2014 GSL 3. szezon Code S döntő: soO vs INnoVation

Ander . e-Sport, gsl 1161

GSL_CodeS

Szombat 11:00-kor, másfél év után ismét TvZ döntőnek lehetünk szemtanúi a GSL Code S bajnokságában. Ráadásul ugyanaz az (T)INnoVation küzd meg a bajnoki címért, aki másfél évvel ezelőtt tette. Akkor 3-0-ás előnyből 3-4-es vereséget szenvedett, úgy tűnt nem állt készen arra, hogy bajnok legyen. Mostani ellenfele (Z)soO sorozatban negyedszer jutott el a döntőbe, de eddig egyszer sem sikerült neki megszerezni az első helyet. Mindkettejük legnagyobb ellenfele saját maga.

A döntő Bo7 rendszerben kerül megrendezésre, a pályák sorrendje: Catallena, NimbusKing Sejong Station, Foxtrot Labs, Merry Go RoundDeadwing és Overgrowth. A tovább gombra kattintva olvashattok egy-egy interjút a két döntőssel, ezek az interjúk még az elődöntők után készültek.

INnoVSsoO_fun

(Z)SK Telecom T1 soO

soO_birthday

soO születésnapja az elődöntő napjára esett, ezért viseli ezt a sapkát.

Milyen érzés eljutni a döntőbe, négy egymást követő szezonban?

Miközben az elődöntőre készültem megkérdeztem a csapattársaimat, hogy mit gondolnak ki fog nyerni és mind azt mondták, hogy Zest fog (nevetés). Őszintén szólva még én is úgy gondoltam, hogy négyszer egymás után eljutni a döntőbe lehetetlen. Viszont minek után sikerült nagyon boldog vagyok.

Kifejezetten elveszettnek tűntél az első és második játszmában. Mit gondolsz róluk?

Azokat a stratégiákat tudtam játszani, amikkel készültem, de Zest túl jól válaszolt minden lépésemre. Illetve mivel a pályák a Protossoknak kedveznek, ezért valójában én is 0-2-re számítottam.

Minden esetben, mikor a játszmák eljutottak a játék késői szakaszaiba, a stratégiád sokkal vakmerőbbek lettek és jobban kibontakoztak.

Mikor az elődöntős mérkőzéseimre készültem minden egyes pályára készültem egy stratégiával. Mint kiderült a sorozat későbbi pályáin jó stratégiákat választottam, amikre tudtam alapozni (nevetés).

A 6. játszmában használt Hatchery rushod a Merry Go Round pályán nagyon hatékonynak tűnt. Hogyan készültél fel erre?

Egy kanadai játékos, akinek ROOT.CatZ az ID-je ajánlotta ezt a stratégiát. Határozottan állította, hogy nem lehet hárítani még akkor sem, ha az ellenfél tud róla.

Így is nagyon tehetetlennek tűntél egészen a 4. játszmáig. Mi jelentette a fordulópontot?

Miután megnyertem a baserace-t King Sejong Station pályán lett egy olyan érzésem, hogy képes leszek győzedelmeskedni. Ettől kezdve sokkal jobban tudtam koncentrálni.

Hatással voltak rád, az utóbbi időben bekövetkezett, csapatod felállását érintő változások?

Nem tudom azt állítani, hogy nem. Viszont ahelyett, hogy ezekre figyeltem volna, inkább a felkészülésre fókuszáltam. Ezen döntésem jó eredményt hozott, ezért boldog vagyok.

Négyszer egymás után eljutni a döntőbe  lenyűgöző teljesítmény. Viszont mi a helyzet a 4. második helyezéssel?

Megdöbbentem mikor másodjára is második lettem, két egymást követő szezonban. Viszont a 3. szezon után összezavarodtam. Még most sincs elképzelésem sem arról mi lesz (nevetés). Amit mondani tudok, hogy minden tőlem telhetőt megteszek.

Eddig minden döntőben ZvP-t játszottál. Viszont most, hogy egy Terrannal kell szembeszállnod megnőttek az esélyeid a bajnoki cím megszerzésére?

Szeretném azt gondolni, hogy így van, de úgy tűnik, hogy velem van valami, amiért csak a második helyet tudom megszerezni, ezért úgy vélem, hogy a faj nem túl jelentős (nevetés).

Kivel szeretnél megküzdeni a döntőben?

INnoVationnel szeretnék. Azt gondolom a döntő szórakoztatóbb lesz, ha vele szállok szembe és egy olyan neves játékossal szeretnék megküzdeni, mint ő.

