Starcraft II Hungarian Masters Championship RO16

sPrAY . Hírek 2494

sc2hu_hír

A Magyar Starcraft II történelem egyik legnagyobb eseménye, lassan a célegyenesbe ér. 32 játékos küzdött a továbbjutásér, de csak 16 maradt, a 16 legjobb, juthatott csak tovább. Ez a hét is hosszú, és minden bizonnyal izgalmas hét lesz. Rengeteg mérkőzést láthatunk majd, de azt még senki nem tudja, hogy kik jutnak tovább és kik küzdenek meg a nyereményekért Szombaton. Tehát 8 nap múlva, már a döntőt láthatjátok!

CSOPORTOK

Alább látható a négy csoport,a játékosokkal, amelyet 2013.07.18-án, csütörtökön, élőben sorsoltunk ki.

sc2hu finally

(teljes méretért, kattints a képre)

MENETRENd

Mint láthatjátok, ismét hosszú és élménydús hetünk lesz, igaz egy nap pihenővel, de szerintem szükségünk lesz rá, mivel az izgalmak a tetőponton lesznek SZOMBAT-on a döntő napján is.

Kis változás, az, hogy jövőhéten, 18:00 lesz, a kezdési időpont.

CSOPORTX CSOPORT | Y CSOPORT | Z CSOPORT 

Az összes mérkőzés BO3 | A menetrend változtatásának jogát fenntartjuk | Az időpontok nem biztosak, késések előfordulhatnak | Akár hamarabb is kezdődhetnek

schedule

Stream

A rendezvényről természetesen a továbbiakban is lesz stream, az RO32-nél, nem volt angol stream, de ez a továbbiakban változni fog és mostantól a magyar streammel párhuzamosan, angolul is követhetitek majd az eseményeket.

A magyar kommentátorok névsora nem változott, tehát ismét, Sirius, Skymouz , sPrAY és BiromCTE szórakoztatja majd a nézőket.

A magyar stream: http://twitch.tv/wildtv4

Az angol kommentátorok pedig: Kuvasz , EX3QTE és DC.

Az angol stream: http://twitch.tv/wildtv

INFORMÁCIÓK

Szeretnéd követni a Hungarian Master Championship eseményeit? Mire vársz? Ne Habozz! Kövesd te is a HMC-t a Facebook-on: http://facebook.com/HMCofficial

Nem szeretnél lemaradni egy élő adásról sem? Kövesd te is a HMC-t Twitch.tv-n: MAGYAR stream / ANGOL stream

info


Comments (55)

  • SouNDsOfWar

    |

    A legjobb 16? VALÓBAN? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Reply

  • sPrAY

    |

    Válasz SouNDsOfWar #1 üzenetére: Igen, valóban.

    Reply

  • pinegyzetperhat

    |

    AZTEX és a legjobb 16 :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Reply

  • Trollolo

    |

    Válasz SouNDsOfWar #1 üzenetére: Mivel ők jelentkeztek, lejátszották, megnyerték, ezért az indulók közt igenis ők voltak a legjobbak. Ha másként gondolod, akkor buta vagy. Ha nem tetszik a bejutottak névsora, akkor emeld fel a troll segged és jelentkezz a versenyre, ne csak a billentyű mögül járjon a szád. Bizonyítsd be, hogy te jobb vagy náluk. Amig ezt nem teszed meg, addig minden mondat, amit leírsz ide csak egy értelmetlen poszt, üres puffogás, irigykedés.
    Minden fanyalgónak üzenem, hogy lehet jelentkezni és megmutatni magatokat!
    A szervezőknek is üzenném, hogy ne legyen, vagy kevesebb meghívott játékos. Elég kicsi sajnos ez a közösség, hogy még belterjesebbé tegyétek. Így egy kicsit tényleg úgy tűnik, hogy vannak „féltett” emberkék, akiket futtatni szeretnétek, holott nem is boztos, hogy kell. Önerőből is el tudják érni a szintet, ha pedig nem, akkor sincs világvége, legalább elválik a …. a víztől.

