Arcade bemutató

Gepzsir . Cikkek 1439


Azt gondoltam hogy már elkésett ez a cikk, hiszen a telepítési útmutató is aznap érkezett hozzátok, amikor a Frissítés, de tegnap bizony találkoztam olyannal, aki szívesen elolvasná, hogy milyen újdonságok érkeztek a játékba, úgyhogy itt a második rész!
Már kint az 1.5.0-ás frissítés, ami elhozta nekünk az Arcade menüt. Itt rendezettebben láthatjuk a minijátékokat amiket a közösség, és a Blizzard fejleszt. Ezeket mind értékelhetjük, kommentelhetjük, és több információt érhetünk el róluk az új kialakítás következtében.

Az Arcade menü gombja a Multiplayer helyén van, ahonnan régebben többek között a laddert is elérhettük. A Single Player gomb helyén pedig a Starcraft felirat látható, ahol a hagyományos játékmódok kaptak helyet. Ide került a ladder is. A tovább után részletesen nézzük az újdonságokat.

Mindenek elött, már a játék frissítése sem a megszokott módon történt, amiről már írtam. Azért változott a frissítés, mert A Starcraft II is streaming klienst kapott, ami több Blizzard játékra is jellemző (World of Warcraft, Diablo III) ami azt jelenti, hogy ezentúl ha lesz frissítés, már nem kell megvárni míg letöltődik és feltelepül. Elég ha egy része letöltődött, és már játszhatunk is a játékkal. Közben a háttérben befejezi a letöltést és a frissítést.

Ahogy fentebb már említettem, a Single player, és Multiplayer gombokat felcserélte a Starcraft, és  az Arcade gomb.

A StarCraft gomb alatt gyors elérést találunk az egyszemélyes, és többszemélyes játékhoz A.I. ellen, itt a Quick Match, ahol az összes fajta ladder van, itt tudunk csatlakozni, vagy kreálni egyéni játékokat  (Custom game) és itt kapott helyet a Kampány, és a kihívások (Challenge) is.


katt a nagyobb méretért

Arcade

Az Arcade gomb alatt a közösség által feltöltött közösségi játékok vannak. Az Arcade menü lényege, hogy könnyedén és gyorsan megtalálhassák a játékosok azt a fajta játékot, amihez éppen kedvük van.


katt a nagyobb méretért

Bal oldalt egy csomó gombot találtok, amik segítenek játékot találni:

Kiemelt (Spotlight) : Itt vannak a legújjabb és legnépszerűbb játékok. Ezeket rendezhetjük a legjobb értékelés szerint, vagy aszerint hogy melyikkel játszottak a legtöbbet.

Böngészés (Browse) : Különböző kategóriák alapján szűrhetjük a játékokat ( 10kategória van pl.: stratégiai, akció stb.), és a találatot rendezhetjük úgy mint a Kiemelteknél, hogy melyik a legjobban értékelt, legtöbbet játszott, legújjabb, vagy Starter Editionnal is elérhető


katt a nagyobb méretért

Nyitott játékok (Open Games) : Ebben a listában vannak azok a játékok ahol még játékosra várnak. Itt is lehet rendezni őket a fentiek szerint. Ha nincs kedved sokat várni, akkor itt keress, mert itt már eleve vannak játékosok, és hamarabb indulhat a móka.

Jó vagy rossz (Fun or Not) : Véletlenszerűen bedob egy játékba, és mikor kilépsz, megkérdezi hogy jó volt-e vagy sem. Ha nincs kedved keresgélni, csak játszani szeretnél próbáld ki. Ha többen szeretnétek játszani, partiban mindenkit ugyanabba a játékba fog bedobni.

Könyvjelzők (Bookmark) : bármelyik minijátékot hozzá lehet adni a könyjelzőkhöz, ha a jobb klikkelünk rá, vagy az infó oldaláról, vagy ha vége a játéknak. Ezek ebben a listában fognak megjelenni.

Gyakran játszott (Recently Played) : Azok a játékok, amikkel gyakran játszunk. Ha van kedvenced amivel gyakran játszol, és elfelejtetted berakni a könyvjelzők közé, akkor itt megtalálod.


katt a nagyobb méretért

Ezen kívűl van egy Arcade Chat, és egy kereső mező is, úgyhogy ha tudod a játék nevét, egyből elő tudod keresni.

Játék Infó


katt a nagyobb méretért

Ha egy minigame felé viszed az egeret, megjelenik egy áttekintő ablak, ahol láthatod a játék értékelését (átlagban hány csillagot kapott a többiektől), hány értékelő leírás van a játékról, és ha már játszottál vele, és értékelted, azt is mutatja, te hány csillagot adtál neki. Itt található egy rövid leírás is, és hogy hány személyes.

Ha rákattintasz a játékra, egy újjabb oldalra jutunk, ahol részletesebb leírások vannak:

  • A bal felső részben van a játék neve, és készítője.
  • Bal oldalt van útmutató hogy hogyan kell játszani az adott minijátékkal,
  • de van frissítési lista is, ahol láthatjuk hogy milyen újdonság, vagy bugfix került az újjabb verziókba.
  • Erről az oldalról csatlakozhatunk a játékhoz tartozó chat szobába, ahol kereshetünk ellenfelet vagy kérdezhetünk.
  • Innen az infó oldalról csatlakozhatunk játékhoz, vagy csinálhatunk sajátot, ahova behívhatjuk a haverokat.