Ma van a születésnapod. A rajongók nagyon sok ajándékot hoztak neked.

Ezért nagyon hálás is vagyok. Nagyon örülök, hogy sikerült továbbjutnom a döntőbe. Továbbra is keményen dolgozom majd, ezért remélem, hogy a rajongók ezután is támogatnak majd.

A döntőbe jutással 3150 WCS pontot biztosítottál magadnak és ezzel 11. vagy a rangsorban. Lényegében garantált a helyed a Világbajnoki Döntőben, de milyen érzés, hogy holnap utazol is a DreamHack stockholmi versenyére?

Mikor megláttam a DH versenyén részt vevő játékosok listáját gondoltam, hogy nehéz lesz. Viszont míg formában tudok maradni, úgy vélem több, mint valószínű, hogy jó eredményt tudok elérni.

Bármi egyéb, amit szeretnél még hozzáfűzni?

Szeretném megköszönni a rajongóknak, hogy szurkoltak nekem. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak ParalyzE-nak és Classicnak, a Samsung csapatában játszó Hurricanenek és a CJ Entus csapatában játszó Hushnak, amiért segítettek a felkészülésben. Illetve mivel ma van a születésnapom, ezért szeretném azt üzenni a szüleimnek, hogy nagyon szeretem őket.

VS

(T)SK Telecom T1 INnoVation

INnovation

Hogyan érzed most magad, hogy másfél év után ismét sikerült eljutnod a döntőbe?

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnom, mivel már nagyon régen volt, hogy eljutottam a döntőbe. Nem érzem még át teljesen, de elégedett vagyok.

A mai meccseken mech alapú stratégiákat használtál. Ezzel készültél?

Azt gondolom a mech jobb, mint a bio. Illetve azt is feltételeztem, hogy Cure nem fog erre számítani.

Mit gondolsz mi történt volna akkor, ha Cure is mechet használ?

Gyakoroltam a mech vs mechet is, de Cure elsősorban biot használt ezért többnyire erre készültem.

Cure lenyűgöző ellenállást tanúsított. Neked mi a véleményed erről?

Láttam a Red Bull Battle Grounds döntő mérkőzését Cure és Bomber között. Ezért arra számított, hogy Cure Bomber stratégiát használja majd, de erősebb, volt mint hittem. Meg kellett küzdenem a győzelemért.

Visszatértél egy koreai csapathoz. Érdekel minket, hogy hogyan érzel a visszatéréssel kapcsolatban.

A visszatérésem oka a Proleague. Azért csatlakoztma az SKT csapatához mivel úgy vélem egy koreai csapat jobban illik hozzám, több okból is.

Ha elnyered a bajnoki címet eljuthatsz a WCS Világbajnoki Döntőjére. Ezzel tisztában vagy?

Tisztában vagyok vele. Ezért is akarom minden áron megnyerni a bajnokságot és eljutni a Világbajnoki Döntőre.

Azzal, hogy az SKT csapatához csatlakoztál teamkillé vált a döntő. Erről mit gondolsz?

Úgy vélem soO egy nagyon jó Zerg játékos. Lehetetlenség négyszer egymás után eljutni a döntőbe megfelelő tudás nélkül. Nem tudok másra gondolni, mint hogy fej-fej mellett fogunk haladni egészen a győzelemig.

Milyen a légkör az SKT-nél?

Csupán egy napja lakom a csapattal. Ráadásul néhány játékos elutazott a DH-ra. Ezért nem tudok biztosat mondani, de azt gondolom nagyszerű hely lesz.

Sokan azt állítják, hogy te leszel az SKT csapat új ásza.

Szeretném, ha így lenne, de azt is szeretném, ha mindannyian jól teljesítenénk és egy jó eredményt tudnánk elérni a Proleagueben. Nem vágyom rá, hogy én legyek a csapat egyetlen ásza.

Ismét csapattársak lettetek Classiccal. Ez most más érzés?

Classic rendszeresen érdeklődik a hogylétem felől. Bárcsak abbahagyná (nevetés)!

Bármi egyéb, amit szeretnél még hozzáfűzni?

Régen volt már, hogy eljutottam a döntőbe. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóimnak, akik vártak a visszatérésemre. A bajnoki cím megszerzésével fogom ezt meghálálni nekik.

Az interjúk forrása.


Comments (3)

  • Xes

    |

    Koszonom a cikket!
    Inno 4-3 ra sok mechhel remelem 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    Jó kis döntő volt. Örülök, hogy nem csak sajtosan tudott győzni.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    ééééés ismét bebizonyosodott hogy a zerg a legszarabb faj!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.