    Reply

  • AR.CacoS

    |

    Válasz Trollolo #4 üzenetére: SounDsofWar = Crystallize, aki kvalifikálta magát a versenybe. Mielőtt megszólalnál tájékozódj.
    Én se puffogtam, pedig megtehettem volna. Nem hívtak meg (ez nem nagy gond), valószínűleg nem vagyok eléggé közkedvelt. Sebaj, ott a kvalifikáció. Ja, hogy 4 egymást követő napon tartják és én pont nem érek rá. Simán kvalifikáltam volna a versenyre, ha picit átgondoltabb a szervezés. Mások is érintettek ezügyben.

    Nem értem, hogy Fry mit keres a ro16-ban. Szervezhettetek volna versenyt a maradék 16-nak, mert ez így nem etikus a többi játékossal szemben.

    Reply

  • sPrAY

    |

    Gondoltam, hogy jön a PH-s segítség:D
    Válasz AR.CacoS #5 üzenetére: A WCS-t Openeket is 4 egymás követő napra tették, időhiányában mi is.
    Nescafe lemondta a versenyt, mert elment nyaralni, helyette az RO32 3. helyezettjeit kérdeztük meg, hogy esetleg showmatch van egy kisebb tourra ráérnek-e. 8-ból 6-an írták, hogy nem, mert dolgoznak vagy nyaralni mennek. Ezért ismét időhiányában, mert 2 napig vártam, 1 órával a sorsolás előtt, JuGGernaut-ot megtaláltam Facebook-on, nem nem SCII-ben, hanem Facebookon. A szervezők nem kötelesek a playereket minde áron felkeresni, de véletlen pont megvolt nekem. Ráírtam, ő istrandon volt, így showmatch szóba se jöhetett. Így maradt Fry.

    Ezzy rámírt, hogy elment nyaralni, de a net nem olyan jó, mint hitte, 1s-2s delay, ezért lemondta a versenyt. Helyette Juggernaut került be. Szerintem egyértelmű, hogy miért őt kérdeztem meg.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz AR.CacoS #5 üzenetére:
    Szerveztek volna, csak nem ért rá senki, fryon, meg rajtam kívül, csak nekem aznap 2 körül lett szólva, hogy egyébként 2 óra múlva (nem emlékszem már pontosan) lenne showmatch vagy valami, ami nem igazán volt egészséges, és inkább tanulhatna belőle a szervezés, hogy ilyen trehányságot azért ne csináljunk már. Most lévén, hogy ezzy nem fog ráérni, spray szólt, hogy menjek én helyette (gondolom főleg engesztelésül jutottam ennyire gyorsan az eszébe, de legalább próbálják javítani a helyzetet). A legjobb 16-ról pedig még mindig az a véleményem, hogy vicces, nem bántani akarom aztexet, de azért diamonddal lehet nem érezném magam a helyében a magyar top 16-ba valónak. – juggernaut

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz sPrAY #6 üzenetére:
    Nem köteles a szervező semmire, de ha az ember egy igényes versenyt akar kiadni a kezei közül; újra kéne fontolni ezt a gondolatmenetet.

    Reply

  • Trollolo

    |

    Caccccos, miért kéne arról tájékozódnom és megtudnom, hogy mindeféle nick mögött, ki bújik? Egyébként te sem tehetted volna meg ugyanúgy, ahogy senki, hogy puffog (mint ahogy eddig nem is tetted). Nem érsz rá?? Bumm, ez van, majd a következőn bebizonyítod, hogy ott a helyed. Spray leírta, hogy mi történt (ezt a részét nem ismerem, de firtatni/vitatni sincs okom), arról pedig hogy ez is savanyú mindkét fél tehet. Ti a beszólogatásaitokkal, ők pedig a fejetlenséggel.

