Interjú a 3. WCS szezon bajnokaival

Ander . e-Sport, Hírek, Interjú 1430

WCS_2014_banshee

Mind a három régióban véget ért a 2014-es WCS 3. szezonja. A tovább gombra kattintva olvashattok egy-egy interjút a koreai és amerikai régió bajnokával.

2014_WCS_KR_S3_Champ

A GSL Code S 3. Szezonjának Bajnoka: SK Telecom T1 INnoVation

Mit érzel most, a GSL kupájának elnyerése után?

Boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a bajnoki címet, mivel egy ideje már nem nyertem bajnokságot. Bizonytalanul éreztem magam, mivel az első játszmák után hátrányba kerültem, de örülök, hogy sikerült megfordítanom az állást.

Gyors vereséget szenvedtél az első és második meccsen a roach/bane/ling all-inek ellen. Miért?

Alábecsültem a roach/bane/ling all-ineket. Az első mérkőzésen nem reagáltam megfelelően, annak ellenére, hogy tudtam soO mire készül és ezért veszítettem.

A mérkőzés sorozat közepe táján megmutatkoztak a két Barracksra épülő nyitásaid. Ezekre hogyan készültél fel?

Mivel elveszítettem az első és második mérkőzést, ezért meghiúsultak az előzetes terveim. Ezért használtam kétszer is ezt a nyitást, hogy mentális előnybe kerüljek.

Zavarba hozott, mikor a Foxtrot Labs pályán kiderült, hogy egy korai Spawning Pool ellen játszol?

Mikor megláttam, hogy nincs Hatchery a naturalnál felmerült bennem, hogy akár veszíthetek is. Viszont soO nem az elvárásaimnak megfelelően reagálta le a helyzetet, ezért végül sikerült nyernem.

Mikortól kezdted úgy érezni, hogy megnyerted a bajnokságot?

A hetedik játszma pályája Overgrowth lett volna, ami Zergek kedvez. Ezért úgy véltem, hogy az előtt kell nyernem, de nem volt olyan pillanat, amikor azt éreztem volna, hogy a végső győzelem is az enyém. Viszont azt gondoltam, hogy minden áron nyernem kell Deadwingen.

Mit gondoltál abban a pillanatban, amikor megnyerted a bajnokságot?

Végig azt éreztem, hogy egy katasztrófát sikerült megúsznom (nevetés).

A bajnoki győzelmeddel 3225 WCS pontot sikerült begyűjtened, amivel a WCS rangsor 15. helyét sikerült megszerezned. Most már jó eséllyel sikerül eljutnod a WCS Világbajnoki Döntőre.

Még hátra van a Hot6 Kupa és a DreamHack Winter. Ha a WCS Világbajnoki Döntőre nem is jutok el, nem fog nagyon aggasztani.

Nagy-vonalakban, hogyan készültél a döntőre?

A csapattársaimmal a játék egyes aspektusaira fókuszálva gyakoroltam. Egyedül Darkal tudtam készülni, de ő olyan keményen dolgozott, hogy segíteni tudjon nekem a felkészülésben, hogy végül sikerült megszereznem a bajnoki címet. Ezért hálás is vagyok.

A bajnoki cím mellé járó pénznyeremény 70 000$. Mire tervezed elkölteni ezt a pénzt?

Legszívesebb vennék belőle egy autót, de úgy tervezem, hogy csak elteszem takarékba (nevetés). Illetve mindegyik öcsémnek szeretnék ajándékot venni.

Bármi egyéb, amit szeretnél még hozzáfűzni?

Mindeddig sok rajongóm vágyott rá, hogy újra a csúcson legyek. Szeretnék köszönetet mondani ezen rajongóimnak, hogy a végsőkig kitartottak mellettem. Keményen fogok dolgozni, hogy olyan játékos lehessek, aki a csúcson tud maradni. Végül pedig szeretném megköszönni a rajongóimnak és a családtajaimnak hogy eljöttek, ide a bajnokság helyszínére.

