Útmutató a Heti Versenyekhez

Gepzsir . Cikkek 1682

Mióta nincsenek kint a heti versenyek, azóta drasztikusan lecsökkent a nevezők száma. Ennek az lehet az oka, hogy még mindig nem tudatosult, hogy bizony minden héten van verseny. Ezért össze állítottam egy útmutatót, hogy hol találjátok a versenyeket, és minden infót róluk.

Tartalom jegyzék:

Magyarországon csak a Huncraft szervez heti rendszerességgel versenyeket. Több különböző Torna váltogatja egymást hétről hétre. Ezek között nagyjából mindenki megtalálhatja, a saját játék tudásához illő versenyt – azaz lehetőség van arra, hogy hasonló játéktudásúak versenyezhessenek egymással.

A Versenyekről általánosan:

Az összes HunCraft által szervezett verseny egyenes ági kiesős (nincs vesztes ág) és általában végig BO3 (kétszer kell megverned az aktuális ellenfeled), a döntő BO5(háromszor kell nyerned)

A pályák általában ladder, és verseny pályák.

Az indulás feltétele, hogy a jelentkező jelen legyen a verseny kezdésekor. A további feltételek, versenyspecifikusak.

Jelenleg három fajta Verseny van:

Ezen a Versenyen Bronz-Gold ligás játékosok indulhatnak. A verseny szabályait a játékosok tartatják be. Ez azt jelenti, hogyha valaki vét a szabályok ellen, az ellenfelének kell észrevennie, és jelentenie, ha akarja. Azért így van, hogy a játékosok megismerjék a szabályokat, és lehetősége legyen olyannak is indulnia, aki esetleg magasabb ligába került valamikor a szezonok során, de most éppen maximum Gold ligás, vagy magasabb, de nem játszik gold szintnél jobban. Ha valaki így indul ezen a versenyen, nem kell tartania attól hogy jelentik, hiszen az ellenfele nem esélytelenül indul. Aki viszont valóban magasabb szinten játszik, az számíthat rá, hogy kizáratják a versenyből.


Ezen a Versenyen Bronz-Platina ligás játékosok indulhatnak. Ha már valaki valaha volt magasabb ligában, az nem indulhat. Ezt a verseny előtt szűrjük, így az ágrajzba már nem kerülnek be ezek a játékosok.



Ezen a Versenyen bárki indulhat.

A Versenyeket mindig igyekszünk streamelni (a meccseket élő adásban közvetíteni) A Stream a Verseny közben, a  HunCraft oldalon elérhető. Ha több Stream is van, akkor mind ki van rakva:


A Versenyekre több úton is rálelhettek:

  • Az oldalon található naptárban mindig bent vannak a versenyek, ezek a piros betűs napok. – Ebben a naptárban egyébként egyébb események is fel vannak tüntetve
  • van egy link a HunCraft oldalára, a bal oldalon

A pirossal bekeretezett mutatja a versenyek elérhetőségét



Ha sikerült eljutni a Verseny oldalára, ott kiválaszthatjátok, hogy melyik versenyen szeretnétek indulni. Ott is több helyről eléritek a versenyeket:

  • Elérhető a főmenüből a Versenynaptár

  • Az összes oldalon a jobb oldalon a mininaptár

Bármelyiket is választjátok, a naptárban ha rákattintasz arra a versenyre amelyik érdekel, lenyílik, és ott van a jelentkezés linkje:



A Binarybeast oldaláról már készült egy útmutató, ami elérhető innen ha erre a hosszú szövegre kattintasz.

Hasznos Linkek:


Comments (7)

  • Rayen

    |

    Én jelentkeznék, csak a péntek egyáltalán nem jó nekem. Ha délelőttös vagyok, akkor szombaton meló van, így nem jelentkezek péntek esti versenyre mert kinyúlik az idő és nem tudok eleget aludni. Ha délutános vagyok akkor semmiképp se jó a 19:00 kezdés mert 22:30-ig meló. 🙁 Pedig hányszor megnyerhettem volna a Goldot 😀 😀 😀

    Reply

  • ProNoob

    |

    Én is folyamatosan olvasom a hozzászólásokat és nekem se tetszenek az ilyen oltógatós hsz-ek, mint amiket nando is írt. Van néhány ember, aki állandóan kritizál mindenkit. Mindig megy a para, hogy nincsenek hírek az oldalon, ha van akkor meg leszólják a cikk írót, a cikket meg még aki hozzászólt azt is. Ez a legnagyobb hibája ennek az oldalnak. Balance témáról meg kár beszélgetni, mert vannak, akik elfogultan nyílvánítanak véleményt. A saját faján kívűl minden faj imba, op, meg a blizzard szar meg a hots is, meg a patch is. Így nincs értelme. Tisztelet a kivételnek, de úgy látom a „kivétel” már nagyon nem is szól hozzá semmihez, de meg tudom érteni.

    Reply

  • Kodo

    |

    Minden héten van verseny ez igaz…..borzalmas időpontokban. Hétköznapokon el vannak foglalva az emberek és a hétvégét, főleg a pénteket inkább a szeretteikkel töltik…Válasszatok egy normális időpontot és többen lesznek….Én például ezért nem nevezek már rég óta….Szeretem az sc2-őt, de a péntek estémet nem fogom ezzel tölteni….

    Reply

  • Gepzsir

    |

    Válasz Lynet #15 üzenetére:
    Egyetlen troll van, az is azt mondja befejezi.

    Reply

  • Broavaz

    |

    Sziasztok!

    Én nekem vasárnap délután lenne a legkényelmesebb. hétköznap meló/suli, szombat este ált. buli vagy egyéb program. Gondolom azért van péntek este mert a szervezők csak így tudják megoldani. Lehet kéne egy kérdőív vagy valami hasonló módszer arra hogy kinek melyik nap melyik időszaka a legmegfelelőbb a versenyre, ezt szummázva belehetne lőni egy maximum részvételt. ha nem is tudjátok megvalósítani, legalább azt megmutatná, hogy pénteken hányan érnek rá játszani több órát.
    szép napot

    Reply

  • joeace

    |

    Sziasztok ,

    igen Broavaz-zal egyetértek és korábban én is felvetettem már Gépzsírnak a szavazás kiírást mint lehetőséget. Ő erre azt mondta hogy sajnos neki meg ilyenkor (pénteki napokon) ér rá ezeket leszervezni, ami nyilván megint csak érthető.

    Látva a hozzászólásokat hogy a péntek másoknak is ekkora probléma, felveszem a kapcsolatot Gépzsír
    kollégával és megbeszélem vele hogy miként lehetne tőle átvenni/részben átvenni vagy segíteni a szervezést hogy végre hétvégére kerüljön a Huncraft Gold/Platina , mostanában úgyis kevesebb munka lesz kint a kertben és talán lesznek még mások is akik tudnak segítkezni.

    Azért régebben néhány online verseny szervezésében részt vettem már amelyek több hónapon át is eltartottak és akkor sem binary sem z33k nem létezett sőt még hasonlóak sem, szóval nem hiszem hogy nagy problémák adódnának.

    Majd meglátjuk mit sikerül …

    Reply

  • Fry

    |

    Na ez a cikk pont nekem íródott ^^

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.