    Reply

  • Trollolo

    |

    Válasz SouNDsOfWar #7 üzenetére: Ha jól sejtem, nem több, mint az első 3 helyezett fog valamit is kapni.
    Szerinted Aztex eljut addig? Gondold végig és legyél reális… Az hogy játszik, az szerintem nem baj és vitathatalanul kijutott a csoportjából. Minden más megint csak a szőlő esete.
    A rendezők részéről meg azt kéne !!!elfelejteni!!!, hogy ez itt a legjobb 32-16 Magyar játékos. A bejutott legjobb 16 játékos, se több, se kevesebb. Ez így nem fog féltékenységet, irígységet se szülni.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Trollolo #10 üzenetére:
    az a baj, hogy nem a legjobb 16 jutott el idáig, voltak nagyon izi csoportok.

    Reply

  • Trollolo

    |

    Válasz SouNDsOfWar #11 üzenetére:
    Értsd már meg végre, hogy a legjobb 16 van a legjobb 16-ban! Ezen semmi sem változtat. (volt már olyan, hogy a Fenerbahce bejutott a legojbb 16-ba, amikor a Reál Madrid kiesett, de a fen ott volt a !!!!legjobb 16 közt!!!!….. remélem megérted már)
    Az meg a véletlen műve, hogy milyen csoportok alakultak ki. A random generátor már csak ilyen… Szoktak ellene kiemeléssel védekezni, de már a 32-ből 16-t kiemelni is elég nagy kiemelésnek számít. Finomítani lehet, de tetszeni sosem fog mindenkinek az eredmény. Megint mondom, hogy az első 3 hely, ami nagyjából értékelve és mérvadó lesz.

    Ahhoz, hogy a legjobb Magyar címet kiérdemelhesse valaki sokkal nagyobb létszámú versenyt kellett volna indítani. Több időt adni a játékosoknak a kvalifikációra és így tovább, hogy valóban mindenkinek, aki versengeni akar a címért, az megmérettethesse magát.

    Reply

  • AR.CacoS

    |

    Válasz Trollolo #12 üzenetére: Te pedig a legjobb 16-ot és a 16 továbbjutót ne keverd össze. Ha ismered a magyar közösség élmezőnyét, akkor neked is világosan kéne látnod azt, hogy a verseny győztese vitathatatlanul a legjobb magyar játékos.

    Reply

  • Trollolo

    |

    Válasz AR.CacoS #13 üzenetére: Egy adott versenyen a továbbjutó 16 versenyző, ha több ennél nem lehet, a legjobb 16-nak hívják, ha tetszik, ha nem!
    Fogalmad sem lehet, hogy mennyi Magyar játékos lehet, aki leszarja a Magyar scene-t és csak játszik, vagy külföldi csapatban játszik és a helyi „pro” játékosokat bizony megalázná könnyedén.
    Mindezek ellenére én nem fogom elvitatni -ha ez lesz a titulusa a verseny győztesének-, hogy az adott szezonban ő a legjobb Magyar játékos. Nyertek már világbajnoki címet 25 indulóból is…

    Fana, te sem érted amit leírtam, de mindegy is. Elvakult emberekkel minek társalogjak. Széllel szemben sem hugyál az ember, mert vizes lesz a lába szára.
    Erik az angolna továbbjutott, vagy sem??? Az meg hogy a sportpolitika, illetve az adott ország anyagi helyzete mit enged meg, végképp nem tartozik ide. Szánalmasabb példát keresve sem találhattál volna a vélt igazatok alátámasztására.

    Reply

  • Trollolo

    |

    Hozzá fűzném még Erichez, hogy behazudták neki az olimpiai szint időt, tehát igenis a bemondott idő alapján ott volt a legjobbak közt!!!! (te is tájékozódj, mielőtt példálózol, ha már itt tartunk)
    Ha akarsz levonhatsz ebből még párhuzamot is a jelen versenyre, többet nem segítek.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Trollolo #15 üzenetére:
    „Fogalmad sem lehet, hogy mennyi Magyar játékos lehet, aki leszarja a Magyar scene-t és csak játszik, vagy külföldi csapatban játszik és a helyi “pro” játékosokat bizony megalázná könnyedén.”
    De attól tartok lehet róla fogalma, ha lenne ilyen kaliberű játékos magyarországon, akkor tudnánk róla.