Kezelő Felület

Az egyik legpraktikusabb újjítás a játék menüjében a Gyorsnavigációs (Quicknav) gomb, a bal alsó sarokban a számítógép ikon mellett

A Quicknav egy olyan menü, amit mi alakíthatunk. Ez egy linkgyűjtemény, hogy könnyedén elérhessünk olyan funkciókat amikhez több menü átrágása szükséges.
Például, ha szeretnénk a haverral játszani egy 1v1 meccset, akkor meg kell nyomni a Starcraft gombot, ott a Custom game gomb, és azon bellül a Create game fül.
VAGY a gyorsnavigációban rákattintunk a Create game gombra, és azonnal ide jutunk,
VAGY meg se nyitjuk a gyorsnavigációs menüt, csak nyomunk egy F5-t.

Ebben a menübe tehát beállíthatunk ilyen linkeket, amivel a késöbbiekben nagyon megkönnyíthetjük az életünket. A gyakran használt játékok egy gombnyomásra elérhetőek lesznek.
alapból a következők vannak beállítva:

F1: Kampány
F2: Ladder
F3: Versus A.I
F4: Challenges
F5: Create Game

 

Főbb Szerkesztő fejlesztések

Jelenet szerkesztő (Cutscene Editor)

Mostantól összerakhatjuk a saját Starcraft mozinkat. Rengeteg eszköz van, hogy tényleg szuper jelenetek készülhessenek. Van kamera kezelés, beállíthatjuk a fényeket, animálhatjuk a karaktereket, és ez csak egy kis része a lehetőségeknek. Olyan szintű jeleneteket készíthetünk, mint amilyenekkel a kampányban már megismerkedhettünk (nem a renderelt cinematikokra kell gondolni, hanem a játék motorjával készült átvezető jelenetekre). Ne csodálkozzatok ha megszaporodnak a Starcraft 2 machinimák.


katt a nagyobb méretért

AI Module

Mostantól könnyebben kezelhető az AI. Szerkeszthetjük mikor támadjon, milyen legyen a sereg összetétele. Meghatározhatunk kiváltó eseményeket, (pl.: ha elérsz a pálya egy pontjára, akkor támadjon az AI) Összességében több lehetőséget kaptunk az AI viselkedésének beállításához, ami mégjobban meghatározott csatákhoz vezet.

UI Module

Az alap UI (kezelő felület) is jó, de nem mindig elég egy Arcadegamehez. Ez a modul könnyebbé teszi az alap kezelő felület átalakítását. A modul Jelenleg még nem teljes, a késöbbiekben bővülni fognak a beállítási lehetőségek.

 

Ha ezek után még maradt kérdésetek az 1.5.0-val kapcsolatban, tegyétek fel kommentben, és igyekszünk válaszolni rá.

 

Forrás:


Comments (4)

  • Dester

    |

    Összességében tetszik a patch, különösen az újratervezett „köd”. Tényleg sokkal precízebb, átláthatóbb lett. Egyetlen problémám van csak az új patch-csel, ami nem a fentiekhez köthető. Nevezetesen a gépigény: eddig tökéletesen futott a játék maximum grafikán fuill HD felbontásban, egyedül a 4v4 meccsek legnagyobb csatáiban szaggatott be. (4 éves konfig.) Most már sima 2v2-ben is, és nem kell hozzá túl sok egység. Tényleg ennyivel nagyobb lenne a gépigénye az újradolgozott fizikának és egyebeknek? Más is tapasztalt ilyesmit?

    Reply

  • Rumli Bátya

    |

    Válasz Dester #1 üzenetére:
    Igen, másnak is beakad.
    Próbálkozz a következőkkel:
    -C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Blizzard Entertainment\Battle.net könyvtár törlése.
    -töredezettségementesítés
    -vkari driver frissítés

    Reply

  • Dester

    |

    Válasz Rumli Bátya #2 üzenetére:
    Kár, akkor nem egyedi a jelenség. A defrag rendszeres, a videokártya driver mindig a legfrissebb. A cache törlése szintén nem hiszem, hogy segítene, mert nem a vinyó töltöget folyamatosan (12 GB memória van + a Blizzard cache-e ramdrive-ra van linkelve), hanem sok egységnél szaggat be a játék, tehát vagy a processzor, vagy a videokártya „fogy el”. Gyanítom, hogy a processzor lesz a ludas. No majd megmérem, csak jussak el odáig. Köszi a tippeket!

    Reply

  • 84Noname

    |

    Nekem is messze szarabbúl megy… 1 grafika szinttel lejjebb megy ugyan úgy mint eddig, pedig még most vettem vga-t. És van egy oylan akadás, ami kb 2 percenként jön és egy secig meg se moccan a kép. Jellemzően akkor, amikor FF-el zárni kellene a feljárót illetve stormolni… szóval nagy szar

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.