Egy igaz, független Activision Blizzard, avagy a részvények háborúja

Eyesis . Hírek 1380

Activision Blizzard

Az Activision Blizzard egy óriási kiadó, talán nincs is több vele hasonló, vagy nagyobb kaliberű. Ám a részvények világa nem egyszerű, főleg követni nem az. Bár a neve nem mutatta, de régebben a legtöbb részvénye a Vivendinek volt az Activision Blizzard-ban, nem kevesebb, mint 61%. Ez mára csupán 12%-ra csökkent.

A Vivendi nagyjából egy éve próbálja eladni a részét, most végre sikerült neki 8,2 milliárd dollárnyi részvényt eladni. Igen ez dollár, ami forintban nagyjából 1 790 milliárd. Ebből kb. 5,82 milliárd dollárt készpénzben vett meg maga az Activision, a maradék kb. 2,34 milliárdot a Bobby Kotick tulajdonában lévő ASAC II LP csoport vásárolt fel.

Aki nem tudná Bobby Kotick az Activision Blizzard vezérigazgatója, aki leginkább csak pénzügyi szempontból kiemelkedően ügyes, és a legjobban fizetett CEO ez egész Egyesült Államokban a Reuters hírügynökség szerint.

Ezzel végre teljesen független kiadóvá válik az Activision Blizzard, szóval egyre jobban bízhatunk a Starcraft: Ghost mihamarabbi megjelenésében vagy legalább a bejelentésében.
Ki ne szeretné, ha elkészülne a StarCraft-univerzumban játszódó lopakodós akciójáték!

Források: http://www.engadget.com/2013/07/26/activision-blizzard-vivendi-buyout/ és http://www.reuters.com/article/2013/04/26/us-activision-ceopay-idUSBRE93P1C920130426


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.