    Reply

  • Fana

    |

    Ne trollkodj már 😀
    A legjobb szó ban benne is van hogy JOBB.
    De ha teszem azt a 4 LEGJOBB magyart összedobnánk most hogy ne mondjak rosszat tegyük fel hogy Grubby Happy Demuslim és Stephano magyarok ők bekerülnek 1 groupba és kiesik közülük 2 pedig mind a 4ük parádés brutál skilled gameket toltak, a többi induló meg mind nagyon gyenge bronzos játékos és igazán sz*r no skill gamekkel jutnak tovább akik tovább jutnak.

    Akkor azt mondod hogy a 14 bronzos player MIND JOBB mint a Grubby Happy Demuslim Stephano 4esből kiesett 2 player ?!?!

    Amire te gondolsz az nem a legjobb de még úgy sem helytálló hogy a legjobbak a tournamenten, mert az sem igaz, amit mondhatsz az hogy a TOURNAMENT LEGEREDMÉNYESEBB játékosai, nah ebbe viszont már nem tudnék belekötni.

    Reply

  • scr

    |

    jólvan legények, nagyon szomorúak vagyunk mi is, hogy kiestetek vagy nem volt időtök kvalifikálni. legközelebb majd ti lesztek a legjobbakok. addig is van mindenkinek édesanyja, akinek a szemében ti vagytok a legszebbek és a legokosabbak!

    Reply

  • Trollolo

    |

    Válasz SoundOfWar #17 üzenetére:
    Nincs róla, hidd el. Nem szenved mindenki feltűnési viszketegségben, mint ti.

    Válasz Fana #18 üzenetére:
    Inkább tanulj még egy kicsit, attól okosodsz és I don’t feed the troll from now on.

    Reply

  • todor

    |

    Köszönöm(jük) az szervezőknek, hogy legalább megpróbálnak ilyen versenyeket tartani és hogy publikálják más oldalakon is.Legalább van ilyen verseny és van kezdeményezés.Gondoltak angol streeamre is már ez is egy nagy dolog.Az meg hogy igy sikerült,na bumm a következő jobb lesz az az utáni meg még jobb. Hajrá Starcraftosok fejlődjetek, hogy nagyon izgalmas meccseket láthassunk. 🙂 GG a tovább jutóknak és GL a szerveezőknek és HF mindenkinek aki követi 🙂

    Reply

  • Fana

    |

    Ez nem az a játék xD Itt nem lehet valaki ismeretlen úgy hogy top player.
    Ha máshogy nem de ladderen akkor is látnánk. De ha annyira jó lenne hogy innen mindenkit simán verne az már tutira profi játékos, vagy ha a pénzt se szereti nem csak a feltűnést, akkor meg hát laddereznie akkor is kell, kivéve 😀 ha van valahol egy titkos magyar sc2 szervezet akik mind nagyon proszinten vannak és csak egymással játszanak :O Tényleg Trollolo hogy ez mennyire valószínű 😀

    Reply

  • kuvasz

    |

    Amúgy élhet angliában GM magyar, weekly és kisebb versenyeken angol zászlóval indul, b.net profilról nem derül ki a nemzetisége, szóval de, elég könnyen lehet, hogy nem tudunk minden magyarról.

    Ha szemantika egyesek problémája, akkor jusson eszébe, hogy kik szervezik. Első „nagyszabású” versenyük, nyilván nagy szavakat fognak használni a figyelem felkeltésére, de nem kell ezeket komolyan venni azoknak, akik átlátják a jelentések közötti különbségeket. Figyelembe véve a magyar sc2 közösség átlag életkorát, nincs ezekkel a szavakkal semmi gond – hozza a nézőt, érdeklődőt. Gondolj a chat-re, mikor sirius kommentál… mint ha gyermekmegörzőben lennék.