2014_WCS_AM_S3_Champ

A WCS AM 3. Szezonjának Bajnoka: RedBull.Bomber

Az előző szezon, Pigbaby elleni, lesújtó vereséged után, most vissza tudtál vágni és a 3. Szezont is megnyerted. Mit érzel most?

Nagy csalódásként éltem meg azt a vereséget és a negyeddöntők során egyetlen dolog járt a fejemben: „bosszú”. Örülök, hogy lehetőségem adódott a megtorlásra és nagyon boldog vagyok, hogy az egész bajnokságot is megnyertem.

Egy elképesztő sorozatot játszottál Polt ellen, és az 5. mérkőzés valószínűleg az év egyik legjobb meccsének fog számítani. Mi járt a fejedben a játszma közben?

Az idő nagy részében előnyben voltam, de Polt hihetetlenül jó volt abban, hogy ledolgozza a hátrányát és megszüntesse az előnyömet. Mivel ez volt az 5. meccs egy Bo5 sorozatban, ezért egy kicsivel óvatosabban játszottam, mint általában. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez volt az egyik legjelentősebb, legszórakoztatóbb és legakciódúsabb játszma, amit idén játszottam.

Az utóbbi hónapokban kiváló formában voltál, a Red Bull Atlanta, D.C. és most a 3. Szezon bajnoki címét is megszerezted. Mi vezetett ehhez a sikersorozathoz?

Nem fordítottam több időt felkészülésre vagy gyakorlásra. Úgy tűnik mostanában nagyon sok Terran ellenfelem volt és a TvT-m mindig is nagyon jó volt. Önbizalommal tölt el, ha a versenyek későbbi szakaszában Terranok ellen kell játszanom.

A pályafutásod során megszerzett kupák között hová sorolnád a mostani WCS bajnoki címet?

  1. 2013 WCS S2 Finals
  2. Red Bull D.C.
  3. WCS America S3

Azt mondtad, hogy Jaedong ellen szeretnél játszani a BlizzCon során, most teljesült a kívánságod. Mit gondolsz erről a meccsről?

Kifejezetten tetszik, ahogyan a BlizzCon párosításai alakultak, de úgy tűnik, hogy Jaedong ismét kezd formába jönni, ezért sokat kell készülnöm, hogy ne essek ki egy számomra előnyös felállásokat tartogató bajnokságból.

Néhányan úgy vélik, hogy a WCS amerikai és európai régiója kevesebb kihívást tartogat, mint a koreai régió. Mivel jövőre visszatérsz Koreába, mit gondolsz képes leszel ismét felvenni a versenyt a legjobbak legjobbjaival?

Azt hiszem, hogy a WCS amerikai és európai régiói gyengébbek, mint a koreai. Viszont, ha kellő mértékben felkészülök és úgy tudok játszani, mint általában, akkor 2015-ben is egy sikeres évet zárhatok.

Mivel ez az utolsó alkalom, hogy a WCS amerikai régiójában játszol, mit szeretnél üzenni, búcsúzásként az amerikai rajongóidnak?

Úgy gondolom, hogy Észak-Amerikában rendelkezem a legnagyobb rajongói bázissal és azt gondolom, hogy a ti támogatásotoknak köszönhetem, hogy olyan jól teljesítek, akkor is amikor máshol játszom. Szeretném nagyon megköszönni az észak-amerikai rajongóimnak és mindenkinek, hogy nekem szurkolnak, mivel ez az, ami önbizalmat és erőt ad ahhoz, hogy még jobb eredményekért küzdjek. Annak ellenére, hogy visszatérek Koreába, továbbra is figyelemmel kísérhettek Twitchen és különféle nemzetközi versenyeken.

2014_WCS_EU_S3_Champ

A WCS EU bajnokság utáni Acer MMA interjút nem találtam, csak ezt a sombrero kalapos képet.

Forrás: Innovation

Forrás: Bomber


Leave a comment

You must be logged in to post a comment.