HotS béta – nfteamDexy

Gepzsir . Interjú 1272

nfteamDexy is válaszolt a kérdéseimre a Heart of the Swarm bétával kapcsolatban. Fogadjátok sok szerettel!

Mutatkozz be, mondj pár szót magadról

Sziasztok, nfteamDexy vagyok, high dia/midmaster. Starcraft 2-t, kb. a WoL béta óta játszom. Naponta ha időm engedi kb 3 órát szoktam játszani.

Mennyit játszottál eddig a bétával?

Összesen kb 30 meccset toltam le és mindig meló után. Illetve hétvégén szoktam még játszani, reggel.

Melyik a kedvenc fajod a bétában?

Eddig a kedvenc fajom a protoss, persze csak azért mert mindig ezzel játszottam, de mostanság kezd tetszeni az új zerg is, eléggé dinamikus lett az új egységek miatt.

Hogy tetszenek az újdonságok?

  • Tét nélküli ladder: Remek lehetőség új build orderek kipróbálására, illetve funolásra
  • Parancs kártyák: Nekem annyira nem jöttek be. 2 év alatt megszoktam valamit ezért nehezen akarok átállni olyanra, amire nincs is szükség…
  • Automatikus dolgozók az elején: Ez nagyon tetszik, mivel egyel kevesebb dolgot kell csinálnom az elején, és csak a rallyra kell figyelnem a dolgozok készítésekor
  • Dolgozó státusz: Számomra furcsa. Én úgy tanultam meg, és sokan esküsznek rá, hogy 16 + 6 (mineral + gas) bőven elég egy bázis lefedésére. A blizzard valamiért úgy gondolja, hogy 24 dolgozó + 6 –ra van szükség egy teljes szaturáláshoz. Ha ezt persze nem veszem figyelembe, arra mondjuk tökéletes, hogy nem kell ilyen kis boxokat, húznom azért, hogy probeot számoljak.
  • Teljes sereg kijelölése: Sosem használtam, szóval nem tudom kommentálni

Hogy tetszenek az új pályák? Melyik a kedvenced?

A pályák tetszenek, a nagy kedvencem a Howling Peaks, mivel új fajta játékstílust próbálnak ráerőltetni az emberekre. Némileg vagy cheese vagy macro orientáltabb játékot.

Hogy tetszenek az új egységek? Milyennek látod az új egységeket játék közben?

Úgy gondolom, hogy az új egységek, mint pl. a warhound elég nagy előnyt ad olyan terran játékosoknak akik eddig annyira nem voltak elég jók. Lehet, hogy normális esetben nem kapnék ki tőle, de mivel erre az egy egységre támaszkodik és még nincs normális counterje ezért nagyon nehéz lett.

Hogy tetszenek az új leomló kövek?

Egy pályán expet lehet vele blockolni, másikon meg a bejáratot lehet vele elszigetelni. Nagyon nagy haszna van általában, főleg akkor ha egy kis időt akarsz nyerni, de arra is tökéletes, hogy becsábítsad őket alá, és szépen ráesnek az egységekre. Egyszer 10 stalkert vesztettem emiatt, mert mint kiderült 300 true damage-t ad minden unitra, amire ráesik.

Sokat változik egy meccs az új egységek miatt, lehet rájuk új taktikákat építeni, vagy csak a régiek kiegészítésére jók?

Az új egységek… Adnak is a játékhoz, meg nagyon megváltoztatják is. Például rengetek olyan stratégia készült már most, ami ezekre épül, és persze az egységeknek köszönhetően mivel nagyon nincsenek kibalance-olva ezért néha frusztráló. Használni egyébként meg nagyon szórakoztató : )

Melyik a kedvenc új egységed, és miért?

Mothership core, nagyon hasznos tud lenni, és nagyon sok oldalú egység lett.

Milyenek a meccsek? Hosszú Macro meccsek vannak, vagy rövid mikrós meccsek?

Is-Is, attól függ kit kapsz, és ő meg te mit csinálsz.

Vannak új cheese taktikák?

Sajnos és júj de jó hogy vannak egyben.
Sajnos, mert egy kettő igen erős és kb majdnem lehetetlen kivédeni, pl a warhound rush, illetve az early swarmhost push, ami felér egy broodlord ostrommal. Persze amit én használtam, az az oracle + tempest, mivel az oracle-el lehet adni 120 mpig visiont a pályán, míg a tempest a 22es range-el meg leszedeget mindent.

Ha üzennél valamit a többieknek itt a lehetőség

Szeretném megköszönni Darc1nnak a lehetőséget, hogy kipróbálhattam, a többieknek, hogy néztek engem, és a bizalmat, hogy streamelhettem illetve elmondjam a véleményem. Szeretném üdvözölni az nfteamet, illetve az egész starcraft2.hu-t. Remélem még sokat streamelhetek HOTS-ot, hogy még jobban megtanulhassam, és még több tapasztalatot osszak meg veletek. Végső és nem utolsó sorban, a streamemet átköltöztettem az own3d.tv/Dexy-re. Azért tettem ezt, mert ott ingyenesen lehet delayelni a streamet, és kevésbé laggol. Ha streamelek nézzetek nyugodtan egész jó meccseket szoktam tolni.

Még 1x köszönöm a figyelmet mindenkinek.

Én is köszönöm az interjút, hajrá Dexy!!


Comments (8)

  • ProNoob

    |

    Ez a cikk mikori? Már nincs warhound, az oracle nem ad már visiont, a tempestnek meg csak 15 a range-e. Én tudom rosszul ezeket?

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    Nem mai darab tény, amikor írtam akkor még ezek az egységek benn voltak..

    Reply

  • ProNoob

    |

    Válasz nfteamDexy #2 üzenetére:
    Gondoltam. 🙂 Sajnos pont azokról az egységekről mondtál véleményt, amik azóta változtak. 🙁

    Reply

  • TinyBee

    |

    Asszem a progamerek is 24 probe-ot és +6 gáz szedést javasolnak.Javítsatok ki ha tévedek.
    16+6-ot soha nem hallottam.Dexy akkor megvan mért vagy te diamond 🙂

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    Válasz TinyBee #4 üzenetére:
    Trolololol…. Rosszul fogalmaztam igazad van.. A játék elején kell 16+6os arányt tartani az első expig utána igen, 24 kell hozzá. Köszönöm, hogy kijavítottál 😛

    Reply

  • CT.CacoS

    |

    Válasz TinyBee #4 üzenetére: 2* mineral patchek száma az optimális.

    Reply

  • zf79

    |

    Válasz CT.CacoS #6 üzenetére:
    és 3*mineral patchek száma a maximális. ^^

    Reply

  • ProNoob

    |

    mindkettő igaz, maximum 24 lehet. De ha van két base-d és 32dolgozód, akkor jobb ha mindkettőn van 16, mint hogy az egyiken 24 a másikon meg 8. Kettő még folyamatosan szed egy minerálról, háromnál már várnak egy kicsit.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.