    Záró gondolat: a menő srácok az angol stream-et fogják nézni 😀

    Reply

  • zskfrdo

    |

    Az ilyen veszekedések annyira feleslegesek, mindenki tudja hogy csak az számít hogy ki hány mondocont nyert……

    Reply

  • breach

    |

    Ha meg kiemeles lett volna, akkor jottek volna a „de-en-ot-megbasztam-ladderon/customba/offresszel/barmikor-minek-kapott-meghivast-miert-nem-en-halal-a-szervezokre” szovegek. Voltak konnyebb csoportok meg nehezebbek, ha a legjobb vagy, vagy jobb, mint a tobbiek, akkor barmelyik csoportbol siman tovabbjutsz, akar 2. helyen, ha nem is az elson.
    Oruljetek, hogy van verseny legalabb, nyeremenyekert. Azon vitatkozni, hogy a top16 a legjobb 16-e, annal fogyibb vitat meg nehezen tudok elkepzelni.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #23 üzenetére:
    Záró gondolat: a menő srácok az angol stream-et fogják nézni 😀
    hát akiknek kötélből vannak az idegeik, azok minden bizonnyal.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz SouNDsOfWar #26 üzenetére:
    Nyugodtan légy konkrétabb.

    Reply

  • Vincze01

    |

    Óh emberek nektek TheoryCrafrozni kellene, nem versenyezni meg versenyt nézni.

    Mi értelme a versenynek ha egyes emberek úgy gondolják hogy ők bizony meg tudják mondani hogy a magyar játékosoknak hogy van az erősorrendje… Az hogy nem az lett a legjobb 16 (igen legjobb 16, magyarok a magyar nyelvben ezt igy használják, ez nem vitatéma) akit egyesek elképzeltek az azt jelenti h az ő elképzelésében lévő jobb játékos mégsem annyira jó, mert ha annyira jó lett volna akkor bejut.

    Ezért vannak a versenyek, hogy változatosak legyenek, legyenek meglepetésemberek, ha mindig ugyanazok az emberek lennének a legjobb akármennyiben akkor semmi értelme nem lenne versenyezni…

    Reply

  • Puding1337

    |

    Válasz sPrAY #6 üzenetére:
    HAHAHHHA wcs openek is egymást követő héten voltak. Azon viszont elgondolkodtál már, hogy mennyivel elötte bejelentették az időpontokat, 2 hónap?:D
    btw: mindig vagy ro16 ba olyan aki ritka szar stb, hát ez van most nem kell ezen fennakadni, nyerni az ilyen úgy se fog tournamentet.
    btw 2.0: casterekkel lehetne kezdeni valamit, mert már szégyenlem magam, hogy milyen szép a magyar nyelv, és mégis magyar anyanyelvü castereket kell néznem angolul kommentálni, mert hozzánemértő embereket ültetnek be a mikrofon mögé (mert szervezők, és kurvára szeretik hallatni a hangjukat)

    Reply

  • crepitation

    |

    Válasz Puding1337 #29 üzenetére:
    SzégyeNled? 😀 Ha már a magyar nyelv szépségét emlegeted, legalább helyesen írj már.

    Reply

  • CacoS

    |

    Válasz crepitation #30 üzenetére: Mindkettő helyes és használatos. 😀

    Reply

  • CacoS

    |

    <- Fail. Helyesírás 1-es… xd

    Reply

  • Puding1337

    |

    Helyesírásom már rég elbaszta a world meg a google szóval nem is érdekel. Amúgy meg te is ki tudod szűrni az ember mondanivalójából a lényeget. Az ilyen nagyfejűek miatt akik teljesen értelmetlen dolgokba kötnek bele szar az egész community úgy ahogy van.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz Puding1337 #29 üzenetére:
    Ezt vehetem bóknak? 😀

    Reply

  • crepitation

    |

    Válasz Puding1337 #32 üzenetére:
    WorLd? Még mindig nem megy ez neked 😛 Egyébként én semmibe nem szoktam belekötni ami a magyar comminutyvel kapcsolatos, pont a te rinyálásod (btw 2) zavart.

    Reply

  • Puding1337

    |

    Válasz kuvasz #33 üzenetére:
    aha :3
    Válasz crepitation #34 üzenetére:
    és ezt ilyen kurva nehéz volt megmondani, de még mindig értelmetlen válasszal. Gondolom szerinted tökéletes a magyar közvetítés :D. Mondjuk egy ilyen high silver szinten lennék még lehet, hogy bekapcsolva hagynám a mikrofont, de amúgy …
    Na meg, hogy world-öt írok word helyett helyesírási értelmezed akkor nagyobb retardált vagy mint amúgy hittem.

