van elég lanjuk nem kell még többet szervezni nekik. Ha sikerült ezt nemzetközileg megvalósítani, mondjuk egy magyar és angol streammel (angol streamer is van tudtommal), akkor szerintem ősz végére, vagy tél elejére valamit össze is lehetne ütni. A csehek érdeklődnek már egy magyar LAN iránt rég óta, lengyeleket sem lenne nehéz lehozni. Eddig az nem jött össze lan mert : Vagy a szervezés volt elkúrva (főleg ezért), vagy nem volt elég pénznyeremény (mert gondolom az egész összeg 80%-a helybérlésre ment el). Egy sima BYOC LAN rendes szervezéssel és odaadással simán összejöhet. Annó még a Becup szervezőjével beszélgettem erről titkon, hogy kéne ezt rendesen megcsinálni, csak aztán gondolom személyes okok miatt eltünk. Sry a long postért, csak arra akarok rávilágítani, hogy nem szegény magyar e-sport, hanem töketlen szervezők. Purple én bízok benned, hogy egyszer ennek te nekilátsz normálisan.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.