ZvT Roach – Hydralisk

Gepzsir . Cikkek 1274

marine_vs_hydralisk

Van az oldalnak egy ellentmondásos látogatója. Kissé nyíltan kritizál általában mindent, ugyanakkor segíti is a közösséget, mert remek leírásokat készít. Ő nem más mint Spirit, akinek a Leírásait megtalálhatjátok a fórumon. A következő Build leírása olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, megérdemli a főoldalt.

Bevezető / A Build:

Előző cikkemben megtanulhattátok az önvédelem egy alapvető formáját. Most viszont áttérünk az agresszióra, illetve a mentális védekezésre. A zerg attól függetlenül, hogy milyen unitot használ, az ellenséges fajok mindig nerfelni akarják. Kivéve a hydralisket, ami a játék egyik legrosszabb unitjai közé tartozik (a Blizzard tett róla, illetve nem tett semmit, hogy ne legyen másképp).

Nem árulok el nagy titkot, a buildet Stephanotól lestem el. Beverte vele már Ganzit, MvP-t, Byong-ot. Amennyire láttam, a build még nem végleges. MvP ellen kivett 10-16 roachot, 8-10 hydrát és úgy indult el vele támadni, miközben roachokat gyártott erősítésnek. A tegnapi (2013 január 12) meccsén Bbyong ellen viszont egy +1/+1 roach attackkal nyitott, azt követte +2/+2 roach hydra push.
Ami nagyjából alapnak néz ki az: 4 Queen nyitás ; 5:00 2 gáz majd kb 6:30 még 2 gáz (vagy 44 supplynál 4 gáz); 2 evo +1+1; roach +2+2 indít; hydrák; late gameben ultraliskek tankolni.

Miért működik?
Nagyon egyszerű. A terranok nagy része jelenleg hellion – bansheere megy, a zerg pedig mass macro módra van kapcsolva. A roach countereli a helliont, a hydra a bansheet, a roach tankolja a bio egységet lövései, a hydra pedig osztja a sebzést. A terran egyszerűen nem számít egy 12 perces timing attack-ra, illetve ha igen, akkor is csak ling bling ellen van felkészülve. Azonnal nyerni a builddel nem mindig lehet, viszont könnyen megtudod akadályozni vele, hogy a terran 3 basere települjön ki, miközben az egész pályát az uralmad alatt tartod.

Hol ronthatod el?

  1. Kevés creep: a creep mindig fontos, deríteni, az egységek gyorsabban közlekednek rajta stb… A roach hydrának ez különösen fontos.
  2. Droppok: ezekre nagyon kell vigyázni. Ha rossz helyen, rossz időben kap el, akkor könnyen a meccsbe kerülhet. Ezért is fontos, hogy tartsd a map controlt.
  3. Tankok: Amint a terran kritikus mennyiségű tankot ér el, a roach hydra gyakorlatilag használhatatlanná válik. Ezért érdemes Ultraliskeket mixelni a seregbe tankolni.
  4. Passzivitás: A roach – hydra akkor működik jól, amikor kis seregek ellen folyamatosan tudsz tradelni vele. A túl sok várakozásból semmi jó nem fog kisülni.
  5. Felderítenek: A build egyik legnagyobb előnye a meglepetés, ha deríti a hydra dent, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni nagyobb károkat okozni.

Stephano Roach – Hydra ZvT-jének elemzése Day9-tól: Part1 Part2 Part3.

>>REPLAYS<<

Terran playereknek pedig: Katt >>IDE<<!

Köszönjük Spirit!

Replayek leírásai az első kommentben!


Comments (3)

  • Gepzsir

    |

    SPOILER a következőhöz: Replay1
    Ebben a gameben 8 roach rush-al indítottam, sajnos nem sült el túl jól. Levadászta az egyik overlordom, és elég erős bio serege volt a védekezésre. A roach – hydra push viszont elég jól elkapta, látszott, hogy nem számított rá. Az érdekesség, hogy az ellenfél Gemini volt, Breach ellenfele a Conn.si kupán ( Breach nyert 2-1re)

    SPOILER a következőhöz: Replay2
    Itt is 8 roach rushhal kezdtem, nagyobb károkat nem tudtam okozni. A hydra pushomat is elég jól védte, de legalább derítettem, hogy mechre megy, és meg tudtam akadályozni, hogy megkaparintsa a 3. expet. Mivel elég sok tankot vett, ezért droppot fejlesztettem, EZ win.

    SPOILER a következőhöz: Replay3
    Itt korai ling agresszíóval készültem az ellenfélnek, de mivel derítette, ezért inkább felhagytam vele, és roach – hydra buildre álltam át. Hellion – bansheere ment az ellenfél, ezért úgy gondoltam, h korán támadok és nem rakok 3. baset. Bejött :), telibekapta a timing.

    SPOILER a következőhöz: Replay4
    Itt már szinte teljesen ugyanazt csináltam, mint amit Stephano Bbyong ellen. +1/+1 roach attack, ami nem okozott túl nagy károkat, viszont az ellenfelem figyelmetlenségének köszönhetően lesnipeoltam a 3rdjét. Ezután jött némi roach hydra harc, majd az ultralisk hydra roach sereg bevitte a kegyelemdöfést.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Jajj de jó lenne ilyen leírás terranoknak is 🙂 Sok sok
    Ami külön tetszett, hogy „könnyen megtudod akadályozni vele, hogy a terran 3 basere települjön ki, miközben az egész pályát az uralmad alatt tartod.” na ennek a terran megfelelőjét szeretném 🙂

    Reply

  • Utopia

    |

    lájk

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.