    Reply

  • crepitation

    |

    Válasz Puding1337 #35 üzenetére:
    Utolsó mondatból kimaradt a hiba szó, nem? 😀

    Reply

  • sPrAY

    |

    Válasz Puding1337 #29 üzenetére:
    Hozzá nem értő embereket, felsorolnád nekem?
    + Írhatnál néhány hozzáértőt is:D
    Ha már ennyire szeretsz írni és a magyar nyelvet használni 😉

    Reply

  • Puding1337

    |

    Válasz sPrAY #37 üzenetére:
    Hát te szerintem az starcrafthoz kb plat szinten ha értesz(jo most hagyjuk ezt, hogy masteres voltam etc, mindenki betudja rusholni magát oda), akkor már boldog vagyok. Biromcte gold talán. Skymouz szerintem már nem is tolja aktívan, Siriust meg nem azért van mert hozzáért, hanem mert tud össze vissza mindenről dumálni, pl mellé egy olyan ember ülni aki tudja, hogy mi az a starcraft, még jó is lehetne. Hozzáértő emberek? Mondjuk akármelyik masteres aki 1000 pont fölött van az már bőven elég lenne, szerintem van belőlük sok. Azt meg honnan veszed, hogy én annyira szeretek írni ? :S
    Válasz crepitation #36 üzenetére:
    elnézést, elfelejtettem, hogy az sc2.hu a te kedvenc kis szemétdombod, nem zavarok itt többé, túl sok a nyomorék jár ide még mindig.

    Reply

  • WiNtER

    |

    Válasz Puding1337 #38 üzenetére: Mit ér ha egy mesteres 1000 pont fölött van és érti a játékot, ha nem tudja előadni a lényegét/ nincs tapasztalata a kommentálásban, tehát egyáltalán nincs előadó készsége? Örülj neki, hogy valaki legalább dumál…

    Reply

  • WiNtER

    |

    Az a baj, hogy megint nem az építő jellegű kritikát látom, hanem néhány idióta vinnyogását, hogy a másik mekkora szar…. Én szívesen nézem Eyesis-t, sPraY-t, Birom-ot, Siriust vagy bárkit aki szívesen csinálja azt amit csinál. Tény, hogy nem értenek annyira a játékhoz és mondanak hülyeségeket, de ez van. Ha ügyesebbek vagytok, akkor próbálkozzatok ti magatok, vagy mondjátok el nekik, hogy mi nem jó az ő castolásukban. De ne ezt a ” le kéne cserélni őket a picsába” stílust már….

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz WiNtER #40 üzenetére:
    Én már elég régóta nem csinálom, aminek több oka is van. Kicsit idevág, úgyhogy leírom. Nem prioritási sorrendben fogom felsorolni, és nem az összes okot:
    – rettentően sok idő egy versenynek akár a ro4-ét is leadni
    – marha nehéz kommentátor párosokat alkotni, ráadásul még ha lennének is ideális párosok, és ki is bírnák egymást, akkor is függ az aznapi hangulatuktól is
    – semmire se tartják a magyar nézők a kommentátor munkát, pedig magyarul csupán a magyaroknak lehet streamelni, nincs az a B terv, hogy nem érdekelnek a hülye angolok, majd nézik az amcsik, vagy akik értenek angolul… (A magyar nyelv beszélőinek száma becslések szerint 17 millió. Az angolnak a statisztikák szerint 446 millió anyanyelvi beszélője van napjainkban. A Föld lakosságához képest az anyanyelvi beszélők száma százalékosan csökken, viszont a világ első számú másodikként használt nyelve az angol. Kb. 650 millióan beszélik jól első vagy második nyelvként és 2-3 milliárd közé teszik azok számát, akik néhány szót értenek a nyelvből.)
    – egy jó stream adáshoz kell(ene) egy csomó minden, pl. külön kamera kezelő, külön streamer, külön két szövegelő, de ide tartozik a jó, és érdekes játék is, amihez jó játékosok is kellenek. Akármilyen 1000 pont feletti master, közelében sincs a pro játékosoknak, és emiatt nehezebb közvetíteni, hiszen nem lehetünk biztosak benne, hogy hibázott -e, vagy sem, még ha követnénk is a menő buildeket és taktikákat, akkor sem tudnánk biztosra megmondani, hogy most azt a gázt azért rakta később, mert elfelejtette, vagy mert erre arra akar menni.
    – én sem tartom magam szakértőnek, beszélni sem tudok, sem akarok sokat, főleg nem üresen fecsegni, ami miatt eleve elkezdtem ezzel a közvetítéssel foglalkozni, az az volt, hogy néztem a magyar közvetítéseket, és sosem azt láttam, amit a minimap alapján látni akartam volna. Persze, mikor én csináltam, közel sem tűnt ez olyan egyszerűnek, főleg, mivel beszéltem is közben. Jó kamerkezelés talán a legfontosabb a közvetítésben, és igazán jó csak akkor tud lenni, ha nem kommentátor csinálja mellékesen
    – elég sok kommentátor van már, némelyiket kifejezetten élvezem, ha épp lehetőségem adódik élőben nézni, de azok is sokat fejlődtek, akiket korábban nem bírtam hallgatni

    Válasz Puding1337 #38 üzenetére:
    Szerintem nyugodtan maradj az oldalon kommentelni, hiszen ha jól megnézed körülbelül a 10%-át Te teszed ki a kommentelőknek 🙂 Mondhatni alig vannak, akik mernek egyáltalán bármit is írni, mert mindig jön valaki, aki úgy leoltja, hogy után fél évig pszichológushoz kell járnia. Vannak páran akik azt hiszik magukról, hogy mindenhez jobban értenek, mint bárki, és emellé megengedhetnak akármilyen stílust, de ezeket tudni kell kezelni. Én próbálok életet lehelni a közösségünkbe, ahogy mások is, de piszkosul nehéz. Még a Grandmasteres adásom sem úgy reagálták le mindannyian, ahogy azt elvártam, gondoltam. 🙂
    Válasz sPrAY #37 üzenetére:
    Neked külön leírnám, hogy sokat fejlődött a kommentálásod, de szerencsételn fajválasztásodnak köszönhetően talán, de kicsit sokat hozod fel a balance témát közvetítés alatt. Olyan sűrűn használsz hangzatos jelzőket, hogy már teljesen ignorálódtak benne. Minden fantasztikus és izgalmas 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    Annyira szar, hogy nem lehet normálisan legalább sortöréssel tagolni a hozzászólást… így a kutya nem fogja elolvasni 🙂
    Amúgy a versenyek mindig is múltak a szerencsén IS, ez alól még a GSL sem kivétel, bár ott inkább a bo winek miatt, és azok miatt, hogy ki milyen fajt kap, és milyen faj ellen jó, vagy rossz… Itt most épp a meghívott játékosok voltak kicsit szerencsésebbek, akik ráadásul még szerencsé csoportot is kaptak. Azért a RO8, és a RO4, már nem fog hatalmas csalódást okozni senkinek, és gondolom mindenből tanultak a szervezők, sőt a következő versenyre már lehet nem is lesz ennyi meghívott.

    Reply

  • sPrAY

    |

    Válasz Puding1337 #38 üzenetére:
    Én sose mondtam magamról, hogy jó vagyok… De mégis azért valaki mondja, hogy nem vagyok szar. Lehet hogy neked más stílus jön be. Vannak olyan casterek akik nem mesteresek és mégis jól kommentálnak (pl: djwheat)
    Hiába van 1000 pontja egy mesteresnek, ha nem tudja előadni a játékot:D Egyébként ha már ennyire letudod írni a negatív hozzászólásaidat, szívesen látnálak téged mint kommentátor valamikor..

    Reply

  • Psz

    |

    Az a legnagyobb probléma hogy alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában. Olyan kifejezésekkel dobálóztok, amikről nem tudjátok, hogy mit jelent, vagy nem is léteznek (timing pressure).

    Fogalmatok nincs róla, hogy mi történik a meccsen, de szerintem platinából is illene észrevenni, hogy hogyan is néz ki egy allin. Feltétlenül fontosnak érzem, hogy legalább csak NAGYJÁBÓL, de ismerjétek a metagamet. Kellemetlen, hogy aki még életében nem játszott az SC2-vel, szakad a streamen, mert amit mondtok, annak a 99%-a hatalmas baromság.

    Plusz, aki nem tud angolul, az se angolul ne akarjon beszélni, se angolosan, mert nevetséges (vójdzsréj, mörájn, ákilon vésztisz, stb.) TÉNYLEG NE!

    A meghívott játékosok listáját felesleges megemlítenem, mert egy hatalmas vicc.

    Lehet ezt jobban csinálni? Ennél csak jobban lehet csinálni. Az egyetlen értékelhető dolog a kezdeményezés, de nagyon ‘nesze semmi fogd meg jól’ beütése van. Kár hogy a többségnek ez is bőven elég, de mégis csak Magyarországon vagyunk, nem meglepő, hogy itt sincs igény arra, hogy ha valamit csinálunk, azt csináljuk jól. Remélem hamarosan meglátjátok, hogyan is kéne egy ilyen versenynek kinéznie.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Psz #44 üzenetére:
    +1

    Reply

  • Sesshomaru

    |

    egyetértek én is Psz első 3 bekezdésével, csak azzal nem h a meghívott játékosok névsora vicc, ugyanis ők tényleg Mo SC2 elitje, ha valakinek nagy az arca h ő jobb akkor nevezzen és majd elsírja magát amikor kikap ennyi 😛

    Reply

  • villain

    |

    Látva a magyar helyzetet, valóban nem érdemes túlságosan magas elvárásokkal indulni. Például Spray, bár keveset néztem (később visszautalok), valószínűleg közel van a szinthez. Fejlődőképes, foglalkozik a játékkal, többnyire jók az energiák satöbbi.

    Ugyanakkor, nem lehetünk teljesen elvárások nélkül sem (lsd Eyesis hozzászólása). Siriusról bízom benne, hogy relatív kevés felnőtt ember gondolja úgy fél óra után, hogy jól beszél, ahelyett, hogy sok hang hagyja el a száját egységnyi idő alatt. Ha van számomra idegesítő embertípus, akkor az az, aki nem okos, ellenben sokat beszél.

    BiromCTE legnagyobb talány. Egyszerűen nem értem, hogy aki sem beszélni, sem írni nem tud, aki nem játszik és nem foglalkozik a játékkal, annak miképpen tűnhetett jó ötletnek egy videós közvetítés. Meg egyáltalán – de netovább!, mert egészen biztosan én fogok mélységesen rosszul kijönni a képviselt véleményemből.

    Nyilván van igazság abban, amit Winter ír, hogy a kedv/lelkesedés mindenekelőtt, de ha belegondolunk, ez nem lehet mindig elég. Felesleges is túldimenzionálni, elég elsőre csak arra gondolni, hogy egy eltévedt kommentálás hamis fényben tüntetheti fel a játékosokat. Vagy, hogy Spray munkája egészében veszendőbe megy, mert más kvalitásai miatt konkrétan nézhetetlen a tartalom. Szóval, szerintem van, amikor egyszerűen csak jobb nem erőltetni valamit. Bármilyen erőltetetten is hangzik ez. Nem kell mindenkinek mindenben jónak – tudni – lenni.

    (Zárójelesen, ami viszont soha sehol nem állja meg a helyét, az a „ha nem tetszik, csináld jobban” passzus. Ez nem érv. Ez nem életképes. Ennek egyszerűen semmi értelme.)

    Végül, építő kritikáknak nehéz fórumot találni. Nehéz úgy látni, hogy bárki kíváncsi lenne rá vagy „ezt nem szimplán támadásnak venné”.

    Reply

  • villain

    |

    ja igen, a tagolás :/

    Reply

  • Peda_Z

    |

    Eredményeket, illetve továbbjutókat honnan lehet megtudni ?
    Eddig sajnos lemaradtam a meccsekről…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.